WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje wręcz odwrotnie, że teraz pod koniec ciąży cera zaczyna mi się poprawiać =)
    Jakoś wydaje mi się, że mam ładniejsza buzię niż wcześniej...

Ale to moje dziecko się wypina przez brzuch... normalnie czasem mam wrażenie, że mi ta skóra pęknie ... a pod koniec dnia takich Jej zabaw to już sama nie wiem czy ten brzuch to mnie boli od Jej ugniatania czy to coś innego i coś tam się dzieje ... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    hehe... tak poród SN, dlatego rozważam ten szpital I ref. bo pomoc położnej, do tego super babki jest przy takim porodzie nieoceniona. Z drugiej strony może lepiej postawić na renomę szpitala i jego wyposażenie w razie W, a położna no cóż...
    Ja bym na Twoim miejscu brała położna

bento lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona tak masz bo jest nisko , ja to samo mialam az wleciala wyzej i minęło

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona ja tam na ciśnieniu się nie znam... Ale jak masz jakieś wątpliwości i niepokój to skonsultuj się z lekarzem i będziesz spokojniejsza :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa u mnie też mała się strasznie wierci i wypina... nawet dziś z mama rozmawiałam, ze Jej tam musi być juz w brzuszku strasznie ciasno, że się tak mocno rozpycha...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też się bardzo wypina i rozciąga... A tak w ogóle to już 2000 str;-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to dla nas 18 stron w ciagu dnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 20:21

la_lenka, Gusiak, Staraczka23 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój mały też się bardzo wypina i rozciąga... A tak w ogóle to już 2000 str;-)
    Hahaha jakas aluzja ? :D :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mi kolezankla pow ze jechala na zaplanowana cesarke bo młody byl glowa do gory a on sie w drodze przekrecil i w szpitalu juz byl na usg odwrocony wiec chyba wszystko jest mozliwe nie?:P

KathleenPL lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja bym wybrała szpital I ale dobrą położną, sama też tak wybrałam. Chyba ważniejsza jest jednak dobra opieka. Nie zakładaj z góry czegoś w razie wu, będzie dobrze :)
    la lenka mi się pyszczek świeci non stop, ale to z tych upałów myśle

bento lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Coś mi się o uszy obiło, że z opryszczką trzeba bardzo ostrożnie, aby nie przeniosła się niżej i chyba trzeba o tym przy porodzie powiedzieć(że aktywna opryszczka). Pewna nie jestem, ale warto to omówić ze swoim prowadzącym.
    Opryszczkę miałam setki razy i nigdy nie robiłam nic specjalnego, ale teraz przez to, że to końcówka ciąży to już sama mam paranoję. Ręce myję co 5 minut, szczoteczkę do zębów po każdym użyciu do wrzątku, żel antybakteryjny na dłonie co chwila. Staram się jak najmniej majstrować na buzi, mycie takie na pół gwizdka wacikami, żeby nie roznosić.
    No i już zupełnie olałam masaż krocza, trudno. Wolałabym właśnie nic nie przenieść na dół.
    Prowadzący wie, bo to od niego dostałam receptę na Heviran.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zaliczyłam kebaba, a co? raz sie żyje, za chwilę będą nas omijać wszystkie przyjemności żywieniowe- i dobrze, trzeba będzie chudnąć:-)

wkońcu mogę odłączyc wentylator, bo cały dzień dzis pracował

moja Kaja też się rozpycha dziś mocno ;-)

720fbe94f2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

my dziś korzystaliśmy z ciepełka (choć u nas nie było takiego wściekłego upału) i pojechaliśmy na kąpielisko. A teraz zeszło ze mnie całe powietrze ;)

Bento - ja przy pierwszym postawiłam na super położnego + kiepski szpital. Teraz też bym tak wybrała, ale przez te lata pozmieniało się w naszych szpitalach

bento lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja dzis zaliczyłam kebaba, a co? raz sie żyje, za chwilę będą nas omijać wszystkie przyjemności żywieniowe- i dobrze, trzeba będzie chudnąć:-)

wkońcu mogę odłączyc wentylator, bo cały dzień dzis pracował

moja Kaja też się rozpycha dziś mocno ;-)
    ja sobie tak mysle ze w weekend przed ta cc to sobie zamowie i pizze i kebab i najem sie jak glupia :P:P

Gusiak lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie najadlam nachosow z mega pikantnym sosem salsa! Oj tak, tego bedzie mi przy karmieniu najbardziej brakowalo. PIKANTERII! Uwielbiam pikantne smaki :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    za chwilę będą nas omijać wszystkie przyjemności żywieniowe
    A to czemu? ;)

ja dzisiaj zeżarłam mcflurry i mcnuggetsy :) ale muszę się trochę ogarnąć, bo chcę szybko odzyskać figurę :P

• kasig Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma no jak nie chcemy żeby dzidziusie miały kolki przy kp to raczej wszystkiego jeść nie możemy, niestety

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A to czemu? ;)

ja dzisiaj zeżarłam mcflurry i mcnuggetsy :) ale muszę się trochę ogarnąć, bo chcę szybko odzyskać figurę :P

I Ty znowu o tym mcflurym! Jestes przeokrutna! Pamietasz ile km mam do Maca?? :P

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja w tej ciąży jakoś nie mam apetytu, zachcianek itp. W lato przeważnie jem pomidory tonami, a teraz mi się nie chce... I do lodów mnie nawet nie ciągnie, a mieszkam niedaleko super lodziarni... Chociaż nie, miałam jedną zachciankę, tydzień temu kupiłam sobie 2 ogromne arbuzy i zjadłam je w 2 dni.

Co do położnej to też mam problem. Nie wiem na którą się zdecydować - mam na stronie szpitala zdjęcia pań z komentarzami... I tak się cykam zadzwonić, pewnie zaraz się okaże, że są już porezerwowane:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene Najlepiej jakąś położna z polecenia wybrać, zawsze to większa pewność niż wybór ze zdjęcia. Ja tak w jednym szpitalu wybrałam i cóż... komentarze fajne, zdjęcie też ;-) ale po rozmowie jakoś mi niewesoło... tyle że szpital b. dobry.
    A ta z polecenia super babka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 21:03

sRUqp2.png
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ