X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, melduję że łóżeczko złożone! :D Chłopaki się spisali. Teraz tylko pozostało mi oprawić rysunki Staśka i kącik Mańki odpicowany :D No, jak jest łóżeczko to jakoś inaczej się patrzy na te upływające tygodnie :) Przyjechał też mój laktator, mąż specjalnie po niego polazł sam, z własnej inicjatywy, na pocztę. Jeszcze tylko niech skończą się upały i pełnia szczęścia, mogę czekać na poród w błogim spokoju...

bento, easymum, Gusiak, .ona., agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig, nam położna na SR mówił, żeby jeść wszystko, ale ograniczyć cytrusy z uwagi na alergie i bardzo ostre przyprawy. Reszta dozwolona, zupełnie normalna dieta.

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma czkawkę, a ja zgagę. Idealne połączenie.

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuje jakiejś super diety "matki karmiącej". Zamierzam jeść normalnie, tylko zdrowo - mniej więcej tak jak przed ciążą - dużo potraw z parowara, warzywa, owoce, nic z głębokiego tłuszczu. Liczę, że dzięki temu będę w miarę panować nad wagą, pomimo braku leków. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kasig, nam położna na SR mówił, żeby jeść wszystko, ale ograniczyć cytrusy z uwagi na alergie i bardzo ostre przyprawy. Reszta dozwolona, zupełnie normalna dieta.

co położna to chyba inna opinia, moja na Sr mówiła żeby ograniczyć w zasadzie wszystko, smażone, pikantne, wzdymające, cytrusowe itp itd, aż się załamałam bo co tu jeść. Generalnie chyba nie będę aż tak tego przestrzegać, tylko ewentualnie obserwować, ale ubolewam nad tymi przyprawami bo ja lubie pikantne jedzonko i tego mi będzie na bank brakowało

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ha, wpadliśmy na genialny pomysł i pojechaliśmy do Sierpca do skansenu :D Ależ tam jest ślicznie!!

A jak u Was? Bo nie nadrobie tyle :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    co położna to chyba inna opinia, moja na Sr mówiła żeby ograniczyć w zasadzie wszystko, smażone, pikantne, wzdymające, cytrusowe itp itd, aż się załamałam bo co tu jeść. Generalnie chyba nie będę aż tak tego przestrzegać, tylko ewentualnie obserwować, ale ubolewam nad tymi przyprawami bo ja lubie pikantne jedzonko i tego mi będzie na bank brakowało
    Spoko,moja kumpela kp i wciąga kebaby, pizze itp. Ja mam w planach po prostu odstawic słodycze i jeść rzeczy lekkostrawne. Bo muszę schudnac więc bardziej z tego względu :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam jesc normalnie. Czasami jak slysze od mlodych matek : " teraz tylko chleb z maslem" to se mysle: pierdol, pierdol ja poslucham :P

Bede jesc normalnie, tylko ogranicze pikantne( :( ) i napewno slodycze. Bede jest wszystko tylko z glowa :)

Carolline, snoopy_etka, 4me, Anitka201, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A jak u Was? Bo nie nadrobie tyle :D

Zadna nie urodzila, wiec luz :P

KathleenPL lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Sigma no jak nie chcemy żeby dzidziusie miały kolki przy kp to raczej wszystkiego jeść nie możemy, niestety
    http://ish.re/MNIW - dla mam planujacych kp :) cos o diecie karmiacej :)

kasig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziaaa jak będziesz miała chwilkę to napisz co u Was i może jakieś zdjątko córci? :) ciekawość mnie zżera :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów nasmazylam caluśki talerz placków z jogurtu .... normalnie nie wiem co mnie tak na nie wzięło ;D

Edit: Będę ważyć tonę! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:30

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kolkami to jest tak, ze jak dziecko ma skłonność to bedzie je mieć i juz. Miałam kumpele, która 6 miesięcy walczyła z kolkami i jadła tylko kleik ryzowy, wpadła w anoreksje i generalnie lipa...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A ja znów nasmazylam caluśki talerz placków z jogurtu .... normalnie nie wiem co mnie tak na nie wzięło ;D

Edit: Będę ważyć tonę! ;D

A co to za placuszki? Pierwsze słyszę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez was się zastanawiam czy mi się jutro chce doszorować gofrownicę (bo mam taką stareńką). Mam mnóstwo dżemów, akurat by się nadały. :P
    A ja nawet nie bardzo lubię gofry...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A co to za placuszki? Pierwsze słyszę:)

Teściowa mnie nauczyła, bo też nie znalam... pyyyyyszota! =)

- duży jogurt grecki,
    - dwa jajka
    - duża łyżka proszku do pieczenia
    - dwie łyżki oleju
    - mąka

Zapomniałam dopisać - ja do ciasta dodaje jeszcze cukier puder, można zamiast tego pospać je cukrem po usmazeniu =)

Mieszamy wszystkie składniki razem, konsystencja ciasta powinna być dość gęsta - mniej więcej taka budyniowa, a może być nawet jeszcze troszkę bardziej gęsta ... smażymy na patelni skropionej olejem do czasu pojawienia się babelkow na powierzchni placka, przekrecami do smażymy po drugiej stronie i gotowe =)

opcjonalnie można dodać do ciasta jakieś owoce np. Porzeczki, jagody =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:57

Nancy87, bento, skabarka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam placki... poprawiłam kawalkiem arbuza... teraz wypije kubek pokrzywy i chyba znów powinnam nocować w toalecie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Teściowa mnie nauczyła, bo też nie znalam... pyyyyyszota! =)

- duży jogurt grecki,
    - dwa jajka
    - duża łyżka proszku do pieczenia
    - dwie łyżki oleju
    - mąka

Mieszamy wszystkie składniki razem, konsystencja ciasta powinna być dość gęsta - mniej więcej taka budyniowa, a może być nawet jeszcze troszkę bardziej gęsta ... smażymy na patelni skropionej olejem do czasu pojawienia się babelkow na powierzchni placka, przekrecami do smażymy po drugiej stronie i gotowe =)

opcjonalnie można dodać do ciasta jakieś owoce np. Porzeczki, jagody =)

JUTRO ZROBIĘ :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zjadłam placki... poprawiłam kawalkiem arbuza... teraz wypije kubek pokrzywy i chyba znów powinnam nocować w toalecie ;D

Łooo, arbuz i pokrzywa! Good luck! :P

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita zrób koniecznie, naprawdę polecam =) ... do tego jeszcze naprawdę bardzo szybko się je robi, a są jak dla mnie super smaczne... u męża w domu jeszcze takie usmazone posypuje się cukrem ... ja dodaje cukier puder do ciasta =)

Aldona ja juz sama sobie współczuję tej dzisiejszej nocy, ale liczę na to ze przynajmniej po takiej mieszance obudzi się jutro ze swoimi stopami, a nie stopami Shreka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1990 1991 1992 1993 1994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ