WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    dziewczyny tak zastanawiam sie nad l4 bo mam termin na 14 wrzesnia ale wczoraj gadałam z dr ona moze dac mi l4 max do 7 wrzesnia hmmmm to co potem na 7 dni do pracy mam isc ;/wiem ze moja kolezanka kombinowała cos z lekarzem 1 kontaktu ale to chyba jak byla po terminie.Jak to u was wyglada pytałyscie sie czy do samego końca moze wam dr wtystawiac l4
    Mi lekarka dała do 20 września teraz bo powiedziała, że mam prawo się przeterminować. A jak masz do 7 to potem macierzyński od razu o ile wiem. Chociaż może pójdź do rodzinnego i spytaj czy Ci ewentualnie wystawi gdyby coś...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mnie jeszcze wkurza KRUS. Rolnicy ciągle narzekają, że mają małe emerytury etc. Ale ile oni płacą składki, a ile każdy inny obywatel zatrudniony na etacie? Poza tym te dopłaty teraz dla rolników za zniszczone uprawy przez suszę, powódź czy cholera wie co - plagę szarańczy. Normalny człowiek musi zapłacić składkę ubezpieczeniową i jak dom mu zaleje, to ubezpieczyciel coś wypłaca. A im się należy jak psu zupa - niech też ubezpieczają się od takich wypadków!
    Taaaaa..... KRUS... 300 zł raz na kwartał, czy jakoś tak? A jak rząd nie da, to najwyżej pojedziemy popalić opony pod sejmem i rząd się ugnie.
    Śmieszy mnie też najazd na Cimoszewicza, za słynne hasło na okoliczność powodzi w 1997: "trzeba było się ubezpieczyć". I wielkie aj waj, że jak on tak może. Ale pewnie, po co płacić kilka stówek rocznie, jak można zaoszczędzić, a potem wyciągnąć łapę do państwa, bo się należy.
    A ta cała Solidarność to dla mnie już organizacja przestępcza vel mafia, ale to już inna bajka. Szkoda gadać, tylko się człowiek denerwuje.
    Mykam na usg, mam nadzieję, że w brzuchu nie siedzi godzilla.

4me, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    dziewczyny tak zastanawiam sie nad l4 bo mam termin na 14 wrzesnia ale wczoraj gadałam z dr ona moze dac mi l4 max do 7 wrzesnia hmmmm to co potem na 7 dni do pracy mam isc ;/wiem ze moja kolezanka kombinowała cos z lekarzem 1 kontaktu ale to chyba jak byla po terminie.Jak to u was wyglada pytałyscie sie czy do samego końca moze wam dr wtystawiac l4
    ale dlaczego Ci nie wystawi? nie rozumiem...chyba normalnie powinna Ci wystawić bo wtedy też jesteś niezdolna do pracy

a brać wcześniej macierzyński bez sensu, tzn szkoda macierzyńskiego, nawet tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:00

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    na tvn24 jest wywiad o cc

I co tam mówią?
    Nie mogłam znaleźć kanału i pewnie już przegapiłam...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Alutka nawet na koncowke sie nie zalapalam buuu

Ja też nie zdążyłam :-(

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka cala nadzieja w Tobie... żadna z nas nie zdążyła, wiec czekamy na relacje =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla, z rolnikami to jest zupelnie inna bajka. Ladnie to tylko z zewnatrz wyglada. A tak naprawde to jest jakas zenada. Ja cale zycie mieszkalam na gospodarstwie i niestety gdybysmy mieli sie tylko z tego utrzymac, to chyba musialabym za przeproszeniem razem z swiniami jesc. w wieku 8 lat wlasnie na gospodarstwie zginal moj ojciec i jedno wielkie "G" mama z tego miala mimo placenia wszystkich skladek ja 8 lat, moj brat 5 lat i mama 32 lata zostalismy sami w takiej biedzie ze na sama mysl o tam tym czasie mnie trzesie. Od tego czasu fakt, mama gospodrstwo ma dalej, ale juz z KRUSEM nic wspolnego. Z zadnych doplat dla rolnikow tez nie korzysta. Pracuje normalnie, jest ubezpieczona w ZUS. I jest lepiej, o wiele lepiej niz na KRUSIE...

W wieku 8 lat bylam psychicznie bardziej dojrzala niz nie jedna 16 latka, kiedy obowiazki domowe dzielilam miedzy mna a mama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam na tym , gadaja o dudy obietnicach .

A mi na myśl przyszlo że zrobi jak koles co pracowal w konwoju i ukradl 8mln haha dokument podrobiony nazwisko duda :D

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Lilla, z rolnikami to jest zupelnie inna bajka. Ladnie to tylko z zewnatrz wyglada. A tak naprawde to jest jakas zenada. Ja cale zycie mieszkalam na gospodarstwie i niestety gdybysmy mieli sie tylko z tego utrzymac, to chyba musialabym za przeproszeniem razem z swiniami jesc. w wieku 8 lat wlasnie na gospodarstwie zginal moj ojciec i jedno wielkie "G" mama z tego miala mimo placenia wszystkich skladek ja 8 lat, moj brat 5 lat i mama 32 lata zostalismy sami w takiej biedzie ze na sama mysl o tam tym czasie mnie trzesie. Od tego czasu fakt, mama gospodrstwo ma dalej, ale juz z KRUSEM nic wspolnego. Z zadnych doplat dla rolnikow tez nie korzysta. Pracuje normalnie, jest ubezpieczona w ZUS. I jest lepiej, o wiele lepiej niz na KRUSIE...

W wieku 8 lat bylam psychicznie bardziej dojrzala niz nie jedna 16 latka, kiedy obowiazki domowe dzielilam miedzy mna a mama...

Bardzo mi przykro z powodu Twojego taty. Tylko widzisz - mama potrafiła się ogarnąć, ubezpieczyła się w ZUS i ma lepsze warunki. A większość niestety tylko ogląda się na państwo i czeka, żeby coś dostać za darmo. W ogóle w dzisiejszych czasach to moim zdaniem albo masz wielkie gospodarstwo i tylko z tego żyjesz, albo wcale - nie opłaca się tak jak 20 lat temu trzymać 5 krów, kawałek pola, bo z tego nie wyżyjesz i faktycznie musisz pewnie dokładać.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu Twojego taty. Tylko widzisz - mama potrafiła się ogarnąć, ubezpieczyła się w ZUS i ma lepsze warunki. A większość niestety tylko ogląda się na państwo i czeka, żeby coś dostać za darmo. W ogóle w dzisiejszych czasach to moim zdaniem albo masz wielkie gospodarstwo i tylko z tego żyjesz, albo wcale - nie opłaca się tak jak 20 lat temu trzymać 5 krów, kawałek pola, bo z tego nie wyżyjesz i faktycznie musisz pewnie dokładać.

Ci, którzy liczą tylko na Państwo nie dorobią się niczego. I tak jak mówisz wyżyje tylko człowiek, który ma wielkie gospodarstwo i tylko z niego się utrzymuje. Ale on wyżyje dlatego, że o dopłaty ubiega się z UE. Na moim terenie praktycznie każdy ma gospodarstwo ALE! Jeśli jest ono małe to przynajmiej jeden członek rodziny pracuje na umowę o pracę, a jesli jest duże to korzysta z dopłat z UE. Oczywiście są i tacy, co cały czas narzekają, że mało mają a do normalnej roboty sie nie wezma. I tak jak mówisz, bedą czekać az im Państwo do pyska coś włoży. Ale tak to bedą narzekać do usranej smierci, a niczego się nie dorobią.

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia Gratulacje!!

Anulka a Ty się smarowałaś regularnie od początku ciąży,że aż tak wielkie rozstępy Ci się zrobiły??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:53

.ona. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huraa przed 13 będę miała fotki z sesji;)

aldonaa, Gusiak, Lilla My, Carolline lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Mnie lekarz wystawił L4 do dnia terminu (włącznie z nim), jeśli się przeterminuje to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu, żeby nie tracić macierzyńskiego. Podobno to wszystko jest przez przepisy, które nie do końca są jasne i każdy lekarz interpretuje je po swojemu. Macierzyński można wziąć dwa tygodnie przed terminem porodu i niektórzy lekarze tak właśnie wystawiają L4, twierdząc że ciąża jest już donoszona, można iść na macierzyński i że nie mogą wystawić dalej.
    Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza pierwszego kontaktu po kolejne zwolnienie, bo szkoda byłoby mi macierzyńskiego bez dziecka ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo cesarek , któras pisała ze był artykuł , proszę

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/polki-nie-chca-rodzic-naturalnie,568220.html

km5se6ydozmkg5fc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak chyba zrobię z tym l4 mam takiego pierwszego kontaktu który za 10 biletów MPK wystawia l4 hehe oczywiście trzeba jemu trochę postękać ale da :) a jak nie to powiem ze mam zapalenie pęcherza i ze z toalety nie wychodze przecież tego nie sprawdzi :) jeszcze mam trochę czasu tylko zaskoczyła mnie tym ze nie da mi l4 do końca ciąży no dziwne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:43

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/polki-nie-chca-rodzic-naturalnie,568220.html
    Oni takie bzdury wypisują w tym artykule. Większosć dziewczyn chce rodzić naturalnie, świadczy o tym nawet fakt obłożenia w Zośce itp. Dziewczyny nie cisną na te cesarki, chociaż znałam jedną, która dała w łapę lekarzowi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ,niebo w gębie :D
    Ciepłe kakao , bułka z dżemem mmm rozplynelam sie ide drugą robić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Mój Mąż mówił,że czytał,że w PL jest największy odsetek cesarski cięć w europie..smutne to ale może i prawda jak widzę jak łatwo kierują w PL lekarze na cc i ile moich znajomych ma cięcia... :/

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mały waży 3100, także teraz raczej jest z tych mniejszych. Rozwarcia brak, synkowi dobrze w brzuchu i za bardzo się nie szykuje do wyjścia. Lekarka nie chce też mówić, że mamy jeszcze czas, bo cały czas widzi, że te bez żadnych szans na rozwiązanie chwila moment i rodzą, a kobiety z 3 cm rozwarciem jeszcze przenoszą. Teraz mam się pojawić 27 sierpnia na ważenie małego, sprawdzenie wód i przepływów. Zwolnienie mam do 8 września i jeżeli Mikuś będzie dalej uparcie siedział, to 3 albo 4 września pójdziemy do szpitala.

bento, Gusiak, Paulinek, Lady Savage, snoopy_etka, Dominka92, alutka, easymum, Staraczka23, monaaa85, Sigma, Wonderland, Czarna_88, wiaraczynicuda, .ona., agatka196, Dżuls, Kasiarzynka, skabarka, Bruma, kasig, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ