X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja właśnie się na Maclarena nastawiam (najlepiej od razu po głębokim) - bo lżejszy i łatwiej mi będzie go nosić po schodach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/
    Trzeba jeszcze mieć tramwaj albo autobus w mieście :P O tunelach nie wspominam. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam numer do Andzi i ona ma do mnie ma dac znać jak będzie mogła ;-)

Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja mam numer do Andzi i ona ma do mnie ma dac znać jak będzie mogła ;-)

To czekamy :) i kciuki trzymamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:11

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mam dosyć po dzisiejszej nocy naprawdę :-/ poszłam spac po 24 już o 2 spac nie mogłam później jakoś zasnelam to obudziłam się po 5 zasnelam kolo 7 i teraz wstałam jest cholernie duszno i gorąco U nas :-/
    Ja chcę deszczu !!!!

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    ZAKOCHALAM SIE!

Widzialam go na zywo i nie moglam się napatrzeć:) mowa o kolejnej bryce dla mojego synka- spacerowce ;) wiem, wiem jeszcze za wcześnie ale jest piekna. I cena tez do akceptacji jak juz teraz mogę zacząć zbierać ;)

http://sklep.pro-familia.pl/Elodie%20Details%20Spacer%C3%B3wka%20Graphic%20Crace

Fajny kest, lubie takie ale ja juz mam wybrany :-) na komplet z glebokim szkoda mi bylo kasy ale parasolka na wuosne bedzie moja :-)

http://m.ebay.co.uk/itm/201290860994

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A tak w ogóle to mam dosyć po dzisiejszej nocy naprawdę :-/ poszłam spac po 24 już o 2 spac nie mogłam później jakoś zasnelam to obudziłam się po 5 zasnelam kolo 7 i teraz wstałam jest cholernie duszno i gorąco U nas :-/
    Ja chcę deszczu !!!!
    To samo miałam o 2poszlam siku i usiadlam sobie na łóżku,niewiem jak dlugo siedziałam ale wstalam poszlam do wc i dopiero sie polozylam :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/
    U mnie głównie chodziło o to, żeby młody był jak najszybciej samodzielny, w senie żeby nie był taką leniwą pierdołą, którą będzie marudziła, jak będzie zmuszona przejść dwa kroki sama na nóżkach, ciągle w wózku i ze smokiem w buzi. Pamiętam, jak pojechaliśmy nad morze jak miał rok i 8 miesięcy, mąż musiał trochę popracować, więc zabrałam młodego na pobliski plac zabaw, a że nie daleko to wzięłam tylko motorek-odpychacz. I co? Młody znudził się placem zabaw, zażądał spacerku, że czego na plażę był jakiś kilometr, potem przeszliśmy się kawał drogi plażą do portu i z portu kolejny kilometr na pole namiotowe :D Baby na plaży gapiły się na mnie jak na wariatkę, bo widzą 1,5 roczne dziecko drałujące plażą, a za nim matka, olaboga, beż żadnego wózka czy nosidła, tylko z plastikowym motorkiem pod pachą :) ;)
    Co do podjazdów to się zgodzę - komuna budowała podjazdy wszędzie, a teraz super nowoczesne i podobno eko budownictwo (posiłkuję się info o supernowoczesnym i ekologicznym osiedlu budowanym i właśnie pod nosem) i co? I nei ma podjazdu dla wózków :D :D :D We Włoszech tez się nigdzie nie uświadczy, a z nas się śmieją, że jesteśmy zacofani. Tam to dopiero jest Afryka w tym temacie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U mnie głównie chodziło o to, żeby młody był jak najszybciej samodzielny, w senie żeby nie był taką leniwą pierdołą, którą będzie marudziła, jak będzie zmuszona przejść dwa kroki sama na nóżkach, ciągle w wózku i ze smokiem w buzi. Pamiętam, jak pojechaliśmy nad morze jak miał rok i 8 miesięcy, mąż musiał trochę popracować, więc zabrałam młodego na pobliski plac zabaw, a że nie daleko to wzięłam tylko motorek-odpychacz. I co? Młody znudził się placem zabaw, zażądał spacerku, że czego na plażę był jakiś kilometr, potem przeszliśmy się kawał drogi plażą do portu i z portu kolejny kilometr na pole namiotowe :D Baby na plaży gapiły się na mnie jak na wariatkę, bo widzą 1,5 roczne dziecko drałujące plażą, a za nim matka, olaboga, beż żadnego wózka czy nosidła, tylko z plastikowym motorkiem pod pachą :) ;)
    Co do podjazdów to się zgodzę - komuna budowała podjazdy wszędzie, a teraz super nowoczesne i podobno eko budownictwo (posiłkuję się info o supernowoczesnym i ekologicznym osiedlu budowanym i właśnie pod nosem) i co? I nei ma podjazdu dla wózków :D :D :D We Włoszech tez się nigdzie nie uświadczy, a z nas się śmieją, że jesteśmy zacofani. Tam to dopiero jest Afryka w tym temacie.

Moje dzieciaczki też lubiły spacery, :) a potem był wrzask przy rodzicach, jak próbowali ich do wózka wsadzić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ale tu ruch od rana :-)

Andzia Trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego porodu :-)

Niech te upały się kończą, dziś od 2 nie śpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:14

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na dżemkę i nie ma żadnych wieści o Adzi, buuuuu. Mam nadzieję, że jest wszystko ok i będzie miała łatwy poród.

Jutro ja mam wizytę, ciekawe czy coś tam się ruszyło, czy jeszcze jesteśmy daleko w lesie z porodem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale gorąco. Dziewczyny mogę rodzić ☺ GBS ujemny, fryzura gotowa (kazałam max szyję odkryć bo już nie dawała rady w te upały). Dziś sił brak, a muszę chłopaków odebrać z połkoloni w centrum Gdańska ( a tam remonty i jarmark) i to bez samochodu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia obyś rozwiązała ten nasz worek☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poprać jeszcze pieluchy, ręczniki i prześcieradełka... może ktoś chętny do prasowania?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunie !! Jak mnie od wczoraj lewa strona boli normalnie jak bym globus tam miala :/
    Gule czuje jak nic .

Jak były upały to nie robiły mnie ale wczoraj wydawalo mi sie ze to najgorszy upał był, noce najgorsze , juz słyszę jak małż wroci z pracy i bedzie gadal ze sie rzucalam w łóżku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Muszę poprać jeszcze pieluchy, ręczniki i prześcieradełka... może ktoś chętny do prasowania?
    Ja z chęcią tylko wiatrak poproszę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jestem po ktg na Karowej. Rzeczywiscie doktorek wujcio jest boski :-)

Dżuls, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dawaj :P lubię prasować :P :P :P kurier do Gdyni i załatwione :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle tak sie zastanawiam co tam u naszych blizniaczek... wydaje mi się, albo się dawno nie odzywaly?

Angela daj znać jak nas podczytujesz co tam u Was =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ustawiłam wiatrak prosto w twarz i prasuję ubranka - zaczęłam od tych używanych i powinnam skończyć za godzinę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ