X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja właśnie się na Maclarena nastawiam (najlepiej od razu po głębokim) - bo lżejszy i łatwiej mi będzie go nosić po schodach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/
    Trzeba jeszcze mieć tramwaj albo autobus w mieście :P O tunelach nie wspominam. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam numer do Andzi i ona ma do mnie ma dac znać jak będzie mogła ;-)

Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja mam numer do Andzi i ona ma do mnie ma dac znać jak będzie mogła ;-)

To czekamy :) i kciuki trzymamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:11

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mam dosyć po dzisiejszej nocy naprawdę :-/ poszłam spac po 24 już o 2 spac nie mogłam później jakoś zasnelam to obudziłam się po 5 zasnelam kolo 7 i teraz wstałam jest cholernie duszno i gorąco U nas :-/
    Ja chcę deszczu !!!!

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    ZAKOCHALAM SIE!

Widzialam go na zywo i nie moglam się napatrzeć:) mowa o kolejnej bryce dla mojego synka- spacerowce ;) wiem, wiem jeszcze za wcześnie ale jest piekna. I cena tez do akceptacji jak juz teraz mogę zacząć zbierać ;)

http://sklep.pro-familia.pl/Elodie%20Details%20Spacer%C3%B3wka%20Graphic%20Crace

Fajny kest, lubie takie ale ja juz mam wybrany :-) na komplet z glebokim szkoda mi bylo kasy ale parasolka na wuosne bedzie moja :-)

http://m.ebay.co.uk/itm/201290860994

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A tak w ogóle to mam dosyć po dzisiejszej nocy naprawdę :-/ poszłam spac po 24 już o 2 spac nie mogłam później jakoś zasnelam to obudziłam się po 5 zasnelam kolo 7 i teraz wstałam jest cholernie duszno i gorąco U nas :-/
    Ja chcę deszczu !!!!
    To samo miałam o 2poszlam siku i usiadlam sobie na łóżku,niewiem jak dlugo siedziałam ale wstalam poszlam do wc i dopiero sie polozylam :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/
    U mnie głównie chodziło o to, żeby młody był jak najszybciej samodzielny, w senie żeby nie był taką leniwą pierdołą, którą będzie marudziła, jak będzie zmuszona przejść dwa kroki sama na nóżkach, ciągle w wózku i ze smokiem w buzi. Pamiętam, jak pojechaliśmy nad morze jak miał rok i 8 miesięcy, mąż musiał trochę popracować, więc zabrałam młodego na pobliski plac zabaw, a że nie daleko to wzięłam tylko motorek-odpychacz. I co? Młody znudził się placem zabaw, zażądał spacerku, że czego na plażę był jakiś kilometr, potem przeszliśmy się kawał drogi plażą do portu i z portu kolejny kilometr na pole namiotowe :D Baby na plaży gapiły się na mnie jak na wariatkę, bo widzą 1,5 roczne dziecko drałujące plażą, a za nim matka, olaboga, beż żadnego wózka czy nosidła, tylko z plastikowym motorkiem pod pachą :) ;)
    Co do podjazdów to się zgodzę - komuna budowała podjazdy wszędzie, a teraz super nowoczesne i podobno eko budownictwo (posiłkuję się info o supernowoczesnym i ekologicznym osiedlu budowanym i właśnie pod nosem) i co? I nei ma podjazdu dla wózków :D :D :D We Włoszech tez się nigdzie nie uświadczy, a z nas się śmieją, że jesteśmy zacofani. Tam to dopiero jest Afryka w tym temacie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U mnie głównie chodziło o to, żeby młody był jak najszybciej samodzielny, w senie żeby nie był taką leniwą pierdołą, którą będzie marudziła, jak będzie zmuszona przejść dwa kroki sama na nóżkach, ciągle w wózku i ze smokiem w buzi. Pamiętam, jak pojechaliśmy nad morze jak miał rok i 8 miesięcy, mąż musiał trochę popracować, więc zabrałam młodego na pobliski plac zabaw, a że nie daleko to wzięłam tylko motorek-odpychacz. I co? Młody znudził się placem zabaw, zażądał spacerku, że czego na plażę był jakiś kilometr, potem przeszliśmy się kawał drogi plażą do portu i z portu kolejny kilometr na pole namiotowe :D Baby na plaży gapiły się na mnie jak na wariatkę, bo widzą 1,5 roczne dziecko drałujące plażą, a za nim matka, olaboga, beż żadnego wózka czy nosidła, tylko z plastikowym motorkiem pod pachą :) ;)
    Co do podjazdów to się zgodzę - komuna budowała podjazdy wszędzie, a teraz super nowoczesne i podobno eko budownictwo (posiłkuję się info o supernowoczesnym i ekologicznym osiedlu budowanym i właśnie pod nosem) i co? I nei ma podjazdu dla wózków :D :D :D We Włoszech tez się nigdzie nie uświadczy, a z nas się śmieją, że jesteśmy zacofani. Tam to dopiero jest Afryka w tym temacie.

Moje dzieciaczki też lubiły spacery, :) a potem był wrzask przy rodzicach, jak próbowali ich do wózka wsadzić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ale tu ruch od rana :-)

Andzia Trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego porodu :-)

Niech te upały się kończą, dziś od 2 nie śpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:14

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na dżemkę i nie ma żadnych wieści o Adzi, buuuuu. Mam nadzieję, że jest wszystko ok i będzie miała łatwy poród.

Jutro ja mam wizytę, ciekawe czy coś tam się ruszyło, czy jeszcze jesteśmy daleko w lesie z porodem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale gorąco. Dziewczyny mogę rodzić ☺ GBS ujemny, fryzura gotowa (kazałam max szyję odkryć bo już nie dawała rady w te upały). Dziś sił brak, a muszę chłopaków odebrać z połkoloni w centrum Gdańska ( a tam remonty i jarmark) i to bez samochodu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia obyś rozwiązała ten nasz worek☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poprać jeszcze pieluchy, ręczniki i prześcieradełka... może ktoś chętny do prasowania?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunie !! Jak mnie od wczoraj lewa strona boli normalnie jak bym globus tam miala :/
    Gule czuje jak nic .

Jak były upały to nie robiły mnie ale wczoraj wydawalo mi sie ze to najgorszy upał był, noce najgorsze , juz słyszę jak małż wroci z pracy i bedzie gadal ze sie rzucalam w łóżku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Muszę poprać jeszcze pieluchy, ręczniki i prześcieradełka... może ktoś chętny do prasowania?
    Ja z chęcią tylko wiatrak poproszę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jestem po ktg na Karowej. Rzeczywiscie doktorek wujcio jest boski :-)

Dżuls, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dawaj :P lubię prasować :P :P :P kurier do Gdyni i załatwione :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle tak sie zastanawiam co tam u naszych blizniaczek... wydaje mi się, albo się dawno nie odzywaly?

Angela daj znać jak nas podczytujesz co tam u Was =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ustawiłam wiatrak prosto w twarz i prasuję ubranka - zaczęłam od tych używanych i powinnam skończyć za godzinę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ