WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dobrze nam idzie, znamy się już całkiem nieźle :-)

Tylko malutki ma problem z brzuszkiem po żelazie :( Wczoraj bardzo płakał, prężył się, kopał nóżkami, czerwieniał - no męczył się mocno. Na próbę pominęliśmy 1 dawkę żelaza i jak ręką odjął, wszystko minęło...
    Alutka, Dżuls - Wy też urodziłyście przed terminem pierwsze dzieci, prawda? Pewnie podawałyście żelazo, jak sobie radziłyście? Jaki rodzaj preparatu dostawały dzieci?
    U mnie było tak, że młody z wcześniaczych cech miał "tylko" bardzo wysoką żółtaczkę, a co za tym idzie osłabione mięśnie, do tego doszła asymetria z którą walczyliśmy rok ćwicząc 5x dziennie, brak odruchów obronnych i jeszcze parę innych kwestii, z którymi uporaliśmy się przed pierwszymi urodzinami.
    Z preparatów dostawał tylko standardowo wit D+K w kropelkach, nie było mowy o żelazie. No ale młody był bardzo duży, więc już nie trzeba było go paść żadnymi dodatkowymi witaminami, bo oprócz bilirubiny wszystko miał super i miał wymiary normalnego, przenoszonego nawet, dziecka,.
    Tymczasem wróciłam z usg. O dziwo młoda w ciągu 2,5 tygodnia urosła tylko 400g i waży 2900g, wyprzedza swój wiek ciążowy "raptem" o równe dwa tygodnie, czyli wychodzi 37 tydzień, usg wyliczyło swoją datę porodu na 3.09. Ale podobno jest wielka, bo taka ma być, a nie cukrzycowo, tzn że ma wielką głowę i dłuuugie nogi, za to brzuszek malutki, a cukrzycowe dzieci mają duże brzuszki. Czyli jak brat - długa, chuda i z wielką głową :) No i jeszcze mi nie zeszła zołza do kanału rodnego :>

easymum, Sigma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole nie mamnkocyka minky. ... może później zamowie jak już mały będzie...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mam fotki <3

http://wrzucaj.net/images/2015/08/13/433A8305_—_kopia.th.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/08/13/433A8319.th.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/08/13/433A8330.th.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/08/13/433A8350.th.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/08/13/433A8376-2.th.jpg

Czarna_88, Gusiak, aldonaa, julita, Kucykowa, easymum, Dżuls, agatka196, Wonderland, snoopy_etka, marlenak_me, la_lenka, Dominka92, Anitka201, diatomka, Carolline, bento, Lilla My, chabasse, anula1990, 4me, skabarka, kasig, alutka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie mam wcale kocyka minky? Niby mam jeden w koszyku, ale ciągle się waham ze złożeniem zamówienia, bo ogólnie kocyków mam już strasznie dużo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w dziecięcym dwa misie z domieszką rozowego a tak ogolnie to beż wpadajacy w żółty , nie chcę miec pierdolca z różowym bo pozniej moze byc tak ze podrosnie i wszystko rozowe bedzie chciała albo zrobi sie chlooczyca bo sie kolorek przejje .
    Wystarczy ze na początek ma pełno różowego az się rzygac chce :D

Sigma a powiedz kikut z pępka kiedy wypadł?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja właśnie też mam inne kocyki i dla tego nie zamawialam tego z minky .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Czy tylko ja nie mam wcale kocyka minky? Niby mam jeden w koszyku, ale ciągle się waham ze złożeniem zamówienia, bo ogólnie kocyków mam już strasznie dużo.
    Ja też nie mam :D

• Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja tak samo, jesli bede musiala-trudno ale na zyczenie-nie rozumiem
    Moja znajoma wszystkim wciskała kit, że urodzić przez CC bo młody był ułożony pośladkowo, a ostatnio rozmawiałam z jej siostrą i wygadała się, że po prostu tak panicznie bała się porodu, że załatwiła sobie zaświadczenie od psychiatry, że sugeruje CC ze względu na stan psychiczny pacjentki :D Ale to jest ogólnie dziwny przypadek, bo na każdym spotkaniu jęczała, że jako jedyna nie ma dzieci, i że pewnie nie będzie miała, upijała się na smutno itd, a potem totalna panika przed porodem, wielka niechęć do karmienia piersią jeszcze zanim dziecko się urodziło, na zasadzie "nie bo nie", teraz mówi że już więcej dzieci nie chce. Nie wiem, każdy ma prawo do wyboru, ale dla mnie to jest dziwne.

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, pytanie z innej beczki - długo siedzisz w DE?
    Ja też mam blisko 200m podłóg do ogarnięcia, ale nie narzekam, daję radę - odkurzacz centralny, mop parowy i jedziemy ;) I nie zamieniłabym tego na nic - komfort, cisza, niezależność i ogród - bezcenne. Szczególnie, że mam porównanie - 5 osób na 44 m2 do 20 roku życia, akademiki, stancje, potem własna kawalerka 30m2 ... jak się z mężem pokłóciliśmy, to nawet nie było jak się odseparować ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek bardzo ładne zdjęcia! =)

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe i ja mam komplet minky, z jednej strony kolor ecry a z drugiej szary z białymi gwiazdkami i to jest komplecik do wózka, jeszcze muszę zaopatrzyć sie w jeden komplecikt ;)

Paulinek sesja udana! ejjjjj było wstawić większe zdjęcia :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wy wszystkie macie te minku w takie słodkie wzory (oczywiscie ladne;) ) a ja musiałam jak to ja wybrac cos innego i mam CZACHY szare z zotlym minky- cóż taki gust ma mamusia ;)

Mam tez zyzgzak szaro- bialy a po drugiej strony minky szary- mysle, ze szary by pasował najlepiej do wózka szaro- fioletowego ;)
    oooooooooooo ja chciałam te czachy!!!! Takie kolorowe na szarym tle z limonkowym polarkiem? <3 Ale cena mnie powalila.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

Paulinek sesja udana! ejjjjj było wstawić większe zdjęcia :)

kliknij na foto to się powiększy;p

julita lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc, to ja rozwazylabym je tylko i wylacznie gdyby byly jakies przeciwwskazania do porodu sn. No i w sytuacji kiedy mimo wielu godzin prob porodu naturalnego, brak jest postepu. Wtedy wiadomo, ze trzeba ciac. I tylko w tych sytuacjach rozumiem cc. Na zyczenie- niestety, ale nie zrozumiem.

La_lenka. Ja nie mam minky, i nie kupuje. Mam 2 inne kocyki. Wydaje mi sie, ze nie ma potrzeby kupowac wiecej. Jak zabraknie to dokupie.

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja kupilam w dziecięcym dwa misie z domieszką rozowego a tak ogolnie to beż wpadajacy w żółty , nie chcę miec pierdolca z różowym bo pozniej moze byc tak ze podrosnie i wszystko rozowe bedzie chciała albo zrobi sie chlooczyca bo sie kolorek przejje .
    Ja niestety mam dużo różowego. Ale to głównie przez to, że albo dostałam albo kupiłam w ciucholandzie. I miałam wybór między różowym w kwiatki, a niebieskim w koparki. Nieliczne nowe rzeczy brałam już białe, szare itp.

Co do kocyka to mnie kusi kolor dopasowany do wózka. Bo wózek szaro - pomarańczowy, więc właśnie różowy kocyk to nie bardzo. Ale jeszcze myślę, mam też kocyk biały, plus (chyba szydełkowy) kremowy pled, jakoś dam radę. Kocyków mam mnóstwo, choć żadnego nie kupiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:16

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj pokazywała mężowi zdjęcia z takich sesji ciążowych na co mój małżonek wielce zdziwiony "To coś takiego w ogóle jest? ' :D

Czasem to się zastanawiam skąd On się wstrząsnął :D

Carolline, przyszła mama lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja ostatnio trafiłam na takie artykuły na temat tych magicznych kropelek - myslę, że warto poczytać:

http://farmamama.blogujaca.pl/krople-na-kolke-ktore-najlepsze/
    niezle, dzieki:)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/koniec-upalow-juz-we-wtorek,175990,1,0.html

Czy Wy to widzicie? :D

Koniec upałów już we wtorek.

bento, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Sigma a powiedz kikut z pępka kiedy wypadł?
    jeszcze mamy, odkleja sie. dam mu z 2 dni, jak nie poleci to pomoge mu spirytusem ;)

Staraczka23, skabarka lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - podobno ten sam sklad co sab simplex ma bobiotic, tylko dawka musi byc wieksza, bodajze 6 kropelek.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ