X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja z cukrami też mam ostatnio coś nie tak. Na czczo zawsze ok, a po śniadaniu co bym nie zjadła to minimum 125.. A wczoraj wieczorem to juz w ogóle rozum straciłam. Zachciało mi się twistera z kfc.. i zeżarłam... dwa.. po czym cukier po godzinie 157.. po 2 godzinach 155 i się wystraszyłam, że nie spada.. Wyszłam z mężem na spacer pooglądać te spadające gwiazdy i myślałam,że po spacerku to już wszysstko wróci do normy.. heh.. Zdziwiłam się jak zobaczyłam 133 na glukometrze. Nigdy więcej twistera chyba nie zjem.. nie wiem czego oni tam dodają, ale na pewno coś meeega niezdrowego.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja nie mam stałych cukrów od jakiegoś czasu. Ale mój diabetolog mówi ze jest super. Wczoraj tu też oglądali mój zeszyt z cukrami i tez mówili że ładne są. Nawet jak sobie podjem za dużo i mi wywali to i tak raz na jakiś czas. Wtedy szybko zbijam ta dodatkową insulina- od początku ciąży nawet pół folii nie zużyłam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Anitka ja mam ten laktator :) kupiłam przed pierwszą ciążą...jak dla mnie to się sprawdził (odciągałam mleko w samochodzie jak byłam na nartach :) Jest trochę głośny ale mocno "ciągnie" a siłę można regulować ;)
    To podobno jego główny minus no ale jakoś to przezyjemy :-) w sumie poza tym ma raczej dobre opinie ;-)

Jeezzu zjadlam golabka i przegryzlam go lodem..nie wiem co we mnie wstapilo ale mimo ze ledwo sie ruszam to jeszcze mam ochote na te cholerne gofry o których piszecie od kilku dni :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Czy któraś z Was pije Colę? Ja nie potrafię sobie odmówić i codziennie chociaż troszkę takiej zimnej z lodówki ... Wiem, to świństwo, ale nie jem wogóle fastfoodów, chipsów, paluszków, żadnych słodkich jogurtów czy serków, czekoladowych drinków itp ... no to trochę Coli chyba mogę, co? Niech mi ktoś powie, że też pije, bo się ze wstydu schowam do szafy ...

Ja piję wiem , że nie powinnam ale trochę Coli się napiję raz na jakiś czas nie jest codziennie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    byłam w mieście samochodem bez klimy i o mało nie umarłam!
    na sczęscie gbs ujemny, w bibliotece i sklepach klima wiec jakos dotrwałam do powrotu ale teraz ide do cienia troche pozdychac ehhh jak ja kocham zimę!!!

Haha ja uwielbiam zimę :P pamiętam jak pisałyście mi Lady nie kracz, idź precz z tą zimą swoją. xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic w ciąży nie smakuje oprócz wody mineralnej gazowanej, gdzieś tam na początku jeszcze był sok pomidorowy i marchewkowy, ale po krótkim czasie mnie i od tego odrzuciło. A colę, wypiłam może 2 razy, 3 i też jakoś po tym i tak sięgnęłam po wodę mineralną bo się nią nie napiłam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Zabije Was za te gofry... Skadnja mam teraz wziac gofrownixe???? Umre jak nie zjem :( ja pije cole codziennie, raz mniej raz wiecej, mozna do 200mg kofeiny dziennie to daje nam 2l coli! Mo ale tyle nie pije, za to nie pije w ogole kawy

Madzia uwielbiam Cię za tą informacje :) mam teraz argument i dla siebie i dla męża, bo on to też zawsze się pluł jak piłam cole, że szkodzi, że kofeina itp, a tak to teraz mu pokazałam Twoją wiadomość i kazałam śmigac po colę :)

MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teraz tych upałach to wszystkie chyba kochamy zimę chociaż na chwilę :) hehe

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls ja nie mam stałych cukrów od jakiegoś czasu. Ale mój diabetolog mówi ze jest super. Wczoraj tu też oglądali mój zeszyt z cukrami i tez mówili że ładne są. Nawet jak sobie podjem za dużo i mi wywali to i tak raz na jakiś czas. Wtedy szybko zbijam ta dodatkową insulina- od początku ciąży nawet pół folii nie zużyłam.
    Agatka, Chabasse - czyli wychodzi na to, że to przez zaawansowanie ciąży i pewnie też trochę przez upały, skoro wszystkie mamy podobnie. Bo właśnie mam ten sam problem, o którym pisze Chabasse - jak już mi wywali cukier, to utrzymuje się wysoki nawet parę godzin, mimo aktywności fizycznej. Tzn po 3h zejdzie ze 150 do 120, ja już jestem głodna, a ciągle nie mogę nic zjeść. Tak miałam wczoraj wieczorem po jabłku zjedzonym o 19. 1h po miałam trochę ponad 120, a o 22 ssało mnie już z głodu, musiałam zjeść swój nocny posiłek, a cukier miałam ciągle w okolicach 120.
    Ja byłam wczoraj u mojej diabetolog, spojrzała na cukry, mówi że wsio ok, nie dała dodatkowej insuliny, a hemoglobina wyszła mi najniższa ever, bo 4,6%
    Została mi jeszcze fiolka tej krótko działającej insuliny i zastanawiam się, czy z niej nie skorzystać na własna rękę w razie potrzeby, bo i tak dostawałam "symboliczne", jak to określiła diabetolog, dawki, bo po 2-3 jednostki.

8pdp47e.png
  • Carolline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie w Anonimowych Colaholikach witam :P Tylko u mnie Cola Zero rzadzi :D
    Agatka ja za pierogi bym zabila, a samej mi sie nie chce robic i musze czekac do 10! wrzesnia az tatko z PL przyjedzie i mi przywiezie :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Oj ja z cukrami też mam ostatnio coś nie tak. Na czczo zawsze ok, a po śniadaniu co bym nie zjadła to minimum 125.. A wczoraj wieczorem to juz w ogóle rozum straciłam. Zachciało mi się twistera z kfc.. i zeżarłam... dwa.. po czym cukier po godzinie 157.. po 2 godzinach 155 i się wystraszyłam, że nie spada.. Wyszłam z mężem na spacer pooglądać te spadające gwiazdy i myślałam,że po spacerku to już wszysstko wróci do normy.. heh.. Zdziwiłam się jak zobaczyłam 133 na glukometrze. Nigdy więcej twistera chyba nie zjem.. nie wiem czego oni tam dodają, ale na pewno coś meeega niezdrowego.

chabasse a te spadające gwiazdy to nie są przypadkiem dziś w nocy?

Lady Savage lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pozwoliłam sobie na tortelini z herta czyli babeczkę z kremem i bórowkami na gorze...wiem wiem nie powinnam ale nic słodkiego nie jadłam od 6 tyg i nie żałuję cukier po godzinie 110 wiec jkims dziwnym trafem cukry mi spadły napewno to wina tygodnia ciąży czyżby łożysko się już stare robiło

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja dzisiaj pozwoliłam sobie na tortelini z herta czyli babeczkę z kremem i bórowkami na gorze...wiem wiem nie powinnam ale nic słodkiego nie jadłam od 6 tyg i nie żałuję cukier po godzinie 110 wiec jkims dziwnym trafem cukry mi spadły napewno to wina tygodnia ciąży czyżby łożysko się już stare robiło
    Właśnie ja też kminię, czy mi się łożysko nie zmienia, bo jeszcze 3 tygodnie temu miałam I stopień, więc wypadałoby żeby zaczęło pomału dojrzewać. Tyle ze u mnie sytuacja jest odwrotna - całą ciąża z super cukrami, a dopiero teraz mi się rozjeżdżają. Twistera z Maca też zaliczyłam i nie przekroczyłam nory, teraz nawet nie będę sprawdzać :P

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    chabasse a te spadające gwiazdy to nie są przypadkiem dziś w nocy?

Dzisiaj będzie ich najwięcej, ale wszystko zaczyna się kilka dni wcześniej i tak samo kończy później ;)

kasig lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    To i ja sie w Anonimowych Colaholikach witam :P Tylko u mnie Cola Zero rzadzi :D
    Agatka ja za pierogi bym zabila, a samej mi sie nie chce robic i musze czekac do 10! wrzesnia az tatko z PL przyjedzie i mi przywiezie :/

Carolline - czy Ty nie pochodzisz przypadkiem z okolic Łodzi? Bo mamy tutaj znajomego, którego córka mieszka w Norwegii i też ma termin tak mniej więcej jak Ty :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.. dzisiaj też spadają i chyba nawet jeszcze więcej.. ale wczoraj już można było jakieś pojedyncze sztuki wyłapać.. Także dziewczyny.. Brać małżów na romantyczny spacer dzisiaj przed snem i pogapiś się trochę tępo w niebo.. Czasem trzeba trochę banału żeby się zrelaxować..:))

Dżuls, kasig lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ponoć tak jest. Dlatego dziwiło mnie to że Lady chcą rozwiązywać ciążę. Ale nie wtryniam się w kompetencje lekarzy. Juz nie raz się spotkaliśmy z tym ze co lekarz to inna opinia.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro o coli, to i ja dorzucę swoje... spróbujcie hop coli o smaku miętowym, jest obłędna. Do kupienia na pewno w Żabce :) Na te upały, prosto z lodówki...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam rarytasy szpitalne :-P całkiem nieźle było gdyby choć odrobinę soli dali.

Ja raz w ciąży piłam coca cole waniliowa to jest obledny smak. Niestety u nas w Polsce nie ma ale jest pyszna.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A ja właśnie zjadłam rarytasy szpitalne :-P całkiem nieźle było gdyby choć odrobinę soli dali.

Ja raz w ciąży piłam coca cole waniliowa to jest obledny smak. Niestety u nas w Polsce nie ma ale jest pyszna.

Jest - w Piotrze i Pawle :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1960 1961 1962 1963 1964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ