WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja też w tym roku kończę 29 lat :-) także glowa do góry:-) ogólnie to czuję się na max 20 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja sie bardzo cieszę, ze sie dopiero zdecydowaliśmy teraz po tym jak sie wyszalelismy. Wcześniej pewnie bym myślała, ze to za Karę a teraz z przyjemnością posiedzę w domku i odpuszczę sobie imprezy na jakiś czas :D

jeśli ktoś planuje dziecko to nie jest ono za karę. ja czasem sobie myślę teraz,że skończą się częste wypady gdzieś itd ale w sumie z dzieckiem też sporo można, zawsze dziadkowie chętnie posiedzą a mąż i zona mogą gdzieś się wybrać.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak widzę ze średnia to ok 30 lat czyli plus minus mój wiek.Pamiętam jak dziś... kiedy powiedziałam w pracy ze w ciazy jestem to jedna 34 lata podeszła i powiedziała co wpadka hehe a ona dzieci nie ma

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja sie bardzo cieszę, ze sie dopiero zdecydowaliśmy teraz po tym jak sie wyszalelismy. Wcześniej pewnie bym myślała, ze to za Karę a teraz z przyjemnością posiedzę w domku i odpuszczę sobie imprezy na jakiś czas :D
    U nas było identycznie. Ciągle imprezy, częste wyjazdy i wakacje ze znajomymi. Teraz ciesze się ze usiadziemy trochę na tylku :-)

Carolline lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nigdy imprezowa nie byłam, najczęściej wizja wyjścia gdzieś jawiła mi się właśnie jako "kara". Zawsze przekladalam spokojny wieczór w domu, nad wszelkie atrakcje. Dlatego akurat ten aspekt posiadania dziecka mnie nie martwi. :)

KathleenPL lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pieke muffinki :-) mam fajny przepis na takie z czerwonej fasoli, banana jajek kakao i proszku do pieczenia ;-) nikt ze znajomych nie poznal sie ze nie ma w nich oleju, mąki i cukru :-)

trix lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie piekłam, ale mi nie smakowały.

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Właśnie pieke muffinki :-) mam fajny przepis na takie z czerwonej fasoli, banana jajek kakao i proszku do pieczenia ;-) nikt ze znajomych nie poznal sie ze nie ma w nich oleju, mąki i cukru :-)
    A ją bym chętnie wyprobowala ;) podasz mi przepis? Bezglutenowe więc mąż będzie mógł się zajadac ;)
    Coś czuje, że niedługo ja przywitam się z synkiem. Cały dzień męczy mnie biegunka i spina się brzuch. Chyba,że to nadal ćwiczenia ;)

trix lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak!!Te placki na jogurcie greckim to maomazja w dziobie!!:)))))Pychotka!!
    U nas:ja 29 a Maz 40 :D I moi Rodzice mirli taka sama roznice,splodzili 5 dzieci :D Jestem przyslowiowym 50-letnim plemnikiem :) Fakt,moj Tato juz nie zyje.Mam za to 4 cudownego starszego rodzenstwa i jakie swieta sa super!
    Poki co nie planujemy wiecej dzieci.Maz ma syna 8 letniego z poprzedniego zwiazku,ale jak kiedys pisalam:nasze relacje sa srednie. No i placi ogromne alimenty,takze pozyjemy zobaczymy.
    Czy ktoras z Was tez ma takie wybuchy goraca niczym menopauza??cholera,mnie to juz wkurza od kilku dni...

Gusiak lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Czy ktoras z Was tez ma takie wybuchy goraca niczym menopauza??cholera,mnie to juz wkurza od kilku dni...

Niestety wiem o czym mówisz. Nagły atak ciepła :P wtedy zmieniam pozycję i mija.. Rysiek Rynkowski wiedział o czym śpiewa "dary.. Dary losu" ;-))

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam mega uderzenia gorąca. I to w zasadzie od początku ciąży mi się zdarzają, P juz się zdążył że mnie nie raz obsmiac.

Tak pytam o te trójkę, bo mi się kiedyś marzyło 3 dzieci, a po ostatnich staraniach stwierdzilam, że nie ma sensu. Za to jak mi brzuch urósł juz to P stwierdził, że mu się to strasznie podoba i w sumie to moglibysmy mieć jeszcze trzecie XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam z lady. Miała skurcze co 3 minuty o sile 70% ale ucichły.

Ja też bardziej domator jestem. Wolę posiedzieć w domu z mężem przed tv niż iść na imprezę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:49

KathleenPL lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po lekarzu mala wazy ladnie 2663g i wyprEdza o poltora tyg termin OM.
    Czyli w 2,5 tyg przytyla ok 500-600 g u tego samego gina
    LoZysko drugoego stopnia
    Gbs pobrany, szyjki nie mierzyl przez usg tylko na fotelu i ocenil na ok 2cm.
    I te skurcze co mam to nie braxtony tylko po prostu skurcze

Lady oj cie wymecza cos czuje:/

Nancy87, Czarna_88, bento, Dominka92, Misi@, aldonaa, Gusiak, snoopy_etka, julita, .ona., Anitka201, trix, agatka196 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja mam 31 a maz 35. Synek ma juz 4,5 i teraz mala bedzie i starczy:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymaj się! Dasz radę!

Ja tez wolę siedzieć w domu, albo rodzinniengdzies sobie pojechać czy pospacerować niz imprezowac. Nawet jak na imprezy chodziliśmy to zawsze siedzieliśmy gdzieś, saczylismy piwo i wolelismy pogadać niz szaleć.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:27

sRUqp2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie pierwszy raz bolesnie 'oberwalam' od swojego dziecka. Normalnie czulam jakby mi sie tam w srodku wyprostowala, auuc !

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakieś skurcze tak od 15 już chyba ale tak co pół godziny albo trochę rzadziej ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Lady trzymaj się! Dasz radę!

Ja tez wolę siedzieć w domu, albo rodzinniengdzies sobie pojechać czy pospacerować niz imprezowac. Nawet jak na imprezy chodziliśmy to zawsze siedzieliśmy gdzieś, saczylismy piwo i wolelismy pogadać niz szaleć.

ja lubię takie "domówki" ze znajomymi, jakieś faje gry planszówki, karty, gril, ognisko ;)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest planowana mała i juz sie nie mogę doczekać, ale fakt faktem jest ze dopiero teraz sie wsród naszych znajomych zaczyna boom na dzieci. Dotychczas były imprezy i pełno podróży. Teraz życie zwolni i bedzie mniej egzotycznie :p. Dziadkowie to mogą za nianie robić jak sa blisko, my jesteśmy zdani głownie na siebie i dlatego woleliśmy decyzje dobrze przemyśleć.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ