X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    14 sztuk? to będzie wyżerka :D u mnie z bitą śmietaną + dżem z czereśni własnej roboty, niech ten czas szybciej leci bo dopiero na godz. 17 będę robić

Tylko ja mam takią gofrownicę na 2 gofry o wymiarach 10,5 cm na 12 cm, to takich 14. U mnie 4 zostały i właśnie się zastanawiam, jak je podgrzać ;)

julita lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Julita, tylko pamietaj o studzeniu na kratce. Inaczej bedziesz miala "flaczki" :) smacznego :)

tak, tak już to mi się w głowie zakodowało, bo ktoś ostatnio na forum pisał że sekret chrupkości nie leży w cieście tylko w studzeniu na kratce ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Aldona, moja gin chce mnie położyc w 37 tygodniu do szpitala na obserwację, m.in. po to żeby kontrolować ciśnienie. Jak mi to powiedziała, to się zaśmiałam, że mi wysokie ciśnienie nie grozi, bo ja zawsze dolne poziomy zaliczam. A ona, że jeszcze się mogę zdziwić ciśnieniem typu 140/90 i że to trzeba kontrolować, bo takie skoki mogą być groźne. Nie chcę Cię straszyć, ale sprawdzaj sobie to ciśnienie kilka razy dziennie.

Swietnie...

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajac was ze pijecie po troszeczke coli to az mi glupio bo ja pije litrami tygodniowo :D jakos niegazowane mi nie wchodzi :p

Kucykowa, easymum, ceska lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz anulka ból brzucha jak na zawołanie. Pada w Jeleniej? Ja jestem w Starej Kamienicy i tylko coś tamleciutko grzmi ale pewnie deszczu z tego nie będzie.

Ale nas Adzia trzyma w niewiedzy:p

aldonaa lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wy o takich dobrociach tu mowicie a ja język mam aż do podłogi.
    Zjadłabym coś pysznego choćby pierogi byle nie szpitalne jedzenie.
    Coli to tez bym się napiła :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja tu modlę się o deszcz! Ani kropelki nie ma.
    Dopiero co wróciłam z pod prysznica a już się ze mnie leje.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka juz niedługo wyjdziesz ze szpitala i będziesz mogła sobie zjeść coś pysznego w domu =)

Fakt Adzia trenuje nasza cierpliwość... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika hahaha witaj w klubie :D
    U mnie pepsi byla na początku , teraz codziennie piję napoje pomarańczowe gazowane , szedł litr (!!) Teraz dwie szklanki i dopajam sie wodą gazowana

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:52

easymum, Czarna_88, trix lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Czytajac was ze pijecie po troszeczke coli to az mi glupio bo ja pije litrami tygodniowo :D jakos niegazowane mi nie wchodzi :p
    Ale pewnie jesteś przyzwyczajona. Ja ogólnie, też tak poza ciążą nie pijałam gazowanych poza właśnie szklaneczką raz na jakiś czas, na imprezie itp.

U mnie hitem wypijanym na cysterny jest sok Royal Apple, mieszany pół na pół z wodą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, teraz za mną łażą gofry ze śmietaną popite colą, a tymczasem wywaliło mi cukier po brzoskwini do 130. %&^%*%$#!!!
    Wpiszę ten zestaw na moją poporodową listę potraw, którymi zamierzam się narkotyzować jak tylko młoda ze mnie wylezie i będę szkodzić już tylko sobie.

easymum, Kasiarzynka, skabarka, Carolline, ceska lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo grzmi!

Wiem, wiem. Wczoraj miałam z R rocznicę i miała być kolacja w restauracji a tak to musimy poczekać.

Faktycznie Adzia trzyma nas w nie pewności. Sama ciekawa jestem.

U nas w nocy 5 dzieciaczków się urodziło.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzięki wielkie, teraz za mną łażą gofry ze śmietaną popite colą, a tymczasem wywaliło mi cukier po brzoskwini do 130. %&^%*%$#!!!
    Wpiszę ten zestaw na moją poporodową listę potraw, którymi zamierzam się narkotyzować jak tylko młoda ze mnie wylezie i będę szkodzić już tylko sobie.

Dżuls mi wczoraj wypaliło cukry ale przez nich bo pozwolili mi zjeść tylko 3 posiłki które oferuje szpital.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia PUUUUUUSHHHHH!!!! hihihihihi. Myślę, że jak będzie pora to sama da znać :) Też mnie zżera ciekawość, a co.

Agatka - mi teraz wywala cukry po posiłkach, na których jechałam całą ciążę, bo mi nie szkodziły. Najgorsze są cukry rano i wieczorem, bo w ciągu dnia jakoś daję radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:16

8pdp47e.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Przed chwilą napadlam na warzywniak i nakupikam siate moreli, sliwek i borowek... już się tym objadam :-)
    Aaa i w końcu zamowilam laktator. W końcu stanęło na medeli mini electric. Jeśli mi nie będzie pasowała to ja sprzedam i tyle :-)
    Anitka ja mam ten laktator :) kupiłam przed pierwszą ciążą...jak dla mnie to się sprawdził (odciągałam mleko w samochodzie jak byłam na nartach :) Jest trochę głośny ale mocno "ciągnie" a siłę można regulować ;)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabije Was za te gofry... Skadnja mam teraz wziac gofrownixe???? Umre jak nie zjem :( ja pije cole codziennie, raz mniej raz wiecej, mozna do 200mg kofeiny dziennie to daje nam 2l coli! Mo ale tyle nie pije, za to nie pije w ogole kawy

easymum, Carolline, kasig lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dzuls ma rację :) albo jeszcze rodzi, albo urodziła i cieszy się małą i odpoczywa, dajmy jej chwilę odetchnąć :P napisze :)

Ja tak zrobię, w poniedziałek :P co byście nancy nie mordowały na forum by mi sms wysyłała :P nawet jej zdjęcie pośle żeby wstawiła na forum :P

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Zabije Was za te gofry... Skadnja mam teraz wziac gofrownixe???? Umre jak nie zjem :( ja pije cole codziennie, raz mniej raz wiecej, mozna do 200mg kofeiny dziennie to daje nam 2l coli! Mo ale tyle nie pije, za to nie pije w ogole kawy

No i trzeba było tak od razu - ja też kawy nie piję, chyba, że w weekend jak mąż mi zrobi mrożoną z galką lodów - jest mistrzem w tej dziedzinie. Ale to taka kawka leciutka, sporo mleka spienionego. Czyli Cola jest ok ! Kamień z serca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:22

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w mieście samochodem bez klimy i o mało nie umarłam!
    na sczęscie gbs ujemny, w bibliotece i sklepach klima wiec jakos dotrwałam do powrotu ale teraz ide do cienia troche pozdychac ehhh jak ja kocham zimę!!!

720fbe94f2.png
‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ