X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum pozazdrościć dużego pokoju i możliwości zrobienia tak ładnego pokoiku dla córci :) Bardzo mi się podoba, moje kolory :) Ja teraz nie mam możliwości zrobienia takiego pokoiku małej ale kiedyś jej to wynagrodzę jak się wybudujemy :)

easymum lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiek, cały czas byłam przekonana że u Arciszewskich przyjmują do porodu od 37+0tc, przed momentem z ciekawości zadzwoniłam i położna z recepcji potwierdziła że od 38+0 :O kurcze ale w nieświadomości żyłam, wiedziałaś? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka to tylko się cieszyć z takiego wzrostu wagi... jak tylko urodzisz to pewnie już będziesz miala nawet mniej niż przed ciążą, a ja będę się męczyć i zabijać te kg ;p

Easymum przecudowny pokoik... bardzo mi sie podoba =)
    Ogólnie plan jest taki , wyglądać lepiej po ciąży niż przed , wagowo i wizualnie czyli radykalna zmiana stopniowo :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusiek, cały czas byłam przekonana że u Arciszewskich przyjmują do porodu od 37+0tc, przed momentem z ciekawości zadzwoniłam i położna z recepcji potwierdziła że od 38+0 :O kurcze ale w nieświadomości żyłam, wiedziałaś? ;)

Poważnie?
    Też byłam przekonana, że od skończonego 37 tc... przynajmniej tak zrozumiałam na rozmowie z lekarzem, ogólnie powiedział, że przyjęcia do kliniki są od momentu kiedy ciąża jest donoszona i u mnie wypada będzie to koniec sierpnia - 28.08 akurat kończę 37 tydzień...

Ale to też może wynika z tego, ze np . mój lekarz prowadzący liczy wiek ciąży jako tygodnie skończone, a dr w klinice zawsze wpisuje mi więc ciąży wg aktualnego rozpoczętego tygodnia...

Jak dzwoniłas to ta położna powiedziała, że to musi być skończony 38 tydzień?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała że rozpoczęty 38 tydzień czyli 38+0 - dokładnie taką informację mi przekazała, heh czyli daję zakaz Anastazji na wychodzenie do przyszłego czwartku ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    powiedziała że rozpoczęty 38 tydzień czyli 38+0 - dokładnie taką informację mi przekazała, heh czyli daję zakaz Anastazji na wychodzenie do przyszłego czwartku ;)

Czyli się zgadza... Kochana wg wyliczeń mojego lekarza z kliniki to Ty masz już właśnie rozpoczęty 38 tydzień =)
    Mi suwaczek pokazuje aktualnie 36 tydzień - dla dr z kliniki jest to tydzien skończony i od dziś liczymy już 37 tydzień =)

Tak mnie się przynajmniej wydaje i tak też zrozumiałam na wizycie... zresztą zawsze mi tak liczył... jak byłam na wizycie ostatnio 32tc2 to miałam wpisane na USG 33 tydzień ciąży =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, z tym liczeniem tygodni to jakiegoś świra można dostać :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    kurcze, z tym liczeniem tygodni to jakiegoś świra można dostać :P

Heheh... to prawda, ja też długo nie mogłam tego ogarnąć... tym bardziej, że chodząc do dwóch lekarzy każdy wpisywal mi co innego =)
    W każdym razie wydaje mi się, że Ty już możesz mieć główkę spokojna jeśli chodzi o przyjęcie do kliniki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zaokragla , tak jak u gusiak :)
    Są lekarze którzy wpisują tydzień i dzień ciąży

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zawsze wpisuje tydzień skończony łamany na tydzień trwający, czyli np. teraz 34/35 mam wpisane w karcie ciąży.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście o tym jedzeniu i zachciało mi się żelków, pojechałam do biedronki, kupiłam żelki, krówki i banany.
    zjadłam banana, dopadła mnie zgaga i przeszła ochota na krówki i żelki... ale w razie co mam zapas na potem :)

Sigma lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które mają zachcianki na słodkie, a nie mogą:

http://www.ipuzzle.pl/gofry-z-bita-smietana

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    pisałyście o tym jedzeniu i zachciało mi się żelków, pojechałam do biedronki, kupiłam żelki, krówki i banany.
    zjadłam banana, dopadła mnie zgaga i przeszła ochota na krówki i żelki... ale w razie co mam zapas na potem :)
    Nie pamiętam kiedy banana jadlam , od marca zgage po nich mam :D

Skurczybyki mnie dopadaja dzisiaj ojoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam po nich zgagę ale nie moge się oprzeć, tak je lubie :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eegghh a ja tak sie cieszylam ze M wraca dzis a on jeszcze w srodku Niemiec na zaladunku stoi,a to jeszcze tira odstawic i dopiero stamtad do domu (jakies 4h ma) , no prawie do domu bo 50 km bede musiala po niego jechac! Masakra sobie prace wybral. Wrr

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie pamiętam kiedy banana jadlam , od marca zgage po nich mam :D
    Też lubię banany, kiedyś regularnie robiłam z nich koktajl ze szpinakiem. Ale w ciąży nie ruszam przez te wredne zaparcia. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dużo bananów schodzi, bardzo lubię i nic mi po nich nie dolega :) R. robi też lody z bananów, blenduje, wlewa do pojemniczków i po paru godzinach mamy lody bananowe na patyku

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku ciąży jadłam tylko pomarańcze, na żaden inny owoc nie miałam ochoty, potem mi się odmieniło i przeszłam na banany, ile bym ich nie miała w domu to zjem wszystkie w mgnieniu oka:) a potem jęczę, ze mam zgagę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mowil ostatnio ze jak po porodzie będę miala zgagi to do lekarza mam isc bo przed ciążą też miewalam , teraz w dzien ujdzie ale noce najgorsze :/

Julita właśnie lody , przypomnialas mi bo mąż przyniósł ale się roztopily wiec już beda gotowe :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobre :D :D

zwi0p1.jpg

Nancy87, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ