Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wooo andzia powodzenia...szybkiego i bezproblemowego porodu!!!
U mnie noc tragediaduchota, zero chłodu, leże teraz przed wiatrakiem jak foka
Co do oczyszczania organizmu, to ma również mam częste wizyty w wc tak od piątku, do tego czuję nacisk młodego na odbyt -
nick nieaktualnyBruma wrote:Wooo andzia powodzenia...szybkiego i bezproblemowego porodu!!!
U mnie noc tragediaduchota, zero chłodu, leże teraz przed wiatrakiem jak foka
Co do oczyszczania organizmu, to ma również mam częste wizyty w wc tak od piątku, do tego czuję nacisk młodego na odbyt
U mnie z kolei nisko jest bo znowu mialam nocke pt. Wc witaj
Jak biegam do wc to niewiem nawrt na co
No i mdłości z rana są -
Coraz bliżej porodów... Chociaż ja nadal nie mogę uwierzyc, że w ciągu miesiąca zostanę mamą
Co do rozstępów - u mnie na brzuchu na razie nic się nie pojawiło, ale niestety piersi nie wytrzymały. Na początku ciąży, w krótkim czasie sporo urosły... na rozjaśnienie rozstępów i blizn polecam maść Cepan. Strasznie śmierdzi cebulą, ale rozstępy stają się mniej widoczne.
-
Staraczka23 wrote:U mnie z kolei nisko jest bo znowu mialam nocke pt. Wc witaj
Jak biegam do wc to niewiem nawrt na co
No i mdłości z rana są
Dzisiaj wieczorem mam wizytę więc okaże się czy coś się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:25
-
No jeszcze nikt nawet nie raczył przyjść pobrać krwi
na wszystko mają czas.
Pewnie jak tak bardzo chce iść do domu to przyjdą jutro rano.
U nas do cc zostało raptem 22 dni i juz nie mogę się doczekać. Przechodziłam przed chwila kolo sali połogów i tam tak ślicznie dzidziuś ciumkał cyca że ja już też tak chce
Katg Olivia dzisiaj zwalała . Nie dała sobie serduszka posłuchać. Chyba jej się to nie podoba.
Rozstępów na brzuszku nie mam i mam nadzieje że już się nie pojawia. Za to na nogach troszkę ich jest. -
nick nieaktualny
-
4me wrote:No wlasnie o tym samym myslalam. Opinie ma dobre ale mysle, ze Ci którzy wybierają te wózki są tak sfilmowani na ich punkcie, ze juz nie widza nawet tej wady
musze jeszcze je poobserwować. Moze jak zacznę jeździć ze swoim wózkiem to nawiąże na spacerach nowe znajomosci- bede szukac mam ze spacerowkami z takimi kolkami i wypróbowywać
hahaha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Design cudny ale kurcze mnie w tych spacerowkach nie przekonuja te male plastikowe kółeczka. Zastanawiam się czy to się sprawdza na tych naszych koszmarnych chodnikach.
To jest trochę tak, że przychodzi taki moment kiedy jest potrzebna ultra lekka składana parasolka z małymi kólkami...kiedy dziecko 3/4 spaceru chodzi, ale nagle opada z sił i musisz je jakoś do domu dotransportowaćdobrze jest mieć pod reka taka lekka , bo przez cały spacer kiedy gnasz za dzieckiem po np. nadmorskim bulwarze nie mordujesz się z wózkiem, a i do samochodu w razie czego wrzucic łatwiej...a na ogół kółka ważą najwięcej w wózku...my na taką parasolke przeszlismy po tym jak młody skończył ok roku...od 5 msc jeździł w takiej dużej spacerowce, stabilnej, z papowanymi kołami, a jak zaczął sam śmigać to baaaardzo szybko kupilismy taka zwykła parasolke, by nie dźwigać i dziecka i wózka
4me, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Wooooow... ile juzr zdazylyscie z rana naskrobac
Adzia trzymam kciuki za lekki i szybki poród! ... czekamy na wieści, żeby otwierać kolejnego szampana!
U mnie nocka w miarę okey.... trochę kursów do toalety, troszkę na smarowanie stopek żelem, ale ogólnie spało mi się całkiem nieźle, wiec nie mam powodów do narzekania -
Oo, się dzieje!
Aż wstawiłam pranie ciuszków, bo normalnie to ja cały czas nie czuję, że to mogłoby być już niedługo i mi się wydaje, że mam tyyyleee czasu jeszcze.
Ale jednak trzeba się ogarnąć.
Wczoraj rozmawiałam z siostrą, że właśnie mi się nijak nie wydaje, że coś się mogłoby zacząć przed terminem, bo mnie nic nie boli, nie mam nawet skurczy przepowiadających. Na co siostra stwierdziła, że u niej tak samo - zero objawów, tylko jej nagle wody odeszły. Tak więc poczułam się trochę nastraszona i postaram się nadrobić zaległości. -
Asai2 wrote:Coraz bliżej porodów... Chociaż ja nadal nie mogę uwierzyc, że w ciągu miesiąca zostanę mamą
Co do rozstępów - u mnie na brzuchu na razie nic się nie pojawiło, ale niestety piersi nie wytrzymały. Na początku ciąży, w krótkim czasie sporo urosły... na rozjaśnienie rozstępów i blizn polecam maść Cepan. Strasznie śmierdzi cebulą, ale rozstępy stają się mniej widoczne.
O 7 padlam, mąż mnie niedawno obudził. Ale czuje się dalej jak scierwo...skabarka, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anitka, jak Ciebie nie przekonują małe kółka w spacerówkach parasolkach, to zawsze jest Maclaren, który jest duży, ale lekki i ma duże plastikowe kółka, i na serio jest wygodny. Chociaż to, co podrzuciła 4me ma spore kółka i teraz większość wózków takie ma.
My mieliśmy Maclarena, bo jest największy, ale używaliśmy go w sumie bardzo krótko, bo bardzo szybko przerzuciliśmy młodego na wszelkie jeździki i rowerki, i do tej pory dostaję szału, jak widzę babcie pchające wózek z 3-4latkiem w środku, który spokojnie mógłby już śmigać na rowerze z pedałami, a nie jeździć jak bobasMój młody w sumie więcej pojeździł w spacerówce Emmaljungi, bo jest duża i wygodna, dziecku się w niej super siedzi, a ja mogłam ją wyładować zakupami po brzegi.
alutka, KathleenPL, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Anitka, jak Ciebie nie przekonują małe kółka w spacerówkach parasolkach, to zawsze jest Maclaren, który jest duży, ale lekki i ma duże plastikowe kółka, i na serio jest wygodny. Chociaż to, co podrzuciła 4me ma spore kółka i teraz większość wózków takie ma.
My mieliśmy Maclarena, bo jest największy, ale używaliśmy go w sumie bardzo krótko, bo bardzo szybko przerzuciliśmy młodego na wszelkie jeździki i rowerki, i do tej pory dostaję szału, jak widzę babcie pchające wózek z 3-4latkiem w środku, który spokojnie mógłby już śmigać na rowerze z pedałami, a nie jeździć jak bobasMój młody w sumie więcej pojeździł w spacerówce Emmaljungi, bo jest duża i wygodna, dziecku się w niej super siedzi, a ja mogłam ją wyładować zakupami po brzegi.
Popieram, ja też wszystkie dzieci, jakie wychowałam jako niania, zaczęły dobrze chodzić, nie przewracały się, nie męczyły, to wózek poszedł w odstawkę, a na nasze drogi to jak najszybiej trzeba sie spacerówek pozbywać, bo to i do tramwaju problem wejść i do autobusu, bo progi takie że szok, a budowanie już w tych czasach tunelów bez wind, i bez zjazdów dla wózków to jakaś pomyłka ;/