Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Easymum - śliczny pokoik, urządzony ze smaczkiem
) Za kilka miesięcy mała będzie miała mnóstwo miejsca do zabawy
)
Ja chyba jutro umyję chociaż okno u Gabi, powieszę nowe zasłonki i firanki i zrobię pokoik na gotowo. Czuję, że to już czaseasymum lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka wrote:Dominika, a koło której musisz po swojego jechać? Fajnie, że jeszcze dziś się z nim zobaczysz
.
Gdzies o 22 odstawi tira, potem do domu , tzn tam do ojca maja 4 h trasy .. Ja mam gdzies 40-50km to gdzies po nocy
Mialam zaraz isc spac ale z wrazenia nie zasne
I niestety w niedziele powrot
Ale teraz przynajmniej co weekend bedzie w domu, teraz byl taki okres bo to sezon,pogoda..Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
tez będę wrześniową mamusią, w sumie już jestem tylko 2014ten wrzesień taki szczęśliwy dla mnie. nie odzywałam się tu nigdy do tej pory ale dziś miałam wizyte u gina i trochę wróciłam zaniepokojona. pomyślałam, że może któras ma podobną sytuacje.
na usg wyszło ze moja mała wazy 2060g. termin z suwaczka na pewno jest prawidłowy, znam dokładną date owu. z usg 1 trymestru wyszła jeszcze o 2 dni do przodu więc 35+4. tak więc wychodzi ze mała jest poniżej siatki centylowej. na wcześniejszych usg wychodziło ze jest mała, ale zawsze mieściła się w normach. od początku brzuszek wychodził mniejszy od główki ale teraz różnica jest spora, brzuszek o ponad 2, prawie 3 tygodnie mniejszy niż wiek ciążowy. czy może którejs z Was wyszła az tak niska waga dziecka-ponizej norm- na którymś usg? co na to lekarz?
pozdrawiam i zycze samych dobrych rozwiązańWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 19:50
-
nick nieaktualnyDziewczyny muszę się pochwalić,że świętujemy dzisiaj z Mężem 5 rocznicę ślubu
A w brzuszku owoc naszej miłości ahh piękniej być nie może
Nowym mamusiom gratuluję!
Skabarka powodzenia!agatka196, Nancy87, easymum, magdalenkaihelenka, Kucykowa, KathleenPL, adzia, trix, Czarna_88, Sigma, Mozjaka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Patu, u mnie tak było. Lekarka się zaniepokoiła, że brzuszek mniejszy i dziecko małe, niby jeszcze było w normach, ale martwiła się chyba jak przyrasta. Nawet się zastanawiała czy nie powinnam do szpitala iść z podejrzeniem hipotrofii. W końcu robiłam dodatkowe usg w 30, 32 i 34 tygodniu (tyg skończone). No i to ostatnie usg pokazało, że jest lepiej, dziecko ładnie przyrasta i być może nawet będzie ciut większe od mojego pierwszego malucha.
-
Patu ja takiej sytuacji nie miałam, ale nie nakręcaj się kochana, na pewno lekarz wie co robi. A jak duże było Twoje pierwsze dzieciątko? Może Ty jesteś drobnej budowy? Pytam, bo moja koleżanka z pracy urodziła w 40 tygodniu donoszoną zdrową dziewczynkę która ważyła 2100. Tylko że ona byla naprawdę drobnej budowy i lekarz ją cały czas uspokajał że taka juz jej uroda i mała kolosem nie będzie. Ważniejsze jest chyba żeby waga po prostu rosła i przepływy byly dobre, a każdy dzieciaczek ma swoje tempo. Co do brzuszka to ja z kolei mam różnicę z nóżkami są o 2 tyg młodsze niz wiek ciąży natomiast lekarz mnie uspokajał, że tak jest często z tymi różnicami i czasem wystarczy że dziecko jest jakoś inaczej ułożone i już te pomiary wychodzą inaczej. Tak więc głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze
-
anulka20 wrote:Wiadomość od Lady na pytanie jaki z serduszkiem :Ma problem z ta zastawka mowia ze sie z tego wyrasta, dostane tabelke kiedy sie mam zglosic do kardiologa dzieciecego i wiem ze bede musiala zainwestowac w monitor oddechu
Miejmy nadzieję, że to nic poważnego i Zuzia szybko z tego wyjdzie, a rodzicom zaoszczędzi niepotrzebnych nerwów. Zdroweczka dziewczyny!
-
kasig wrote:Patu ja takiej sytuacji nie miałam, ale nie nakręcaj się kochana, na pewno lekarz wie co robi. A jak duże było Twoje pierwsze dzieciątko? Może Ty jesteś drobnej budowy? Pytam, bo moja koleżanka z pracy urodziła w 40 tygodniu donoszoną zdrową dziewczynkę która ważyła 2100. Tylko że ona byla naprawdę drobnej budowy i lekarz ją cały czas uspokajał że taka juz jej uroda i mała kolosem nie będzie. Ważniejsze jest chyba żeby waga po prostu rosła i przepływy byly dobre, a każdy dzieciaczek ma swoje tempo. Co do brzuszka to ja z kolei mam różnicę z nóżkami są o 2 tyg młodsze niz wiek ciąży natomiast lekarz mnie uspokajał, że tak jest często z tymi różnicami i czasem wystarczy że dziecko jest jakoś inaczej ułożone i już te pomiary wychodzą inaczej. Tak więc głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze
ja jestem niska, ale postury przeciętnej jak na mój wzrost. jak zachodziłam ważyłam 52 kg przy 156 cm więc bmi w normie. moja pierwsza córka urodzona w 39 tygodniu wazyła 3260. na wszystkich usg do tej pory brzuszek wychodził mniejszy i była mała ale w centylach niemal identycznie jak pierwsza córka w danym tygodniu, ale teraz wybitnie spadła i wielkością brzuszka i wagą i tez lekarz zaniepokojony, kazał przyjść na ktg w przyszłym tyg i po nim zdecyduje co dalej. -
Lilla My wrote:Zaczynam się martwić, bo nasz maluch miał wykrytą niedomykalność zastawki na echo serca...
Lila my a co Ci wtedy lekarz powiedział na tym badaniu? coś będą z tym robic po porodzie jak juz wiedzą? bo wiem że Lady nie miała prenatalnych więc to zaskoczenie -
Pola Irene wrote:Patu, u mnie tak było. Lekarka się zaniepokoiła, że brzuszek mniejszy i dziecko małe, niby jeszcze było w normach, ale martwiła się chyba jak przyrasta. Nawet się zastanawiała czy nie powinnam do szpitala iść z podejrzeniem hipotrofii. W końcu robiłam dodatkowe usg w 30, 32 i 34 tygodniu (tyg skończone). No i to ostatnie usg pokazało, że jest lepiej, dziecko ładnie przyrasta i być może nawet będzie ciut większe od mojego pierwszego malucha.
a ile teraz wazyło maleństwo? mialas jakies zalecenia spacjalne? -
Patu wrote:ja jestem niska, ale postury przeciętnej jak na mój wzrost. jak zachodziłam ważyłam 52 kg przy 156 cm więc bmi w normie. moja pierwsza córka urodzona w 39 tygodniu wazyła 3260. na wszystkich usg do tej pory brzuszek wychodził mniejszy i była mała ale w centylach niemal identycznie jak pierwsza córka w danym tygodniu, ale teraz wybitnie spadła i wielkością brzuszka i wagą i tez lekarz zaniepokojony, kazał przyjść na ktg w przyszłym tyg i po nim zdecyduje co dalej.
hmm ciekawe czemu nagle tak spadla, ale ważne że lekarz tego nie olał i będzie kontrolował na bieżąco, dobrze że jesteś pod dobrą opieką. Na pewno wszystko będzie dobrze