X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jecie fast foody, a ja nalogowo codziennie pochłaniam 0,5kg fasolki szparagowej, co by się najeść na zapas bo potem nie wolno :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak też mam nadzieję że przejdzie, bo nie wiem co tu jest... :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 23:54

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Aldonaa poleciła bym Ci kubek gorącego mleka, ale przy obecnie panujących temperaturach to chyba jednak nie byłby do końca dobry pomysł =)

Płatki z zimnym mlekiem myślę, że też będą okey ... smacznego =)

Zjadlam platki z cieplym mlekiem i sie rozplywam. Mam przy sobie wilgotne husteczki orzezwiajace wiec nim nie zasne, co chwile przetre twarz i mysle ze bedzie ok.

Mam nadzieje ze mleko zadziala. Jutro musze wczesnie wstac, a wiem, ze w ciagu dnia sie nie zdrzemne, bo w takiej temperaturze sie najzwyczajniej nie da..

Dobranoc, przespanej nocy.

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie brzuch boli że aż mi ciarki przechodzą, na wc, albo mały mi coś uciska jak masuje brzuch to trochę przechodzi no nic idę spróbować zasnąć jeszcze może zalicze WC jak się nie uda to pomasuje brzuch może pomoże ich zasne.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to może weź nospe. Życzę żeby że Ci przeszło

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszedł w końcu ból brzucha, ale miałam znowu później jakieś skurcze przez okres 15 min i to z bólem w krzyżu a taki miałam ból ze chciałam męża budzić i na pogotowie jechać, ale przeszło i udało się zasnąć, teraz obudziłam się, bo mąż do pracy a ja na siku i spać nie mogę,ale spróbuję może się uda ;-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamunie.☺Chyba moja Lenka przywita Milana i Was. Właśnie tak mi się wydaje odeszły mi wody. Chyba to jest to bo co wstaje. To leci ze mnie ciurkiem.

aldonaa, agatka196, Anitka201, przyszła mama, Sigma, Kucykowa, trix, Natka88, karolcia87, AniaM, kapturnica, diatomka, Staraczka23, julita, Luna1, .ona., Nancy87, anula1990, 4me, easymum, alutka, Carolline, Dominka92, Asai2, Kasiarzynka, wiaraczynicuda, la_lenka, skabarka, monaaa85, Dżuls, Lady Savage, Gusiak, bento, snoopy_etka, kasig, kiti, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba koniec spania co chwilę się budzę dzisiaj :-/ tak wiec Dzień dobry ;-)

ANDZIA no to mykaj powoli na porodowke :-) I pisz smska jak coś ;-)

Cos mnie brzuszek pobolewa już którąś noc z kolei i tylko noc ale to raczej od jelitek.... A przez to spać nie mogę :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna będę kochana pisać. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niecierpliwie będę czekać :-D trzymam kciuki :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Anitka- pytanie dotyczace pokrzywy. Robiac herbate zalewalas wrzatkiem swieze liscie czy podsuszone? Nie chce kupowac gotowej herbaty, bo to nie to samo. Lipe, miete, rumianek tez zawsze zbieram, zeby miec naturalny zapasik na zime :)
    A co do pokrzywy, to niestety musze sprobowac tej herbaty, bo mimo, ze duzo pije czuje ze woda sie we mnie zatrzymuje...
    Mąż zerwał mi taką młodą pokrzywę ktora nie kwitnie. Zalewalam same świeże liście. Tylko po tej herbacie w nocy non stop latam do wc...dzisiaj jakieś 5 razy. Rano brak opuchlizny za to wieczorem stopy dosłownie pala :-(

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie spie. I widze, ze dobrze. Adzia!! Lenka chyba wyczula, ze mamusia ma juz dosc ciazy w tym upale wiec poczekala do donoszonej i ewakuacja:) Powodzenia i lekkiego porodu :) :) :)

Anitka, dzieki za info. Jesli ma pomoc, to i 10 razy do wc moge wstac, byle tej zbednej wody sie pozbyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 06:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie mamunie.☺Chyba moja Lenka przywita Milana i Was. Właśnie tak mi się wydaje odeszły mi wody. Chyba to jest to bo co wstaje. To leci ze mnie ciurkiem.
    Trzymam kciuki!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia powodzenia!

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mąż zerwał mi taką młodą pokrzywę ktora nie kwitnie. Zalewalam same świeże liście. Tylko po tej herbacie w nocy non stop latam do wc...dzisiaj jakieś 5 razy. Rano brak opuchlizny za to wieczorem stopy dosłownie pala :-(
    Pij mega dużo!!! To jest naprawdę warunek przy piciu pokrzywy. Nawet się zmuszaj. I polecam wodę z cytryna czy cos. Mi wczoraj tez z wieczora nogi spuchly nieco, a rano się dziś obudzilam z bolacymi nogami :/ Młody się rozpycha, co mnie nawet cieszy po ostatnich 3 dniach, kiedy był strasznie niemrawy.

W ogóle witam się z Wami laseczki z rana. Nie śpię juz od 5 i gadam do juniora, żeby się jednak przekrecil. Strasznie mnie ta cala sytuacja zestresowala. Nie wiem co robic... Niby cala ciążą na luzaku, bez stresu itp, a tu na koniec takie rzeczy...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie porobilo. Worek z wrzesniowkami chyba pekl na dobre :-) Andzia trzymamy kciuki. Niech Lenka szybko wyjdzie.
    A ja lece na 1 ktg jejejejeje

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Pij mega dużo!!! To jest naprawdę warunek przy piciu pokrzywy. Nawet się zmuszaj. I polecam wodę z cytryna czy cos. Mi wczoraj tez z wieczora nogi spuchly nieco, a rano się dziś obudzilam z bolacymi nogami :/ Młody się rozpycha, co mnie nawet cieszy po ostatnich 3 dniach, kiedy był strasznie niemrawy.

W ogóle witam się z Wami laseczki z rana. Nie śpię juz od 5 i gadam do juniora, żeby się jednak przekrecil. Strasznie mnie ta cala sytuacja zestresowala. Nie wiem co robic... Niby cala ciążą na luzaku, bez stresu itp, a tu na koniec takie rzeczy...
    Właśnie w ciągu dnia pije mase wody, do tego arbuz a opuchlizna i tak sie pojawia :-( tak się dzieje od kilku dni. A z ta herbatą to wiem ze nie można przesadzać bo pokrzywa może odwodnic. No nic czekam az ts temp trochę spadnie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia powodzenia! Życzę szybkiego porodu! :-)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy porannie :-)

Noc spokojna bez żadnych wizyt w toalecie po za siku. Ale tak mnie wszystko boli od tego łóżka że chyba czuje każda jedna kosteczke i chrząstke w swoim ciele.
    Teraz fajnie jeszcze chłodno wiec delektować się tym bo potem może być ciężko :-)

Widać ze nasze dzieciaczki jakieś niespokojne i pchają się na świat ale co zrobić. Zaraz połowa sierpnia i dopiero się zacznie.

Miłego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia trzymamy kciuki ! :) ja mam termin tylko jeden dzien po Tobie:)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ