WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/koniec-upalow-juz-we-wtorek,175990,1,0.html

Czy Wy to widzicie? :D

Koniec upałów już we wtorek.

We wtorek? Dopiero słyszałam w Zetce, że w niedziele będzie ostatni dzień z takimi temperaturami, a od poniedziałku 21-25 stopni :P

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam kocyka minky, mam zestaw z minky do wózka (mięta + szare grochy), mam 2 kocyki beż z różem misiowy i ecru welurowy, no i teraz czekam jeszcze na dzianinowy pudrowy róż - taki bardzo stonowany. I na razie nie planuję więcej. Zawsze mogę małą okryć rozłożonym rożkiem.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, podpowiedzcie. Kupiłyscie pokrowce na przewijak? Jeśli tak to ile sztuk? Czy lepsza zwykła pielucha?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Aaa, podpowiedzcie. Kupiłyscie pokrowce na przewijak? Jeśli tak to ile sztuk? Czy lepsza zwykła pielucha?

Ja nie kupowałam, stwierdziłam że położę pieluchę albo podkład. Taką pieluchę częściej wymienię i nie będzie żadnego problemu, a tak to musiałabym mieć znowu sporo tych pokrowców, które później do niczego mi się nie przydadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:21

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pokrowca, pielucha powinna wystarczyć.

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    ja kupiłam takie pokrowce frotte, białe, żeby można było wrzucić do wybielacza, jak młoda obfajda. Na razie 2 sztuki, za całe 6zł/szt. Można kłaść też pieluchę, ale jest cieńsza i trochę się ściąga, jak się dziecko wierci, a leżenie na tej ceracie to żadna przyjemność. Na to można położyć pieluchę, już przynajmniej nie będzie się tak ślizgać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:22

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, a jak wczorajsze gofry ?

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak samo kombinowalam, że pielucha może sie ślizgać na samej ceracie. Chyba wezmę te pokrowce, w sumie groszowa sprawa, ewentualnie pieluszka jeszcze dodatkowo na wierzch.

A kupiłyscie jakiś "mobilny" przewijak jakby trzeba zmienić pieluszke poza domem?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    o jej to dziwne,że aż tak Cię wysypało...Ja smaruje się jakoś od 3msc ciąży 2 razy dziennie a teraz to już pare razy dziennie.
    Co do sprzątania to wszystko ma + i - Sprzątania można współczuć,ale wygody i ogrodu już raczej nie ;) Mieszkałam i w bloku i w domu,więc porównanie mam ;)

W genach mam i jak dojrzewałam tez miałam rozstępy na piersiach (ale już blade są i nad pupą na plecach i trochę na udach, także nic na to nie poradzę i muszę się pogodzić z tym.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Julita, a jak wczorajsze gofry ?

13 mega chrupiących, mega smacznych gofrów z dżemem i bitą śmietaną :D mąż już zamówił kolejną porcję na weekend! przepis i wykonanie banalnie proste, mogę otwierać budkę z goframi :P

easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam ogromną paczkę z Francji!! Od rodzinki w której byłam au pair, a tam tyle ciuszków że głowa mała, zaraz Wam pokaże :)

Carolline, Czarna_88, Misi@ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No właśnie tak samo kombinowalam, że pielucha może sie ślizgać na samej ceracie. Chyba wezmę te pokrowce, w sumie groszowa sprawa, ewentualnie pieluszka jeszcze dodatkowo na wierzch.

A kupiłyscie jakiś "mobilny" przewijak jakby trzeba zmienić pieluszke poza domem?
    Kupiłam paczkę przewijaków jednorazowych dady (nie wiem czy są w stałej ofercie, kupowałam kiedy był szał na artykuły niemowlęce i mamine :) ) i są bardzo fajne - w zasadzie wielorazowe, jeśli akurat dziecko nie zasika przy przewijaniu :) z jednej strony chłonne, z drugiej ceratka w słoniki :) a złożony przewijak jest niewiele większy od pieluszki :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Tez nie kupowałam... będę kładla pieluche =)

edit:
    Te 'mobilne' mam takie same jak Sigma =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:32

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Właśnie dostałam ogromną paczkę z Francji!! Od rodzinki w której byłam au pair, a tam tyle ciuszków że głowa mała, zaraz Wam pokaże :)

Ja dostalam pare dni temu po coreczce znajomych kilka toreb plus zabawki. Mloda ma rok, wiec i ciuchy do roku, wszystkie cudne ;). Ale zdjec to nid chcialoby mi sie robic :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ja mam mieć w zestawie z wózkiem i torbą, ale jak się sprawdzi zobaczymy. Wózek mam mieć na początku września. Jak tak czytam, to chyba tylko ja jeszcze nie mam wózka ... No to Ania nie ma wyjścia, przed 10 września nie ma bryki, więc nie ma co wychodzić ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Też kupiłam paczkę Dady. Dodatkowo mam jeszcze z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10256613/ - ale tego raczej nie będę ze sobą targać na spacery, kupiłam raczej z myślą o wyjazdach.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już 36 sierpniowych dzieciaczków - schodzą jak z taśmy ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kropelek - niestety symetykon można stosować dopiero po pierwszym m.ż., czyli jeszcze poczekamy ;) no nic, dzisiaj jakby troszkę lepsza reakcja na żelazo (póki co :P), więc może się maluch przyzwyczai.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mg1r2d.jpg
    29vz15i.jpg
    20uxrhs.jpg
    2882wav.jpg
    sno4rd.jpg
    dqgjnt.jpg
    nn5mox.jpg
    2lopkx.jpg
    28a6jy8.jpg
    2rz8is7.jpg
    10funpy.jpg
    14o1wgg.jpg
    213j3na.jpg
    2ibzql0.jpg

et voila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:46

Gusiak, la_lenka, Paulinek, julita, easymum, Staraczka23, Wonderland, Anitka201, bento, Carolline, diatomka, aldonaa, Czarna_88, kasig, Dżuls, Misi@, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa co do podkładów do przewijania - identyczną rolę spełnią podkłady poporodowe seni 60x60 cm ;)

alutka lubi tę wiadomość

‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ