Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:A ja wróciłam do sypialni spać, bo spałam w salonie do tej pory i jedynie co mnie martwi mam AFI na niskiej granicy czyli 6 i nie wie czy jechać do szpitala czy nie niby lekarz kazał dużo pić ok 4l ale że nic nie powiedział, a koleżanka ze szpitala tez ma niskie i z takim AFI jej nie puścili do domu, no nic jakieś skurcze mnie zaczynają nawiedzac,wiec idę spać jutro na badania, w piątek pojadę na HIV no i jutro zapytam mamy co sądzić o tym i czy jechać do szpitala czy nie... A wy jak myślicie? Dziecko czuję i rusza się ale jest małe, bo 2600 nie przybrało od dwóch tygodni. Alutka będzie dobrze zaraz będziesz tulic swoje maleństwo.
To lekarz musi ocenic. Moja znajoma miala tez afi 6, do tego kiepskie przepływy, rozwiazano jej ciaze w 37 tygodniu.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
.ona. wrote:Polecam Ci blog qchniawege albo jadlonomia - tam sporo jest przepisow z zamiennikami.
chętnie przejrze te blogi. Jak mi się skoncza te muffiny to mam w planach upiec ciastka z platkow owsianych, tez bez mąki. Ale tak jak na początku ciąży slodkie moglo dla mnie nie istniec tak teraz nie ma dnia abym o nim nie myślała.
.ona. lubi tę wiadomość
-
Witam z rana.
Myślałam, że mnie mąż dzisiaj wywali z sypialni, tak kursowałam w ciągu nocy. 3 razy na siku, 2 razy na jedzenie (ssało mnie w nocy jak cholera), raz mnie synuś zawołał do sypialni, żeby z nim pospać, no i już nie mówiąc o kręceniu się w łóżku z boku na bok.
Alutka - będzie dobrze, ciąża już właściwie donoszona! Masz czujnego lekarza, ważne, że jesteś w dobrych rękach.alutka lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:A ja wróciłam do sypialni spać, bo spałam w salonie do tej pory i jedynie co mnie martwi mam AFI na niskiej granicy czyli 6 i nie wie czy jechać do szpitala czy nie niby lekarz kazał dużo pić ok 4l ale że nic nie powiedział, a koleżanka ze szpitala tez ma niskie i z takim AFI jej nie puścili do domu, no nic jakieś skurcze mnie zaczynają nawiedzac,wiec idę spać jutro na badania, w piątek pojadę na HIV no i jutro zapytam mamy co sądzić o tym i czy jechać do szpitala czy nie... A wy jak myślicie? Dziecko czuję i rusza się ale jest małe, bo 2600 nie przybrało od dwóch tygodni. Alutka będzie dobrze zaraz będziesz tulic swoje maleństwo.
Ja AFi tez coś mam kolo tej niższej granicy ale dr mówi ze w normie w końcu jest przedział od 6-18 wiec się łapiesz.Jeśli dr nie panikuje i nic nie mówi to spokojnie, jeśli chodzi o przepływy to też widzę ze po prawej stronie jest ok a po lewej zawsze dłużej się dr zatrzymuje sprawdza kombinuje ale widocznie w normie -
hej,
Agatka - wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń
Alutka- trzymam za Was kciuki.
Anulka - jak się martwisz to pojedź do szpitala i skonsultuj to z innymi lekarzami
Jeśli chodzi o wiek..to hmmm, podłamałam się czytając, jakie jesteście młodeJa chciałam trójeczkę, ale jakos zaspałam. Dobrze, że się obudziłam na drugie
agatka196, alutka lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:Ja AFi tez coś mam kolo tej niższej granicy ale dr mówi ze w normie w końcu jest przedział od 6-18 wiec się łapiesz.Jeśli dr nie panikuje i nic nie mówi to spokojnie, jeśli chodzi o przepływy to też widzę ze po prawej stronie jest ok a po lewej zawsze dłużej się dr zatrzymuje sprawdza kombinuje ale widocznie w normie
Czyli mam nie panikować, tylko, że ja byłam u lekarza nie prowadzącego ciążę a koleżanka leżąc na oddziale z takim AFI nie puścili do domu. -
Wiadomość od Lady :U mnie skurcze na 90-110 czekam na baDanie jak rozwarcie bedzie na 5cm to jedziemy na porodowke.
Pisała ok 6.30Dżuls, diatomka, Misi@, agatka196, adzia, trix, Carolline, kasig, snoopy_etka, Wonderland lubią tę wiadomość
-
O właśnie też chciałam wrzucić wiadomość od lady. No oby nam się dzisiaj dziewczyna rozpakowała.
Wstaję, szykuję się i jadę do rodziców. Na razie jest przyjemnie zimno. Oby tak zostało, to bym się na miasto przeszła. Mój ma urodziny 23 sierpnia i coś bym mu kupiła, ale co hm.... -
Nancy mój też ma 23urodziny planuję mu córkę urodzić ☺, noc super, gardło nie boli, miałam zwiedzić w domu, ale zabieram się z chłopakami na baseny może w wodzie urodzę ☺
Miłego dnia.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Sprawdzamy co u Lady... Nadal trzymam kciuki.
Alutka trzymaj się kochana. Dobrze, że lekarz się zainteresował.
Anuska ją bym jechała albo do lekarza, albo do szpitala na Twoim miejscu. Choć slyszalam, żepicie ddużej ilości wody też pomaga. Ja mam AFI 10. A z tego co wyczytalam to normą jest od 5.
Ok dziewczynki będą chyba szybciej na świecie.
alutka lubi tę wiadomość
-
Hej
Wyspalam sie:). Bosze jeszcze tylko pare dni tej luteiny. Wkurza mnie jak w nocy zaczyna wyplywac:/
Lady kciuki!
Alutka jej i Ty corqz blizej. Boisz sie pewnie rozstania z synkiem na pare dni. Ja mojemu wczoraj tlumaczylam ze moze mama byc pare dni w szpitalu zeby z Tosia wrocic.
Anulka. Ja sie wczoraj wystraszylam ze lozysko drugiego stopnia a gin mi na to ze jak przeplywy sa w normie to nie patrzy sie na wyglad lozyska. Ja teraz bede panikowac pewnie:) bo z Tymkiem w 36 mialam juz zwapniale elementy na lozysku.
Bylam wczoraj w pracy na chwile i szefostwo ma na mnie nerwy ze zlozylam wniosek do zus , oni teoerdza ze to skarga . Tak czy siak nic zlegow w tym nadal nie widza ze zalegaja mi z 4 pensjami!alutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Pewnie
Puszka czerwonej fasoli (pluczesz i dokładnie blendujesz), do tego bardzo dojrzały banan (mozna dodac 1,5 banana) , 2 jajka, kopiasta łyżka kakao i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wczystko trzeba dodanie potraktować blenderem i upiec do tzw suchego patyczka (albi w formie keksowej albo tak jak muffinki). To " ciasto" wychodzj mocno popękane przez fasole.
Jak się lepiej poczuje to upieke -
nick nieaktualnyHejo
Pogoda dopisala w spaniu gorzej rano bylo jak mąż wstal z pieleszy
Zasnelam w salonie z otwartym balkonem bo tak mi duszno bylo
Ja opatulona rano kołdrą a ten w gatkach wszedl zimno bylo jak niewiem haha
Przenioslam sie do sypialni i przed chwilą wstalam oczywiście z bólem brzucha .
Dzisiaj w planie mam zrobic karpatke mmm pycha -
AniaM wrote:Anulka020 ja bym nie panikowała a te AFi to ci się zmniejszyło czy zawsze tyle miałaś? I dziecko przez 2 tyg nic a nic nie urosło?
Zmniejszyło widocznie, bo dwa tygodnie temu lekarz nic nie mówił no i na to wygląda, ze nie uroslo 2 tygodnie temu 2600 i wczoraj tak samo.
Nancy mój lekarz jest na urlopie a telefon ma wyłączony:-/ jedynym pomaga picie a drugim nie i właśnie nie wiem niby pije herbat z 8 szklanek do tego wodę soki. A, że to nie mój lekarz prowadzący to mogło mu towarzyszyć wisieć i kazać tylko więcej pić. -
ela wrote:Nancy mój też ma 23urodziny planuję mu córkę urodzić ☺, noc super, gardło nie boli, miałam zwiedzić w domu, ale zabieram się z chłopakami na baseny może w wodzie urodzę ☺
Miłego dnia.
Też bym mu chętnie syna urodziła w dniu jego urodzin ale znając mjego uparciuszka w brzuchu, to nie wyjdzie:) No chyba, że masz jakiś super sposób na wygonienie syna hehe.alutka lubi tę wiadomość