WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznie to bywa z dzieciaczkami. Moja siostra bala sie , ze jej synek bedzie miala adhd po urodzeniu bo taki byl w brzuchu. Kopal ja caly czas i to wszedzie. A po urodzeniu okazalo sie ze to aniolek. Odd 3 miesiaca w ogole w nocy nie jada (fakt nadrabia w dzien), w nocy sie nie budzie, nie plqcze w ogole, jest bardzo spokojny i ciagle usmiechniety. I bardzo duzo spi. Moj brat tez ma dziecko aniola. I boje sie, ze limit w rodzinie wyczerpany na grzeczne dzieci :-)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlaczego Lady ma wywoływany poród? Pytam, bo jestem na podobnym etapie ciąży i mnie to zastanawia co do tego doprowadziło, bo jeszcze czas...

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze względu na cukrzycę ciążową i nieuregulowane cukry.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, rozumiem, trzymam kciuki :-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Dziewczyny, dlaczego Lady ma wywoływany poród? Pytam, bo jestem na podobnym etapie ciąży i mnie to zastanawia co do tego doprowadziło, bo jeszcze czas...
    Problemy z cukrem, niewłaściwe przybieranie małej, a za duże samej Lady, stare łożysko, małoruchliwość płodu. No i u Lady ta data porodu też nie jest do końca pewna, według niektórych wyliczeń jest w ciąży starszej. Mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią, raczej bez powodu by wywoływania nie robili.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby szybko urodziła zdrowego bobasa.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z niecierpliwością na informacje :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady miała chyba ostatnią miesiączkę 20 listopada, czyli gdyby liczyć tak jak nam wszystkim wg OM, to ma o jeden dzień ciąże straszą ode mnie. Myślę, że może tak być, bo pamiętam nawet lady z ovu, że miałyśmy prawie w tych samych dniach owulację.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiekiem się nie przejmujcie. Mój mąż ma 38. Ja sobie kiedyś powiedziałam, że o drugie będę się starać do 30 urodzin i potem odpuszczam. Po co mężowi na starość małe dziecko mam sprawić?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:09

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek wiekiem .... Ja mam 27 lat a mijbkochany mąż 38 :-) i dopiero teraz udało nam się z małym bo wcześniej trochę porażek było...I będziemy chcieli później jeszcze jedno maleństwo jak Bóg da ;-) (ale on już ma też Core 14 letnia )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:17

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię sernik z oreo, om nom nom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:35

Dżuls, trix lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wpadłąm do lidla koło 14 i już wszytsko rozebrane było..a szkoda bo podobały mi sie te bluzy z gazetki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadlam milke z oreo dzisiaj , pycha :)

Powie mi ktoras moze czy teraz jak np brzuch bedzie bolal na @ to warto brac nospe ?

I jak dlugo na gbs czekalyscie

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Robię serbii z oreo, om nom nom.
    Ja siędo niego ślinię od wczoraj.

Co do wieku, to ja mam 28, ale wszyscy dają mi dużo mniej, do tego stopnia, że od jednej pani usłyszałam, że wyglądam jak opiekunka, a nie matka swojego dziecka, a jedna z sąsiadek, jak kiedys z rozmowy w windzie wyszło że mam już 3letniego syna powiedziała że jest w szoku, bo wyglądam jak licealistka (szłam z plecakiem i w warkoczu), już nie miałam serca jej mówić, że drugie w drodze :D
    U mnie plan był taki: dwójka dzieci przed 30tką, a potem zajmuje się już tylko sobą. Kiedyś powiedziałąm o tym mamie, to strasznie się z tego śmiała, teraz musiała odszczekać :D A to wszystko przez to, że mam już 70letnich rodziców (chociaż mentalnie max 40) i nie chciałam tego samego fundować swoim dzieciom.
    A mąż ma 34 lata, i wszyscy mu zazdroszą, bo jego włoscy kumple są jeszcze na etapie wprowadzania się z domu, zmieniania dziewczyn, ewentualnie hajtania się, ale też nie robią sobie od razu dzieci. Efekt jest taki, że potem jak ich żony mają 35+ lat (te też są niezłe, myślą, że są wieczne), to albo nie mogą zajść, albo mają od razu bliźniaki. A ja we Włoszech uchodzę za młodocianą matkę, coś jak u nas 16latki w ciąży, bo bardzo zaniżam średnią :P :D

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a jak ma się ten cewnik foleya do oksytocyny? To się robi zamiast oksy, czy jak?

8pdp47e.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33 a Maz 40 I to bedzie tez nasze pierwsze :p i w planie jeszcze jedno za jakies 2-3 lata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:35

4me lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planuje któraś więcej niż dwójkę? :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28, mąż 32 i planujemy tylko jedno :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ej, a jak ma się ten cewnik foleya do oksytocyny? To się robi zamiast oksy, czy jak?
    Chyba balonik daje się przed, żeby cokolwiek się w ogóle zaczęło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ