Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebralismy mloda z zajęć. Tenis plus jakieś zabawy sportowe. Mloda wymeczona i zadowolona, a my opoczelismy tez i zakupy od razu duuuuze zrobiliśmy.
Teraz leze do góry brzuchem i na nic siły nie mam. Mloda na zajęciach ma posiłki, a mi się nic nie chce więc tez nie gotuje. Mąż jak chce to sobie coś weźmie, a jak chodzi do pracy to ma zarelko na miejscu. -
agatka196 wrote:A jutro będę rok starsza to już w ogóle będę ryczeć
-
Hej
Staraczka - nie przejmuj się, moja miała na podobnym etapie 3100, no i co zrobię? Nic, przecież to nasze wymarzone dzieciątko, grunt żeby było zdrowe i szcześliwie przyszło na świat. Początkowo się podłamałam jak usłyszałam tą wagę, czy dam radę urodzić i przecież chciałam drobniutką śliczną dziewczynkę, a nie klocka.. Ale już się opamiętałam, czekam na ciążę donoszoną, czyli jeszcze tydzień i niech się dzieje!
I szczerze mówiąc, to drażni mnie takie porównywanie i mówienie komuś ze ma wielkie dziecko i cieżko będzie je urodzić. Co my za to możemy? Jak będzie poza moim organizmem, to nad wagą mogę próbować zapanować, ale teraz dziecko samo czerpie z nas tyle ile potrzebuje. Ott takie przemyślenia przy poniedziałku
A pomiar, pomiarem, ale ile w tym prawdy okaże się po porodzie. przed porodem robiąc usg mojej bratowej pomylili się o 800 g! Mówili, że dzieciak będzie wielki, a tu kruszynka 800 g mniejsza
Do mojego bólu ud doszło dzisiaj spojenie, wstaję jak babcia i chodzę jak kaczka ;/ matkoooo... Szybciej, niech ten czas leci...Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Anulka w szpitalu jest za darmo w środy i piątki tylko po południu. I spokojnie możesz zrobić to badanie teraz. To jest anonimowe badanie.
Anulka ty mi powiedz jak ty jeździsz na ktg to o konkretnej godzinie? Ja mam raz w tygodniu przyjechać. Ale ani skierowania ani nic nie mam
A no to super to zrobię ten hiv, bo przecież wymagany jest, a co do KTG jeżdżę w obojętnie który dzień od pon-pt w godzinach między 12-14 wcześniej ani później nie można. Idziesz na pierwsze piętro w szpitalu tak jak wchodzi się na położniczy idziesz do dyżurki, gdzie siedzą pielęgniarki( te co obskakują nas jak leżałaś w szpitalu) mówisz, że ty na KTG a ona mówi dobrze proszę iść prosto do końca i w prawo i po lewej stronie przed salą przedporodową ( chyba do sala przedporodowa) jest na drzwiach KTG i siadasz i czekaszo to w środę sobie pojadę na ktg później gdzieś do sklepu i na HIV
no i idę poprasować jeszcze póki mam chęci
jakiejś dziwnej energii dzisiaj dostałam kurczę mogłabym biegać normalnie i skakać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:43
agatka196 lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ja swojego rogala wstawiłam. Jak ściągnęłam poszewkę to wyglądał tak fuj, że zaryzykowałam, trudno, może nie umrze całkiem. Wysuszę w suszarce, więc może nie klapnie.
to daj mi znać co do efektu, jeśli będzie ok to i ja swój wrzucę w całości do pralki
-
la_lenka wrote:Mnie urodziny zawsze strasznie dołowały - czułam, że jestem stara, że nic w życiu nie osiągnęłam itp. A w tym roku jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - z niuńką w brzuchu urodziny były super i to takie przełomowe, bo 30. Nie będzie źle.
-
Ej dziewczyny, ja sapię i jęczę jak stara babcia przekręcając się w łożku
jeszcze chyba najlepiej jak mam uda złączone i przerzucam je razem. Najgorzej wlasnie wstać po jakimś odpoczynku ;/ i lędźwie mnie bolą jak chodzę, chyba się rozpadam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Wiadomość od lady: No jakas lipa u mnie
) zuzia sie urodzic nie chce ja síe pytam jak to mozliwe ze miałam 3cm rozwarcie a po baloniku 2 cm
Odebraliśmy młodego z przedszkola i maż zaproponował, żeby w nagrodę za to, że był dzielny zrobić młodemu obiecane ognisko. Trwało w sumie 2 godziny, ale po tym wszystkim myśłałam, że nie wstanę z łóżka. Do tego przyplątała mi się jakaś paskudna infekcja czy odparzenie, cholera wie, i już nie wiem jak to zwalczyćKurna, przez całą ciążę nic, tylko teraz na finiszu coś się oczywiście musiało objawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:14
-
hej dziewczyny ja dzis bez humoru czuje sie jak słonica juz mam dosc
do tego maz mnie wkuyrza
i ta niepewnosc czy sn czy cc tez mnie drazni bo ciagle mi sie wydaje ze sie przekrecila a potem na usg ze nie, jakos tak nizej ja czuje a u gory pustka a zawsze byla tam gloiwa
wolalabym wiedziec a nie tak niewiadomo
ogolnie mnie drazni dzis wszystko i nawet zakupy humoru nie popraily:( -
la_lenka wrote:Ten pomiar rozwarcia to też pewnie zależy jak kto robi.
Wiadomo co dalej z Lady będą robić?
Jutro jakiś profesor będzie decydował.
A w ogóle dlaczego niektórym podają oxy, a niektórym zakładają jakieś baloniki? Od czego to zależy? -
A ja mam 3 z przodu od 4 lat- to jest dopiero dół
i przytylam juz 12 kg z czego 5 przez ostatni miesiac- w takim tempie za miesiac dobije do 20kg- to jest dopiero dół ;( a całą ciążę bylo tak pięknie
No i z ta mysla musze usiąść do obiadu... Przeciez glodzic sie nie mogę