X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mam info od Skabarki, na razie skurcze się wyciszają i szyjka niestety się wydłuża... zostało małe rozwarcie. Nie mogą jej podać oxy, bo ze względu na wcześniejsze cc macica mogłaby nie wytrzymać.
    Ech, ma się ona z tą niezdecydowaną córą. Oby się ruszyło w jedną lub drugą stronę, bo teraz to tylko stres.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaihelenka u mnie też luteina odstawiona w 35 tygodniu... wydaje mi się, że nie masz co panikować i na tym etapie juz nic się nie bedzie działo... co luteina miała pomoc i zatrzymać to pomogła i zatrzymała =)

Czyli Skabarka póki co dalej sie meczy i czeka?
    Ciekawe czy w takim razie dziś też zrobią Jej cc skoro skurcze się wyciszaja i wydłuża szyjka...

Sweet trzymam kciuki i czekam na wieści =)

A jak tam Lady? ... cos więcej wiadomo po odejściu wód?

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niech te dwa uparciuchy w końcu odpuszczą tym matkom i przetrą szlaki dla reszty :)
    do nich dołącza sweet dzisiaj, tak? I Alutka jutro? :) Urodzaj w tym tygodniu ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Urodzaj w tym tygodniu ;)
    Noo, bo to się już zaczyna. Obstawiam, ze teraz to już w każdym tygodniu będzie jakiś wysyp :D
    Ja chętna na następny tydzień, żeby zdążyć przed kolejną falą upałów ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się doczekać nie mogę 30.08...tak mi się sexu chce, że aż się trzęsę, a położna ostatnio nawet na szkole rodzenia zabroniła ćwiczyć, więc odliczam dni...jeszcze 10 ;(

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja tak trochę inny temat chciałam poruszyć... Czy jest ktoś kogo rozczarował minky? Kupiłam kocyk z babyono i przyznam, że spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Myślałam, że będzie to taki mięsisty, puchaty koc, mam dla siebie taki chyba z mikrofibry i oczekiwałam czegoś w tym stylu. A to przyszło coś cienkie, ślisko sztuczne. Owszem miłe w dotyku, ale szału nie robi.
    Czy to jest jakaś podrabiana minky czy po prostu ja nie rozumiem fenomenu tego materiału?
    Mi sie wydaję, ze te minky w większości niestety tak wyglądają. Jakość materiału minky jest różna... Najlepsza miały te pierwsze oryginalne (la milou czy jakos tak) ale kosztowały ponad 300 pln nawet ;)
    Ona chyba bardziej robią furorę przez ilość dostępnych wzorów i fakt, ze niektóre z nich są meeeega slodkie a inne fajne bo Np geometryczne a nie tylko te owieczki wszędzie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja się doczekać nie mogę 30.08...tak mi się sexu chce, że aż się trzęsę, a położna ostatnio nawet na szkole rodzenia zabroniła ćwiczyć, więc odliczam dni...jeszcze 10 ;(

Hahah biedna Paulinka :P
    Chyba wszystkie już tak mamy :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakie poruszenie dzisiaj, 20.08 - dlaczego nie, bardzo ładna data :-)
    Trzymam kciuki za dziewczyny i podziwiam za relacje na bieżąco.
    Ciekawe kiedy mnie "zaatakuje" akcja porodowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:36

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 mąż się tylko śmieje, że ciekawe co zrobię jak mała się "zdecyduje" na 29.08 a ja odliczam dni do 30.08;p...to jak ja wytrzymam jeszcze 6 tyg połogu;p

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to ja jeszcze biorę. Mam brać do przyszłej wizyty, ktora mam w przyszłym tygodniu a pozniej odstawiamy i luteine i duphaston- który biorę od poczatku ciąży! Wiec nie wiadomo co bedzie się działo ;) w ogóle to z tym duphaston jestem srednio zadowolona bo to lek wokół, którego różne historie sie tworzy :/ ale co ja moge- kogoś sie sluchac trzeba- lekarz doświadczony, nie jednego bobasa na świat przyjął wiec musze mu zaufać :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    anula1990 mąż się tylko śmieje, że ciekawe co zrobię jak mała się "zdecyduje" na 29.08 a ja odliczam dni do 30.08;p...to jak ja wytrzymam jeszcze 6 tyg połogu;p

Heheh...ja tez odliczam i odliczam i sie rzuce na swojego męża :P

Paulinek lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam, ze o ile nie odejdzie czop caly to mozna sie kochac i to nie wywoła porodu, bo skurcze spowodowane orgazmem i tak macica robi sobie sama ćwicząc a prostaglandyny się nie dostaną do środka bo blokuje czop, także nie ma co przesadzać ;P

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy można skakać na piłce?:)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
    I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
    Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
    W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc?

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czytalam, ze o ile nie odejdzie czop caly to mozna sie kochac i to nie wywoła porodu, bo skurcze spowodowane orgazmem i tak macica robi sobie sama ćwicząc a prostaglandyny się nie dostaną do środka bo blokuje czop, także nie ma co przesadzać ;P

tylko, że mi zabronili bo się szyjka skraca;p także ja jakoś wytrzymam aż mała będzie donoszona i bezpieczna, ale cięęężko...;p

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dlugo bierzesz ten dophaston, myslalam ze bierze sie go tylko w 1 trymestrze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ona chyba bardziej robią furorę przez ilość dostępnych wzorów i fakt, ze niektóre z nich są meeeega slodkie a inne fajne bo Np geometryczne a nie tylko te owieczki wszędzie ;)
    I takie wytłumaczenie to nawet bym rozumiała. Tyle, że te komplety w przeważającej większości to połączenie wzorzystej bawełny z gładkim minky. Więc w sumie też nie ma powodu dlaczego to akurat minky robi taką furorę. Ale co tam, najwyraźniej nie jestem właściwym targetem ;) Po prostu mnie to zdziwiło, bo wszędzie szał, znajomi sami szyją, każdy kto ma dziecko po prostu musi mieć kocyk minky, czułam się jak matka wyrodna, że ja córce nie kupiłam tylko mam zwykłe polarki ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jaki jest sex z brzuszkiem, za tydz sprobuje;)

Carolline lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wozka chcialam dopasowac bo mam po synku wiec zalezalo mi na ozywieniu, natomiast podejrzewam ze kocyk do lozeczka uzejemy dopiero za rok.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
    I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
    Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
    W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc?
    Ja przewrót poczułam. Nie bolało, ale ruchy były wyraźne i potem rzeczywiście zmieniła się ich odczuwalność. Dopiero po przewrocie zaczęłam widzieć, że brzuch się rusza (znaczy alienka pod skórą), jakieś wypinanie itp.
    Co do szans - to dzieci czasem mają pomysły i potrafią się nawet w kilka dni przed porodem przekręcić (jak moja chrześnica, dwa dni przed).

anula1990 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ