WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Ona to podaj nr tel wymieniony się.

Napisałam wiadomość :) Dzięki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wiem co czujesz... Ja tez nie wiem jak ogarne i Taske i Tymona. Szczególnie, że mloda jest dość problematyczna i uważa się za pepek świata :(
    Mam pytanie , w zdrobnieniu bedziesz mówić do tymka tymianek ?

Przyszlamama gratulacje dla cioci :)
    Tez bym chciala tak z siistra rowno byc w ciazy i terminami blisko , 5lat temu mojej mamy siostra z córka chodzily z brzuchem hehe kuzynka w sierpniu a ciotka w październiku urodzila

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana powodzenia na wizytach trzymam kciuki. Trochę pospalam, teraz wstaje śniadanie zjeść i trochę posprzatac, bo brudno :-) nie piszcie za dużo co bym nie miała dużo do nadrabiania :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! Witamy 36 tydzień, jak już minie, to będę 1000 razy spokojniejsza :) Jak w poprzedniej ciąży - gin powiedział "byle do końca 36go tygodnia i droga wolna", czyli dla mnie to jest taki trochę punkt graniczny, wie że potem już dziecku nic nie będzie, jeśli postanowi wykluć się wcześniej :)
    Mam dziś usg w szpitalu, będą mierzyć młodą wzdłuż i wszerz, mam na skierowaniu "obserwacja w kierunku makrosomii płodu" :/

Skabarka - ja bym zadusiła gołymi rękami i zakopała w ogródku. Ale może wypróbuj inną taktykę. Wiem, że Cię nosi, ale może zamiast zapierniczać za dwoje i odwalać za Człowieka Pipkę całą robotę, rozsiądź się wygodnie w fotelu, z piwkiem, wrzuć na luz, pokaż że masz przygotowania w dupie i poczekaj, aż sam zareaguje. Jak zobaczy, że Ci to zwisa i że sama tego nie zamierzasz zrobić, to może go w końcu olśni i spanikuje, że jak nadejdzie właściwa godzina i wylądujesz na porodówce, to zostanie totalnie sam z synkiem, budową i przygotowaniami dla Oli. Ja mojemu odpuściłam, i już mam pomalowane ściany, wieczorem skręca łóżeczko i, co najważniejsze, sam wyszedł (w końcu!) z inicjatywą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:06

Carolline, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto ma w poniedziałek wizytę ? :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu za maks pół godzinki zobaczę synalka:) Już się nie mogę doczekać:)

Dżuls, monaaa85, bento, Sigma, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się i ja w 39 tyg :)

Ja całą noc nie przespałam, skurcz za skurczem, już myślałam że się rozkręci, wstaję i mam zamiar budzić faceta a tu nagle cisza i ale noc mam nie przespaną, no trudno :) uroki bycia mamą :) haha. Ale pipka boli strasznie, w rozkroku muszę chodzić.
    Lady, a już miałam nadzieję, po tych wczorajszych skurczach co 7 minut, że wreszcie coś się ruszyło! ;)

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część brzuchatki :-) U nas dzisiaj nawet noc ok w końcu trochę chłodniej w nocy było a teraz już upał....

Dzisiaj zaczynamy już 36 tc ♡♡♡♡♡♡♡♡ jeszcze tylko troszkę i będę tulic mojego synusia :-) i wycaluje to całego ;-)

Powodzenia na wizytach :-)

Dżuls, monaaa85, Gusiak lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Uhuhu za maks pół godzinki zobaczę synalka:) Już się nie mogę doczekać:)
    YYYYYYYyyyyyy ale na USG chyba? :D

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) U nas od 5:00 był fajny wiaterek i zrobiliśmy przeciąg - pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu zmarzłam i przykryłam się kołdrą (Ale czad!)... Teraz już niestety znowu upał :(

Co do luteiny na szyjkę, to mój lekarz mówił, że bierzemy do 36 tygodnia.

Skabarka, mój mąż w takim wypadku miałby już wydrapane oczy :( Na szczęście, kiedy widzi, że sama biorę się za coś, o co go milion razy prosiłam, to wstaje i siłą mnie od tego odrywa,a zaraz sam to robi.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    YYYYYYYyyyyyy ale na USG chyba? :D

Tak, tak na usg!:) Siedzę już w poczekalni ale ktoś utknął w środku. Mam nadzieję, że go podejrzymy i zważymy:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) u mnie noc w miare przespana, no i w końcu było chłodniej :) za to teraz niestety znów robi się coraz goręcej. Ja też mam dziś wizytę, bardzo się cieszę bo jestem ciekawa jak tam te moje łożysko 3 stopnia wyrabia no i ile robaczek przybrał. Ale wizyta dopiero o 14:40 więc jeszcze troszkę

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 12:00, wiec zaraz idę robić się na bóstwo :P
    Rozumiem, że na takim szpitalnym usg nawet nie mam co liczyć na 3d? :>

Nancy87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    O! Serio? Lekarz z kliniki tez tak poradzil? Bo z tego co sie orientuje, to gin od 34tc zwykle kaze odstawic, a ordynator np.w salve kaze brac do dnia porodu.
    Ja dopiero po 34tc zaczelam brac i widze roznice, szyjka bez wiekszych zmian i co najwazniejsze brzuch mi juz tak nie ciazy. Wierze, ze to nie placebo, tylko luteina swoje robi :). I pewnie do samego konca bede brala.

Najpierw byłam w klinice, a później dopiero u swojego ginka tutaj prowadzącego i zapadla decyzja o odstawieniu luteiny, wiec wiesz... bralam ja w sumie tylko przez miesią... tez byłam trochę zdziwiona, ale chyba lekarz wie co robi =)
    Ogólnie mam zamiar się oszczędzać i liczę na to, ze te 28 dni to już wytrzymamy... tym bardziej, ze ta moja szyjka póki co wcale nie jest jakaś chyba bardzo krotka... 2.6 jak na 35 tydzień to chyba nie jest źle? =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:24

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabrka może usiądź i pogadaj tak poważnie z mężem o jego zachowaniu i o tej całej sytuacji... może to przerasta to ze już na dniach może pojawić się waszą mała. ...
    Mój mąż podczas takiej rozmowy przyznał się w końcu ze się boi o mnie o małego ze może coś się stać (doświadczenia wcześniejsze nasze ) i delikatnie mu wytlumaczylam ze tym zachowaniem swoim mi w ogóle nie pomaga a wręcz przeciwnie...
    Podzialalo bo się facet ogarnął trochę ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To macie swoje 500zł na dziecko:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18548861,500-zl-na-dziecko-daje-rzadowi-czas-do-konca-roku-jak-duda.html#MT

;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mam pytanie , w zdrobnieniu bedziesz mówić do tymka tymianek

Jeszcze nie wiem. Taśce się samo zdrobnienie wymyslilo więc i Tymowi się jakieś znajdzie :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba go pogrzało...i do tysiączka macierzyńskiego dla bezrobotnych jeszcze 5 stówek?;] nic tylko przestać pracować w tym kraju i będzie i $#%^^# lepiej niż zapieprzając;]

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    To macie swoje 500zł na dziecko:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18548861,500-zl-na-dziecko-daje-rzadowi-czas-do-konca-roku-jak-duda.html#MT

;)
    Duduś się juz wykreca że wszystkich obietnic jak może, do tego prowadzi agitację polityczną pisu. Wymiotowac mi się chce juz od tej polityki...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A kto ma w poniedziałek wizytę ? :)

my :) na 18.45 niestety :P

‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ