WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja też dołączam do grona tych co nic od nikogo nie dostały,no oprócz moich rodziców :) I wszystko kupujemy nowe,ale to też ma swoje plusy,bo nie ma się bez sensu miliona niepotrzebnych tych samych rzeczy,które tylko miejsce zajmują a dziecko nawet nie zdąży z wszystkiego skorzystać,bo już np wyrośnie.No i ma się tylko to co nam się podoba a nie bo dostaliśmy ;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB napisała:
    ja tak samo, jesli bede musiala-trudno ale na zyczenie-nie rozumiem
    Moja znajoma wszystkim wciskała kit, że urodzić przez CC bo młody był ułożony pośladkowo, a ostatnio rozmawiałam z jej siostrą i wygadała się, że po prostu tak panicznie bała się porodu, że załatwiła sobie zaświadczenie od psychiatry, że sugeruje CC ze względu na stan psychiczny pacjentki :D Ale to jest ogólnie dziwny przypadek, bo na każdym spotkaniu jęczała, że jako jedyna nie ma dzieci, i że pewnie nie będzie miała, upijała się na smutno itd, a potem totalna panika przed porodem, wielka niechęć do karmienia piersią jeszcze zanim dziecko się urodziło, na zasadzie "nie bo nie", teraz mówi że już więcej dzieci nie chce. Nie wiem, każdy ma prawo do wyboru, ale dla mnie to jest dziwne.

zgadzam sie:P

Dzuls wyslalam Ci wiadomosc na priv :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny to ja też dołączam do grona tych co nic od nikogo nie dostały,no oprócz moich rodziców :) I wszystko kupujemy nowe,ale to też ma swoje plusy,bo nie ma się bez sensu miliona niepotrzebnych tych samych rzeczy,które tylko miejsce zajmują a dziecko nawet nie zdąży z wszystkiego skorzystać,bo już np wyrośnie.No i ma się tylko to co nam się podoba a nie bo dostaliśmy ;)
    my diostalismy ciuszki od kolezanki ale przebralam i w sumie teraz mam wiekszosc swoich, takto kupujemy sami no i teraz moja mama dala mi pieniazki na lozeczko:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też nie potrzebuję od kogoś, bo sama kupiłam bardzo dużo i tak jak mówi Koalka - tylko takie, które chciałam. Także te kilka rzeczy, które dostałam od jednej znajomej wyprałam, wyprasowałam i odłożyłam do takiego pudełka awaryjnie. Tylko chodzi o fakt, że to miłe, jak ktoś zapyta po ludzku, czy coś jest nam potrzebne. No ale może faktycznie uważają, że jak ona jest samotną matką, to wymaga specjalnej opieki... ech...

A i od rodziców dostaliśmy, ale to nówki - jak mama jechała ze mną na zakupy, to czasami przy kasie mi ubranka z rąk wyrywała, żeby płacić.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja właśnie też nie potrzebuję od kogoś, bo sama kupiłam bardzo dużo i tak jak mówi Koalka - tylko takie, które chciałam. Także te kilka rzeczy, które dostałam od jednej znajomej wyprałam, wyprasowałam i odłożyłam do takiego pudełka awaryjnie. Tylko chodzi o fakt, że to miłe, jak ktoś zapyta po ludzku, czy coś jest nam potrzebne. No ale może faktycznie uważają, że jak ona jest samotną matką, to wymaga specjalnej opieki... ech...

A i od rodziców dostaliśmy, ale to nówki - jak mama jechała ze mną na zakupy, to czasami przy kasie mi ubranka z rąk wyrywała, żeby płacić.
    tak jakja wlozylam w worki prozniowe awaryjne, ladniejsze do szafki, worki u tesciow, reszte sami no imama tez raz w lidlu wydala 200zL potem w smyku cos i przy kaie zawsze wyrywala by zaplacic:)
    ale to dobrze mamy to co chcemy:)

Lilla My lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale skrobiecie strone po stronie ...
    Nadrabiam Was co pare godzin ale nie odzywam sie bo coś mam zły humor i nie chce Wam go psuć.

74disg18xt1q3yyo.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja się właśnie dzisiaj żaliłam koleżankom, bo jesteśmy w pracy jednocześnie dwie w ciąży i tą drugą ciągle ktoś pyta, czy chce łóżeczko, czy chce ubranka, czy wózek, a mnie nikt... :(

Lilla My - idąc tokiem myślenia Lady, pewnie nikt Cię lubi ;) Mnie i Carolline też ;)

Koalka, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

anula1990 daj spokój, od tego jest forum żeby sobie czasami trochę posmęcić :-)
    Może ulży Ci trochę jak się wygadasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:16

anula1990 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lilla My - idąc tokiem myślenia Lady, pewnie nikt Cię lubi ;) Mnie i Carolline też ;)

Na to wygląda ;)

Carolline lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam mnostwo ciuszkow i bardzo sie cieszylam, ale teraz gdy to prasuje to wiekszosc bym wyrzucila bo nie podobaja mi sie :P
    Ale nie bede wyrzucac i kupowac pelno nowych, dzieciaczek i tak szybko z tego wyrosnie, ale juz zapowiedzialam ze to co doatalam to ok,ale jak dziecko podrosnie to nie chce, sama bede kupowac to co bedzie mi sie podobalo a nie to co dostane z odzysku :p
    Ale wiadomo, kupilismy z M tez troche ciuszkow i najchetniej patrzac na nie to ubieralabym tylko te :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam sobie drzemkę i wstałam bez humoru :-/ naj chętniej dalej bym spala ale jest za duszno znowu a do tego jest mi nie dobrze jestem głodna a nie mam na nic smaka :-/

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Nie oto mi chodziło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie zerknąć na tą morfologię , mi się nie podobają leukocyty w moczu a na wynikach się nie znam i widzę hemoglobina niska . Możecie dać swoją opinie

MORFOLOGIA KRWI (K) [C55]
    METODA AUTOMATYCZNA Analizator Sysmex
    LEUKOCYTY 14.14 ↑ G/l 4.0-11.0
    ERYTROCYTY 3.96 3.96 T/l 3.8-5.8
    HEMOGLOBINA 11.4 ↓ g/dl 11.5-16.5
    HEMATOKRYT 34.5 ↓ % 36-47
    MCV 87.1 87.1 fl 77-95
    MCH 28.8 28.8 pg 27-32
    MCHC 33 33 g/dl 32-36
    RDW 14.3 14.3 % 11.5-14.5
    PŁYTKI KRWI 304 304 G/l 150-400
    MPV 10.2 10.2 fl 8.0-11.0
    NEUTROCYTY 10.62 ↑ G/l 2.0-7.5
    LIMFOCYTY 2.6 2.6 G/l 1.5-4.5
    MONOCYTY 0.58 0.58 G/l 0.2-0.8
    EOZYNOCYTY 0.3 0.3 G/l 0.04-0.4
    BAZOCYTY 0.04 0.04 G/l 0.0-0.1
    % NEUTROCYTÓW 75.1 ↑ % 37-75
    % LIMFOCYTÓW 18.4 18.4 % 12-50
    % MONOCYTÓW 4.1 4.1 % <12
    % EOZYNOCYTÓW 2.1 2.1 % < 7
    % BAZOCYTÓW 0.3 0.3 % < 2
    Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - mgr biologii Magdalena Kaniowska-Mazurek
    BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) [A01]
    KOLOR ŻÓŁTY
    PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
    GLUKOZA UJEMNY ujemny
    BILIRUBINA UJEMNY ujemny
    CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
    CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.015-1.030
    ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
    PH 6.5 5.0-8.0
    BIAŁKO UJEMNY ujemny
    UROBILINOGEN W NORMIE w normie
    AZOTYNY DODATNI ujemny
    LEUKOCYTY 3+ ujemny
    .
    KOMENTARZ Wynik badania testem paskowym
    zweryfikowany badaniem mikroskopowym
    osadu moczu
    .
    OCENA MIKROSKOP.
    NABŁONKI PŁ. POJEDYNCZE W.P.W.
    LEUKOCYTY 3-5 W.P.W.
    BAKTERIE LICZNE W.P.W.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie oto mi chodziło

Wiem, że nie o to Lady, spokojnie. Myślę, że to nie jest tak, że na forum kogoś lubimy lub nie. Może faktycznie jest tak jak kiedyś napisałaś, że w ciąży "zmiękłaś" i nie jesteś tak zdecydowana. Dlatego od czasu do czasu musiałyśmy na Ciebie pokrzyczeć, żebyś wzięła się w garść i poszła do lekarza. Skurcze dzisiaj minęły? :)

Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty ja też miałam ostatnio 14 a startowałem od 9 i co badanie to rosło ale nic dr nie mówiła

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja dostalam mnostwo ciuszkow i bardzo sie cieszylam, ale teraz gdy to prasuje to wiekszosc bym wyrzucila bo nie podobaja mi sie :P
    Ja mam to samo. Jeszcze nawet niekoniecznie z ciuszkami, ale dostałam jakieś pościele, kocyki - w misie, klauny i inne upiorne stworzenia. Straszne!
    Na razie wrzuciłam do pudła pod łóżko i stoi.
    Co gorsza miałam sobie zobaczyć czy chcę i mogłam nie brać... Ale jak tu komuś powiedzieć, że się nie weźmie, bo wzór straszny, jak to coś po jego dzieciach? To jakby komuś w oczy powiedzieć, że ma zły gust. :/

Wolałabym odkupić od kogoś - skoro płacę to mogę rzeczywiście wybrać to co mi się podoba - ale jak za darmo to zupełnie nie wypada.
    Liczę, że jak już mała się urodzi to albo mi się zrobi wszystko jedno, bo co innego na głowie, byle było czyste - albo oddam nieużyte, bo powiem, że dostałam inne od kogoś i mam za dużo. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, morfologia dobra. Trochę leukocyty podwyższone, ale w ciąży tak bywa - jeśli lekarz się nie przyczepi to ok. Martwią za to bakterie w moczu, na to powinnaś brać żurawinkę na pewno, a być może lekarz przepisze antybiotyk (bezobjawową bakteriurię w ciąży się powinno leczyć). Nie daj sobie przepisać furaginu, bo w końcówce ciąży nie wolno.

• bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leukocyty mam sporo podwyższone bo 17,7 i też wg oceny lekarza wszystko ok

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Leukocyty ja też miałam ostatnio 14 a startowałem od 9 i co badanie to rosło ale nic dr nie mówiła
    A ja niewiem co myśleć bo niby środkowy strumien sie pobiera i taki pobralam le ja wstalam do wc troche po 3 i mocz bralam po 6 to chyba nie powinno byc bakterii

‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ