WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja wczoraj poszłam spać o 21 :O jak dziecko :-). Ale jestem wyspana i zaraz lecę do laboratorium :-)

Alutka wszystko będzie dobrze. Lekarz doskonale zna Twoja historie i nie da Wam krzywdy w żaden sposób zrobić. Jeszcze chwila i będziecie się tulić.

Anulka a może w środę rano podejdź do dr swojego na oddział i zapytaj czy to dobrze. Bo AFi 6 to troszkę mało i faktycznie dużo pij.

Lady jak to mówią go go go go go :-)

alutka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - jak Twoje stopy po pokrzywie?

Anulka - jedź do szpitala na kontrolę, bo się inaczej będziesz zamartwiać. U mnie moja gin ma słabe usg i nie może zrobić przepływów, a martwiła się, że schudłam i nie wiadomo, czy dziecko rośnie. Pojechałam na IP i tam sprawdzili. Inaczej bym osiwiała. Jeśli nie chcesz do szpitala, a nie ma Twojego lekarza to może idź gdzieś na usg??

Ja dziś mam wizytę. Ciekawe co słychać u mojej szyjki. Niedawno martwiłam się na każdej wizycie, żeby się nie skracała, a teraz na to liczę :)

Misi@ lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bedzie dobrze.Może zadzwoń do szpitala jak się tak denerwujesz.

Lady dajesz kochana!

Agatka sto lat sto lat!!!

Jedziemy do teściowej się pochwalić autkiem bo jeszcze nie widziała. Sernik wyszedł genialnie!! Wciagnelam na śniadanie zajadajac paroweczka cieleca i... Nie mam zgagi XD Niemożliwe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 08:18

agatka196 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka trzymam mocno za Was kciuki. Jak oposywalas to masz naprawde mądrego i dbającego o Was lekarza wiec będzie dobrze! Trzymaj się dzielnie i nie mysl za duzo- to nigdy na dobre now wychodzi :)

Anulka powiedziałabym abyś pojechala do swojego na kontrolę ale skoro go nie ma to hmmmm moze ten szpital bo i tak nie da Ci to pewnie spokoju. Chociaż ja sama mam taka awersje do szpitali, ze unikam jak długo sie da :/

Agatka- spełnienia marzen, lekkiego porodu i zdrowia dla Was :)

alutka, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciągu 24h było AFI 23,5, potem 12, a następnie 15 :D To się zmienia non stop. Raz mam wielowodzie, raz nie mam....

in8vzdb.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, jeszcze 3 dni, spróbuj się nie denerwować,lekarze wiedzą co robią. Do tej pory Amelka rosła prawidłowo, teraz przyszedł czas na interwencję,ważne,że wszystko pod kontrolą. Będzie dobrze

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,AFI to nie problem. Martwić może brak przyrostu wagi dziecka. Pewnie to kwestia badania przez innego gina na innym sprzęcie. Ja dla spokoju bym to sprawdziła,na tym etapie przyrost jeszcze powinien być spory. Nie chodzi mi o to żeby Cie straszyć, ale ważne żebyś była spokojna,ze z Wiktorkiem wszystko ok.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

alutka lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dużo zdrówka, dobrego porodu i wszystkiego naj!

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam fajnie bo wiecie jak szyjka wygląda , ja tylko podejrzewam ze moze sie skrocila bo jak bylam na fotelu miesiac temu to dosyc gleboko lekarz palucha wciskal a wczoraj jak wlozyl to odrazu czulam ze dotyka szyjki i jest nisko .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laski dziękuję za wsparcie...ja jestem taki raczej społeczny stwór i potrzebowałam chyba takiego wsparcia, bo jakoś lepiej mi z rana jak Was poczytałam :)Poza tym jak jak stwierdził mój mąż chyba tak nas to ruszyło,że do tej pory - poród - to było coś co się dopiero wydarzy a teraz stało się takie rzeczywiste, wręcz namacalne...

A tak w ogóle to cała noc śniła mi się porodówka :P :P :P i chyba tak się tym przejełam, że nawet do łazienki się nie budziłam :P :P

ps. na tvp 2 jest polożna z żelazowej w w-waie....coś o powracaniu do siebie po porodzie :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od lady: Od wczoraj rozwarcie bez zmian na porodowke nie jedziemy oksy tez nie czekamy az sie samo rozwinie juź mam wkurwa

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ta nasza Lady sie dzis nie doczeka Zuxi, nie rozumiem w takim razie po co kazali jej przyjsc na wywolanie skoro nie wywołują...

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja też tak pomyślałam, że to się dla Was takie realne zrobiło, stąd ten płacz i nerwy. Uwierz, gdyby mi teraz wody odeszły to pewnie też bym płakała hehe. Niby człowiek zdaje sobie sprawę, że czeka nas poród ale nie dochodzi to jakoś do mnie.

alutka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze tak byc ze lady miala pierw rozwarcie potem sie zmniejszylo a teraz juz nie ma ?
    Dziwne troche .
    Ja bym odrwzu sie wypisala do domu skoro postępu nie ma

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady napisała, że jest na tyle zdrowa, że nie chcą za bardzo ingerować, bo skurcze są ładne ale jest na tyle chora, że nie chcą jej do domu puścić. Będzie biegać po schodach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:15

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :-* <3

Nogi wyglądają trochę lepiej, ale mało piłam bo poszłam spać. Dziś znowu zafundować sobie kuracje z herbatka i mam nadzieje ze będzie dużo lepiej.

Szłam teraz z laboratorium i łapały mnie skurcze. Wogole jakoś brzuch mi tak się napinał że myślałam, że mała mi wypadnie. Teraz chwile siedzę i odpoczywam. I o zgrozo od rana zgaga mnie męczy nawet jeszcze kęsa żadnego nie zrobiłam.

Jeżeli chodzi o wagę to ja się nawet nie sugeruje pomiarami z innego usg prócz z gabinetu mojego dr. Różnie przeklamuja. W szpitalu wyszło 2500 -/+ 380g.a u mojego gina jest inna rozbieżność.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka 100 lat i łatwego i przyjemnego porodu;)

‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ