X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Też nie lubie :D a zmuszanie się do czegokolwiek w ciąży jest u mnie niemożliwe. Mi jedna gin poradziła żebym w takim razie brała jakieś kwasy omega :)
    Ja pije olej lniany, ma te same wlasciwosci co ryby, ale musi byc tloczony na zimno z bardzo krotka data przydatnosci. Maja kwasy omega 3 i 6 :) do mojej ulubionej gziki wsam raz :) a czasem wleje sobie na talerzyk troche posole i maczam w nim chlebek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:12

eM lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wczoraj miałam smaka na pierogi no i zjadłam kilka sztuk ale jak ja to później odchorowałam to już moje :-(. Zazdroszczę Wam, że potraficie coś w siebie wpychać pomimo tych mdłości. Ja nawet jak zobaczę ryż robię się zielona. O mięsie nawet nie wspominam. Męczy mnie, że tak źle się odżywiam (rogale z masłem, bułka z pomidorem)bo wcześniej bardzo dbałam o to co wpada mi do żołądka. Dzisiaj zrobię sobie kisiel..Najgorsze jest to że w brzuchu mi burczy, a mdłości nie pozwalają mi jeść..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Lady dzięki za cynka z rogalami:) Na pewno kupię:)
    Dzisiaj w ogóle nie mogłam spać, brakowało mi tchu i miałam wrażenie, że kończy się powietrze w pokoju:D Mężu na mnie krzyczy, że mało piję i ma rację. Dzisiaj postaram się wypić 2 litry wody.
    Miłego dnia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy picie wody jest mega ważne. Ja wczoraj myslalsm ze umre z pragnienia i przed snem wypilam kolejna butelke wody plus duza herbata i to byl blad!! Wycieczki do wc w nocy nie miały konca...

Misi@ ja olej lniany codziennie dodaje do porannej owsianki lub jaglanki i kondycja skory i paznoksci jest znakomita :-)

Dziewczyny wspolczuje Wam mdłości. U mnie odpukac jest Ok od początku. A w poniedziałek chyba sporo z nas ma wizyty u gin:-) odliczam godziny. ..

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kurcze ja wczoraj miałam smaka na pierogi no i zjadłam kilka sztuk ale jak ja to później odchorowałam to już moje :-(. Zazdroszczę Wam, że potraficie coś w siebie wpychać pomimo tych mdłości. Ja nawet jak zobaczę ryż robię się zielona. O mięsie nawet nie wspominam. Męczy mnie, że tak źle się odżywiam (rogale z masłem, bułka z pomidorem)bo wcześniej bardzo dbałam o to co wpada mi do żołądka. Dzisiaj zrobię sobie kisiel..Najgorsze jest to że w brzuchu mi burczy, a mdłości nie pozwalają mi jeść..
    Najgorzej to doprowadzic do glodu. Mi gin polecila bym zanim wstane z lozka zjadla biszkopt lub wafel ryzowy i polezala jeszcze 10 minut. Podobno pomaga :)
    Ja teraz duzo jem, zeby nie wymiotowac, choc wczoraj wieczorem niestety to nie poskutkowalo :/
    Sprobuj moze to Ci pomoze ;)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Skąd ja znam ten ból ...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie z rana życzę dnia bez mdłości. Anitka201 ja tak samo wczoraj pyzy ziemniaczane jadłam jak mi do wieczora było niedobrze to masakra wstaje robić sobie śniadanko oczywiście jak zawsze chleb z serkiem bo mięsa tez nie jem chwilowo mam nadzieje a uwielbiam jeść a na obiad zrobię sobie ziemniaki ugotuje brukselke i nic więcej bo od ryb tez mnie odrzuciło obiad dla męża Gulasz wczoraj robiłam jest jedynie ziemniaki obrać no i będę się dzisiaj obijala trzeba zacząć się uczyć na wtorek i piątek

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze galaretka z owocami mi jako tako wejdzie.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobrze, że mi już te najgorsze mdłości minęły, ale też cierpiałam w tych tygodniach co Wy...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po pierwszym usg- pęcherzyk ma20mm, zarodek 3mm, słychać echo serca, a wiek ciąży lekarz określił na 5t6d :) (zobaczymy co powie prowadzący w środę)

la_lenka, eM, Misi@ lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myslalam, że u mnie mdłości skończyły się na dobre. Wcześniej były w sumie bardzo delikatne, głównie jak byłam głodna - a kilka ostatnich dni już w ogóle nic. A dzisiaj od rana tak mnie męczy, że ledwo żyję. Przez siłę zjadłam kanapkę licząc, że mi to pomoże, ale nic nie dało. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo kilka dni spokoju a od wczoraj masakra trzeba to przeżyć tylko jak?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:43

Lady Savage lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Wiecie co? Przypomniało mi się jaki tu lament była ze 2 tyg temu, że niektóre z Was nie mają mdłości ;) a teraz proszę :D wszystkie jednym głosem od rana mówią że marzą o dniu bez nich - jednak ciąża to przewrotny czas ;)
    O wypraszam sobie :D ja moje mdłości lubię i niech zostaną i nawet do końca :P Ode mnie w życiu nie usłyszycie, że chce ich nie mieć choć na 1 dzień ;)

Nie myślicie że ten rogal z netto za 30zł to będą wyrzucone pieniądze?

skabarka lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Wiecie co? Przypomniało mi się jaki tu lament była ze 2 tyg temu, że niektóre z Was nie mają mdłości ;) a teraz proszę :D wszystkie jednym głosem od rana mówią że marzą o dniu bez nich - jednak ciąża to przewrotny czas ;)

Lady S - Netto nie lubię, ale po rajtki i rogala pójdę :D tylko przypomnij nam tu 2go, bo mam słaba pamięć i zapomnę ;)

/

Haha, kobieta zmienna jest XD

Przypomnę przypomnę :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka u mnie podczas badań wyszła też spora róznica. Według usg był 6 tydzien, a według daty ostatniej @ 11 tydzień. To dlatego, że mam późne owulację. Ja bym sie tym nie przejmowała.
    Kurcze, a ja nie wiem, czy moja gin na nfz zrobi pernetalne badania czy mam się prywatnie umówić :/ i badz tu człowieku mądry...musze porozglądać się po prywatnych lekarzach. Mąż chce w weekend jechac do cioci połoznej, a ja nie chce chyba rodziny w czasie mojego porodu i wogóle żadnej interwencji. Nawet nie wiem, czy meża wpuszcze jak bede rodzić...i możecie na mnie krzyczeć, ale nie lubie okazywać słabości przy najblizszych i nawet jak miałam operację, to nie chciałam, żeby rodzina do mnie przyjeżdzała. No teść pracuje w szpitalu wiec bywał u mnie codziennie, a ja z łóżka nawet nie mogłam wstać i tak źle się z tym czułam. Już więcej nie położyłam się do tego szpitala :p

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    O wypraszam sobie :D ja moje mdłości lubię i niech zostaną i nawet do końca :P Ode mnie w życiu nie usłyszycie, że chce ich nie mieć choć na 1 dzień ;)

Nie myślicie że ten rogal z netto za 30zł to będą wyrzucone pieniądze?
    Ale nawet jeśli to nie będzie aż tak żal. :) Zawsze można wypróbować, czy rzeczywiście pomoże i czy zainwestować w lwpszy model. A może okaże się, że jest całkiem całkiem :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzuccie jakas fotke ulotki czy coś, bo u mnie zupełnie nie ma Netto w okolicy i nie wiem na ile warto wysyłać męża na dalekie polowanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ