X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wietrze całą chatę :-) kolejny raz mam na śniadanie miskę owsianki. Kompletnie brakuje mi pomysłów na jakieś fajne potrawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia powodzenia! :) trzymam kciuki za szybki i lekki poród :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny :) podczytuje Was, ale jakoś nie mam weny na pisanie, chyba przez te upały :) poza tym mąż ma tydzień urlopu, wiec sobie leniuchujemy :) mieliśmy w planach wyjazd na 2 dni, ale lekarz mi odradziła na wizycie w zeszły czwartek, bo mała jest bardzo nisko, poza tym szyja skrócona i jeszcze ta pogoda.. :) następną wizytę mam dopiero 7 września-urlop pani doktor, i zapewne ostatnią- już mi zapowiedziała, ze jak do niej dotrwam to będzie super bo to akurat 37+2 wypada :)
    wczoraj spakowałam torbę, na dziś zostało mi ostatnie pranie, a jutro mamy zamiar robić generalne porządki :) tzn. mąż sprząta a ja pomagam :)

postaram się wtrącać co jakiś czas :)

Adzia, powodzenia! czyżby pierwsza forumowa dziewczynka nam się szykowała?:)

• trix Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia - ale wieści z rana. Trzymam kciuki za lekki poród

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia trzymamy kciuki! Powodzenia!:)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Adzia kciuki dasz rade! Czekamy na Lenke!

Kathlen cos czuje ze moja ostatnio po duzych aktywnoscia h standardowo weszla w niemrawe dni, nie znosze tego. Cos tak stuknie albo widze ze brzuchs ie rusza. Moze sie cud zdarzy jeszcze i sie przekreci Tym.

Ale sie najadlam tego spzinaku wczoraj, teraz mam mega gazy i wzdecia a o 1 w nocy musialam nospe wziac bo myslalam ze mi brzuch rozsadzi

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Andzia jaka nowina , trzymamy kciuki za was i dawaj znac którejś z dziewczyn bo jajo zniesiemy :D

Magdalenkaihelenka hej :)
    Wczoraj juz chcialam sms pisac ale pozno bylo :)

Musialam nospe wziac wczoraj znowu czyli druga nocka .
    Powiedzcie bo nospa rozkurczowa jest a jak nie bede wiedziala ze poród zaraz ma byc i wezme nospe stanie sie cos ?
    To juz chyba taki etap ze kazda z nas bedzie miala bole na @

Nancy terwz ty mi wypominasz tą stronę haha mialas na 1500 czy 1000 rodzic hehe

Snoopy u mnie tez rozstępy niewinnie sie pojawiały :D tak jak piszesz najpierw kropki a z dnia na dzien wysyp kresek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 07:29

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, juz wiem, że ten dzień bedzie mega beznadziejny i najchętniej schowalabym się w jakimś ciemnym miejscu i go przespała.

Bardzo Was przepraszam, ale maruda mode on. Obudził mnie o 5 koszmarny ból nóg. Potem doszedł promieniujacy ból kręgosłupa, potem ból WSZYSTKICH stawów bez wyjątku! A teraz jeszcze skurcze macicy i takie od kręgosłupa ale bardzo lightowe na szczęście... Do tego od rana marudze i płacze na zmianę...

Tak, chyba mnie dopada zmęczenie przedporodowe i w zasadzie to mógłby mi ktoś mocno przywalic w głowę i podczas mojej nieświadomości wyjąć Tymona z brzucha...

Idę z internetu w takim razie bo oszaleje juz dokumentnie...

Przepraszam, marudzenie mode off, juz się postaram poprawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 07:32

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej hej :)

Andzia jaka nowina , trzymamy kciuki za was i dawaj znac którejś z dziewczyn bo jajo zniesiemy :D

Magdalenkaihelenka hej :)
    Wczoraj juz chcialam sms pisac ale pozno bylo :)

Musialam nospe wziac wczoraj znowu czyli druga nocka .
    Powiedzcie bo nospa rozkurczowa jest a jak nie bede wiedziala ze poród zaraz ma byc i wezme nospe stanie sie cos ?
    To juz chyba taki etap ze kazda z nas bedzie miala bole na @

Nancy terwz ty mi wypominasz tą stronę haha mialas na 1500 czy 1000 rodzic hehe

Snoopy u mnie tez rozstępy niewinnie sie pojawiały :D tak jak piszesz najpierw kropki a z dnia na dzien wysyp kresek
    Uwierz mi, że jak sie poród zacznie to żadna Nospa nie zadziala...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, kciuki już zaciśnięte :D szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu życzę ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z kathlen nt nospy i porodu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, niestety ale i ja mam dzis taki dzien. Zasnelam przed 1 . Obudzilam sie o 5 i juz oka nie zmruzylam. Czuje sie jakby po mnie walec przejechal i resztki powietrza ze mnie wycisnal. Buuu...

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Uwierz mi, że jak sie poród zacznie to żadna Nospa nie zadziala...
    Wez bo pomyślę ze sie rozkręca :D
    Brzuch nie ustąpił dalej boli a plecy przed spaniem , siedz i marudz sobie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ostatni dzien 34 tyg! Jeszcxze dwa i bede spokojna

skabarka, Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Zgadzam sie z kathlen nt nospy i porodu
    Juz wiem , myslalam ze porod moze sie zatrzymac przez to :D
    Bezmozgowie ciazowe i strach :D

diatomka lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia do boju :) ale super

Dziewczy 2 raz w życiu pachną mi stopy a precyzyjnie tylko lewa stopa i teraz panikuje ze to od serca ze może jakiś zakrzep.Nie jest ona mocno opuchnięta ale różnice widzę a tu dopiero wizyta za 2 tyg

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja wczoraj na lepszy sen wypiłam kubek mleka z miodem,gorącego mleka i jakoś poty ze mnie nie schodziły nawet w nocy...
    Wczoraj koło 17stej wypiłam herbatke z pokrzywy taka zwykła w biedrze kupiłam...
    Rano na wadze -2 kg czyli woda zeszła bo ostatnio wskoczyło mi 2 kg w ciagu 2 dnich...
    Dzisiaj do śniadanka tez herbatke pije.Połozna mi powiedziała ze 1 dziennie moge ale max i trzeba duzo pic.
    Dzisiaj na obiad zrobie kalafior z soosem czosnkowym mniam mniam :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Andzia do boju :) ale super

Dziewczy 2 raz w życiu pachną mi stopy a precyzyjnie tylko lewa stopa i teraz panikuje ze to od serca ze może jakiś zakrzep.Nie jest ona mocno opuchnięta ale różnice widzę a tu dopiero wizyta za 2 tyg
    A masz zylaki albo pajaczki ? U mnie ciagle prawa lydka wieksza od lewej i zylak z tyłu pod zgieciem . A lewa może też być opuchnięta od wątroby , ostatnio czytałam bo mamie kostka puchnie w upały.

Anula zmobilizowalas mnie zebym na wage weszla a raczej ją wyjęła bo się schylac nie chce :D
    Zejde z tronu i wyjme ją, póki naczczo jestem :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia go go mamusia:) Ja to się będę wzruszać chyba każdym tu porodem. Przeczytałam wiadomość Adzi i już łzy w oczach i gęsia skórka hehe.

Dzisiaj mi się śniło, że miałam cesarkę, bo jestem za wąska hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie laseczki z rana.

Adzia trzymam kciuki za szybciutki poród!

U mnie w nocy jest superowo! Jak otworze okna to jest taki przyjemny chodek, ze nawet pod kołdra śpimy z moim ;). w ogóle w tym roku kocham moje mieszkanie za to, ze jest aż tak chlodne! Mam nadzieję, ze w zimę bedzie wystarczająco cieple ;)

Dzis musze sie zmobilizować i chyba zacząć prac jakies rzeczy maluszka- wymówki w postaci braku miejsca si skończyły ;)

Co do wagi- u mnie tragedia- leci jak szalona teraz mam z 10, 11 na plusie choc jem mniej niż kiedyś.... Nie puchne jakos strasznie wiec nie sobie pokrzywe odpuszczę - zwaszcz, ze ja nie umiem dużo pic... I pewnie mogę sobie tylko zaszkodzić.
    Chłodnego dnia!!!

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ