WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No posprzatalam,ale czuje się jakbym co najmniej 100 m posprzatala idę smażyć jajko bo dzisiaj jajko sadzone coś czuje że zaraz lunie u nas deszczem :-D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a jak Twoja waga? Ładnie leci w dół?

Koalka ta wizyta to taka dla mnie średnio udana, bo miałam nadzieję, że coś tam już się szykuje. Boję się przenoszenia i wywoływania. No ale może za tydzień, półtorej coś samo ruszy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie :)

anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniam ;) i to tylko na parterze,bez pięterka ;)
    Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:17

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć =)

Koalka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, nie wiem, nadal nie kupiłam wagi!!! Haha :)
    Ale chyba chudnę, tak mi się wydaje po lustrze sądząc :) kupię w końcu i dam znać! :

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja rozumiem cesarkę ze wskazań medycznych, czy przez traumę po porodzie sn, ale 'na życzenie' cesarki nie rozumiem i chyba nie zrozumiem
    ja tak samo, jesli bede musiala-trudno ale na zyczenie-nie rozumiem

KathleenPL, Paulinek lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka, Dżuls - Wy też urodziłyście przed terminem pierwsze dzieci, prawda? Pewnie podawałyście żelazo, jak sobie radziłyście? Jaki rodzaj preparatu dostawały dzieci?

Adas dostawal Actiferol start 7mg... ja dosypywałam ta 1 saszetkę do wieczornego mleka mm( bo wieczorem swoje musiałam wylewać)..ale umowmy się to żelazo i młody miał po nim spore bóle brzuszka...i po 2 miesiącach jego cierpień (przypominały kolki) ja po pierwsze skonczyłam Go karmić więc to żelazo dostawał rano ( by mieć spokojniejszą noc) a po drugie pediatra poleciła nam sab simplex ( made in Deutschland )i po tym ostatnim jak ręką odjął :) :)odstawilismy go dopiero gdy mlody zaczął jeśc stałe pokarmy i żelazo dostawał w pożywieniu..tak działało to u nas..

Sigma lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie mam zmywarki bo we dwójkę jak pracowaliśmy to wiesz bym musiala tydzień zbierac naczynia .
    A wojna ze sprzątaniem zaczęła sie jak wrocil zza granicy i pracowalam po 12h dniowki i nocki a w domu syf gdzie przez miesiąc szukal pracy i siedzial w domu , dorwal sobie gre online i tak o , znalazł pracę to z nocki wracalam o 7 potrafilam wstac o 11 i ogarnąć na błysk wracal po 15 a dom lsnil . Wtedy juz były kłótnie a czar porządków prysl właśnie jak byłam w szpitalu i wrocilam to wszystko bylo tak jak wcześniej. On wypomina ze pracuje a ja siedze w domu a ja wypominam mu swoją pracę gdzie wracając robilam zakupy i robiłam wieczorem obiad zeby na drugi dzien był . Pominę fakt że pan i władca wiedząc że włożyłam duży wysiłek aby schudnąć 12kg przynosił mi pizze i fasfoody do roboty zeby tylko nie gotować .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - dokładnie ten sam preparat mam podawac 2x dziennie po 1/2 saszetki zmieszany z 1-2 łyżkami mojego odciagnietego mleka... i tez wczorajsze objawy przypominaly kolki, po pominieciu wieczornej dawki minely... Sab simplex powiadasz... sprobujemy!

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! =)
    Zamówiłam przewijak... w końcu ;D

mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?

Misi@ lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dostalam sms ze męża kolegi żona rodzi a termin na 15 ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.
    hmm ja nie wypacam :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Alutka czyli mój Mąż dobrze czytał o tych cc ;) aż mnie zdziwił,że interesuje się takimi rzeczami hihi ;) No niestety statystyki są okrutne w PL coś jest nie tak!!Dlaczego w innych krajach europejskich(bardziej rozwiniętych)jest mniej cc niż w PL?Polki są wygodniejsze?bardziej bojaźliwe?czy co?

W DE jest duży nacisk na naturalny poród(pewnie siła nikt Cię nie zmusi)ale bez sensu Ci tego proponować nie będą i mocno namawiają na sn.Ale też warunki,opieka w DE co by nie mówić są zupełnie inne niż w PL.Tu nie ma położnych co pracują za kare.A znieczulenie jest za darmo bez łaski..

No i o tym chyba próbowal powiedzieć w tym wywiadzie lekarz..mimo, że w Polsce lekarze maja ogromną wiedzę medyczna to warunki w jakich pracuje personel, ich czas pracy etc wyzbywa ich empatii itd no i to nieszczesne znieczulenie....ach temat rzeka :)

• julita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laski i ja się witam! żadna dziś nie rodzi? ;D
    u mnie dzisiaj 36+0 (37tc) a jutro wizytuję a tymczasem powodzenia wszystkim, które dzisiaj będą pogdlądać swoje dzieciaczki :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Nancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie :)

anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniam ;) i to tylko na parterze,bez pięterka ;)
    Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?

A nie doczytałam, smarowalam ale od 4 miesiąca ciąży. To Ci współczuję jak tyle masz metrów do sprzątania

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ha! =)
    Zamówiłam przewijak... w końcu ;D

mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?
    a ja zamawiam lozeczko wreszcie :P a pokaz jakie sa? to moze szaro jakis?ja mam wozek szaro zielone z wiekszoscia zielonego i wzielam zestaw szarobialy :) a moze z zoltym cos??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć =)

No ja już się chyba nie zaskoczę :P skoro mam wyznaczony termin przez lekarza na indukcję porodu na 17, no chyba że mała zrobi prezent tatusiowi i urodzi się 15 sierpnia jak tatuś.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że jeszcze tydzień góra dwa i zacznie się tłok na forum :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a moze ten szarozoltyzygzak tutaj?jakos mi do fioletu pasuje:)

http://www.bobasstyl.pl/index.php?p=1_4&p2=5

Gusiak lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ