Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika najważniejsze, że wszystko jest dobrze... chociaż domyślam się, że każda z nas by chciała oglądać swojego malucha na każdej wizycie, ale pociesze Cię ... u mnie też nie ma co wizytę USG - tzn. Jest takie szybkie, ale ja małej nie widzę
Kathleen trzykam kciuki, żeby mały się obrócił!
Dominka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak te obracanie wygląda?
Lady a obserwujesz brzuch ? Może tez u ciebie jest tak ze przez oponke nie czujesz a mala sie rusza tylko inaczej lub lżej , jak u mnie jest cisza kładę sie na wznak i obserwuję jak cisza to delikatnie pukam i dotykam brzuch wtedy widze ze faluje i jestem spokojna
Uważajcie na jelitowke bo chyba rzeczywiście jak chyba dzuls pisala ze od upałów jest biegunka , z kolezanka pisze jest w 17tc i caly weekend sie męczyła -
lila1983 wrote:Witam. Dziewczyny poratujcie mnie swoja wiedza. Pamoetam, ze ktores z was malowamy lozeczka. Ja dzisiaj postanowilam swoje na bialo pomalowac ale nie wiem jaka farba. Niby w sklepie mi doradza, ale moze akurat przeczyta ta ktora malowala i mi powie jaka konkretnie kupila????
A ja sie dalej obijam. Maz ma urlop to chodzi ze szmata od wczoraj i pucuje wszystko. Musi kazdy katwymyc bo juz mu zapowiedziala, ze inaczej sama to zrobie. I okna.pomyc. A moze byc pewien, ze to zrobie tylko sama wiem, ze bym to niezle.odchorowala. wczoraj bylam na zakupach i tak mi sie slabo zrobilo, ze ledwo do domu doszlam. A mowil mi zebym poczekala to on pojdzie za mnie.uparta jestem.
Córcia
-
Nigdy bym sie nie zgodzila na obracanie, za duzo sie naczytalam i nqsluchalam od kolezanek jak to sie konczy. Przewaznie porodem kleszczowym czy proznociagiem....
Ja sie w czwartek dowiem czy sie moja obróciła. Ale ja bym chciała cc wiec na moje niech sie nie obraca
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale na co wy możecie sie zgadzać lub nie (obracanie) ???? Jak ktos rodzi w Państwowym szpitalu to nie może sobie ot tak powiedzieć - poproszę cesarke i juuuuz!
Juz miałyśmy przykład Sigmy a propos wymagań a rzeczywistości... Niestety w Państwowych szpitalach trzeba zdać sie na lekarzy i im zaufać.Staraczka23, alutka lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Jak te obracanie wygląda?
Lady a obserwujesz brzuch ? Może tez u ciebie jest tak ze przez oponke nie czujesz a mala sie rusza tylko inaczej lub lżej , jak u mnie jest cisza kładę sie na wznak i obserwuję jak cisza to delikatnie pukam i dotykam brzuch wtedy widze ze faluje i jestem spokojna
Uważajcie na jelitowke bo chyba rzeczywiście jak chyba dzuls pisala ze od upałów jest biegunka , z kolezanka pisze jest w 17tc i caly weekend sie męczyła
Też tak myślałam i mówili mi tak ginekolodzy, ale jak byłam na polnej ostatnio to KTG miałam 4-7 razy dziennie, 3 razy miałam KTG 2 godzinne! Bo się ruszać nie chciała, pielęgnairki przychodziły i trzęsły mi brzuchem i nic. Dlatego mam napisane w karcie inf. małoruchliwość -> zalecenie KTG co 3 dni -
Sierpnióweczka źle napisała:) Dzidziuś około 4 kg:) No ale to i tak jest co rodzić.
Właśnie sprawdziłam swoje wyniki i oczwiście jak zwykle musi być coś za wysoko, a coś za nisko. Dobrze, że hemoglobina się poprawiła. Miałam 10,6, a teraz 12,8:)Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:, to tak jak jest zabobon , glaszczac brzuch nie można kreslic kółek lub wskazówek zegara bo się dziecko obraca
hehe to moja mała cały dzień nic by innego nie robiła jak tylko obracałaby się jak na karuzeli albo w bębnie pralkikarolcia87 lubi tę wiadomość
-
Staraczka, wez sie przyznaj.
Ty to albo jestes czarownica, albo masz jakas ksiege zabobobow. Na kazde zachowanie zabobona znajdziesz
watpie, ze kathleen beda kolka na brzuchu krecic
Ja juz dawno bylabym na drugim swiecie wedle tych wszystkich bujd.
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Lady moze Zuzia nie lubi sprzętu , no juz nie ma co gdybac w takim razie , wazne zebys szczesliwie urodzila
Kathleen a w ten sposób , to tak jak jest zabobon , glaszczac brzuch nie można kreslic kółek lub wskazówek zegara bo się dziecko obraca
dziękijerunku 6 dni
-
nick nieaktualny4me wrote:Dziewczyny ale na co wy możecie sie zgadzać lub nie (obracanie) ???? Jak ktos rodzi w Państwowym szpitalu to nie może sobie ot tak powiedzieć - poproszę cesarke i juuuuz!
Juz miałyśmy przykład Sigmy a propos wymagań a rzeczywistości... Niestety w Państwowych szpitalach trzeba zdać sie na lekarzy i im zaufać.