Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum pozazdrościć dużego pokoju i możliwości zrobienia tak ładnego pokoiku dla córci :) Bardzo mi się podoba, moje kolory :) Ja teraz nie mam możliwości zrobienia takiego pokoiku małej ale kiedyś jej to wynagrodzę jak się wybudujemy :)

easymum lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiek, cały czas byłam przekonana że u Arciszewskich przyjmują do porodu od 37+0tc, przed momentem z ciekawości zadzwoniłam i położna z recepcji potwierdziła że od 38+0 :O kurcze ale w nieświadomości żyłam, wiedziałaś? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka to tylko się cieszyć z takiego wzrostu wagi... jak tylko urodzisz to pewnie już będziesz miala nawet mniej niż przed ciążą, a ja będę się męczyć i zabijać te kg ;p

Easymum przecudowny pokoik... bardzo mi sie podoba =)
    Ogólnie plan jest taki , wyglądać lepiej po ciąży niż przed , wagowo i wizualnie czyli radykalna zmiana stopniowo :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusiek, cały czas byłam przekonana że u Arciszewskich przyjmują do porodu od 37+0tc, przed momentem z ciekawości zadzwoniłam i położna z recepcji potwierdziła że od 38+0 :O kurcze ale w nieświadomości żyłam, wiedziałaś? ;)

Poważnie?
    Też byłam przekonana, że od skończonego 37 tc... przynajmniej tak zrozumiałam na rozmowie z lekarzem, ogólnie powiedział, że przyjęcia do kliniki są od momentu kiedy ciąża jest donoszona i u mnie wypada będzie to koniec sierpnia - 28.08 akurat kończę 37 tydzień...

Ale to też może wynika z tego, ze np . mój lekarz prowadzący liczy wiek ciąży jako tygodnie skończone, a dr w klinice zawsze wpisuje mi więc ciąży wg aktualnego rozpoczętego tygodnia...

Jak dzwoniłas to ta położna powiedziała, że to musi być skończony 38 tydzień?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała że rozpoczęty 38 tydzień czyli 38+0 - dokładnie taką informację mi przekazała, heh czyli daję zakaz Anastazji na wychodzenie do przyszłego czwartku ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    powiedziała że rozpoczęty 38 tydzień czyli 38+0 - dokładnie taką informację mi przekazała, heh czyli daję zakaz Anastazji na wychodzenie do przyszłego czwartku ;)

Czyli się zgadza... Kochana wg wyliczeń mojego lekarza z kliniki to Ty masz już właśnie rozpoczęty 38 tydzień =)
    Mi suwaczek pokazuje aktualnie 36 tydzień - dla dr z kliniki jest to tydzien skończony i od dziś liczymy już 37 tydzień =)

Tak mnie się przynajmniej wydaje i tak też zrozumiałam na wizycie... zresztą zawsze mi tak liczył... jak byłam na wizycie ostatnio 32tc2 to miałam wpisane na USG 33 tydzień ciąży =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, z tym liczeniem tygodni to jakiegoś świra można dostać :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kurcze, z tym liczeniem tygodni to jakiegoś świra można dostać :P

Heheh... to prawda, ja też długo nie mogłam tego ogarnąć... tym bardziej, że chodząc do dwóch lekarzy każdy wpisywal mi co innego =)
    W każdym razie wydaje mi się, że Ty już możesz mieć główkę spokojna jeśli chodzi o przyjęcie do kliniki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zaokragla , tak jak u gusiak :)
    Są lekarze którzy wpisują tydzień i dzień ciąży

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zawsze wpisuje tydzień skończony łamany na tydzień trwający, czyli np. teraz 34/35 mam wpisane w karcie ciąży.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście o tym jedzeniu i zachciało mi się żelków, pojechałam do biedronki, kupiłam żelki, krówki i banany.
    zjadłam banana, dopadła mnie zgaga i przeszła ochota na krówki i żelki... ale w razie co mam zapas na potem :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które mają zachcianki na słodkie, a nie mogą:

http://www.ipuzzle.pl/gofry-z-bita-smietana

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    pisałyście o tym jedzeniu i zachciało mi się żelków, pojechałam do biedronki, kupiłam żelki, krówki i banany.
    zjadłam banana, dopadła mnie zgaga i przeszła ochota na krówki i żelki... ale w razie co mam zapas na potem :)
    Nie pamiętam kiedy banana jadlam , od marca zgage po nich mam :D

Skurczybyki mnie dopadaja dzisiaj ojoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam po nich zgagę ale nie moge się oprzeć, tak je lubie :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eegghh a ja tak sie cieszylam ze M wraca dzis a on jeszcze w srodku Niemiec na zaladunku stoi,a to jeszcze tira odstawic i dopiero stamtad do domu (jakies 4h ma) , no prawie do domu bo 50 km bede musiala po niego jechac! Masakra sobie prace wybral. Wrr

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie pamiętam kiedy banana jadlam , od marca zgage po nich mam :D
    Też lubię banany, kiedyś regularnie robiłam z nich koktajl ze szpinakiem. Ale w ciąży nie ruszam przez te wredne zaparcia. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dużo bananów schodzi, bardzo lubię i nic mi po nich nie dolega :) R. robi też lody z bananów, blenduje, wlewa do pojemniczków i po paru godzinach mamy lody bananowe na patyku

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku ciąży jadłam tylko pomarańcze, na żaden inny owoc nie miałam ochoty, potem mi się odmieniło i przeszłam na banany, ile bym ich nie miała w domu to zjem wszystkie w mgnieniu oka:) a potem jęczę, ze mam zgagę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mowil ostatnio ze jak po porodzie będę miala zgagi to do lekarza mam isc bo przed ciążą też miewalam , teraz w dzien ujdzie ale noce najgorsze :/

Julita właśnie lody , przypomnialas mi bo mąż przyniósł ale się roztopily wiec już beda gotowe :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobre :D :D

zwi0p1.jpg

Nancy87, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ ‹ 2113 2114 2115 2116 2117 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ