Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
trzymam kciuki za dziewczyny
obyście wszystkie dzisiaj tuliły wasze skarby ,
ja nie śpię 3 noc z rzędu , nie mogę złapać tchu i oddychać , boje sie zasnąć żę się udusze ,
ja jutro wizytuje , doktorek mówił na ostatniej wizycie dwa tyg temu ze jak do następnej wizyty się dokulam tzn tej jutrzejszej to jutro bedziemy pisać date cesarki
ciekawe ile te moje księżniczki ważża jużanula1990, magdalenkaihelenka, Lilla My, Gusiak, diatomka, kasig, Misi@, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:Ja sie zastanawiam jaki jest sex z brzuszkiem, za tydz sprobuje;)
ja bardzo współczuje tym, którzy musieli się wstrzymywać nawet po 8 mcy...tragedia, łaziłam bym ciągle zła chyba i marudna
jedziemy na GBS'a
rodźcie dziewczyny spokojnie, trzymam kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:58
-
Mi się tez mamy bara bara ale chyba jak będzie ciemno i nic nie będzie widać,bo jakoś czuje się nie komfortowo tzn moja Bożena za piękną nie jest wiadomo przekrwiena,opuchnięta itd a po drugie uważam ze kobieta w ciąży nie jest za bardzo sex-i tzn ja tak się nie czuje
-
Paulinek wrote:ja bardzo współczuje tym, którzy musieli się wstrzymywać nawet po 8 mcy...tragedia, łaziłam bym ciągle zła chyba i marudna
jedziemy na GBS'a
rodźcie dziewczyny spokojnie, trzymam kciuki!!!
My też żyliśmy w celibacie i sama nie wiem dlaczego jakoś odechciewało mi sie jak myślałam,że dziecko w brzuchu itp... -
anula1990 wrote:Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc?
u mnie sytuacja jest taka ze juz 2 raz mam wrazenie ze sie przekrecila ale pewnie mylne ...dzis zaczelam 37 tydz lekarz twierdzi ze szanse male,ruchy odczuwalam inaczej a mimo tolezala tak samo wiec juz sama nie wiem, lekarz mowil ze cc robi sie w 38 lub 39 tyg ja 3 wrzesnia mam wizyte i wtedy wyznaczy mi termin na cc -
la_lenka wrote:Noo, bo to się już zaczyna. Obstawiam, ze teraz to już w każdym tygodniu będzie jakiś wysyp
Ja chętna na następny tydzień, żeby zdążyć przed kolejną falą upałów
Też bym mogła być chętna na następny tydzień, ale mimo wszystko mam nadzieję że tych upałów to jednak nie będzie -
AniaM wrote:Mi się tez mamy bara bara ale chyba jak będzie ciemno i nic nie będzie widać,bo jakoś czuje się nie komfortowo tzn moja Bożena za piękną nie jest wiadomo przekrwiena,opuchnięta itd a po drugie uważam ze kobieta w ciąży nie jest za bardzo sex-i tzn ja tak się nie czuje
Jak nie byłam w ciąży, to uważałam, że kobiety z brzuszkiem są mega seksowne i ten brzuszek dodaje im dużo urokuale teraz też się tak nie czuję, raczej ciężko i niezdarnie
-
PannaB wrote:u mnie sytuacja jest taka ze juz 2 raz mam wrazenie ze sie przekrecila ale pewnie mylne ...dzis zaczelam 37 tydz lekarz twierdzi ze szanse male,ruchy odczuwalam inaczej a mimo tolezala tak samo wiec juz sama nie wiem, lekarz mowil ze cc robi sie w 38 lub 39 tyg ja 3 wrzesnia mam wizyte i wtedy wyznaczy mi termin na cc
Ah zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie mój ginek.
Myśle ze jeśli zapadnie decyzja o cesarce bedzie to przed 38tc bo mam zdiagnozowaną cukrzyce przed ciążową.Kiedyś jak trafiłam do szpitala lekarz dyżurny stwierdził,że w takim przypadku jak cukrzyca istniała przed ciążą cesarke robi sie planowo w 36 tc.Mój lekarz ma troche inne zdanie wiec sama juz nie wiem...czas pokaże...
Dziekuje za odpowiedzi to bardzo pomaga w bijących sie myślach -
anula1990 wrote:Ah zobaczymy co powie w poniedziałek na wizycie mój ginek.
Myśle ze jeśli zapadnie decyzja o cesarce bedzie to przed 38tc bo mam zdiagnozowaną cukrzyce przed ciążową.Kiedyś jak trafiłam do szpitala lekarz dyżurny stwierdził,że w takim przypadku jak cukrzyca istniała przed ciążą cesarke robi sie planowo w 36 tc.Mój lekarz ma troche inne zdanie wiec sama juz nie wiem...czas pokaże...
Dziekuje za odpowiedzi to bardzo pomaga w bijących sie myślach
ja jestem nerwowa ciagle przez to ze tylko mysle czy sie przekrecila,niby bym czula bo tydzien temu wazyla 2600 a byla miednicowo ale w sumie raz mi sie tez zdawalo i sama nie wiem, sa dni ze czuje ruchy malo i na dole a sa ze czuje wszedzie wiec ciezko mi ocenic po ruchach :)u Ciebie jeszcze ma ciut czasu, choc np mojej znajomej sie przekrecil synek gdy jechala na planowane cc i sie smiali zessie wystraszyl w ost chwili:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:13
-
Wow ale się dzieje
Poszłam odespać nockę a tu takie wieściCzyli 20 sierpnia będzie dniem owocnym
A do nas przyszła fura OliwkiLedwie co ja wytargałam z tego kartonu ale już stoi złożona i się wietrzy. Więc Oliwka Jak masz chęć możesz wychodzić. Mama się nie obrazi
diatomka lubi tę wiadomość
-
Oj ja też mam straszną ochotę na sex... Ale jakoś tak z brzuszkiem nie czuję się seksi itp.... Ale może wykorzystam męża w końcu jak lekarz nie zabroni jutro
-
Wonderland wrote:Też bym mogła być chętna na następny tydzień, ale mimo wszystko mam nadzieję że tych upałów to jednak nie będzie
-
A ja po wczorajszej wizycie zapomniałam zdać relacje, malutka waży 2300g ruchliwa była i ciężko doktorek miał żeby wymierzyć ale w końcu mu pozwoliła
gbs pobrany, nic nie płaciłam. A no i raczej bedzie cc ze wzgledu na poprzednie cięcie nie chce mi dac możliwośći na naturalny. Mam sie szykować najpóźniej na 38.5 więc ok 20 września.
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:A od kiedy można skakać na piłce?
na swojej skaczę i się kręcę od ponad miesiąca bo fajnie łagodzi bóle w krzyżu
u mnie całe szczęście nie było zakazu sexu więc normalnie baraszkowaliśmy kiedy chcieliśmy, jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie 8-9 miesięcy celibatu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:23
-
anula1990 wrote:Ostatnio lekarz powiedział ze mały jest ułożony miednicowo...Połozna stwierdziła wczoraj,że jeśli sie nie obróci do poniedziałku a wtedy zaczne 36 tc to wątpliwe są szanse na obrót bo ma mało miejsca już...
I mam takie pytanie,ten przewrót to bym poczuła jakoś skoro mały waży już ok.2500 g?
Mam cały czas mało odczuwalne ruchy ale lekarz własnie mnie uspokoił po usg,że wszystko jest ok poprostu głowka odwrotnie i dlatego słabiej czuje ruchy noi w sumie nic sie nie zmieniło z ruchami od ostatniej wizyty...wiec mam liczyc sie z tym,że sie nie obrócił?
W takich przypadkach w którym tyg zapada decyzja o cc? -
julita wrote:u mnie całe szczęście nie było zakazu sexu więc normalnie baraszkowaliśmy kiedy chcieliśmy, jakoś ciężko jest mi wyobrazić sobie 8-9 miesięcy celibatu
No no, ja tez sobie nie wyobrażam. Poza tym moje libido skakalo w ciąży jak szalone, a teraz jak brzuch duży to mężowi się podoba bardzo