Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No posprzatalam,ale czuje się jakbym co najmniej 100 m posprzatala idę smażyć jajko bo dzisiaj jajko sadzone coś czuje że zaraz lunie u nas deszczem :-D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, a jak Twoja waga? Ładnie leci w dół?

Koalka ta wizyta to taka dla mnie średnio udana, bo miałam nadzieję, że coś tam już się szykuje. Boję się przenoszenia i wywoływania. No ale może za tydzień, półtorej coś samo ruszy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie :)

anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniam ;) i to tylko na parterze,bez pięterka ;)
    Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:17

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć =)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, nie wiem, nadal nie kupiłam wagi!!! Haha :)
    Ale chyba chudnę, tak mi się wydaje po lustrze sądząc :) kupię w końcu i dam znać! :

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja rozumiem cesarkę ze wskazań medycznych, czy przez traumę po porodzie sn, ale 'na życzenie' cesarki nie rozumiem i chyba nie zrozumiem
    ja tak samo, jesli bede musiala-trudno ale na zyczenie-nie rozumiem

KathleenPL, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka, Dżuls - Wy też urodziłyście przed terminem pierwsze dzieci, prawda? Pewnie podawałyście żelazo, jak sobie radziłyście? Jaki rodzaj preparatu dostawały dzieci?

Adas dostawal Actiferol start 7mg... ja dosypywałam ta 1 saszetkę do wieczornego mleka mm( bo wieczorem swoje musiałam wylewać)..ale umowmy się to żelazo i młody miał po nim spore bóle brzuszka...i po 2 miesiącach jego cierpień (przypominały kolki) ja po pierwsze skonczyłam Go karmić więc to żelazo dostawał rano ( by mieć spokojniejszą noc) a po drugie pediatra poleciła nam sab simplex ( made in Deutschland )i po tym ostatnim jak ręką odjął :) :)odstawilismy go dopiero gdy mlody zaczął jeśc stałe pokarmy i żelazo dostawał w pożywieniu..tak działało to u nas..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie mam zmywarki bo we dwójkę jak pracowaliśmy to wiesz bym musiala tydzień zbierac naczynia .
    A wojna ze sprzątaniem zaczęła sie jak wrocil zza granicy i pracowalam po 12h dniowki i nocki a w domu syf gdzie przez miesiąc szukal pracy i siedzial w domu , dorwal sobie gre online i tak o , znalazł pracę to z nocki wracalam o 7 potrafilam wstac o 11 i ogarnąć na błysk wracal po 15 a dom lsnil . Wtedy juz były kłótnie a czar porządków prysl właśnie jak byłam w szpitalu i wrocilam to wszystko bylo tak jak wcześniej. On wypomina ze pracuje a ja siedze w domu a ja wypominam mu swoją pracę gdzie wracając robilam zakupy i robiłam wieczorem obiad zeby na drugi dzien był . Pominę fakt że pan i władca wiedząc że włożyłam duży wysiłek aby schudnąć 12kg przynosił mi pizze i fasfoody do roboty zeby tylko nie gotować .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - dokładnie ten sam preparat mam podawac 2x dziennie po 1/2 saszetki zmieszany z 1-2 łyżkami mojego odciagnietego mleka... i tez wczorajsze objawy przypominaly kolki, po pominieciu wieczornej dawki minely... Sab simplex powiadasz... sprobujemy!

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! =)
    Zamówiłam przewijak... w końcu ;D

mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dostalam sms ze męża kolegi żona rodzi a termin na 15 ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma no na pewno coś tam leci:) Ponoć kobieta po porodzie się bardzo wypaca. Moja siostra co chwilę musiała się przebierać. Dzisiaj mi lekarka mówiła, że nie widać po mnie +17kg. Mówiłam jej, że po nogach i tyłku widać, to mnie pocieszała, że to pewnie woda hehe.
    hmm ja nie wypacam :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Alutka czyli mój Mąż dobrze czytał o tych cc ;) aż mnie zdziwił,że interesuje się takimi rzeczami hihi ;) No niestety statystyki są okrutne w PL coś jest nie tak!!Dlaczego w innych krajach europejskich(bardziej rozwiniętych)jest mniej cc niż w PL?Polki są wygodniejsze?bardziej bojaźliwe?czy co?

W DE jest duży nacisk na naturalny poród(pewnie siła nikt Cię nie zmusi)ale bez sensu Ci tego proponować nie będą i mocno namawiają na sn.Ale też warunki,opieka w DE co by nie mówić są zupełnie inne niż w PL.Tu nie ma położnych co pracują za kare.A znieczulenie jest za darmo bez łaski..

No i o tym chyba próbowal powiedzieć w tym wywiadzie lekarz..mimo, że w Polsce lekarze maja ogromną wiedzę medyczna to warunki w jakich pracuje personel, ich czas pracy etc wyzbywa ich empatii itd no i to nieszczesne znieczulenie....ach temat rzeka :)

• julita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laski i ja się witam! żadna dziś nie rodzi? ;D
    u mnie dzisiaj 36+0 (37tc) a jutro wizytuję a tymczasem powodzenia wszystkim, które dzisiaj będą pogdlądać swoje dzieciaczki :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Nancy spokojnie do skończonego 40tc czyli tp masz jeszcze dobre 2 tygodnie :)

anulka Ty się tylko czujesz jakbyś ograneła 100m2,a wyobraź sobie jak ja się czuje jak na prawdę tyle w chacie ogarniam ;) i to tylko na parterze,bez pięterka ;)
    Anulka pytałam ale chyba nie doczytałaś smarowałaś się kremem przeciw rozstępom od początku ciąży?

A nie doczytałam, smarowalam ale od 4 miesiąca ciąży. To Ci współczuję jak tyle masz metrów do sprzątania

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ha! =)
    Zamówiłam przewijak... w końcu ;D

mialam jeszcze zamówić zestaw z babas styl kocykowy tylko.... nie mogę się zdecydować na kolor... chciałabym, żeby to byl zestaw do wozka... wózek jest w kolorze fioletowo-szarym ze zdecydowana wieszkoscia fioletu... doradźcie mi jakie kolory by pasowały... ?
    a ja zamawiam lozeczko wreszcie :P a pokaz jakie sa? to moze szaro jakis?ja mam wozek szaro zielone z wiekszoscia zielonego i wzielam zestaw szarobialy :) a moze z zoltym cos??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nancy, Lady mnie sie wydaje, że czym bardziej Wam się spieszy tym bardziej Wasze dzieciaczki mają zamiar siedzieć sobie w brzuszku... postarajcie się spokojnie poczekać i dać się zaskoczyć =)

No ja już się chyba nie zaskoczę :P skoro mam wyznaczony termin przez lekarza na indukcję porodu na 17, no chyba że mała zrobi prezent tatusiowi i urodzi się 15 sierpnia jak tatuś.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że jeszcze tydzień góra dwa i zacznie się tłok na forum :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a moze ten szarozoltyzygzak tutaj?jakos mi do fioletu pasuje:)

http://www.bobasstyl.pl/index.php?p=1_4&p2=5

Gusiak lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ