Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Też nie lubie :D a zmuszanie się do czegokolwiek w ciąży jest u mnie niemożliwe. Mi jedna gin poradziła żebym w takim razie brała jakieś kwasy omega :)
    Ja pije olej lniany, ma te same wlasciwosci co ryby, ale musi byc tloczony na zimno z bardzo krotka data przydatnosci. Maja kwasy omega 3 i 6 :) do mojej ulubionej gziki wsam raz :) a czasem wleje sobie na talerzyk troche posole i maczam w nim chlebek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:12

eM lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja wczoraj miałam smaka na pierogi no i zjadłam kilka sztuk ale jak ja to później odchorowałam to już moje :-(. Zazdroszczę Wam, że potraficie coś w siebie wpychać pomimo tych mdłości. Ja nawet jak zobaczę ryż robię się zielona. O mięsie nawet nie wspominam. Męczy mnie, że tak źle się odżywiam (rogale z masłem, bułka z pomidorem)bo wcześniej bardzo dbałam o to co wpada mi do żołądka. Dzisiaj zrobię sobie kisiel..Najgorsze jest to że w brzuchu mi burczy, a mdłości nie pozwalają mi jeść..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Lady dzięki za cynka z rogalami:) Na pewno kupię:)
    Dzisiaj w ogóle nie mogłam spać, brakowało mi tchu i miałam wrażenie, że kończy się powietrze w pokoju:D Mężu na mnie krzyczy, że mało piję i ma rację. Dzisiaj postaram się wypić 2 litry wody.
    Miłego dnia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy picie wody jest mega ważne. Ja wczoraj myslalsm ze umre z pragnienia i przed snem wypilam kolejna butelke wody plus duza herbata i to byl blad!! Wycieczki do wc w nocy nie miały konca...

Misi@ ja olej lniany codziennie dodaje do porannej owsianki lub jaglanki i kondycja skory i paznoksci jest znakomita :-)

Dziewczyny wspolczuje Wam mdłości. U mnie odpukac jest Ok od początku. A w poniedziałek chyba sporo z nas ma wizyty u gin:-) odliczam godziny. ..

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kurcze ja wczoraj miałam smaka na pierogi no i zjadłam kilka sztuk ale jak ja to później odchorowałam to już moje :-(. Zazdroszczę Wam, że potraficie coś w siebie wpychać pomimo tych mdłości. Ja nawet jak zobaczę ryż robię się zielona. O mięsie nawet nie wspominam. Męczy mnie, że tak źle się odżywiam (rogale z masłem, bułka z pomidorem)bo wcześniej bardzo dbałam o to co wpada mi do żołądka. Dzisiaj zrobię sobie kisiel..Najgorsze jest to że w brzuchu mi burczy, a mdłości nie pozwalają mi jeść..
    Najgorzej to doprowadzic do glodu. Mi gin polecila bym zanim wstane z lozka zjadla biszkopt lub wafel ryzowy i polezala jeszcze 10 minut. Podobno pomaga :)
    Ja teraz duzo jem, zeby nie wymiotowac, choc wczoraj wieczorem niestety to nie poskutkowalo :/
    Sprobuj moze to Ci pomoze ;)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Skąd ja znam ten ból ...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie z rana życzę dnia bez mdłości. Anitka201 ja tak samo wczoraj pyzy ziemniaczane jadłam jak mi do wieczora było niedobrze to masakra wstaje robić sobie śniadanko oczywiście jak zawsze chleb z serkiem bo mięsa tez nie jem chwilowo mam nadzieje a uwielbiam jeść a na obiad zrobię sobie ziemniaki ugotuje brukselke i nic więcej bo od ryb tez mnie odrzuciło obiad dla męża Gulasz wczoraj robiłam jest jedynie ziemniaki obrać no i będę się dzisiaj obijala trzeba zacząć się uczyć na wtorek i piątek

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze galaretka z owocami mi jako tako wejdzie.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dobrze, że mi już te najgorsze mdłości minęły, ale też cierpiałam w tych tygodniach co Wy...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po pierwszym usg- pęcherzyk ma20mm, zarodek 3mm, słychać echo serca, a wiek ciąży lekarz określił na 5t6d :) (zobaczymy co powie prowadzący w środę)

la_lenka, eM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myslalam, że u mnie mdłości skończyły się na dobre. Wcześniej były w sumie bardzo delikatne, głównie jak byłam głodna - a kilka ostatnich dni już w ogóle nic. A dzisiaj od rana tak mnie męczy, że ledwo żyję. Przez siłę zjadłam kanapkę licząc, że mi to pomoże, ale nic nie dało. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo kilka dni spokoju a od wczoraj masakra trzeba to przeżyć tylko jak?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:43

Lady Savage lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Wiecie co? Przypomniało mi się jaki tu lament była ze 2 tyg temu, że niektóre z Was nie mają mdłości ;) a teraz proszę :D wszystkie jednym głosem od rana mówią że marzą o dniu bez nich - jednak ciąża to przewrotny czas ;)
    O wypraszam sobie :D ja moje mdłości lubię i niech zostaną i nawet do końca :P Ode mnie w życiu nie usłyszycie, że chce ich nie mieć choć na 1 dzień ;)

Nie myślicie że ten rogal z netto za 30zł to będą wyrzucone pieniądze?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Wiecie co? Przypomniało mi się jaki tu lament była ze 2 tyg temu, że niektóre z Was nie mają mdłości ;) a teraz proszę :D wszystkie jednym głosem od rana mówią że marzą o dniu bez nich - jednak ciąża to przewrotny czas ;)

Lady S - Netto nie lubię, ale po rajtki i rogala pójdę :D tylko przypomnij nam tu 2go, bo mam słaba pamięć i zapomnę ;)

/

Haha, kobieta zmienna jest XD

Przypomnę przypomnę :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka u mnie podczas badań wyszła też spora róznica. Według usg był 6 tydzien, a według daty ostatniej @ 11 tydzień. To dlatego, że mam późne owulację. Ja bym sie tym nie przejmowała.
    Kurcze, a ja nie wiem, czy moja gin na nfz zrobi pernetalne badania czy mam się prywatnie umówić :/ i badz tu człowieku mądry...musze porozglądać się po prywatnych lekarzach. Mąż chce w weekend jechac do cioci połoznej, a ja nie chce chyba rodziny w czasie mojego porodu i wogóle żadnej interwencji. Nawet nie wiem, czy meża wpuszcze jak bede rodzić...i możecie na mnie krzyczeć, ale nie lubie okazywać słabości przy najblizszych i nawet jak miałam operację, to nie chciałam, żeby rodzina do mnie przyjeżdzała. No teść pracuje w szpitalu wiec bywał u mnie codziennie, a ja z łóżka nawet nie mogłam wstać i tak źle się z tym czułam. Już więcej nie położyłam się do tego szpitala :p

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    O wypraszam sobie :D ja moje mdłości lubię i niech zostaną i nawet do końca :P Ode mnie w życiu nie usłyszycie, że chce ich nie mieć choć na 1 dzień ;)

Nie myślicie że ten rogal z netto za 30zł to będą wyrzucone pieniądze?
    Ale nawet jeśli to nie będzie aż tak żal. :) Zawsze można wypróbować, czy rzeczywiście pomoże i czy zainwestować w lwpszy model. A może okaże się, że jest całkiem całkiem :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzuccie jakas fotke ulotki czy coś, bo u mnie zupełnie nie ma Netto w okolicy i nie wiem na ile warto wysyłać męża na dalekie polowanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ