WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wiem, że nie o to Lady, spokojnie. Myślę, że to nie jest tak, że na forum kogoś lubimy lub nie. Może faktycznie jest tak jak kiedyś napisałaś, że w ciąży "zmiękłaś" i nie jesteś tak zdecydowana. Dlatego od czasu do czasu musiałyśmy na Ciebie pokrzyczeć, żebyś wzięła się w garść i poszła do lekarza. Skurcze dzisiaj minęły? :)

Tak, ale jak mi znowu w nocy się pojawią :P to nie wiem, męczące jest to, kolejną noc z rzędu nie przespać przez takie straszaki.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka, morfologia dobra. Trochę leukocyty podwyższone, ale w ciąży tak bywa - jeśli lekarz się nie przyczepi to ok. Martwią za to bakterie w moczu, na to powinnaś brać żurawinkę na pewno, a być może lekarz przepisze antybiotyk (bezobjawową bakteriurię w ciąży się powinno leczyć). Nie daj sobie przepisać furaginu, bo w końcówce ciąży nie wolno.
    Nawet teraz po namyśle by sie zgadzalo bo mi smierdzi jak jestem na wc

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam to samo. Jeszcze nawet niekoniecznie z ciuszkami, ale dostałam jakieś pościele, kocyki - w misie, klauny i inne upiorne stworzenia. Straszne!
    Na razie wrzuciłam do pudła pod łóżko i stoi.
    Co gorsza miałam sobie zobaczyć czy chcę i mogłam nie brać... Ale jak tu komuś powiedzieć, że się nie weźmie, bo wzór straszny, jak to coś po jego dzieciach? To jakby komuś w oczy powiedzieć, że ma zły gust. :/

Wolałabym odkupić od kogoś - skoro płacę to mogę rzeczywiście wybrać to co mi się podoba - ale jak za darmo to zupełnie nie wypada.
    Liczę, że jak już mała się urodzi to albo mi się zrobi wszystko jedno, bo co innego na głowie, byle było czyste - albo oddam nieużyte, bo powiem, że dostałam inne od kogoś i mam za dużo. :P
    Lalenka teraz zawsze gdy widze sowy lub owce na rzeczach mysle o Tobie wiesz?:P:P
    tak mi sie przypomnialo, no a mi tez glupio omawiac jak cos sie nie podoba wiec bralam i chowalam i juz :)

la_lenka lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    oooooooooooo ja chciałam te czachy!!!! Takie kolorowe na szarym tle z limonkowym polarkiem? <3 Ale cena mnie powalila.
    Ja mam dokladnie ten. Aczkolwiek chyba z szarym albo turkusowym minky byłby ladniejszy- ten zolty troche mało wyraźny.

http://www.kolorowodosnu.pl/poduszki-3/poduszki-3/komplety-maluszka/product/view/39/1037.html

Fakt cena nie jest najniższa ale to prezent od babci dla wnuka. Poza tym porównując do oryginalow la coś tam to i tak dalej 200 PLN taniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23, najlepiej zrób jutro prywatnie posiew - pobierasz mocz tak samo jak do zwykłego badania, tylko pojemniczek musi być jałowy. No i trzeba go zanieść do laboratorium jak najszybciej po nasiusianiu, żeby się nic nie namnożyło, zwłaszcza przy obecnych tropikach. No i koniecznie dokładne mycie przed pobraniem.

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie oto mi chodziło

Lady, to taki joke ;) Nie bierz wszystkiego tak do siebie.

Carolline lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Staraczka23, najlepiej zrób jutro prywatnie posiew - pobierasz mocz tak samo jak do zwykłego badania, tylko pojemniczek musi być jałowy. No i trzeba go zanieść do laboratorium jak najszybciej po nasiusianiu, żeby się nic nie namnożyło, zwłaszcza przy obecnych tropikach. No i koniecznie dokładne mycie przed pobraniem.
    No to tak dzisiaj zrobilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Lilla My - idąc tokiem myślenia Lady, pewnie nikt Cię lubi ;) Mnie i Carolline też ;)
    No i mnie ;)
    He he dobre,też zwróciłam na to uwagę...dobrze,że chociaż Lady jest taka lubiaaana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:57

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ale to ma być posiew - czyli wyodrębnienie szczepów bakteri i ich ilości, jak wynik *3 to żurawit wystarczy, jak powyżej *5 to już powinien być włączony antybiotyk tak jak Sigma pisała.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojemniczek do kupienia w aptece, coś koło 10 pln

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Pojemniczek do kupienia w aptece, coś koło 10 pln
    Raczej kolo 2zł :P

https://www.e-zikoapteka.pl/16542,pojemnik-na-mocz-jalowy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:43

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Staraczka, ale to ma być posiew - czyli wyodrębnienie szczepów bakteri i ich ilości, jak wynik *3 to żurawit wystarczy, jak powyżej *5 to już powinien być włączony antybiotyk tak jak Sigma pisała.

A to teraz konieczne ? Wizyte mam w poniedziałek a wyniki prywatnie sa troche później wiec wątpię ze do poniedziałku beda :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja kupuję zawsze jałowe za 1-2 zł. Nie ma sensu kupować niejałowych nawet do zwykłego badania, bo b. często wychodzą bakterie właśnie z pojemnika :P

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A to teraz konieczne ? Wizyte mam w poniedziałek a wyniki prywatnie sa troche później wiec wątpię ze do poniedziałku beda :/
    Posiew i tak trwa dłużej - im szybciej zrobisz tym wynik będzie szybciej i szybciej będziesz mogła być leczona.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze za 2 zł hehe ja mam zawsze bakterie w moczu od początku ciazy a na posiewie nic nie wychodzi

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Lilla My,że ze swojej czystej ciekawości spytam jak to możliwe,że koleżanka jest już samotną matką jak dziecko się jeszcze nawet nie urodziła??Facet ją zostawił?
    To Ty się dziwisz że wszyscy jej wszystko proponują??To troszkę zmienia postać rzeczy..

Jakaś skomplikowana sytuacja. Nie zostawił jej, ale nie mieszkają razem póki co i niedługo się znają. Nie chcę wnikać w szczegóły. W każdym razie to nie tak, że jest zdana tylko na siebie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No, ja kupuję zawsze jałowe za 1-2 zł. Nie ma sensu kupować niejałowych nawet do zwykłego badania, bo b. często wychodzą bakterie właśnie z pojemnika :P
    Haha, ja też tak robię. :D Mała różnica w cenie, a przynajmniej wiem, że wynik pewniejszy.
    Kiedyś w szpitalu w moczu mi wyszło nie wiadomo co - natychmiast po wyjściu poleciałam na posiew i nic, zero bakterii. Nie wierzę w wiarygodność tych zwykłych pojemniczków.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przed badaniem na fotelu u ginekologa się podmywacie?bo ja mam cały czas niby idealne ph 4 i w ogóle badania wszystkie ok,ale teraz się tak zastanawiam czy ten wynik na pewno jest wiarygodny?bo ja zawsze tuż przed badaniem się podmywam.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, myję się w domu. Bezpośrednio w gabinecie nie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu + jeszcze w gabinecie przed badaniem.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ