X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    La_lenka, chętnie oddam ci mojego łososia... mam odrzut od ryb, a mój mąż wciska je na siłę, bo to przecież samo zdrowie i kwasy omega :)
    To ja poproszę, najchętniej takiego w ciescie francuskim. U mnie ryby w ciąży są bardzo na tak, nawet śledzia bym jadła, którego bez ciąży nie tykałam.
    Warzywa bardzo chętnie, owoce na kilogramy. Słodycze bez szału, choć bardziej niż przed.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro planuję zrobić łososia w cieście fr. takiego z fetą wymieszaną ze szpinakiem i upieczonego- chciałam go już dziś zrobić, ale mąż gra w piłkę 2 h po pracy a to dość ciężki posiłek, wiec zostaje mi sałatka a jutro rybka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:34

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy haha mleko :D
    Jak siostra robiła małemu mm to też na sucho dobre było :D :D :D

Julita mi chyba też sie zdarzyło jeść ten kwasek hehe galertki nie lubię tej zrobionej , w cieście też nie zjem odkładam na bok , oranzade jadłam z papierka :D
    Są jeszcze te słomki smakowe z granulkami co pijąc czujesz jakiś tam smak , na suchara też dobre :D

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś łoś :) z pieca, z ziemniaczkami i surówą. Mniam :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was zaraz pójdę do Biedronki po zakupy :P Tyle, ze głodna jestem już, a zanim pójdę, wrócę, zrobię... nie wiem czy mi się chce tyle czekać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie maly wazy okolo 2600g :-) przybiera caly czas w swoich granicach normybwiec ladnie , szyjka juz bardzo skrócona i kolejna wizyta 7 wrzesnia jak bedziemy w dwupaku dalej :-)

marlenak_me, monaaa85, Gusiak, KathleenPL, Staraczka23, Wonderland, Misi@, la_lenka, Dominka92, snoopy_etka, kasig, chabasse, wiaraczynicuda, easymum, Anitka201, .ona., adzia lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleeee :D
    Jak nie słodkie to przed chwilą otworzyłam słoik z kiszonymi i tak z 6 zjadłam hahaha

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Aleeee :D
    Jak nie słodkie to przed chwilą otworzyłam słoik z kiszonymi i tak z 6 zjadłam hahaha

Heheh... weź to jeszcze popraw tą śmietanka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli od samego czytania, fuj! :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacmana jakiegoś mam dzisiaj , zaraz szafki zastawie bo chodzę i szukam co by zjeść :D

A na obiad rosół .

Śmietankę zostawię do kawy :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze podjechalam do spzitala poo wynik gbs i jeszcze nie ma , od pon . Cos czuje ze sie sie hoduje

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spotkało mnie coś bardzo miłego odkąd jestem w ciąży :)

Zadzwoniłam do prawnika bo mam sprawę do załatwienia - zrzeczenie się długów po dziadku i mówi żebym do niego podeszła to mi wszystko wyjaśni i pytam ile kasy to mówi ze 50zł za wizytę.
    Po wyjaśnieniu mi wszystkiego pytam ile płace ze 50zł jak Pan mówił? A on że życzy mi wszystkiego dobrego i nie będzie brał ode mnie pieniędzy że mam teraz inne wydatki :)

Gusiak, snoopy_etka, easymum, Sigma, Misi@, Mozjaka, agatka196, la_lenka, karolcia87, Anitka201, KathleenPL, 4me, przyszła mama, Carolline, kasig, trix, Bruma, Kasiarzynka, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kurcze podjechalam do spzitala poo wynik gbs i jeszcze nie ma , od pon . Cos czuje ze sie sie hoduje

Może dużo jest badań i dlatego tak długo.
    Oni odsylaja do laboratorium w innee miasto czy na miejscu ?
    Moje sa wysyłane i ja robiłam w przychodni

• easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu, kupiłam truskawki. Polskie i takie ładne, że od razu bym wciągała. Będzie koktajl, pycha!
    Staraczka, jak tak czytam, to Ty samo słodkie wciągasz i jeszcze niezbyt zdrowe. Współczuję takich zachcianek, bo chcesz czy nie chcesz dupsko rośnie i boczki się odkładają. Ja się staram jednak ograniczać i już wolę się rzucać na owoce, chociaż to też cukry, ale przynajmniej z witaminami :)

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo cos o Lady?

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka wysylaja, ale babka mowila ze jak ujemny to po trzech dniqch jest. Tyle ze ja w poprzedniej ciazy mialam wzrost obfity paciorkowca i czuje ze znow sie hoduje:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e ja wciagam slodkie na potege i od poczatku przytylam tylko 10 kg i to nawet nie wiem gdzie :D

ii czy tylko ja bede miala tak pozno gbs?? :/
    bo dopiero we wtorek a to juz 37 tydzien bedzie, no ale gin mowil ze im blizej porodu tym lepiej, mam nadzieje ze doczekam wynikow w dwupaku :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum gdyby właśnie nie to dupsko i boczki to pewnie ja też jadła bym codziennie jakieś słodycze, a tak mimo zachcianek i smaczka na coś słodkiego mój rozsądek i waga mowi zdecydowane NIE =)

Też w chwilach kryzysu staram sie zapychac owocami =)

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja będę miała GBS dopiero 28.08 czyli po skończonym 37 tygodniu... nie wnikam czy to prawidlowo czy nie, skoro mój ginek tak zadecydowal to liczę, że wie co robi... komuś zaufać trzeba =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:51

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37, 38tc to jak najbardziej dobry czas na GBS, najczęściej spotyka się widełki od 34 do 38tc

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ