X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego rogala wstawiłam. Jak ściągnęłam poszewkę to wyglądał tak fuj, że zaryzykowałam, trudno, może nie umrze całkiem. Wysuszę w suszarce, więc może nie klapnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralismy mloda z zajęć. Tenis plus jakieś zabawy sportowe. Mloda wymeczona i zadowolona, a my opoczelismy tez i zakupy od razu duuuuze zrobiliśmy.
    Teraz leze do góry brzuchem i na nic siły nie mam. Mloda na zajęciach ma posiłki, a mi się nic nie chce więc tez nie gotuje. Mąż jak chce to sobie coś weźmie, a jak chodzi do pracy to ma zarelko na miejscu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pralam całego rogala jakiś miesiąc temu, bo miałam po siostrze i ona używała go bez poszewki, ale uwaga! schnął 4 dni, tyle, że nie było upałów- zwykle ciepło, teraz zapakowałąm go do poszewki i git :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A jutro będę rok starsza to już w ogóle będę ryczeć :-(
    Mnie urodziny zawsze strasznie dołowały - czułam, że jestem stara, że nic w życiu nie osiągnęłam itp. A w tym roku jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - z niuńką w brzuchu urodziny były super i to takie przełomowe, bo 30. Nie będzie źle. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Staraczka - nie przejmuj się, moja miała na podobnym etapie 3100, no i co zrobię? Nic, przecież to nasze wymarzone dzieciątko, grunt żeby było zdrowe i szcześliwie przyszło na świat. Początkowo się podłamałam jak usłyszałam tą wagę, czy dam radę urodzić i przecież chciałam drobniutką śliczną dziewczynkę, a nie klocka.. Ale już się opamiętałam, czekam na ciążę donoszoną, czyli jeszcze tydzień i niech się dzieje! :)

I szczerze mówiąc, to drażni mnie takie porównywanie i mówienie komuś ze ma wielkie dziecko i cieżko będzie je urodzić. Co my za to możemy? Jak będzie poza moim organizmem, to nad wagą mogę próbować zapanować, ale teraz dziecko samo czerpie z nas tyle ile potrzebuje. Ott takie przemyślenia przy poniedziałku ;)

A pomiar, pomiarem, ale ile w tym prawdy okaże się po porodzie. przed porodem robiąc usg mojej bratowej pomylili się o 800 g! Mówili, że dzieciak będzie wielki, a tu kruszynka 800 g mniejsza ;)

Do mojego bólu ud doszło dzisiaj spojenie, wstaję jak babcia i chodzę jak kaczka ;/ matkoooo... Szybciej, niech ten czas leci...

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka w szpitalu jest za darmo w środy i piątki tylko po południu. I spokojnie możesz zrobić to badanie teraz. To jest anonimowe badanie.

Anulka ty mi powiedz jak ty jeździsz na ktg to o konkretnej godzinie? Ja mam raz w tygodniu przyjechać. Ale ani skierowania ani nic nie mam

A no to super to zrobię ten hiv, bo przecież wymagany jest, a co do KTG jeżdżę w obojętnie który dzień od pon-pt w godzinach między 12-14 wcześniej ani później nie można. Idziesz na pierwsze piętro w szpitalu tak jak wchodzi się na położniczy idziesz do dyżurki, gdzie siedzą pielęgniarki( te co obskakują nas jak leżałaś w szpitalu) mówisz, że ty na KTG a ona mówi dobrze proszę iść prosto do końca i w prawo i po lewej stronie przed salą przedporodową ( chyba do sala przedporodowa) jest na drzwiach KTG i siadasz i czekasz :) o to w środę sobie pojadę na ktg później gdzieś do sklepu i na HIV :) no i idę poprasować jeszcze póki mam chęci :) jakiejś dziwnej energii dzisiaj dostałam kurczę mogłabym biegać normalnie i skakać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:43

agatka196 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona mam to samo ze spojeniem od 2 tygodni, najgorzej jak podnoszę 1 nogę do góry, albo właśnie przewracam się w łóżku z boku na bok :/

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja swojego rogala wstawiłam. Jak ściągnęłam poszewkę to wyglądał tak fuj, że zaryzykowałam, trudno, może nie umrze całkiem. Wysuszę w suszarce, więc może nie klapnie.

to daj mi znać co do efektu, jeśli będzie ok to i ja swój wrzucę w całości do pralki

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie urodziny zawsze strasznie dołowały - czułam, że jestem stara, że nic w życiu nie osiągnęłam itp. A w tym roku jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - z niuńką w brzuchu urodziny były super i to takie przełomowe, bo 30. Nie będzie źle. ;)
    U mnie tez w tym roku 3 z przodu. Przeżyłam chociaż ciężko było...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, ja sapię i jęczę jak stara babcia przekręcając się w łożku :/ jeszcze chyba najlepiej jak mam uda złączone i przerzucam je razem. Najgorzej wlasnie wstać po jakimś odpoczynku ;/ i lędźwie mnie bolą jak chodzę, chyba się rozpadam

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od lady: No jakas lipa u mnie :-)) zuzia sie urodzic nie chce ja síe pytam jak to mozliwe ze miałam 3cm rozwarcie a po baloniku 2 cm o.O

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pomiar rozwarcia to też pewnie zależy jak kto robi.
    Wiadomo co dalej z Lady będą robić?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wiadomość od lady: No jakas lipa u mnie :-)) zuzia sie urodzic nie chce ja síe pytam jak to mozliwe ze miałam 3cm rozwarcie a po baloniku 2 cm o.O
    O masz, coś czuję, że nieźle dziś przeczołgają Lady...
    Odebraliśmy młodego z przedszkola i maż zaproponował, żeby w nagrodę za to, że był dzielny zrobić młodemu obiecane ognisko. Trwało w sumie 2 godziny, ale po tym wszystkim myśłałam, że nie wstanę z łóżka. Do tego przyplątała mi się jakaś paskudna infekcja czy odparzenie, cholera wie, i już nie wiem jak to zwalczyć :/ Kurna, przez całą ciążę nic, tylko teraz na finiszu coś się oczywiście musiało objawić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:14

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis bez humoru czuje sie jak słonica juz mam dosc :(
    do tego maz mnie wkuyrza
    i ta niepewnosc czy sn czy cc tez mnie drazni bo ciagle mi sie wydaje ze sie przekrecila a potem na usg ze nie, jakos tak nizej ja czuje a u gory pustka a zawsze byla tam gloiwa
    wolalabym wiedziec a nie tak niewiadomo
    ogolnie mnie drazni dzis wszystko i nawet zakupy humoru nie popraily:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ten pomiar rozwarcia to też pewnie zależy jak kto robi.
    Wiadomo co dalej z Lady będą robić?

Jutro jakiś profesor będzie decydował.

A w ogóle dlaczego niektórym podają oxy, a niektórym zakładają jakieś baloniki? Od czego to zależy?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 z przodu od 4 lat- to jest dopiero dół :( i przytylam juz 12 kg z czego 5 przez ostatni miesiac- w takim tempie za miesiac dobije do 20kg- to jest dopiero dół ;( a całą ciążę bylo tak pięknie :(
    No i z ta mysla musze usiąść do obiadu... Przeciez glodzic sie nie mogę :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ