X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy alutka już po:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości mnie wykończa..myślałam że to dotyczy tylko 1 trymestru a średnio co kilka tygodni wracają :-(

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie moje mieszkanko na błysk uprzątnięte też jeszcze nie jest,ale wiem że w razie wu mój mężuś chatkę ogarnie na nasz powrót , bo mi to obiecał

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Te mdłości mnie wykończa..myślałam że to dotyczy tylko 1 trymestru a średnio co kilka tygodni wracają :-(
    Co kilka tygodni , tez bym chciała .
    Ja od jakiś 2 się męczę wczoraj znowu z rana porcelane przytulilam , u tak dzień w dzień mnie cofa

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu nie wymiotowalam ale już sama nie wiem co lepsze..mdli mnie nawet po wodzie i to zawsze następuje po kilku dniach tzw wilczego głodu. No w końcu jakąś równowaga musi być :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze zaraz muszę pojechać na zakupy. Mąż w pracy a ja wczoraj wywaliłam prawie wszystko z lodówki i zostało w niej tylko swiało :-). Ciekawe co kupie pewnie masło i bułkę bo przecież na nic nie mam ochoty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wiaraczynicuda to niziutko juz brzucho masz...

Ja właśnie się od jakiegoś czasu zastanawiam czy ten mój brzuch się obniżył czy nie i nadal nie wiem hehe mi się wydaje ze on ciągle taki sam jest, mama się mnie pyta czy lepiej mi się oddycha sama nie wiem czy lepiej hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka hahaha jak szłam ostatnio i mnie id rana mulilo to nawet na ludzi spojrzałam i mnie cofalo hahaha tak jak by mnie obrzydzali :D

Apetyt na normalne jedzenie też mi spadł niby głodna a nie chce sie nic jesc

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś wie co u Misi?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Wiaraczynicuda śliczny brzusio! Mi mój mężulek wczoraj zadał pytanie co będzie ze skórą brzucha po porodzie...czy będzie wisiała.. Jakby to było najważniejsze.. Zamiast mi mówić że ślicznie wyglądam i takie tam...bo ostatnio humor kiepski.. A teściowa jak mówi że taką mam ładną cerę i na buzi nic się nie zmieniłam..to na drugi dzień zawsze wywala mi coś na twarzy.. :-)
    a ja się sama zastanawiam czy ta skora brzucha to się wchłonie sama, czy jak, czy będzie zwisała... a co do cery to mi w ciąży właśnie poprawiła mam ładna a wcześniej takiej nie miałam zawsze cos wyskoczyło ciekawe czy po ciąży już będę miała ładna czy wróci wcześniejszy stan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a ja się sama zastanawiam czy ta skora brzucha to się wchłonie sama, czy jak, czy będzie zwisała... a co do cery to mi w ciąży właśnie poprawiła mam ładna a wcześniej takiej nie miałam zawsze cos wyskoczyło ciekawe czy po ciąży już będę miała ładna czy wróci wcześniejszy stan ;)

Ja będę smarowala serum ujędrniającym , koleżanka 3lata po porodzie a brzuch zwisajacy marszczak brzydko wygląda . Ona jest szczupła w ciuchach , brzuch ukrywa w spodniach dosłownie :D

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poród SN to tylko czekam jak gin pozwoli wskoczę w pas poporodowy choć na godzinkę dziennie, ponoć rewelacja. Gorzej jak CC bo zanim wszystko się zrośnie i takie tam... Ale damy radę! Oby jakoś przeżyć poród i żeby z naszymi Dzidźkami było wszystko ok :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Jak poród SN to tylko czekam jak gin pozwoli wskoczę w pas poporodowy choć na godzinkę dziennie, ponoć rewelacja. Gorzej jak CC bo zanim wszystko się zrośnie i takie tam... Ale damy radę! Oby jakoś przeżyć poród i żeby z naszymi Dzidźkami było wszystko ok :-)
    Jak mnie otwierali i później chodzić musiałam to bylam na oddziale gdzie byly kobiety po operacjach jesna się śmiała przed swoją ze poprosi o liposukcje przy okazji bo skoro juz mają otwierać haha :D

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje ceska, coraz wiecej tych naszych wrzesniowych maluszków się rodzi , ja wczoraj miałam wizyte , dziewczynki nie bedą duże , ale gin mówił ze jak na blixniaki to waga jest wporządku , choć mi sie wydaje ze troche mało , ważą 2050 kg i 2150 kg
    wszystko wporządku łożysko na 3 stopień , pessar trzyma , wizyte mam 2 września i jak wszystko bedzie oki tego 2 to na 10 cesarka , ale dostałam skierowanie na badania bo lekarza wzczoraj zaniepokoiło moje ciśnienie 170/110 , i obrzęki , *(chociaz mi sie wydaje ze nie mam az takich obrzęków) byłam rano na pobraniu krwi wyniki bedą około 15 to podziele się z wami jak wyszły , ale wiem ze jak tylko bedzie jakies ryzyko to bedziemy szybciej rozwiązywać ciążę , a gin mówił ze pessar tak się zassał w szyjke ze mozliwe nawet ze mogłabym przenosić ciąże ,

ceska lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska! Woooo GRATULACJE! Mega szybki poród :)

Co do spinki na szybszy poród...hmmm chyba mnie troszkę dopadło :D Niby chciałabym już urodzić a z drugiej strony wydaje mi się, że tym razem przenoszę :(
    Chociaż nie wiem co myśleć...w karcie ciąży mam wpisane 2 terminy porodu - wg. OM to 07.09.2015 natomiast wg. wszystkich USG wychodzi 29.08.2015 i taki też termin wyznaczył i podkreślił mo gin :/. Na forum podałam 03.09.2015 ponieważ taki termin określiło belly w stosunku do mojej ostatniej owulacji :) Tak więc...pożyjemy zobaczymy, w któryś termin na pewno się wszczelę ;)

ceska lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ceska gratulacje!Super:)
    My dzis zmykamy na dzialke,bo juro mamy rocznice slubu i dzis spedzamy z naszymi Mamami a jutro sami.Srednio sie czuje,bo boli mnie mega cale podwozie jakbym miala siniaki i promieniuje na plecy...Skurcze pojedyncze sa nad ranem,ale takie slabe.Najchetniej bym tylko lezala.No,ale nic.Dzis odbebnie gosci a na jutro Maz zaprosil mnie na obiad do restauracji,w ktorej mielismy wesele :)
    Milego dnia Mamuski!:)

ceska lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wiaraczynicuda to niziutko juz brzucho masz...
    Ehhhh mi tak wszyscy mówią i mam juz dosyć:P nie ważne czy nisko, wazzne czy byl nisko od początku;) tak jak u mnie- zawsze meeeega nisko mialam brzuch wiec na przyklad to w moim przypadku o niczym nie świadczy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Rozumiem Cię. Niby mi przechodzi zgagą, juz pare dni nie mialam, ale wymioty wciąż się utrzymują :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam problem z krzepliwością mała tak atakuje nogami kolo żeber ze po pękały mi naczynka i siniaki mi się robią takie dwa placki gdzie ma nogi,śmieszne

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2121 2122 2123 2124 2125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ