X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No minky to jest tani, miękki i cienki polarek :P na pewno nie jest to wełna merynosa ;-)

anula1990, sowa28 lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Od wczorajszego wieczoru mnie nie było, a tu już trzy dzieciaczki się szykują ;) Skabarka, Lady, Sweety - trzymam kciuki za całą Waszą szósteczkę!
    snoopy_etka wrote:
    Ale tu dziś ruch...wieczorem spokojnie, a tu nagle trójka maluchów się szykuje :) Powodzenia dziewczyny! Jak ja myślę o tym, ile mi jeszcze zostało...nawet skurczy przepowiadających jeszcze nie miałam :p

Może nawet nie wiesz, że masz. Wczoraj na fotelu gin się mnie pyta czy czuję skurcz. Jak spojrzałam na brzuch to rzeczywiście było widać, że się napiął, ale wogóle tego nie czułam. Myślałam, że też nie mam przepowiadających, a jednak mam :P

snoopy_etka lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    a ja mam takie pytanie... z moich wyliczeń wychodzi ze luteiny starczy mi do 29 sierpnia a moja gin jest na urlopie,, będzie wtedy równo 36+0 i nie wiem czy czekać do wizyty do 07.09 czy iść do innego gina żeby mi wypisał receptę. bo boję się ze jak sama odstawie to jeszcze coś się zacznie dziać.
    Kidy macie odstawianą luteinę?

magdalenkaihelenka ja bym już potem odstawiła luteinę, podobno nie ma sensu jej brać po 36 tygodniu, ja miałam odstawioną w 35tyg

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:35

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja tak trochę inny temat chciałam poruszyć... Czy jest ktoś kogo rozczarował minky? Kupiłam kocyk z babyono i przyznam, że spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Myślałam, że będzie to taki mięsisty, puchaty koc, mam dla siebie taki chyba z mikrofibry i oczekiwałam czegoś w tym stylu. A to przyszło coś cienkie, ślisko sztuczne. Owszem miłe w dotyku, ale szału nie robi.
    Czy to jest jakaś podrabiana minky czy po prostu ja nie rozumiem fenomenu tego materiału?

ja mam minky z bobasstyl i wybrałam od razu zimowy z wypełnieniem, mi się on bardzo podoba bo warstwa minky jest taka milutka w dotyku i nie czuję takiej sztuczności, po za tym kocyk jest grubiutki, myślę że oboje z Olkiem będziemy zadowoleni z eksploatacji. Nie wiem la lenka może to kwestia gustu i indywidualnych odczuć, a może też firmy, ciężko stwierdzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja tak trochę inny temat chciałam poruszyć... Czy jest ktoś kogo rozczarował minky? Kupiłam kocyk z babyono i przyznam, że spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Myślałam, że będzie to taki mięsisty, puchaty koc, mam dla siebie taki chyba z mikrofibry i oczekiwałam czegoś w tym stylu. A to przyszło coś cienkie, ślisko sztuczne. Owszem miłe w dotyku, ale szału nie robi.
    Czy to jest jakaś podrabiana minky czy po prostu ja nie rozumiem fenomenu tego materiału?

Ja kupilam minky dla córci od "zwykłego" sprzedawcy bo zakochałam się we wzorze i generalnie nie mam nic do zarzucenia, aleee :P jak syn się urodził kupiłam mu z la millu i powiem Ci ze jak porównać te dwa kocyki to wychodzi róznica w cenie...ten minky tańszy błyszczy się delikatnie ( co mi akurat nieodpowiada, ale jest to jedyna mini wada i kwestia gustu :P ), drozszy zachował matowy wygląd nawet po kilku praniach, i wciąż jest ultra miękki...ale ze jest 150 zł roznicy w cenie to nie marudze :P :P :P wzór mi się podoba więc najwyżej lepszy kocyk młoda dostanie na gwiazdkę :P

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No minky to jest tani, miękki i cienki polarek :P na pewno nie jest to wełna merynosa ;-)
    To nie o to chodzi. Mój koc kupiłam za 3 dychy w Biedronce, więc też żadne ekskluzywne cudo, ale jak dla mnie dużo milsze.
    Nie żałuję, że kupiłam minky, bo ma ładny wzór, pasuje mi do wózka. Ale więcej nic już takiego nie kupię, wolę właśnie coś z mikrofibry. Zastanawia mnie po prostu w czym tkwi ten fenomen, że niektórzy kupują po kilka kompletów, a dla mnie to w sumie takie nic specjalnego? :P Może się źle nastawialam, ale popularność tego tak mnie z każdej strony atakowała, że miałam jakieś zawyżone oczekiwania ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka mam takie samo odczucie co do minky z babyono i kupiłam z wyprzrdaży w smyku podwójny bawełniany kocyk 100% bawełny w jakieś zwierzątka i jest super, a minky to sztuczne dziadostwo

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    To nie o to chodzi. Mój koc kupiłam za 3 dychy w Biedronce, więc też żadne ekskluzywne cudo, ale jak dla mnie dużo milsze.
    Nie żałuję, że kupiłam minky, bo ma ładny wzór, pasuje mi do wózka. Ale więcej nic już takiego nie kupię, wolę właśnie coś z mikrofibry. Zastanawia mnie po prostu w czym tkwi ten fenomen, że niektórzy kupują po kilka kompletów, a dla mnie to w sumie takie nic specjalnego? :P Może się źle nastawialam, ale popularność tego tak mnie z każdej strony atakowała, że miałam jakieś zawyżone oczekiwania ;)

Ja właśnie nie kupiłam minki bo stwierdziłam ze każdy je ma a ja nie lubię mieć tego co wszyscy i kupiłam bambusowy kocyk a drugi taki grubiutki z mikrofibry :) No i jak widziałam już wszędzie te minki to mi zbrzydł i przestał się podobać :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/babyono-kocyk-bawelniany-75x100-cm-zwierzaki,p1098664114,swiat-niemowlaka-p

o teraz dopiero widze ze nawet tej samej firmy, co minky a jakoś nieporównywanlie lepsza :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bardzo mogę do niej zadzwonić bo wyjechała za granicę i też mi głupio przeszkadzać jej w urlopie. kiedyś mi mówiła, że będę brała do 37 tyg. więc w sumie 36+0 to początek 37 :) zresztą, przypuszczam, że małej spieszy się na świat a jak bedzie mogła się już rodzić to nie będzie chciała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupowałam minky bo dla mnei to troche takie przereklamowane, "wszyscy mają minky mam i ja ":) kupiłam jeden kocyk, zwykły a dwa mam od mamy- jeden, który był kupiony jak ja się urodziłam, śliczny, taki jakby na szydełku albo na drutach robiony- nie znam się a drugi po mojej najmłodszej siostrze. oba mają ponad 20 lat ale są ok :)

• julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

pierwszy zestaw jaki kupiłam to 50x75cm i rzeczywiście cieniutki kocyk, cieniutka poduszka ale jeśli chodzi o sam materiał w dotyku i wizualnie to daje radę, ostatnio zamówiłam większy zestaw bo 75x100cm i tu już kocyk jak i poduszka grubaśne :D i materiałowo też git! ale z R. stwierdziliśmy że mimo wszystko Minky to pranie mózgu i nie jest warte połowy swojej ceny :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja bylam na wizycie w poniedz i mialam 34+4 , i xapytalam gina wlasnie do kiedynto stwirrdzil zeby do pelnego 36 tyg , a ze akurat tak mi lekow starczy to za tydz sroda/czwartek odstawie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za poradę :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nic więcej nie kupię bo już mam stanowczo za dużo. :P Na ten się skusilam, bo i tak płaciłam za wysyłkę przewijaka, a strasznie chciałam coś co będzie pasować do wózka (mam szaro-pomarańczowy). A ja mam lekkie zboczenie na tym punkcie i nie mogłam przeżyć, że do pomarańczowego wózka mam użyć różowy kocyk. ;)

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od Skabarki, na razie skurcze się wyciszają i szyjka niestety się wydłuża... zostało małe rozwarcie. Nie mogą jej podać oxy, bo ze względu na wcześniejsze cc macica mogłaby nie wytrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:10

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    a ja mam takie pytanie... z moich wyliczeń wychodzi ze luteiny starczy mi do 29 sierpnia a moja gin jest na urlopie,, będzie wtedy równo 36+0 i nie wiem czy czekać do wizyty do 07.09 czy iść do innego gina żeby mi wypisał receptę. bo boję się ze jak sama odstawie to jeszcze coś się zacznie dziać.
    Kidy macie odstawianą luteinę?
    Ja odstawiłam w 35 tygc

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mam info od Skabarki, na razie skurcze się wyciszają i szyjka niestety się wydłuża... zostało małe rozwarcie. Nie mogą jej podać oxy, bo ze względu na wcześniejsze cc macica mogłaby nie wytrzymać.
    ale uparta ta jej Ola :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedna dziewczyna:/ namęczy się...zresztą obie z Lady mają jakiegoś pecha:/

‹‹ 2090 2091 2092 2093 2094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ