X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziekowac :) jutro ide na polow pokrzyw. Wrrr, nie cierpialam nigdy tego cholerstwa a teraz ide w jego łaski.. :)
    ja to samo zawsze plakalam jak parzylo:P a teraz co jakis czas chodze rekawiczki reklamowka i zrywam:P

ale mi to pomaga, momentalnie mi woda schodzi ijakos lepiej sie czuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Chylę czoła przed mamą sierpniową poród SN prawie 5 kg szacunek
    Jezu, to lekarze nie widzieli, że będzie takie wielkie?! Szacun dla Mamy.

8pdp47e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    nie do mnie pytanie ale odpowiem bo wlasnie pije:P zerwalam pokrzywe i swieza zalalam wrzatkiem i tak pilam, a czesc sobie zasuszylam i potem pilam suszaona
    Fakt, świetnie działa pokrzywa. Pilam jak mi strasznie nogi w pracy puchly. Tylko pamiętajcie zeby nie pić jej za duzo.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady dzieki za info jutro podejde .

Aldona o tak wlasnie tez wyczuwalam tą poduszkowatosc jak aplikowalam i lekarz mowil ze rozpulchniona , tak na początku bylo .

Dziewczyny macie rozstępy? Mi z dnia na dzien przybywa :/

mnie również, ale kocham je całym sercem :) ślady najpiękniejszego okresu mojego życia :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka one tak wyglądają
    http://www.bangla.pl/opinie/p2842/bella-bella-baby-bella-mamma-pieluszki-higieniczne-dla-dzieci-oraz-podklady-poporodowe

i u nas w biedrze są pod pieluchami.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie podobają mi się te plasterki na opryszczkę. Nakleiłam trochę ponad 4 godzin temu i już w połowie się oderwał. Fakt, że pęcherzyk mam w głupim miejscu, tak nisko, mocno w głębi ust, więc ślina ciągle podmywa, ale i tak. Miało wytrzymać 12h, a minimum 8. Niby jadłam coś w międzyczasie, ale jak na razie kiepsko to widzę. Nie wiem, zrywać do końca i naklejać nowy czy jeszcze z tym czekać?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kurcze, nie podobają mi się te plasterki na opryszczkę. Nakleiłam trochę ponad 4 godzin temu i już w połowie się oderwał. Fakt, że pęcherzyk mam w głupim miejscu, tak nisko, mocno w głębi ust, więc ślina ciągle podmywa, ale i tak. Miało wytrzymać 12h, a minimum 8. Niby jadłam coś w międzyczasie, ale jak na razie kiepsko to widzę. Nie wiem, zrywać do końca i naklejać nowy czy jeszcze z tym czekać?

Potrzymaj jeszcze tyle ile sie da, a przed samym pojsciem spac zaloz nowy. Postaraj sie wysuszyc w miare to miejsce gdzie bedziesz go przyklejac, choc moze byc ciezko skoro mowisz ze opryszczka od wewnatrz. W kazdym razie sprobuj.

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka one tak wyglądają
    http://www.bangla.pl/opinie/p2842/bella-bella-baby-bella-mamma-pieluszki-higieniczne-dla-dzieci-oraz-podklady-poporodowe

i u nas w biedrze są pod pieluchami.
    A te są z biedry , kolezanka mi podrzucila bo zostały jej 3 sztuki mowila bella rozowe opakowanie to sa te w takim razie :)
    A w aptece beda albo gdzies indziej?
    W moich biedrach nawet proszku nie bylo dla dzieci .

• julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny macie rozstępy? Mi z dnia na dzien przybywa :/

całe szczęście ani jednego rozstępu, czyli póki co sprawdza się u mnie teoria genów - mama nie miała ani jedne i u mnie zero :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Potrzymaj jeszcze tyle ile sie da, a przed samym pojsciem spac zaloz nowy. Postaraj sie wysuszyc w miare to miejsce gdzie bedziesz go przyklejac, choc moze byc ciezko skoro mowisz ze opryszczka od wewnatrz. W kazdym razie sprobuj.
    Dzięki za radę. Nakleiłam zgodnie z instrukcją, umyłam i dokładnie osuszyłam usta przed. Myślę, że to właśnie kwestia kiepskiego położenia pęcherzyka (jak zamknę usta to zupełnie się chowa między wargami, więc jest wybitnie nisko).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra paczajta całkiem inny brzuch jak ostatnio z avatara .
    Pępek ciut zamknięty rozstępy gratis i właśnie teraz widzę jak nisko jest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5d40b7c98.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    całe szczęście ani jednego rozstępu, czyli póki co sprawdza się u mnie teoria genów - mama nie miała ani jedne i u mnie zero :)
    A nawilzasz ?
    Ja oliwke dolewalam do wanny ale jak wstawalam i sie poslizgnelam to przestalam i tak o to prawdopodobnie dlatego zaczęły sie robic

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A te są z biedry , kolezanka mi podrzucila bo zostały jej 3 sztuki mowila bella rozowe opakowanie to sa te w takim razie :)
    A w aptece beda albo gdzies indziej?
    W moich biedrach nawet proszku nie bylo dla dzieci .
    no tak są ja kupiłam w biedronce gdy była ta promocja dzieciowa :P
    ale no ostatnio jak kupowałam w realu proszek też widziała, i patyczki do uszu dla małej w rosmanie to też tam leżały, i aptece na półce też widziałam. Więc moim zdaniem nie powinnaś mnieć problemu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam, ale wszystkieod linia pępka i mam nadzieje ze wyzej nie pójdą, smarowalam na początku ciagle potem przez przeprowadzkę mialam przerwę i teraz znow sie smaruje ale to geny, moja mama ma duzo rozstepow ja mam z okresu dojrzewania no ale mam nadzieje ze juz wiecej nie bedzie...

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dobra paczajta całkiem inny brzuch jak ostatnio z avatara .
    Pępek ciut zamknięty rozstępy gratis i właśnie teraz widzę jak nisko jest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5d40b7c98.jpg

:) ładny tygrysek :) wysypało Ciebie jak kuzynkę od rafała. Trzymam kciuki byś znalazła sposób na rozjaśnie chociaż tego.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam rozstępów (odpukać) i też myślę że to geny, mama też nie miala, a ja nawilżam sporadycznie, jak mi się przypomni to może dwa razy na tydzień posmaruję

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka pocieszę Cię ja mam gorsze rozstępy. Jak tam Agatka w szpitalu? Dalej sama na sali, czy już koleżanki dali Ci?

adzia lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro w Rossmannie bede to kupie :D
    A rozstępy z czasem sie rozjaśnia tak jak z dojrzewania , ewentualnie solarium pomoże :D
    Cieszę się ze na tyłach nie mam bo wiadomo bluzka lubi sie podwijac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    staraczka pocieszę Cię ja mam gorsze rozstępy. Jak tam Agatka w szpitalu? Dalej sama na sali, czy już koleżanki dali Ci?
    Poka poka :D

• julita Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A nawilzasz ?
    Ja oliwke dolewalam do wanny ale jak wstawalam i sie poslizgnelam to przestalam i tak o to prawdopodobnie dlatego zaczęły sie robic

tak, codziennie na noc oliwką od 4tc a od niedawna i z rana smaruję (brzuch, piersi, boczki, pośladki, uda), zużyłam łącznie UWAGA 12 butelek! teraz idzie 13 :P kochana a twój brzusio faktycznie jest w dole ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ