Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aldonaa wrote:Takie rozpulchnione i jakby wiecej miejsca?? Mam to samo...
W sobote ostatnie dwie dawki luteiny. Ciekawe co moja szyjka na to?
Moja mala tez nie ustepuje z aktywnoscia. Jak juz wpada w szal to prosze ją, aby moje wnetrznosci zostaly cale...
O to, to... dokładnie takie mam wrażenie i wszystko tam jakby takie bardziej miękkie...
U mnie ostatnia dawka luteiny wypada jutro ... oby szyjka dala rade ... jeszcze te 30 dni ...
Szyjko ... proszę Cię!
-
Skabarka tylko uprzedzam... szału nie ma, ale jest zdecydowanie lepiej... u mnie smarowanie co prawda trzeba powtarzać co jakieś 3 godziny, ale dzięki temu przynajmniej udaje mi się normalnie zasnąć
Anitka zresztą też bardzo zachwalala ten żel, wiec warto spróbować -
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:O to, to... dokładnie takie mam wrażenie i wszystko tam jakby takie bardziej miękkie...
U mnie ostatnia dawka luteiny wypada jutro ... oby szyjka dala rade ... jeszcze te 30 dni ...
Szyjko ... proszę Cię!
Ja jak wczoraj rano ( chyba) aplikowalam luteine to az sie przestraszylam, bo ona mi gdzies tam tak lekko zniknela.. zawsze musialam ją dosc mocno pchnac, a ostatnio takie luzy ze szok...
No nic, najwidoczniej sie rozlazimy.. -
nick nieaktualnyRozpulchnienie to slyszalam od lekarza na początku ciąży , moze bym nie wiedziala co czuć ale tez aplikowalam lutka i czułam
Tez bym sprawdzila teraz jak to wygląda ale nie aplikuje nic wiec grzebac nie bede
Nie mam podkładów poporodowych powiedzcie kupie to w aptece czy markecie /drogerii ?
-
nick nieaktualnyCos takiego znalazlam
"Wydzielina pochwowa w czasie ciąży staje się gęstsza i obfitsza, a w szyjce macicy formuje się tzw. czop śluzowy. Jest to „korek” ze śluzu zamykający szyjkę, który zabezpiecza wnętrze macicy przed wtargnięciem drobnoustrojów chorobotwórczych wywołujących wiele różnych infekcji. Około 1-2 tygodnie przed porodem szyjka macicy zaczyna przygotowywać się do porodu.
Pod wpływem jej skracania i rozwierania czop śluzowy wypada. Obserwuje się wówczas śluzową, bezzapachową, wydzielinę pochwową. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona. Jest to objaw zwiastujący rychły poród." -
Anitka- pytanie dotyczace pokrzywy. Robiac herbate zalewalas wrzatkiem swieze liscie czy podsuszone? Nie chce kupowac gotowej herbaty, bo to nie to samo. Lipe, miete, rumianek tez zawsze zbieram, zeby miec naturalny zapasik na zime
A co do pokrzywy, to niestety musze sprobowac tej herbaty, bo mimo, ze duzo pije czuje ze woda sie we mnie zatrzymuje... -
Staraczka23 wrote:Rozpulchnienie to slyszalam od lekarza na początku ciąży , moze bym nie wiedziala co czuć ale tez aplikowalam lutka i czułam
Tez bym sprawdzila teraz jak to wygląda ale nie aplikuje nic wiec grzebac nie bede
Nie mam podkładów poporodowych powiedzcie kupie to w aptece czy markecie /drogerii ?
Podkłady poprodowe możesz kupić w biedronce tam na pieluchach są, w rosmanie też są w realu też widziałam, w aptece też są. -
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:a coś Ty
padło tylko: nie musiałaś tego robić, przecież bym zrobił
nie zaskoczył mnie tym
Oj, pacnelabym swojego w leb chyba, gdyby tak mi powiedzialjednak mundurowe baby maja wewnetrzny spokoj wycwiczony...
skabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aldonaa wrote:Anitka- pytanie dotyczace pokrzywy. Robiac herbate zalewalas wrzatkiem swieze liscie czy podsuszone? Nie chce kupowac gotowej herbaty, bo to nie to samo. Lipe, miete, rumianek tez zawsze zbieram, zeby miec naturalny zapasik na zime
A co do pokrzywy, to niestety musze sprobowac tej herbaty, bo mimo, ze duzo pije czuje ze woda sie we mnie zatrzymuje... -
Gusiak wrote:Masz cc wyznaczone na 10.09...?
Coś mi chyba umknęło, bo jestem kompletnie nie w temacie
dzis z usg wyszlo nie 17 nie 24 tylko 10 ale mala glowa do gory 3 wrzesnia wizyta i jesli sie nie obroci to kolo 9-10 bedzie cc bo to bedzie juz zakonczony 39 i nie ma co czekac do 17KathleenPL, Gusiak lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:nie do mnie pytanie ale odpowiem bo wlasnie pije:P zerwalam pokrzywe i swieza zalalam wrzatkiem i tak pilam, a czesc sobie zasuszylam i potem pilam suszaona
Dziekowacjutro ide na polow pokrzyw. Wrrr, nie cierpialam nigdy tego cholerstwa a teraz ide w jego łaski..