Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie
anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniami to tylko na parterze,bez pięterka
Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:17
-
Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć
Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulinek wrote:ja rozumiem cesarkę ze wskazań medycznych, czy przez traumę po porodzie sn, ale 'na życzenie' cesarki nie rozumiem i chyba nie zrozumiem
KathleenPL, Paulinek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySigma wrote:Alutka, Dżuls - Wy też urodziłyście przed terminem pierwsze dzieci, prawda? Pewnie podawałyście żelazo, jak sobie radziłyście? Jaki rodzaj preparatu dostawały dzieci?
Adas dostawal Actiferol start 7mg... ja dosypywałam ta 1 saszetkę do wieczornego mleka mm( bo wieczorem swoje musiałam wylewać)..ale umowmy się to żelazo i młody miał po nim spore bóle brzuszka...i po 2 miesiącach jego cierpień (przypominały kolki) ja po pierwsze skonczyłam Go karmić więc to żelazo dostawał rano ( by mieć spokojniejszą noc) a po drugie pediatra poleciła nam sab simplex ( made in Deutschland )i po tym ostatnim jak ręką odjął:)odstawilismy go dopiero gdy mlody zaczął jeśc stałe pokarmy i żelazo dostawał w pożywieniu..tak działało to u nas..
Sigma lubi tę wiadomość
-
Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoalka nie mam zmywarki bo we dwójkę jak pracowaliśmy to wiesz bym musiala tydzień zbierac naczynia .
A wojna ze sprzątaniem zaczęła sie jak wrocil zza granicy i pracowalam po 12h dniowki i nocki a w domu syf gdzie przez miesiąc szukal pracy i siedzial w domu , dorwal sobie gre online i tak o , znalazł pracę to z nocki wracalam o 7 potrafilam wstac o 11 i ogarnąć na błysk wracal po 15 a dom lsnil . Wtedy juz były kłótnie a czar porządków prysl właśnie jak byłam w szpitalu i wrocilam to wszystko bylo tak jak wcześniej. On wypomina ze pracuje a ja siedze w domu a ja wypominam mu swoją pracę gdzie wracając robilam zakupy i robiłam wieczorem obiad zeby na drugi dzien był . Pominę fakt że pan i władca wiedząc że włożyłam duży wysiłek aby schudnąć 12kg przynosił mi pizze i fasfoody do roboty zeby tylko nie gotować . -
nick nieaktualnyAlutka - dokładnie ten sam preparat mam podawac 2x dziennie po 1/2 saszetki zmieszany z 1-2 łyżkami mojego odciagnietego mleka... i tez wczorajsze objawy przypominaly kolki, po pominieciu wieczornej dawki minely... Sab simplex powiadasz... sprobujemy!
-
Ha!
Zamówiłam przewijak... w końcu
mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.
-
nick nieaktualnyKoalka wrote:Alutka czyli mój Mąż dobrze czytał o tych cc
aż mnie zdziwił,że interesuje się takimi rzeczami hihi
No niestety statystyki są okrutne w PL coś jest nie tak!!Dlaczego w innych krajach europejskich(bardziej rozwiniętych)jest mniej cc niż w PL?Polki są wygodniejsze?bardziej bojaźliwe?czy co?
W DE jest duży nacisk na naturalny poród(pewnie siła nikt Cię nie zmusi)ale bez sensu Ci tego proponować nie będą i mocno namawiają na sn.Ale też warunki,opieka w DE co by nie mówić są zupełnie inne niż w PL.Tu nie ma położnych co pracują za kare.A znieczulenie jest za darmo bez łaski..
No i o tym chyba próbowal powiedzieć w tym wywiadzie lekarz..mimo, że w Polsce lekarze maja ogromną wiedzę medyczna to warunki w jakich pracuje personel, ich czas pracy etc wyzbywa ich empatii itd no i to nieszczesne znieczulenie....ach temat rzeka -
Koalka wrote:Nancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie
anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniami to tylko na parterze,bez pięterka
Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?
A nie doczytałam, smarowalam ale od 4 miesiąca ciąży. To Ci współczuję jak tyle masz metrów do sprzątania -
Gusiak wrote:Ha!
Zamówiłam przewijak... w końcu
mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?a pokaz jakie sa? to moze szaro jakis?ja mam wozek szaro zielone z wiekszoscia zielonego i wzielam zestaw szarobialy
a moze z zoltym cos??
-
Gusiak wrote:Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć
No ja już się chyba nie zaskoczęskoro mam wyznaczony termin przez lekarza na indukcję porodu na 17, no chyba że mała zrobi prezent tatusiowi i urodzi się 15 sierpnia jak tatuś.
-
nick nieaktualny