X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet dzisiaj jakiś zastój na forum..chyba przez te mdłości :-) mnie tak okropnie męczy, że nie potrafię się skupić na pracy, a muszę dzisaij skończyć sprawozdania. Nie wiem jak tego dokonam bo jestem jeszcze w lesie z robotą. Zazdroszczę wszystkim tym, które odpoczywają sobie w łóżku..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie netto jeszcze nie mają tej gazetki. Więc jak by Lady chciała nam zeskanować albo zrobić zdjęcie to bym była wdzięczna hehe. 30 zł to nie majątek, warto spróbować.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Skarbka u mnie podczas badań wyszła też spora róznica. Według usg był 6 tydzien, a według daty ostatniej @ 11 tydzień. To dlatego, że mam późne owulację. Ja bym sie tym nie przejmowała.
    Kurcze, a ja nie wiem, czy moja gin na nfz zrobi pernetalne badania czy mam się prywatnie umówić :/ i badz tu człowieku mądry...musze porozglądać się po prywatnych lekarzach. Mąż chce w weekend jechac do cioci połoznej, a ja nie chce chyba rodziny w czasie mojego porodu i wogóle żadnej interwencji. Nawet nie wiem, czy meża wpuszcze jak bede rodzić...i możecie na mnie krzyczeć, ale nie lubie okazywać słabości przy najblizszych i nawet jak miałam operację, to nie chciałam, żeby rodzina do mnie przyjeżdzała. No teść pracuje w szpitalu wiec bywał u mnie codziennie, a ja z łóżka nawet nie mogłam wstać i tak źle się z tym czułam. Już więcej nie położyłam się do tego szpitala :p
    Rozumiem o co Ci chodzi bo też taka jestem, nie dość że zosia samosia, to jeszcze najchętniej bym nikogo nie wpuściła jak leże w szpitalu. Ale powiem Ci dlaczego w przypadku porodu zrobię wyjątek ;) może to Ciebie też przekona. Rodząca ciężarna to masa emocji, bólu i w ogóle, niestety spora część położnych i pielęgniarek może na Ciebie patrzeć jak na rozhisteryzowaną kobietę i tu przydaje się facet, który patrzy trzeźwo na sytuację i dopilnuje twoich próśb i żądań ;) a jeżeli jeszcze masz położną w rodzinie, to powiem Ci tym lepiej. Ja bym ją na bank brała, bo ona dokładnie będzie wiedziała co i kiedy się będzie działo, kiedy lekarz czy położna za bardzo Cię zlewa i kiedy zainterweniować. Więc osobiście uważam że warto olać wstyd i pomyśleć o ogólnych profitach z towarzystwa ;)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • eM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Na stronie netto jeszcze nie mają tej gazetki. Więc jak by Lady chciała nam zeskanować albo zrobić zdjęcie to bym była wdzięczna hehe. 30 zł to nie majątek, warto spróbować.
    Też bym chętnie zobaczyła tę gazetkę bo nie umiem znaleźć jej jeszcze na necie ;) więc ja również będę wdzięczna. Rajtki pewnie kupię, może i sukienkę jak będą w miarę ładne, ale co do tego rogala nie jestem przekonana, wole dołożyć te 30 zł do jakiegoś porządniejszego niż kupować 2.

Maks - ur 08.09.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę :)

2a6sehe.jpg

15556hv.jpg

eM, Nancy87, Misi@ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No malutki ten rogal. No nic, trzeba poszukać na Internecie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do skabarki - gdzie chodzisz do gina w Olsztynie? Ja aktualnie mieszkam w Wawie, ale rodzić zamierzam w Olsztynie. Myślałam nad dr Beatą Romaszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:02

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za zdjęcie. Ja już chyba widzę, ze ta poducha to nie taka jak bym chciała, chociaż ciężko powiedzieć, bo tak to pokazali, że w sumie nie wiadomo. Raczej nie będę kombinować, skoro to najbliższego Netto kilkadziesiąt kilometrów i zamówię z allegro.

Mdłości mi trochę zelżały to zrobiłam sobie kisiel. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. No zbta poducha to szalu nie ma. Podejrzewam ze dwie noce i wklad sie porozklada tak, ze w newralgicznych miejscach nic nie bedzie.

Ja dzisiajpowiedzialam w pracy. Ale sie balam. Serducho to mi prawie wylecialo. No ale przyjeli to gladko. Przynajmniej ja odnioslam takie wrazenie. A co mysla to juz tylo oni wiedza.

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa na lipcówkach już poznało kilka dziewczyn płeć:) Nie mogę się doczekać. A tak leci ten czas, pamiętam dziewczyny z ovu friend, jak pisały, że test pozytywny, a teraz je tu znajduję z suwakiem 15 czy 20 tygodni:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Wiecie co? Przypomniało mi się jaki tu lament była ze 2 tyg temu, że niektóre z Was nie mają mdłości ;) a teraz proszę :D wszystkie jednym głosem od rana mówią że marzą o dniu bez nich - jednak ciąża to przewrotny czas ;) pocieszcie się że nic nie trwa wiecznie :) moja przychodzą i odchodzą, mam lepsze i gorsze dni :) myślę jednak że najgorsze sensacje żołądkowe są za mną - ufff...

agatka - mnie te bóle męczą średnio 3 razy w tyg i są okropne ;-/ dlatego doraźnie biorę nospę i jak się pojawiają to leżę plackiem nawet po 2 dni żeby tylko nic się nie stało.

Lady S - Netto nie lubię, ale po rajtki i rogala pójdę :D tylko przypomnij nam tu 2go, bo mam słaba pamięć i zapomnę ;)

po za tym to wczoraj okropnie się wkurzyłam. Zadzwoniłam do gin w Olsztynie żeby się na USG prenatalne umówić po 12tc. No i on mi mówi, że wg niego dobrze było by je zrobić 25.02 bo to połowa 12tc będzie. Tłumaczę mu że miałam usg w poniedziałek i jest różnica między USG a OM 2 tyg. On takie oczy zrobił, bo to za duża różnica i albo coś jest nie tak, albo mój gin odwalił kichę i byle jak pomierzył. Zdenerwowała się, bo ani jedna opcja ani druga mnie nie urządza. Umówiłam sie prywatnie do tego od prenatalnych na 10.02 żeby sam porządnie wszystko spr, zmierzył i wtedy się umówimy na prenatalne. Ale powiem Wam, że jeśli się faktycznie okaże że ten mój gin (którego zresztą bardzo lubię prywatnie) spieprzył sprawę i odwalił kichę to go za jaja powieszę! Bo znajomości i koleżeństwo to jedno ale profesjonalne podejście do badania mojego dziecka to co innego. I tym oto sposobem do kosztu prenatalnych dorzucę sobie koszty dodatkowego usg ;-/

heheh ja dalej nie mam mdłości :D , nie wymiotuje tylko spac mi sie chce i jak poczuje kupe od kota to wtedy mi sie dzwiga :D :P

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, teściowa do mnie dzwoniła i tak mnie rozdrażniła...masakra...ciąża to przecież nie choroba...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam na męża, dorosły facet, a czasem bezradny jak dziecko we mgle. Się mozna umawiać, że załatwi cos ważnego, a ostatecznie dupa wychodzi, bo on się nie potrafi z szefem dogadać. Ciekawe co ja, leżąca mam se teraz zrobić?
    Dziwne, że kiedy ma swoja ważną sprawe to jakoś tak potrafi wykombinować, że zdąży na czas... a dziś to chyba cudu trzeba, żeby sie udało. Przykro mi strasznie i chce mi się ryczec. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam :) właśnie przejrzałam gazetkę z Netto i tam od 2 lutego pojawią się rogale dla ciężarnych za 30 zł, tuniki też za 30 zł i rajstopy za 12 :) ja się przejdę po rajstopy :)
    Argh... a w wwa nie ma netto :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba przesadzilam z domestosem, zawsze lubie porzadnie umyc kibelek umywalki wanne prysznic, a teraz siedze i sie zastanawiam czy nie przesadzilam;( jakos odruchowo to zrobilam:/

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • eM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja się starałam 11 miesięcy, niektóre z dziewczyn z którymi zaczynałam juz urodziły lub szykują się do porodu ;)

A w marcu zaczną rodzic dziewczyny z mojej pierwszej wizyty na fioletowej stronie, jak ten czas leci.... A ja zaczynak od nowa ach... Nie ważne oby wszystko było dobrze tym razem
    Kochana nie możemy tak patrzeć, wiesz ja powinnam była urodzić w listopadzie i teraz nawet nie myśleć o ciąży, albo choć być już w jakimś 7mym miesiącu. No ale jest jak jest :) Mamy życie pod sercem i trzeba się cieszyć z tego maleńkiego cudu :) Tym razem urodzimy, wszystkie :D

adzia lubi tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze justysss uważaj lepiej z tym domestosem. U mnie odkąd dowiedziałam się o ciąży mąż się tym zajmuje.

Teraz już się nie zamartwiaj, bo pewnie nic sie nie stalo, ale poproś męża żeby od tej chwili on się tym zajmował.

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ