WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego rogala wstawiłam. Jak ściągnęłam poszewkę to wyglądał tak fuj, że zaryzykowałam, trudno, może nie umrze całkiem. Wysuszę w suszarce, więc może nie klapnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralismy mloda z zajęć. Tenis plus jakieś zabawy sportowe. Mloda wymeczona i zadowolona, a my opoczelismy tez i zakupy od razu duuuuze zrobiliśmy.
    Teraz leze do góry brzuchem i na nic siły nie mam. Mloda na zajęciach ma posiłki, a mi się nic nie chce więc tez nie gotuje. Mąż jak chce to sobie coś weźmie, a jak chodzi do pracy to ma zarelko na miejscu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pralam całego rogala jakiś miesiąc temu, bo miałam po siostrze i ona używała go bez poszewki, ale uwaga! schnął 4 dni, tyle, że nie było upałów- zwykle ciepło, teraz zapakowałąm go do poszewki i git :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A jutro będę rok starsza to już w ogóle będę ryczeć :-(
    Mnie urodziny zawsze strasznie dołowały - czułam, że jestem stara, że nic w życiu nie osiągnęłam itp. A w tym roku jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - z niuńką w brzuchu urodziny były super i to takie przełomowe, bo 30. Nie będzie źle. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Staraczka - nie przejmuj się, moja miała na podobnym etapie 3100, no i co zrobię? Nic, przecież to nasze wymarzone dzieciątko, grunt żeby było zdrowe i szcześliwie przyszło na świat. Początkowo się podłamałam jak usłyszałam tą wagę, czy dam radę urodzić i przecież chciałam drobniutką śliczną dziewczynkę, a nie klocka.. Ale już się opamiętałam, czekam na ciążę donoszoną, czyli jeszcze tydzień i niech się dzieje! :)

I szczerze mówiąc, to drażni mnie takie porównywanie i mówienie komuś ze ma wielkie dziecko i cieżko będzie je urodzić. Co my za to możemy? Jak będzie poza moim organizmem, to nad wagą mogę próbować zapanować, ale teraz dziecko samo czerpie z nas tyle ile potrzebuje. Ott takie przemyślenia przy poniedziałku ;)

A pomiar, pomiarem, ale ile w tym prawdy okaże się po porodzie. przed porodem robiąc usg mojej bratowej pomylili się o 800 g! Mówili, że dzieciak będzie wielki, a tu kruszynka 800 g mniejsza ;)

Do mojego bólu ud doszło dzisiaj spojenie, wstaję jak babcia i chodzę jak kaczka ;/ matkoooo... Szybciej, niech ten czas leci...

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka w szpitalu jest za darmo w środy i piątki tylko po południu. I spokojnie możesz zrobić to badanie teraz. To jest anonimowe badanie.

Anulka ty mi powiedz jak ty jeździsz na ktg to o konkretnej godzinie? Ja mam raz w tygodniu przyjechać. Ale ani skierowania ani nic nie mam

A no to super to zrobię ten hiv, bo przecież wymagany jest, a co do KTG jeżdżę w obojętnie który dzień od pon-pt w godzinach między 12-14 wcześniej ani później nie można. Idziesz na pierwsze piętro w szpitalu tak jak wchodzi się na położniczy idziesz do dyżurki, gdzie siedzą pielęgniarki( te co obskakują nas jak leżałaś w szpitalu) mówisz, że ty na KTG a ona mówi dobrze proszę iść prosto do końca i w prawo i po lewej stronie przed salą przedporodową ( chyba do sala przedporodowa) jest na drzwiach KTG i siadasz i czekasz :) o to w środę sobie pojadę na ktg później gdzieś do sklepu i na HIV :) no i idę poprasować jeszcze póki mam chęci :) jakiejś dziwnej energii dzisiaj dostałam kurczę mogłabym biegać normalnie i skakać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:43

agatka196 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona mam to samo ze spojeniem od 2 tygodni, najgorzej jak podnoszę 1 nogę do góry, albo właśnie przewracam się w łóżku z boku na bok :/

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja swojego rogala wstawiłam. Jak ściągnęłam poszewkę to wyglądał tak fuj, że zaryzykowałam, trudno, może nie umrze całkiem. Wysuszę w suszarce, więc może nie klapnie.

to daj mi znać co do efektu, jeśli będzie ok to i ja swój wrzucę w całości do pralki

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie urodziny zawsze strasznie dołowały - czułam, że jestem stara, że nic w życiu nie osiągnęłam itp. A w tym roku jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - z niuńką w brzuchu urodziny były super i to takie przełomowe, bo 30. Nie będzie źle. ;)
    U mnie tez w tym roku 3 z przodu. Przeżyłam chociaż ciężko było...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, ja sapię i jęczę jak stara babcia przekręcając się w łożku :/ jeszcze chyba najlepiej jak mam uda złączone i przerzucam je razem. Najgorzej wlasnie wstać po jakimś odpoczynku ;/ i lędźwie mnie bolą jak chodzę, chyba się rozpadam

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od lady: No jakas lipa u mnie :-)) zuzia sie urodzic nie chce ja síe pytam jak to mozliwe ze miałam 3cm rozwarcie a po baloniku 2 cm o.O

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pomiar rozwarcia to też pewnie zależy jak kto robi.
    Wiadomo co dalej z Lady będą robić?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wiadomość od lady: No jakas lipa u mnie :-)) zuzia sie urodzic nie chce ja síe pytam jak to mozliwe ze miałam 3cm rozwarcie a po baloniku 2 cm o.O
    O masz, coś czuję, że nieźle dziś przeczołgają Lady...
    Odebraliśmy młodego z przedszkola i maż zaproponował, żeby w nagrodę za to, że był dzielny zrobić młodemu obiecane ognisko. Trwało w sumie 2 godziny, ale po tym wszystkim myśłałam, że nie wstanę z łóżka. Do tego przyplątała mi się jakaś paskudna infekcja czy odparzenie, cholera wie, i już nie wiem jak to zwalczyć :/ Kurna, przez całą ciążę nic, tylko teraz na finiszu coś się oczywiście musiało objawić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:14

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis bez humoru czuje sie jak słonica juz mam dosc :(
    do tego maz mnie wkuyrza
    i ta niepewnosc czy sn czy cc tez mnie drazni bo ciagle mi sie wydaje ze sie przekrecila a potem na usg ze nie, jakos tak nizej ja czuje a u gory pustka a zawsze byla tam gloiwa
    wolalabym wiedziec a nie tak niewiadomo
    ogolnie mnie drazni dzis wszystko i nawet zakupy humoru nie popraily:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ten pomiar rozwarcia to też pewnie zależy jak kto robi.
    Wiadomo co dalej z Lady będą robić?

Jutro jakiś profesor będzie decydował.

A w ogóle dlaczego niektórym podają oxy, a niektórym zakładają jakieś baloniki? Od czego to zależy?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 z przodu od 4 lat- to jest dopiero dół :( i przytylam juz 12 kg z czego 5 przez ostatni miesiac- w takim tempie za miesiac dobije do 20kg- to jest dopiero dół ;( a całą ciążę bylo tak pięknie :(
    No i z ta mysla musze usiąść do obiadu... Przeciez glodzic sie nie mogę :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ