X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooo andzia powodzenia...szybkiego i bezproblemowego porodu!!!

U mnie noc tragedia :( duchota, zero chłodu, leże teraz przed wiatrakiem jak foka

Co do oczyszczania organizmu, to ma również mam częste wizyty w wc tak od piątku, do tego czuję nacisk młodego na odbyt :/

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Wooo andzia powodzenia...szybkiego i bezproblemowego porodu!!!

U mnie noc tragedia :( duchota, zero chłodu, leże teraz przed wiatrakiem jak foka

Co do oczyszczania organizmu, to ma również mam częste wizyty w wc tak od piątku, do tego czuję nacisk młodego na odbyt :/

U mnie z kolei nisko jest bo znowu mialam nocke pt. Wc witaj :D
    Jak biegam do wc to niewiem nawrt na co :D
    No i mdłości z rana są

• Asai2 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Coraz bliżej porodów... Chociaż ja nadal nie mogę uwierzyc, że w ciągu miesiąca zostanę mamą ;)

Co do rozstępów - u mnie na brzuchu na razie nic się nie pojawiło, ale niestety piersi nie wytrzymały. Na początku ciąży, w krótkim czasie sporo urosły... na rozjaśnienie rozstępów i blizn polecam maść Cepan. Strasznie śmierdzi cebulą, ale rozstępy stają się mniej widoczne.

f2w3rjjg2cgd5pqg.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie z kolei nisko jest bo znowu mialam nocke pt. Wc witaj :D
    Jak biegam do wc to niewiem nawrt na co :D
    No i mdłości z rana są
    Ja mdłości miałam tylko przez dwa dni ale to bieganie do wc to masakra...wczoraj było lepiej, bo odwiedziłam wc tylko 2 razy a wcześniej to nawet 5 razy :/

Dzisiaj wieczorem mam wizytę więc okaże się czy coś się dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:25

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nikt nawet nie raczył przyjść pobrać krwi :-/ na wszystko mają czas.
    Pewnie jak tak bardzo chce iść do domu to przyjdą jutro rano.

U nas do cc zostało raptem 22 dni i juz nie mogę się doczekać. Przechodziłam przed chwila kolo sali połogów i tam tak ślicznie dzidziuś ciumkał cyca że ja już też tak chce :-)

Katg Olivia dzisiaj zwalała . Nie dała sobie serduszka posłuchać. Chyba jej się to nie podoba.

Rozstępów na brzuszku nie mam i mam nadzieje że już się nie pojawia. Za to na nogach troszkę ich jest.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:51

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wlasnie o tym samym myslalam. Opinie ma dobre ale mysle, ze Ci którzy wybierają te wózki są tak sfilmowani na ich punkcie, ze juz nie widza nawet tej wady ;) musze jeszcze je poobserwować. Moze jak zacznę jeździć ze swoim wózkiem to nawiąże na spacerach nowe znajomosci- bede szukac mam ze spacerowkami z takimi kolkami i wypróbowywać :D hahaha
    Dobrze kombinujesz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gratulacje Adzia;) czekamy z niecierpliwością;) ja czekam do 30.08.2015 i będę spokojna o małą;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia powodzenia! :P Czyli Zuzia na 3 wyląduje :P chyba że się ktoś jeszcze przed poniedziałkiem rozpakuje :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie mamunie.☺Chyba moja Lenka przywita Milana i Was. Właśnie tak mi się wydaje odeszły mi wody. Chyba to jest to bo co wstaje. To leci ze mnie ciurkiem.
    Dajeeeeeesz!!!!!!!

diatomka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Design cudny ale kurcze mnie w tych spacerowkach nie przekonuja te male plastikowe kółeczka. Zastanawiam się czy to się sprawdza na tych naszych koszmarnych chodnikach.

To jest trochę tak, że przychodzi taki moment kiedy jest potrzebna ultra lekka składana parasolka z małymi kólkami...kiedy dziecko 3/4 spaceru chodzi, ale nagle opada z sił i musisz je jakoś do domu dotransportować :P dobrze jest mieć pod reka taka lekka , bo przez cały spacer kiedy gnasz za dzieckiem po np. nadmorskim bulwarze nie mordujesz się z wózkiem, a i do samochodu w razie czego wrzucic łatwiej...a na ogół kółka ważą najwięcej w wózku...my na taką parasolke przeszlismy po tym jak młody skończył ok roku...od 5 msc jeździł w takiej dużej spacerowce, stabilnej, z papowanymi kołami, a jak zaczął sam śmigać to baaaardzo szybko kupilismy taka zwykła parasolke, by nie dźwigać i dziecka i wózka :P

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow... ile juzr zdazylyscie z rana naskrobac =)

Adzia trzymam kciuki za lekki i szybki poród! ... czekamy na wieści, żeby otwierać kolejnego szampana! =)

U mnie nocka w miarę okey.... trochę kursów do toalety, troszkę na smarowanie stopek żelem, ale ogólnie spało mi się całkiem nieźle, wiec nie mam powodów do narzekania =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia dajesz, kurcze ja też już chce, a tu cisza jak makiem zasial, Agata super, że was wypuszcza ;-) a co do ktg to mój mały miał różnie raz Kopał jak szalony a raz uciekał :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, się dzieje!
    Aż wstawiłam pranie ciuszków, bo normalnie to ja cały czas nie czuję, że to mogłoby być już niedługo i mi się wydaje, że mam tyyyleee czasu jeszcze.
    Ale jednak trzeba się ogarnąć.
    Wczoraj rozmawiałam z siostrą, że właśnie mi się nijak nie wydaje, że coś się mogłoby zacząć przed terminem, bo mnie nic nie boli, nie mam nawet skurczy przepowiadających. Na co siostra stwierdziła, że u niej tak samo - zero objawów, tylko jej nagle wody odeszły. Tak więc poczułam się trochę nastraszona i postaram się nadrobić zaległości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asai2 wrote:
    Coraz bliżej porodów... Chociaż ja nadal nie mogę uwierzyc, że w ciągu miesiąca zostanę mamą ;)

Co do rozstępów - u mnie na brzuchu na razie nic się nie pojawiło, ale niestety piersi nie wytrzymały. Na początku ciąży, w krótkim czasie sporo urosły... na rozjaśnienie rozstępów i blizn polecam maść Cepan. Strasznie śmierdzi cebulą, ale rozstępy stają się mniej widoczne.
    Przeczytałam, że polecasz Marcepan i zastanawiałam się, dlaczego miałby smierdziec cebulą...

O 7 padlam, mąż mnie niedawno obudził. Ale czuje się dalej jak scierwo...

skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerówki - dla mnie tylko babyzen yoyo :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, jak Ciebie nie przekonują małe kółka w spacerówkach parasolkach, to zawsze jest Maclaren, który jest duży, ale lekki i ma duże plastikowe kółka, i na serio jest wygodny. Chociaż to, co podrzuciła 4me ma spore kółka i teraz większość wózków takie ma.
    My mieliśmy Maclarena, bo jest największy, ale używaliśmy go w sumie bardzo krótko, bo bardzo szybko przerzuciliśmy młodego na wszelkie jeździki i rowerki, i do tej pory dostaję szału, jak widzę babcie pchające wózek z 3-4latkiem w środku, który spokojnie mógłby już śmigać na rowerze z pedałami, a nie jeździć jak bobas :) Mój młody w sumie więcej pojeździł w spacerówce Emmaljungi, bo jest duża i wygodna, dziecku się w niej super siedzi, a ja mogłam ją wyładować zakupami po brzegi.

alutka, KathleenPL, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim niespelnionym marzeniem jest spacerowka bugaboo bee... Zobaczymy co bedzie za rok ale bede drazyc temat;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Anitka, jak Ciebie nie przekonują małe kółka w spacerówkach parasolkach, to zawsze jest Maclaren, który jest duży, ale lekki i ma duże plastikowe kółka, i na serio jest wygodny. Chociaż to, co podrzuciła 4me ma spore kółka i teraz większość wózków takie ma.
    My mieliśmy Maclarena, bo jest największy, ale używaliśmy go w sumie bardzo krótko, bo bardzo szybko przerzuciliśmy młodego na wszelkie jeździki i rowerki, i do tej pory dostaję szału, jak widzę babcie pchające wózek z 3-4latkiem w środku, który spokojnie mógłby już śmigać na rowerze z pedałami, a nie jeździć jak bobas :) Mój młody w sumie więcej pojeździł w spacerówce Emmaljungi, bo jest duża i wygodna, dziecku się w niej super siedzi, a ja mogłam ją wyładować zakupami po brzegi.

Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś w ogóle tel. do Andzi ?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ