X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika najważniejsze, że wszystko jest dobrze... chociaż domyślam się, że każda z nas by chciała oglądać swojego malucha na każdej wizycie, ale pociesze Cię ... u mnie też nie ma co wizytę USG - tzn. Jest takie szybkie, ale ja małej nie widzę =)

Kathleen trzykam kciuki, żeby mały się obrócił! =)

Dominka92 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady może Twoja Zuzia po prostu będzie grzeczna i spokojna dziewczynka... tego się trzymajmy i juz! =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady może Twoja Zuzia po prostu będzie grzeczna i spokojna dziewczynka... tego się trzymajmy i juz! =)

Też tak mówię :) mała śpiąca królewna :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moj Tymo sie bardzo malo ruszal. I byl spokojnym dzieckiem bez problemowym, jadl i spal, nie wisial calymi dniami na rekach.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te obracanie wygląda?

Lady a obserwujesz brzuch ? Może tez u ciebie jest tak ze przez oponke nie czujesz a mala sie rusza tylko inaczej lub lżej , jak u mnie jest cisza kładę sie na wznak i obserwuję jak cisza to delikatnie pukam i dotykam brzuch wtedy widze ze faluje i jestem spokojna :)

Uważajcie na jelitowke bo chyba rzeczywiście jak chyba dzuls pisala ze od upałów jest biegunka , z kolezanka pisze jest w 17tc i caly weekend sie męczyła

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam. Dziewczyny poratujcie mnie swoja wiedza. Pamoetam, ze ktores z was malowamy lozeczka. Ja dzisiaj postanowilam swoje na bialo pomalowac ale nie wiem jaka farba. Niby w sklepie mi doradza, ale moze akurat przeczyta ta ktora malowala i mi powie jaka konkretnie kupila????

A ja sie dalej obijam. Maz ma urlop to chodzi ze szmata od wczoraj i pucuje wszystko. Musi kazdy katwymyc bo juz mu zapowiedziala, ze inaczej sama to zrobie. I okna.pomyc. A moze byc pewien, ze to zrobie tylko sama wiem, ze bym to niezle.odchorowala. wczoraj bylam na zakupach i tak mi sie slabo zrobilo, ze ledwo do domu doszlam. A mowil mi zebym poczekala to on pojdzie za mnie. :-) uparta jestem.
    Farba dekoral do drewna,ze znaczkiem dla dzieci :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy bym sie nie zgodzila na obracanie, za duzo sie naczytalam i nqsluchalam od kolezanek jak to sie konczy. Przewaznie porodem kleszczowym czy proznociagiem....
    Ja sie w czwartek dowiem czy sie moja obróciła. Ale ja bym chciała cc wiec na moje niech sie nie obraca

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:49

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale na co wy możecie sie zgadzać lub nie (obracanie) ???? Jak ktos rodzi w Państwowym szpitalu to nie może sobie ot tak powiedzieć - poproszę cesarke i juuuuz!
    Juz miałyśmy przykład Sigmy a propos wymagań a rzeczywistości... Niestety w Państwowych szpitalach trzeba zdać sie na lekarzy i im zaufać.

Staraczka23, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak te obracanie wygląda?

Lady a obserwujesz brzuch ? Może tez u ciebie jest tak ze przez oponke nie czujesz a mala sie rusza tylko inaczej lub lżej , jak u mnie jest cisza kładę sie na wznak i obserwuję jak cisza to delikatnie pukam i dotykam brzuch wtedy widze ze faluje i jestem spokojna :)

Uważajcie na jelitowke bo chyba rzeczywiście jak chyba dzuls pisala ze od upałów jest biegunka , z kolezanka pisze jest w 17tc i caly weekend sie męczyła

Też tak myślałam i mówili mi tak ginekolodzy, ale jak byłam na polnej ostatnio to KTG miałam 4-7 razy dziennie, 3 razy miałam KTG 2 godzinne! Bo się ruszać nie chciała, pielęgnairki przychodziły i trzęsły mi brzuchem i nic. Dlatego mam napisane w karcie inf. małoruchliwość -> zalecenie KTG co 3 dni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zewnętrzne obracanie to taki masaż dziecka przez brzuch. 50% kończy się dobrze, a 50 cesarka. To nie chodzi o obracanie w trakcie porodu bo na to tez bym się nie zgodziła.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpnióweczka źle napisała:) Dzidziuś około 4 kg:) No ale to i tak jest co rodzić.

Właśnie sprawdziłam swoje wyniki i oczwiście jak zwykle musi być coś za wysoko, a coś za nisko. Dobrze, że hemoglobina się poprawiła. Miałam 10,6, a teraz 12,8:)

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moze Zuzia nie lubi sprzętu , no juz nie ma co gdybac w takim razie , wazne zebys szczesliwie urodzila :)

Kathleen a w ten sposób , to tak jak jest zabobon , glaszczac brzuch nie można kreslic kółek lub wskazówek zegara bo się dziecko obraca

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, u mnie hemoglobina tez drgnela do gory. Wiec chyba dzieciaczki wziely juz od nas co najpotrzebniejsze a reszte zostawiaja nam, zebysmy mialy sile rodzic:)

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    , to tak jak jest zabobon , glaszczac brzuch nie można kreslic kółek lub wskazówek zegara bo się dziecko obraca

hehe to moja mała cały dzień nic by innego nie robiła jak tylko obracałaby się jak na karuzeli albo w bębnie pralki ;D

karolcia87 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, wez sie przyznaj. :D Ty to albo jestes czarownica, albo masz jakas ksiege zabobobow. Na kazde zachowanie zabobona znajdziesz :P watpie, ze kathleen beda kolka na brzuchu krecic :P

Ja juz dawno bylabym na drugim swiecie wedle tych wszystkich bujd.

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady moze Zuzia nie lubi sprzętu , no juz nie ma co gdybac w takim razie , wazne zebys szczesliwie urodzila :)

Kathleen a w ten sposób , to tak jak jest zabobon , glaszczac brzuch nie można kreslic kółek lub wskazówek zegara bo się dziecko obraca

dzięki :) jerunku 6 dni :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hehe to moja mała cały dzień nic by innego nie robiła jak tylko obracałaby się jak na karuzeli albo w bębnie pralki ;D

Moja tez juz chyba wedle tej zasady ma w glowie poprzewracane. :P

julita lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma wozek ADAMEX NITRO??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ale na co wy możecie sie zgadzać lub nie (obracanie) ???? Jak ktos rodzi w Państwowym szpitalu to nie może sobie ot tak powiedzieć - poproszę cesarke i juuuuz!
    Juz miałyśmy przykład Sigmy a propos wymagań a rzeczywistości... Niestety w Państwowych szpitalach trzeba zdać sie na lekarzy i im zaufać.
    No ja Cię bardzo przepraszam, ale moje wymagania były odnośnie porodu SN i ciąży donoszonej, to chyba jasne? W przypadku nagłej akcji porodowej i wcześniaka to chyba było oczywiste, że bez interwencji medycznej się nie obejdzie?

‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ