X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 25 i mąż 25, planujemy 2 na pewno a marzą nam się 3... ale zobaczymy jak to będzie :)
    czyżbym była z Was najmłodsza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy 30 + ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik ma chyba spowodować rozwarcie. Jak byłam teraz w szpitalu to jednej dziewczynie z sali założyli bo była po terminie. Udało się zrobić 3 cm, ale ono później sięzzmniejszyło po zdjęciu o.O no i ją bolalo i krwawila po nim. Chyba jej źle założyli. Ale się nie znam na tyle by się wypowiadać PPowtarzane co mi ona opowiadała ;)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 7 lat do 30-stki :D
    Moj M ma 26 ;)
    I za jakies 2-3 lata slub, bo marzy mi sie zeby corcia sypala mi kwiatki w kosciele .. :P
    I potem chcemy drugie dziecko ;) a moze kiedys i 3 jak ta dwojka sie odchowa :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi już chandra przeszła :-)
    Troszkę Rafał mi podokuczał, powyglupialismy się i jest już teraz ok :-)

Teraz walczę z komarem bo zdążył mnie uchlastac w 3 miejscach.

Ja jutro obchodze swoje 29 urodziny a R ma 34 i tez planujemy jeszcze jedno dzieciątko. Tylko od pewnego czasu mnie już urodziny nie cieszą bo latka lecą. Gdzieś tak to teraz za szybko wszystko leci.
    Siedzę i pije herbatkę z pokrzywy na zmianę z wodą. Mam nadzieje że jutro cud ujżę rano :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja 24 mąż 32 :)
    W planie jak Bóg da to drugie dziecko w odstępie 2/3 lat

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam 30 z męzem i wcale nie jest mi z tego powodu źle, czasy się zmieniają - po 30 zaczyna się prawdziwe życie, bo po 20 jest się jeszcze trochę nastolatkiem w dzisiejszych czasach.

Misi@, Carolline, kasig, .ona. lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24, a mąż 28. Za około 3 lata chcielibyśmy drugie dziecko i raczej na tym koniec.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja już mam 30 z męzem i wcale nie jest mi z tego powodu źle, czasy się zmieniają - po 30 zaczyna się prawdziwe życie, bo po 20 jest się jeszcze trochę nastolatkiem w dzisiejszych czasach.

Ohoho wypraszam sobie :D

Misi@, wiaraczynicuda, magdalenkaihelenka, aldonaa, Carolline lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że na 30te urodziny będę miała całkiem niezły bilans rodzinno-zawodowy, więc też się nie boję urodzin, taka kolej losu. Dla mnie zawsze najważniejsze jest to, żeby wszyscy byli zdrowi.
    Za to największy kryzys miałam jak z nastolatki przechodziłam w dwudziestolatkę :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja jeszcze 7 lat do 30-stki :D
    Moj M ma 26 ;)
    I za jakies 2-3 lata slub, bo marzy mi sie zeby corcia sypala mi kwiatki w kosciele .. :P
    I potem chcemy drugie dziecko ;) a moze kiedys i 3 jak ta dwojka sie odchowa :p

Ja właśnie w październiku skończę 23 a mój R w listopadzie 30 :)
    Ja to bym chciała minimum 3 dzieci może nawet 4 jak będzie kasa na wychowanie takiej gromadki :) Ja też sobie wymyśliłam że moje dzieci będą sypały kwiatki na ślubie i czekamy ze ślubem :)

Dominka92 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff... pół dnia mnie nie bylo i tyyyyyle do nadrabiania =)

U nas ja 26, mąż 29 i póki co jeszcze nie mamy sprecyzowanych planów czy będzie drugie dziecko... jeśli tak to na pewno nie za szybko,narazie skupimy się na jednym =)

Mimo, że od rana narobilam się jak cholera sprzatajac cale mieszkanie to było warto... zupełnie inaczej się człowiek czuje po takim popołudniu spedzonym z koleżanką... no niebo, a ziemia =)
    I chyba nawet po tym sprzątaniu troszkę mi przeszło całe załamanie i nerwy na wszystko... jednak jak się człowiek porządnie zmęczy to od razu ma lepszy nastrój =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Czy ja wiem, dużo zależy od człowieka. Ja miałam 21 lat jak brałam ślub i byłam wyjątkowo dojrzała jak na swój wiek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

nie wrzucaj wszytskich do jednego worka.. :P ja mam wśród znajomych kilka koleżanek które świadomie w wieku ok22-23 lata wyszły za mąż i nie zwlekały z dziećmi i są cudownymi mamami :) to wsyztsko zależy od wychowania i środowiska w jakim się człowiek obraca,my jesteśmy z mężem rok po ślubie i chcieliśmy mieć pierwsze dziecko dosyć wcześnie żeby można było 2 i ewentualnie 3 rozplanować w czasie :)

ale masz racje,okres "nastoletni" w dzisiejszych czasach wydłuża się i ludzie- młodzież są coraz mniej odpowiedzialni.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:43

l22nhdge5b933eoh.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bardzo cieszę, ze sie dopiero zdecydowaliśmy teraz po tym jak sie wyszalelismy. Wcześniej pewnie bym myślała, ze to za Karę a teraz z przyjemnością posiedzę w domku i odpuszczę sobie imprezy na jakiś czas :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

Czy ja wiem, to zależy od ludzi :) Ja mając nieskończone 23 lata patrzę na to że życie jest za krótkie żeby zwlekać różnymi sprawami w tym zakładaniem rodziny, nie ma na co czekać jeżeli ma się partnera który również jest na to gotowy. Za młodu kiedy mam najwięcej zapału energii chęci i zdrowia wychowam dzieci a później będę miała czas dla siebie :) Mam też mamę która jest dość schorowaną osobą i chce żeby dożyła bycia babcią i nacieszyła się wnukami, a później może być na to za późno..

• julita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A planuje któraś więcej niż dwójkę? :)

my planujemy 3., to nasze pierwszy maluszek :)
    mamy czas na pozostałą dwójkę bo zarówno ja jak i R. jesteśmy rocznikiem 87' czyli 28 lat :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:43

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:44

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2052 2053 2054 2055 2056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ