Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilla My wrote:Wiem, że nie o to Lady, spokojnie. Myślę, że to nie jest tak, że na forum kogoś lubimy lub nie. Może faktycznie jest tak jak kiedyś napisałaś, że w ciąży "zmiękłaś" i nie jesteś tak zdecydowana. Dlatego od czasu do czasu musiałyśmy na Ciebie pokrzyczeć, żebyś wzięła się w garść i poszła do lekarza. Skurcze dzisiaj minęły?
Tak, ale jak mi znowu w nocy się pojawiąto nie wiem, męczące jest to, kolejną noc z rzędu nie przespać przez takie straszaki.
-
nick nieaktualnySigma wrote:Staraczka, morfologia dobra. Trochę leukocyty podwyższone, ale w ciąży tak bywa - jeśli lekarz się nie przyczepi to ok. Martwią za to bakterie w moczu, na to powinnaś brać żurawinkę na pewno, a być może lekarz przepisze antybiotyk (bezobjawową bakteriurię w ciąży się powinno leczyć). Nie daj sobie przepisać furaginu, bo w końcówce ciąży nie wolno.
-
la_lenka wrote:Ja mam to samo. Jeszcze nawet niekoniecznie z ciuszkami, ale dostałam jakieś pościele, kocyki - w misie, klauny i inne upiorne stworzenia. Straszne!
Na razie wrzuciłam do pudła pod łóżko i stoi.
Co gorsza miałam sobie zobaczyć czy chcę i mogłam nie brać... Ale jak tu komuś powiedzieć, że się nie weźmie, bo wzór straszny, jak to coś po jego dzieciach? To jakby komuś w oczy powiedzieć, że ma zły gust.
Wolałabym odkupić od kogoś - skoro płacę to mogę rzeczywiście wybrać to co mi się podoba - ale jak za darmo to zupełnie nie wypada.
Liczę, że jak już mała się urodzi to albo mi się zrobi wszystko jedno, bo co innego na głowie, byle było czyste - albo oddam nieużyte, bo powiem, że dostałam inne od kogoś i mam za dużo.:P
tak mi sie przypomnialo, no a mi tez glupio omawiac jak cos sie nie podoba wiec bralam i chowalam i juzla_lenka lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:oooooooooooo ja chciałam te czachy!!!! Takie kolorowe na szarym tle z limonkowym polarkiem?
Ale cena mnie powalila.
http://www.kolorowodosnu.pl/poduszki-3/poduszki-3/komplety-maluszka/product/view/39/1037.html
Fakt cena nie jest najniższa ale to prezent od babci dla wnuka. Poza tym porównując do oryginalow la coś tam to i tak dalej 200 PLN taniej
-
Staraczka23, najlepiej zrób jutro prywatnie posiew - pobierasz mocz tak samo jak do zwykłego badania, tylko pojemniczek musi być jałowy. No i trzeba go zanieść do laboratorium jak najszybciej po nasiusianiu, żeby się nic nie namnożyło, zwłaszcza przy obecnych tropikach. No i koniecznie dokładne mycie przed pobraniem.
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Staraczka23, najlepiej zrób jutro prywatnie posiew - pobierasz mocz tak samo jak do zwykłego badania, tylko pojemniczek musi być jałowy. No i trzeba go zanieść do laboratorium jak najszybciej po nasiusianiu, żeby się nic nie namnożyło, zwłaszcza przy obecnych tropikach. No i koniecznie dokładne mycie przed pobraniem.
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Lilla My - idąc tokiem myślenia Lady, pewnie nikt Cię lubi
Mnie i Carolline też
He he dobre,też zwróciłam na to uwagę...dobrze,że chociaż Lady jest taka lubiaaana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:57
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Staraczka, ale to ma być posiew - czyli wyodrębnienie szczepów bakteri i ich ilości, jak wynik *3 to żurawit wystarczy, jak powyżej *5 to już powinien być włączony antybiotyk tak jak Sigma pisała.
A to teraz konieczne ? Wizyte mam w poniedziałek a wyniki prywatnie sa troche później wiec wątpię ze do poniedziałku beda -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A to teraz konieczne ? Wizyte mam w poniedziałek a wyniki prywatnie sa troche później wiec wątpię ze do poniedziałku beda
-
Koalka wrote:Lilla My,że ze swojej czystej ciekawości spytam jak to możliwe,że koleżanka jest już samotną matką jak dziecko się jeszcze nawet nie urodziła??Facet ją zostawił?
To Ty się dziwisz że wszyscy jej wszystko proponują??To troszkę zmienia postać rzeczy..
Jakaś skomplikowana sytuacja. Nie zostawił jej, ale nie mieszkają razem póki co i niedługo się znają. Nie chcę wnikać w szczegóły. W każdym razie to nie tak, że jest zdana tylko na siebie.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Sigma wrote:No, ja kupuję zawsze jałowe za 1-2 zł. Nie ma sensu kupować niejałowych nawet do zwykłego badania, bo b. często wychodzą bakterie właśnie z pojemnika
Mała różnica w cenie, a przynajmniej wiem, że wynik pewniejszy.
Kiedyś w szpitalu w moczu mi wyszło nie wiadomo co - natychmiast po wyjściu poleciałam na posiew i nic, zero bakterii. Nie wierzę w wiarygodność tych zwykłych pojemniczków.Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a przed badaniem na fotelu u ginekologa się podmywacie?bo ja mam cały czas niby idealne ph 4 i w ogóle badania wszystkie ok,ale teraz się tak zastanawiam czy ten wynik na pewno jest wiarygodny?bo ja zawsze tuż przed badaniem się podmywam.