X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zdrowka dla małej. Ciekawa jestem czy duży problem z ta zastawka. Tasce tez wyszła w pierwszych badaniach niedomykalnoac zastawki, lekarze w większości mówili, że to fizjologiczne i często się u dzieci zdarza. Co pół roku miałam to monitorować na usg i w końcu się naprawilo samo. Więc mam nadzieję, że u Was tez bedzie dobrze!

Nawet ostatnio robiąc porządek w badaniach znalazłam Tasiowe usg serca i bioderek, bo u młodej jeszcze z tym był problem... To w ogóle takie dwa, dość powszechne problemy u dziewczynek więc pamiętajcie żeby to monitorować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 20:40

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Z tego co pamiętam to Lady mówiła że nie były dla niej ważne bo to i tak nic by w jej życiu nie zmieniło, a tylko by się niepotrzebnie stresowała całą ciąże
    Takie rzeczy mogą na prenatalnych nie wyjść.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Lila my a co Ci wtedy lekarz powiedział na tym badaniu? coś będą z tym robic po porodzie jak juz wiedzą? bo wiem że Lady nie miała prenatalnych więc to zaskoczenie

Powiedział, że niedomykalność jest niewielka i jest to naturalne, a nie traktowane jako wada. Najczęściej domyka się jeszcze przed porodem, a jeśli nie, to właśnie do kontroli po i przez jakiś czas po urodzeniu.
    KathleenPL wrote:

Mi to też nie wyszło na prenatalnych tylko na dodatkowym badaniu. Zleconym akurat nie przez ginekologa, ale przez neurologa, bo przy epilepsji wady serca u dzieci są dość częste - wg ginekologa, który robił badanie ta niedomykalność akurat nie ma z tym nic wspólnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 20:44

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:16

• kasig Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    wiem kathleen, prenatalne wprawdzie dużo pokazują, ale też nie są jakimś tak gwarantem ale właśnie Lilamy pisała że jej wyszła ta niedomykalność na prenatalnych

• kasig Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym bądź razie miejmy nadzieję że Zuzi zastawka się szybko naprawi, i że już wszystkie nasze wrześniowe dzieciątka będą okazami zdrówka

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

na usg wyszło ze moja mała wazy 2060g. termin z suwaczka na pewno jest prawidłowy, znam dokładną date owu. z usg 1 trymestru wyszła jeszcze o 2 dni do przodu więc 35+4. tak więc wychodzi ze mała jest poniżej siatki centylowej. na wcześniejszych usg wychodziło ze jest mała, ale zawsze mieściła się w normach. od początku brzuszek wychodził mniejszy od główki ale teraz różnica jest spora, brzuszek o ponad 2, prawie 3 tygodnie mniejszy niż wiek ciążowy. czy może którejs z Was wyszła az tak niska waga dziecka-ponizej norm- na którymś usg? co na to lekarz?

pozdrawiam i zycze samych dobrych rozwiązań :)
    hej ja tak miałam na 3cich prenatalnych - byłam w 31+5 a średnia z pomiarów wyszła na 29+3 ale lekarka powiedziała, żeby się nie stresować, widać ze dziecię bedzie mniejsze - azne ze się rusza, przepływy są dobre i taka jej uroda, a ja jestem normalnego wzrostu i budowy ciała- (a i jeszcze obwód głowki zgadzal sie z 32 tyg jako jedyny pomiar), pozniej mała ładnie przybierała ale też w dolnych granicach normy, za 6 dni mam wizyte i dowiem się ile wazy.

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wszyscy trzymamy kciuki za małą Zuzie!

kiti lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    wiem kathleen, prenatalne wprawdzie dużo pokazują, ale też nie są jakimś tak gwarantem ale właśnie Lilamy pisała że jej wyszła ta niedomykalność na prenatalnych

Nie na prenatalnych tylko na echo serca - to jest coś innego :)

KathleenPL, kasig lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po porodzie wyszło. Ale jak mówiłam, skoro niedomykalnosc niewielka to się często zdarza i nie ma co panikowac. Co pół roku echo i spokojnie czekać aż się samo zasklepi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą zastawka jest tak samo jak z otworem owalnym w sercu.w ciągu pierwszych lat życia powinno się wszystko ustabilizować. W przeciwnym razie może w przyszłości taka osoba cierpieć na migreny m.in. i nie może wykonywać sportów extremalnych/wyczynowych,bo to juz jest zagrożeniem życia.

• kasig Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    U nas po porodzie wyszło. Ale jak mówiłam, skoro niedomykalnosc niewielka to się często zdarza i nie ma co panikowac. Co pół roku echo i spokojnie czekać aż się samo zasklepi.

całe szczęście że to piszesz bo się zaniepokoiłam, ale miejmy nadzieję że żadna z nas nie będzie musiała takich stresów przeżywać

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam z długiego spaceru. Miałam nadzieję na jakieś skurczyki, a teraz tylko cholernie bolą mnie nogi i kręgosłup. Dzidziek się pewnie śmieje z matki, on sam wie kiedy wyjdzie:D
    Lady jest z powrotem z Zuzia na sali:)

kasig, Gusiak, Carolline, MadziaRatMed, Misi@, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bedzie dobrze!

Dziewxzyny zalatwilam sobie polozna, ktora jak cos sie zacznie rzuca wszystko i przyjezdza do domu i ocenia czy juz jechac do szpitala, ma nawet uprawnienia do porodow domowych ale ja taki hard core nie jestem .
    I potem jest ze mna dokonca. Ulzylo mi troszke;) powiedziala ze moze sie uda zzo nawet tyle ze ja sie boje tego ;) hehe zobaczymy co bedzie.

Gusiak, kasig lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boję znieczulen, cewnikow itp. Brrrr...

Kurcze no, nie wyrobie... Ciagle bym spala i spala, do tego okno otworzylam na odzież bo mam uderzenia gorąca, leze na łóżku przy otwartym oknie i plyne... Hormony, sio!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spojrzałam na Twój suwak i jeszcze masz tydzień do terminu porodu jak się z tym czujesz? :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu złapało zaparcie, już 3 dzień nic. Codziennie pije laktuloze, warzywa, owoce, śliwki i nadal zero. A już było w miarę normalnie. Czuję się strasznie wzdeta i już zupełnie nie wiem co robić :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy spojrzałam na Twój suwak i jeszcze masz tydzień do terminu porodu jak się z tym czujesz? :)

Chyba nie dociera to do mnie. Nie mogę się już doczekać ale też bardzo się boję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze la_lenka jak laktuloza nie działa to już nie wiem, straszne. A może czopki glicerynowe? to podobno ostatnia deska ratunku. Próbowałaś kiedyś? mnie jak coś laktuloza pomaga.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja sie boję znieczulen, cewnikow itp. Brrrr...

Kurcze no, nie wyrobie... Ciagle bym spala i spala, do tego okno otworzylam na odzież bo mam uderzenia gorąca, leze na łóżku przy otwartym oknie i plyne... Hormony, sio!
    Kathleen ja dzisiaj miałam podobnie :D Spać i jeszcze raz spać...no to spałam w dzień :) 2,5 godz. w ciągu dnia i efekt tego teraz jest taki, że nie mogę zasnąć :( Do tego sąsiedzi na górze urządzili sobie imprezkę wrrrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 23:06

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ