X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dziewczyny :) obyście wszystkie dzisiaj tuliły wasze skarby ,
    ja nie śpię 3 noc z rzędu , nie mogę złapać tchu i oddychać , boje sie zasnąć żę się udusze ,
    ja jutro wizytuje , doktorek mówił na ostatniej wizycie dwa tyg temu ze jak do następnej wizyty się dokulam tzn tej jutrzejszej to jutro bedziemy pisać date cesarki
    ciekawe ile te moje księżniczki ważża już :)

anula1990, magdalenkaihelenka, Lilla My, Gusiak, diatomka, kasig, Misi@, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ja sie zastanawiam jaki jest sex z brzuszkiem, za tydz sprobuje;)

ja bardzo współczuje tym, którzy musieli się wstrzymywać nawet po 8 mcy...tragedia, łaziłam bym ciągle zła chyba i marudna

jedziemy na GBS'a ;)

rodźcie dziewczyny spokojnie, trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:58

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa zazdroszcze ,że poznasz godzine zero !:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez mamy bara bara ale chyba jak będzie ciemno i nic nie będzie widać,bo jakoś czuje się nie komfortowo tzn moja Bożena za piękną nie jest wiadomo przekrwiena,opuchnięta itd a po drugie uważam ze kobieta w ciąży nie jest za bardzo sex-i tzn ja tak się nie czuje

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ja bardzo współczuje tym, którzy musieli się wstrzymywać nawet po 8 mcy...tragedia, łaziłam bym ciągle zła chyba i marudna

jedziemy na GBS'a ;)

rodźcie dziewczyny spokojnie, trzymam kciuki!!!

My też żyliśmy w celibacie i sama nie wiem dlaczego jakoś odechciewało mi sie jak myślałam,że dziecko w brzuchu itp...

74disg18xt1q3yyo.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
    I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
    Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
    W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc?

u mnie sytuacja jest taka ze juz 2 raz mam wrazenie ze sie przekrecila ale pewnie mylne ...dzis zaczelam 37 tydz lekarz twierdzi ze szanse male,ruchy odczuwalam inaczej a mimo tolezala tak samo wiec juz sama nie wiem, lekarz mowil ze cc robi sie w 38 lub 39 tyg ja 3 wrzesnia mam wizyte i wtedy wyznaczy mi termin na cc

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Noo, bo to się już zaczyna. Obstawiam, ze teraz to już w każdym tygodniu będzie jakiś wysyp :D
    Ja chętna na następny tydzień, żeby zdążyć przed kolejną falą upałów ;)

Też bym mogła być chętna na następny tydzień, ale mimo wszystko mam nadzieję że tych upałów to jednak nie będzie ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Mi się tez mamy bara bara ale chyba jak będzie ciemno i nic nie będzie widać,bo jakoś czuje się nie komfortowo tzn moja Bożena za piękną nie jest wiadomo przekrwiena,opuchnięta itd a po drugie uważam ze kobieta w ciąży nie jest za bardzo sex-i tzn ja tak się nie czuje

Jak nie byłam w ciąży, to uważałam, że kobiety z brzuszkiem są mega seksowne i ten brzuszek dodaje im dużo uroku ;) ale teraz też się tak nie czuję, raczej ciężko i niezdarnie

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    u mnie sytuacja jest taka ze juz 2 raz mam wrazenie ze sie przekrecila ale pewnie mylne ...dzis zaczelam 37 tydz lekarz twierdzi ze szanse male,ruchy odczuwalam inaczej a mimo tolezala tak samo wiec juz sama nie wiem, lekarz mowil ze cc robi sie w 38 lub 39 tyg ja 3 wrzesnia mam wizyte i wtedy wyznaczy mi termin na cc

Ah zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie mój ginek.
    Myśle ze jeśli zapadnie decyzja o cesarce bedzie to przed 38tc bo mam zdiagnozowaną cukrzyce przed ciążową.Kiedyś jak trafiłam do szpitala lekarz dyżurny stwierdził,że w takim przypadku jak cukrzyca istniała przed ciążą cesarke robi sie planowo w 36 tc.Mój lekarz ma troche inne zdanie wiec sama juz nie wiem...czas pokaże...
    Dziekuje za odpowiedzi to bardzo pomaga w bijących sie myślach :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ah zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie mój ginek.
    Myśle ze jeśli zapadnie decyzja o cesarce bedzie to przed 38tc bo mam zdiagnozowaną cukrzyce przed ciążową.Kiedyś jak trafiłam do szpitala lekarz dyżurny stwierdził,że w takim przypadku jak cukrzyca istniała przed ciążą cesarke robi sie planowo w 36 tc.Mój lekarz ma troche inne zdanie wiec sama juz nie wiem...czas pokaże...
    Dziekuje za odpowiedzi to bardzo pomaga w bijących sie myślach :)
    jak masz cukrzyce to pewnie tak:)
    ja jestem nerwowa ciagle przez to ze tylko mysle czy sie przekrecila,niby bym czula bo tydzien temu wazyla 2600 a byla miednicowo ale w sumie raz mi sie tez zdawalo i sama nie wiem, sa dni ze czuje ruchy malo i na dole a sa ze czuje wszedzie wiec ciezko mi ocenic po ruchach :)u Ciebie jeszcze ma ciut czasu, choc np mojej znajomej sie przekrecil synek gdy jechala na planowane cc i sie smiali zessie wystraszyl w ost chwili:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:13

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Nam jak ściągną krazek to od razu na porodówkę:) a propo kiedy będziesz miała sciagany bo ja za tydzień i trochę się boje :)
    Hej! Mi ściągnęli pessar w zeszły wtorek i jakoś do tej pory nic się nie zadziało ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale się dzieje :-)
    Poszłam odespać nockę a tu takie wieści :-) Czyli 20 sierpnia będzie dniem owocnym :-)

A do nas przyszła fura Oliwki :-) Ledwie co ja wytargałam z tego kartonu ale już stoi złożona i się wietrzy. Więc Oliwka Jak masz chęć możesz wychodzić. Mama się nie obrazi :-)

diatomka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam straszną ochotę na sex... Ale jakoś tak z brzuszkiem nie czuję się seksi itp.... Ale może wykorzystam męża w końcu jak lekarz nie zabroni jutro :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Też bym mogła być chętna na następny tydzień, ale mimo wszystko mam nadzieję że tych upałów to jednak nie będzie ;)
    Moja nadzieja już umarła, pogodziłam się z tym, że najwyraźniej musi być rekordowe lato. Jedno liczę, ze dzień krótszy, więc noce mają szansę być chłodniejsze i te upały będą łatwiejsze do przeżycia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszej wizycie zapomniałam zdać relacje, malutka waży 2300g ruchliwa była i ciężko doktorek miał żeby wymierzyć ale w końcu mu pozwoliła :-) gbs pobrany, nic nie płaciłam. A no i raczej bedzie cc ze wzgledu na poprzednie cięcie nie chce mi dac możliwośći na naturalny. Mam sie szykować najpóźniej na 38.5 więc ok 20 września.

Czarna_88 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A od kiedy można skakać na piłce?:)

na swojej skaczę i się kręcę od ponad miesiąca bo fajnie łagodzi bóle w krzyżu :)

u mnie całe szczęście nie było zakazu sexu więc normalnie baraszkowaliśmy kiedy chcieliśmy, jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie 8-9 miesięcy celibatu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:23

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    na swojej skaczę i się kręcę od ponad miesiąca bo fajnie łagodzi bóle w krzyżu :)

Hmm chyba też muszę dorwać taką piłkę to coś może ruszy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
    I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
    Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
    W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc?
    Tymon tez miednicowo. W zasadzie to cc robią jak się akcja porodowa zacznie, na siłę nikt nie powinien dziecka wyciągać. Lepiej idź do gina albo umowa się z polozna w szpitalu i popytaj. Mi powiedzieli, że jak się nie przekrecil teraz (a ja go tak czuje, że nie mam pojęcia gdzie głową, gdzie nogi, nawet polozna macala dzisiaj i nic nie wymacla) to zawsze jakąś szansa jest, że jeszcze sie przekreci. Jutro mam usg, jak dalej miednicowo to skierowanie na zewnętrzne przekrecanie, że skierowaniem do zochy i tam maja podejmować decyzję co dalej...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    u mnie całe szczęście nie było zakazu sexu więc normalnie baraszkowaliśmy kiedy chcieliśmy, jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie 8-9 miesięcy celibatu ;)

No no, ja tez sobie nie wyobrażam. Poza tym moje libido skakalo w ciąży jak szalone, a teraz jak brzuch duży to mężowi się podoba bardzo :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hmm chyba też muszę dorwać taką piłkę to coś może ruszy.
    W decathlonie sa w normalnych cenach, kiedyś widziałam tez w tigerze. Samo skakanie nie powoduje porodu, ale dla kręgosłupa jest mega!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ