WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja wróciłam do sypialni spać, bo spałam w salonie do tej pory i jedynie co mnie martwi mam AFI na niskiej granicy czyli 6 i nie wie czy jechać do szpitala czy nie niby lekarz kazał dużo pić ok 4l ale że nic nie powiedział, a koleżanka ze szpitala tez ma niskie i z takim AFI jej nie puścili do domu, no nic jakieś skurcze mnie zaczynają nawiedzac,wiec idę spać jutro na badania, w piątek pojadę na HIV no i jutro zapytam mamy co sądzić o tym i czy jechać do szpitala czy nie... A wy jak myślicie? Dziecko czuję i rusza się ale jest małe, bo 2600 nie przybrało od dwóch tygodni. Alutka będzie dobrze zaraz będziesz tulic swoje maleństwo.

To lekarz musi ocenic. Moja znajoma miala tez afi 6, do tego kiepskie przepływy, rozwiazano jej ciaze w 37 tygodniu.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka trzymam za Was kciuki. Wszystko bedzie dobrze. Na szczęście od pocztku jestescie pod dobra opieką

alutka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Polecam Ci blog qchniawege albo jadlonomia - tam sporo jest przepisow z zamiennikami.
    Dzięki ;-) chętnie przejrze te blogi. Jak mi się skoncza te muffiny to mam w planach upiec ciastka z platkow owsianych, tez bez mąki. Ale tak jak na początku ciąży slodkie moglo dla mnie nie istniec tak teraz nie ma dnia abym o nim nie myślała.

.ona. lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieeeew... Część laseczki. Oj to wstawanie poranne żeby mloda odwozic mnie wykonczy. A od września do szkoły, na szczęście tatuś zazwyczaj ja odwozil więc mam nadzieję, że tak zostanie. Dobra, idę się myć bo towarzystwo trzeba zaraz budzić.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Myślałam, że mnie mąż dzisiaj wywali z sypialni, tak kursowałam w ciągu nocy. 3 razy na siku, 2 razy na jedzenie (ssało mnie w nocy jak cholera), raz mnie synuś zawołał do sypialni, żeby z nim pospać, no i już nie mówiąc o kręceniu się w łóżku z boku na bok.

Alutka - będzie dobrze, ciąża już właściwie donoszona! Masz czujnego lekarza, ważne, że jesteś w dobrych rękach.

alutka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja wróciłam do sypialni spać, bo spałam w salonie do tej pory i jedynie co mnie martwi mam AFI na niskiej granicy czyli 6 i nie wie czy jechać do szpitala czy nie niby lekarz kazał dużo pić ok 4l ale że nic nie powiedział, a koleżanka ze szpitala tez ma niskie i z takim AFI jej nie puścili do domu, no nic jakieś skurcze mnie zaczynają nawiedzac,wiec idę spać jutro na badania, w piątek pojadę na HIV no i jutro zapytam mamy co sądzić o tym i czy jechać do szpitala czy nie... A wy jak myślicie? Dziecko czuję i rusza się ale jest małe, bo 2600 nie przybrało od dwóch tygodni. Alutka będzie dobrze zaraz będziesz tulic swoje maleństwo.

Ja AFi tez coś mam kolo tej niższej granicy ale dr mówi ze w normie w końcu jest przedział od 6-18 wiec się łapiesz.Jeśli dr nie panikuje i nic nie mówi to spokojnie, jeśli chodzi o przepływy to też widzę ze po prawej stronie jest ok a po lewej zawsze dłużej się dr zatrzymuje sprawdza kombinuje ale widocznie w normie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Agatka - wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń :)

Alutka- trzymam za Was kciuki.

Anulka - jak się martwisz to pojedź do szpitala i skonsultuj to z innymi lekarzami

Jeśli chodzi o wiek..to hmmm, podłamałam się czytając, jakie jesteście młode ;) Ja chciałam trójeczkę, ale jakos zaspałam. Dobrze, że się obudziłam na drugie :)

agatka196, alutka lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja AFi tez coś mam kolo tej niższej granicy ale dr mówi ze w normie w końcu jest przedział od 6-18 wiec się łapiesz.Jeśli dr nie panikuje i nic nie mówi to spokojnie, jeśli chodzi o przepływy to też widzę ze po prawej stronie jest ok a po lewej zawsze dłużej się dr zatrzymuje sprawdza kombinuje ale widocznie w normie

Czyli mam nie panikować, tylko, że ja byłam u lekarza nie prowadzącego ciążę a koleżanka leżąc na oddziale z takim AFI nie puścili do domu.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od Lady :U mnie skurcze na 90-110 czekam na baDanie jak rozwarcie bedzie na 5cm to jedziemy na porodowke.
    Pisała ok 6.30

Dżuls, diatomka, Misi@, agatka196, adzia, trix, Carolline, kasig, snoopy_etka, Wonderland lubią tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka020 ja bym nie panikowała a te AFi to ci się zmniejszyło czy zawsze tyle miałaś? I dziecko przez 2 tyg nic a nic nie urosło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 07:16

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie też chciałam wrzucić wiadomość od lady. No oby nam się dzisiaj dziewczyna rozpakowała.
    Wstaję, szykuję się i jadę do rodziców. Na razie jest przyjemnie zimno. Oby tak zostało, to bym się na miasto przeszła. Mój ma urodziny 23 sierpnia i coś bym mu kupiła, ale co hm....

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anulka niskie masz te afi. Może skontaktuj się ze swoim lekarzem i zapytaj co masz robić. Ja w czwartek miałam afi 16.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy mój też ma 23urodziny planuję mu córkę urodzić ☺, noc super, gardło nie boli, miałam zwiedzić w domu, ale zabieram się z chłopakami na baseny może w wodzie urodzę ☺
    Miłego dnia.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Sprawdzamy co u Lady... Nadal trzymam kciuki.
    Alutka trzymaj się kochana. Dobrze, że lekarz się zainteresował.
    Anuska ją bym jechała albo do lekarza, albo do szpitala na Twoim miejscu. Choć slyszalam, żepicie ddużej ilości wody też pomaga. Ja mam AFI 10. A z tego co wyczytalam to normą jest od 5.
    Ok dziewczynki będą chyba szybciej na świecie.

alutka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wyspalam sie:). Bosze jeszcze tylko pare dni tej luteiny. Wkurza mnie jak w nocy zaczyna wyplywac:/

Lady kciuki!

Alutka jej i Ty corqz blizej. Boisz sie pewnie rozstania z synkiem na pare dni. Ja mojemu wczoraj tlumaczylam ze moze mama byc pare dni w szpitalu zeby z Tosia wrocic.

Anulka. Ja sie wczoraj wystraszylam ze lozysko drugiego stopnia a gin mi na to ze jak przeplywy sa w normie to nie patrzy sie na wyglad lozyska. Ja teraz bede panikowac pewnie:) bo z Tymkiem w 36 mialam juz zwapniale elementy na lozysku.

Bylam wczoraj w pracy na chwile i szefostwo ma na mnie nerwy ze zlozylam wniosek do zus , oni teoerdza ze to skarga . Tak czy siak nic zlegow w tym nadal nie widza ze zalegaja mi z 4 pensjami!

alutka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Pewnie :-)
    Puszka czerwonej fasoli (pluczesz i dokładnie blendujesz), do tego bardzo dojrzały banan (mozna dodac 1,5 banana) , 2 jajka, kopiasta łyżka kakao i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wczystko trzeba dodanie potraktować blenderem i upiec do tzw suchego patyczka (albi w formie keksowej albo tak jak muffinki). To " ciasto" wychodzj mocno popękane przez fasole.
    Dziękuje;)
    Jak się lepiej poczuje to upieke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Pogoda dopisala w spaniu gorzej rano bylo jak mąż wstal z pieleszy :D
    Zasnelam w salonie z otwartym balkonem bo tak mi duszno bylo :D :D
    Ja opatulona rano kołdrą a ten w gatkach wszedl zimno bylo jak niewiem haha
    Przenioslam sie do sypialni i przed chwilą wstalam oczywiście z bólem brzucha .

Dzisiaj w planie mam zrobic karpatke mmm pycha :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Anulka020 ja bym nie panikowała a te AFi to ci się zmniejszyło czy zawsze tyle miałaś? I dziecko przez 2 tyg nic a nic nie urosło?

Zmniejszyło widocznie, bo dwa tygodnie temu lekarz nic nie mówił no i na to wygląda, ze nie uroslo 2 tygodnie temu 2600 i wczoraj tak samo.
    Nancy mój lekarz jest na urlopie a telefon ma wyłączony:-/ jedynym pomaga picie a drugim nie i właśnie nie wiem niby pije herbat z 8 szklanek do tego wodę soki. A, że to nie mój lekarz prowadzący to mogło mu towarzyszyć wisieć i kazać tylko więcej pić.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie w 37 tygodniu :) :)

easymum, adzia, Misi@, .ona., skabarka, diatomka, snoopy_etka, Gusiak lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Nancy mój też ma 23urodziny planuję mu córkę urodzić ☺, noc super, gardło nie boli, miałam zwiedzić w domu, ale zabieram się z chłopakami na baseny może w wodzie urodzę ☺
    Miłego dnia.

Też bym mu chętnie syna urodziła w dniu jego urodzin ale znając mjego uparciuszka w brzuchu, to nie wyjdzie:) No chyba, że masz jakiś super sposób na wygonienie syna hehe.

alutka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ