X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekowac :) jutro ide na polow pokrzyw. Wrrr, nie cierpialam nigdy tego cholerstwa a teraz ide w jego łaski.. :)
    ja to samo zawsze plakalam jak parzylo:P a teraz co jakis czas chodze rekawiczki reklamowka i zrywam:P

ale mi to pomaga, momentalnie mi woda schodzi ijakos lepiej sie czuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Chylę czoła przed mamą sierpniową poród SN prawie 5 kg szacunek
    Jezu, to lekarze nie widzieli, że będzie takie wielkie?! Szacun dla Mamy.

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    nie do mnie pytanie ale odpowiem bo wlasnie pije:P zerwalam pokrzywe i swieza zalalam wrzatkiem i tak pilam, a czesc sobie zasuszylam i potem pilam suszaona
    Fakt, świetnie działa pokrzywa. Pilam jak mi strasznie nogi w pracy puchly. Tylko pamiętajcie zeby nie pić jej za duzo.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady dzieki za info jutro podejde .

Aldona o tak wlasnie tez wyczuwalam tą poduszkowatosc jak aplikowalam i lekarz mowil ze rozpulchniona , tak na początku bylo .

Dziewczyny macie rozstępy? Mi z dnia na dzien przybywa :/

mnie również, ale kocham je całym sercem :) ślady najpiękniejszego okresu mojego życia :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka one tak wyglądają
    http://www.bangla.pl/opinie/p2842/bella-bella-baby-bella-mamma-pieluszki-higieniczne-dla-dzieci-oraz-podklady-poporodowe

i u nas w biedrze są pod pieluchami.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie podobają mi się te plasterki na opryszczkę. Nakleiłam trochę ponad 4 godzin temu i już w połowie się oderwał. Fakt, że pęcherzyk mam w głupim miejscu, tak nisko, mocno w głębi ust, więc ślina ciągle podmywa, ale i tak. Miało wytrzymać 12h, a minimum 8. Niby jadłam coś w międzyczasie, ale jak na razie kiepsko to widzę. Nie wiem, zrywać do końca i naklejać nowy czy jeszcze z tym czekać?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kurcze, nie podobają mi się te plasterki na opryszczkę. Nakleiłam trochę ponad 4 godzin temu i już w połowie się oderwał. Fakt, że pęcherzyk mam w głupim miejscu, tak nisko, mocno w głębi ust, więc ślina ciągle podmywa, ale i tak. Miało wytrzymać 12h, a minimum 8. Niby jadłam coś w międzyczasie, ale jak na razie kiepsko to widzę. Nie wiem, zrywać do końca i naklejać nowy czy jeszcze z tym czekać?

Potrzymaj jeszcze tyle ile sie da, a przed samym pojsciem spac zaloz nowy. Postaraj sie wysuszyc w miare to miejsce gdzie bedziesz go przyklejac, choc moze byc ciezko skoro mowisz ze opryszczka od wewnatrz. W kazdym razie sprobuj.

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka one tak wyglądają
    http://www.bangla.pl/opinie/p2842/bella-bella-baby-bella-mamma-pieluszki-higieniczne-dla-dzieci-oraz-podklady-poporodowe

i u nas w biedrze są pod pieluchami.
    A te są z biedry , kolezanka mi podrzucila bo zostały jej 3 sztuki mowila bella rozowe opakowanie to sa te w takim razie :)
    A w aptece beda albo gdzies indziej?
    W moich biedrach nawet proszku nie bylo dla dzieci .

• julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny macie rozstępy? Mi z dnia na dzien przybywa :/

całe szczęście ani jednego rozstępu, czyli póki co sprawdza się u mnie teoria genów - mama nie miała ani jedne i u mnie zero :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Potrzymaj jeszcze tyle ile sie da, a przed samym pojsciem spac zaloz nowy. Postaraj sie wysuszyc w miare to miejsce gdzie bedziesz go przyklejac, choc moze byc ciezko skoro mowisz ze opryszczka od wewnatrz. W kazdym razie sprobuj.
    Dzięki za radę. Nakleiłam zgodnie z instrukcją, umyłam i dokładnie osuszyłam usta przed. Myślę, że to właśnie kwestia kiepskiego położenia pęcherzyka (jak zamknę usta to zupełnie się chowa między wargami, więc jest wybitnie nisko).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra paczajta całkiem inny brzuch jak ostatnio z avatara .
    Pępek ciut zamknięty rozstępy gratis i właśnie teraz widzę jak nisko jest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5d40b7c98.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    całe szczęście ani jednego rozstępu, czyli póki co sprawdza się u mnie teoria genów - mama nie miała ani jedne i u mnie zero :)
    A nawilzasz ?
    Ja oliwke dolewalam do wanny ale jak wstawalam i sie poslizgnelam to przestalam i tak o to prawdopodobnie dlatego zaczęły sie robic

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A te są z biedry , kolezanka mi podrzucila bo zostały jej 3 sztuki mowila bella rozowe opakowanie to sa te w takim razie :)
    A w aptece beda albo gdzies indziej?
    W moich biedrach nawet proszku nie bylo dla dzieci .
    no tak są ja kupiłam w biedronce gdy była ta promocja dzieciowa :P
    ale no ostatnio jak kupowałam w realu proszek też widziała, i patyczki do uszu dla małej w rosmanie to też tam leżały, i aptece na półce też widziałam. Więc moim zdaniem nie powinnaś mnieć problemu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam, ale wszystkieod linia pępka i mam nadzieje ze wyzej nie pójdą, smarowalam na początku ciagle potem przez przeprowadzkę mialam przerwę i teraz znow sie smaruje ale to geny, moja mama ma duzo rozstepow ja mam z okresu dojrzewania no ale mam nadzieje ze juz wiecej nie bedzie...

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dobra paczajta całkiem inny brzuch jak ostatnio z avatara .
    Pępek ciut zamknięty rozstępy gratis i właśnie teraz widzę jak nisko jest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5d40b7c98.jpg

:) ładny tygrysek :) wysypało Ciebie jak kuzynkę od rafała. Trzymam kciuki byś znalazła sposób na rozjaśnie chociaż tego.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam rozstępów (odpukać) i też myślę że to geny, mama też nie miala, a ja nawilżam sporadycznie, jak mi się przypomni to może dwa razy na tydzień posmaruję

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka pocieszę Cię ja mam gorsze rozstępy. Jak tam Agatka w szpitalu? Dalej sama na sali, czy już koleżanki dali Ci?

adzia lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro w Rossmannie bede to kupie :D
    A rozstępy z czasem sie rozjaśnia tak jak z dojrzewania , ewentualnie solarium pomoże :D
    Cieszę się ze na tyłach nie mam bo wiadomo bluzka lubi sie podwijac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    staraczka pocieszę Cię ja mam gorsze rozstępy. Jak tam Agatka w szpitalu? Dalej sama na sali, czy już koleżanki dali Ci?
    Poka poka :D

• julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A nawilzasz ?
    Ja oliwke dolewalam do wanny ale jak wstawalam i sie poslizgnelam to przestalam i tak o to prawdopodobnie dlatego zaczęły sie robic

tak, codziennie na noc oliwką od 4tc a od niedawna i z rana smaruję (brzuch, piersi, boczki, pośladki, uda), zużyłam łącznie UWAGA 12 butelek! teraz idzie 13 :P kochana a twój brzusio faktycznie jest w dole ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ