Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny to ja też dołączam do grona tych co nic od nikogo nie dostały,no oprócz moich rodziców
I wszystko kupujemy nowe,ale to też ma swoje plusy,bo nie ma się bez sensu miliona niepotrzebnych tych samych rzeczy,które tylko miejsce zajmują a dziecko nawet nie zdąży z wszystkiego skorzystać,bo już np wyrośnie.No i ma się tylko to co nam się podoba a nie bo dostaliśmy
-
PannaB napisała:
ja tak samo, jesli bede musiala-trudno ale na zyczenie-nie rozumiem
Moja znajoma wszystkim wciskała kit, że urodzić przez CC bo młody był ułożony pośladkowo, a ostatnio rozmawiałam z jej siostrą i wygadała się, że po prostu tak panicznie bała się porodu, że załatwiła sobie zaświadczenie od psychiatry, że sugeruje CC ze względu na stan psychiczny pacjentkiAle to jest ogólnie dziwny przypadek, bo na każdym spotkaniu jęczała, że jako jedyna nie ma dzieci, i że pewnie nie będzie miała, upijała się na smutno itd, a potem totalna panika przed porodem, wielka niechęć do karmienia piersią jeszcze zanim dziecko się urodziło, na zasadzie "nie bo nie", teraz mówi że już więcej dzieci nie chce. Nie wiem, każdy ma prawo do wyboru, ale dla mnie to jest dziwne.
zgadzam sie:P
Dzuls wyslalam Ci wiadomosc na priv -
Koalka wrote:Dziewczyny to ja też dołączam do grona tych co nic od nikogo nie dostały,no oprócz moich rodziców
I wszystko kupujemy nowe,ale to też ma swoje plusy,bo nie ma się bez sensu miliona niepotrzebnych tych samych rzeczy,które tylko miejsce zajmują a dziecko nawet nie zdąży z wszystkiego skorzystać,bo już np wyrośnie.No i ma się tylko to co nam się podoba a nie bo dostaliśmy
-
Ja właśnie też nie potrzebuję od kogoś, bo sama kupiłam bardzo dużo i tak jak mówi Koalka - tylko takie, które chciałam. Także te kilka rzeczy, które dostałam od jednej znajomej wyprałam, wyprasowałam i odłożyłam do takiego pudełka awaryjnie. Tylko chodzi o fakt, że to miłe, jak ktoś zapyta po ludzku, czy coś jest nam potrzebne. No ale może faktycznie uważają, że jak ona jest samotną matką, to wymaga specjalnej opieki... ech...
A i od rodziców dostaliśmy, ale to nówki - jak mama jechała ze mną na zakupy, to czasami przy kasie mi ubranka z rąk wyrywała, żeby płacić.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:Ja właśnie też nie potrzebuję od kogoś, bo sama kupiłam bardzo dużo i tak jak mówi Koalka - tylko takie, które chciałam. Także te kilka rzeczy, które dostałam od jednej znajomej wyprałam, wyprasowałam i odłożyłam do takiego pudełka awaryjnie. Tylko chodzi o fakt, że to miłe, jak ktoś zapyta po ludzku, czy coś jest nam potrzebne. No ale może faktycznie uważają, że jak ona jest samotną matką, to wymaga specjalnej opieki... ech...
A i od rodziców dostaliśmy, ale to nówki - jak mama jechała ze mną na zakupy, to czasami przy kasie mi ubranka z rąk wyrywała, żeby płacić.
ale to dobrze mamy to co chcemy:)Lilla My lubi tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Ja się właśnie dzisiaj żaliłam koleżankom, bo jesteśmy w pracy jednocześnie dwie w ciąży i tą drugą ciągle ktoś pyta, czy chce łóżeczko, czy chce ubranka, czy wózek, a mnie nikt...
Lilla My - idąc tokiem myślenia Lady, pewnie nikt Cię lubiMnie i Carolline też
Koalka, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja dostalam mnostwo ciuszkow i bardzo sie cieszylam, ale teraz gdy to prasuje to wiekszosc bym wyrzucila bo nie podobaja mi sie
Ale nie bede wyrzucac i kupowac pelno nowych, dzieciaczek i tak szybko z tego wyrosnie, ale juz zapowiedzialam ze to co doatalam to ok,ale jak dziecko podrosnie to nie chce, sama bede kupowac to co bedzie mi sie podobalo a nie to co dostane z odzysku :p
Ale wiadomo, kupilismy z M tez troche ciuszkow i najchetniej patrzac na nie to ubieralabym tylko te -
Ja właśnie zrobiłam sobie drzemkę i wstałam bez humoru
naj chętniej dalej bym spala ale jest za duszno znowu a do tego jest mi nie dobrze jestem głodna a nie mam na nic smaka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny możecie zerknąć na tą morfologię , mi się nie podobają leukocyty w moczu a na wynikach się nie znam i widzę hemoglobina niska . Możecie dać swoją opinie
MORFOLOGIA KRWI (K) [C55]
METODA AUTOMATYCZNA Analizator Sysmex
LEUKOCYTY 14.14 ↑ G/l 4.0-11.0
ERYTROCYTY 3.96 3.96 T/l 3.8-5.8
HEMOGLOBINA 11.4 ↓ g/dl 11.5-16.5
HEMATOKRYT 34.5 ↓ % 36-47
MCV 87.1 87.1 fl 77-95
MCH 28.8 28.8 pg 27-32
MCHC 33 33 g/dl 32-36
RDW 14.3 14.3 % 11.5-14.5
PŁYTKI KRWI 304 304 G/l 150-400
MPV 10.2 10.2 fl 8.0-11.0
NEUTROCYTY 10.62 ↑ G/l 2.0-7.5
LIMFOCYTY 2.6 2.6 G/l 1.5-4.5
MONOCYTY 0.58 0.58 G/l 0.2-0.8
EOZYNOCYTY 0.3 0.3 G/l 0.04-0.4
BAZOCYTY 0.04 0.04 G/l 0.0-0.1
% NEUTROCYTÓW 75.1 ↑ % 37-75
% LIMFOCYTÓW 18.4 18.4 % 12-50
% MONOCYTÓW 4.1 4.1 % <12
% EOZYNOCYTÓW 2.1 2.1 % < 7
% BAZOCYTÓW 0.3 0.3 % < 2
Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - mgr biologii Magdalena Kaniowska-Mazurek
BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) [A01]
KOLOR ŻÓŁTY
PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
GLUKOZA UJEMNY ujemny
BILIRUBINA UJEMNY ujemny
CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.015-1.030
ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
PH 6.5 5.0-8.0
BIAŁKO UJEMNY ujemny
UROBILINOGEN W NORMIE w normie
AZOTYNY DODATNI ujemny
LEUKOCYTY 3+ ujemny
.
KOMENTARZ Wynik badania testem paskowym
zweryfikowany badaniem mikroskopowym
osadu moczu
.
OCENA MIKROSKOP.
NABŁONKI PŁ. POJEDYNCZE W.P.W.
LEUKOCYTY 3-5 W.P.W.
BAKTERIE LICZNE W.P.W. -
Lady Savage wrote:Nie oto mi chodziło
Wiem, że nie o to Lady, spokojnie. Myślę, że to nie jest tak, że na forum kogoś lubimy lub nie. Może faktycznie jest tak jak kiedyś napisałaś, że w ciąży "zmiękłaś" i nie jesteś tak zdecydowana. Dlatego od czasu do czasu musiałyśmy na Ciebie pokrzyczeć, żebyś wzięła się w garść i poszła do lekarza. Skurcze dzisiaj minęły?Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Dominka92 wrote:Ja dostalam mnostwo ciuszkow i bardzo sie cieszylam, ale teraz gdy to prasuje to wiekszosc bym wyrzucila bo nie podobaja mi sie
Na razie wrzuciłam do pudła pod łóżko i stoi.
Co gorsza miałam sobie zobaczyć czy chcę i mogłam nie brać... Ale jak tu komuś powiedzieć, że się nie weźmie, bo wzór straszny, jak to coś po jego dzieciach? To jakby komuś w oczy powiedzieć, że ma zły gust.
Wolałabym odkupić od kogoś - skoro płacę to mogę rzeczywiście wybrać to co mi się podoba - ale jak za darmo to zupełnie nie wypada.
Liczę, że jak już mała się urodzi to albo mi się zrobi wszystko jedno, bo co innego na głowie, byle było czyste - albo oddam nieużyte, bo powiem, że dostałam inne od kogoś i mam za dużo. -
nick nieaktualnyStaraczka, morfologia dobra. Trochę leukocyty podwyższone, ale w ciąży tak bywa - jeśli lekarz się nie przyczepi to ok. Martwią za to bakterie w moczu, na to powinnaś brać żurawinkę na pewno, a być może lekarz przepisze antybiotyk (bezobjawową bakteriurię w ciąży się powinno leczyć). Nie daj sobie przepisać furaginu, bo w końcówce ciąży nie wolno.
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:Leukocyty ja też miałam ostatnio 14 a startowałem od 9 i co badanie to rosło ale nic dr nie mówiła