WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Widzialyscie, ze jest wątek majowy? Nie za wcześnie?

chyba troszkę za wczesnie zawsze tak po 20stym pojawiał się nowy wątek

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Widzialyscie, ze jest wątek majowy? Nie za wcześnie?

Dosyc szybko, ja pamietam, ze testowalam na pocz.wrzesnia, a tp mialam na pierwsza polowe maja.
    Ja dopiero pod koniec sierpnia w ciaze zaszlam ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój mały ma tak 2-3 razy dziennie hehe

Moja tez, z tym ze mnie to drazni! Potrafi czkac po 20-30 razy w kazdej serii :) ostatnio moj braciszek trzymal reke na brzuszku i liczyl Lilki czkawke :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też ma czkawkę tak 2-3 razy dziennie, ja tam to lubię, chociaż czasem to potrafi i pół godziny szczekać :)
    mąż się zreflektował i przywiózł mi kwiatki na przeprosiny :)

diatomka, Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma dość często czkawki i na dodatek jak już Ją złapie to trwa to dość długo... aż mi Jej czasem szkoda =)

Staraczka może weź nospe i się połóż jak zaczynają Cię łapać jakieś skurcze...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się idę położyć, znowu mam skurcze co 7 min i powiem że mnie męczą, jak się nic nie rozwinie dzis z tego, to się mocno wkurzę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za akurat czkawką nie przepadam, ale jak mała ma leniwy dzień to i czkawka mnie cieszy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie, nie wiem ile wazy mala, bo dr nie ogarnia tego na usg :/ ale mowi, ze raczej taki sredniak z niej, wymiary ma troche mniejsze niz wychodzi wg OM, a tak wszystko git. Ulozona juz glowa w dol, wiec nici z marzen o cesarce ;D kupilam wozek!! Używany bo teraz wykonczenie mieszkania na glowie, wiec oszczedzamy, ale dopiero jutro go zobacze, bo tesc przywiezie to Wam wrzuce foto. Dzis troxje pogoda dala odpoczac, no moze nie bylo jakos super, ale dało sie oddychac

Staraczka23, Czarna_88, bento, la_lenka, diatomka, Gusiak, aldonaa, Dżuls, agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dopiero dwa kłucia były a już leżę w razie co bo jak by nie patrzeć za szybko na poród .

Autorka majowek pewnie bardzo sie cieszy i dlatego zrobiła wątek , ja dołączyłam tutaj chyba po pierwszej wizycie u lekarza mialam 5tydzień na suwaku jak sie nie myle .

• bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co wybrać... super położna i średni szpital(I ref.), czy b. dobry szpital i kiepska położna(inne fajne nie mają terminów wolnych)... niestety nie da rady aby wszystko było super.

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wieczorami wzrasta wartosc oxytocyny w naszym org dlatego wiele porodow odbywa sie wlasnie noca

Kasiq faceci tacy sa, moj mysli ze jak po prazcy wezmie Tymka na spoacer\ rower na poltora godz to wypelnia obowiazki i juz komentuje jak ma go wykapac! Dzis powiedz zeby mi ptzewijak przyniosl z piwnicy a ten do mnie ze sie zastanowi , to powiedzialam ze ooprosze sasiadow o pomoc, mina bezcenna.
    Ale dobrze ze kwiatki dostalas;)

Ja ciuagle probuje szafe dla malej przeorganizowac, kupilam w pepco super pudlo i wcisnelam w nie ubranka w wiekszych rozmiarach:) u mnie wszystko musi miec swoje miejsce

kasig lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, czy komuś zepsuła się cera jakoś tak na tą końcówkę ciąży? Ja mam ciągle tłustą cerę, nos mi się świeci dosłownie cały czas. Fakt faktem jest gorąco, no i ja z tą opryszczką staram się jak najmniej majstrować przy twarzy, ale wyglądam coraz gorzej. Cała ciąża było pięknie, a teraz co dzień to gorzej :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento a cvhcesz sn? Powiem ci tak u mnie jest tylko jeden szpital i nie mam wyboru i jest 1 stopnia, ale polozne sa mega;)

bento lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaratmed hehe widze ze tez marzxylas o cc;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe... tak poród SN, dlatego rozważam ten szpital I ref. bo pomoc położnej, do tego super babki jest przy takim porodzie nieoceniona. Z drugiej strony może lepiej postawić na renomę szpitala i jego wyposażenie w razie W, a położna no cóż...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 20:03

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A powiedzcie, czy komuś zepsuła się cera jakoś tak na tą końcówkę ciąży? Ja mam ciągle tłustą cerę, nos mi się świeci dosłownie cały czas. Fakt faktem jest gorąco, no i ja z tą opryszczką staram się jak najmniej majstrować przy twarzy, ale wyglądam coraz gorzej. Cała ciąża było pięknie, a teraz co dzień to gorzej :(
    U mnie cera mieszana , raz sie swieci raz nie ale od kilku dni mam dwie jak by krostki na czole moj mowi ze potowki chyba no i wysypuje mnie na brodzie jak zwykle przed okresem tak mialam

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cerę teraz mega tłusta i ciągle coś się na niej pojawia :-/

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka Coś mi się o uszy obiło, że z opryszczką trzeba bardzo ostrożnie, aby nie przeniosła się niżej i chyba trzeba o tym przy porodzie powiedzieć(że aktywna opryszczka). Pewna nie jestem, ale warto to omówić ze swoim prowadzącym.

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja wieczorami wysiadam... mala zaczyna tak sie krecic, wypinac, ze nie daje rady. Nie dosc ze to boli, to co 5 min ide siku po 2 kropelki. I tak juz jest od kilku dni. Najbardziej mnie martwi, ze ona sie w tym brzuchu meczy! No bo skoro ja nie moge podczas jej ruchow znalezc zadnej odpowiedniej pozycji, to jak jej ma byc wygodnie??

No a druga sprawa to wczoraj cisnienie wysokie w ch*j, a dzis? 91/48 ... te skoki mnie wykoncza. Jesli jutro znow cisnienie nie bedzie takie jak byc powinno to chyba zadzwonie do lekarza. Moze te jej dzikie ruchy maja cos wspolego z tym cisnieniem? Chociaz ona zawsze byla bardzo aktywna. Kurnaaa no, nie wiem...

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Madziaratmed hehe widze ze tez marzxylas o cc;)
    No marzylam, ale coz "taki mamy klimat"...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1988 1989 1990 1991 1992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ