WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy alutka już po:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mdłości mnie wykończa..myślałam że to dotyczy tylko 1 trymestru a średnio co kilka tygodni wracają :-(

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie moje mieszkanko na błysk uprzątnięte też jeszcze nie jest,ale wiem że w razie wu mój mężuś chatkę ogarnie na nasz powrót , bo mi to obiecał

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Te mdłości mnie wykończa..myślałam że to dotyczy tylko 1 trymestru a średnio co kilka tygodni wracają :-(
    Co kilka tygodni , tez bym chciała .
    Ja od jakiś 2 się męczę wczoraj znowu z rana porcelane przytulilam , u tak dzień w dzień mnie cofa

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani razu nie wymiotowalam ale już sama nie wiem co lepsze..mdli mnie nawet po wodzie i to zawsze następuje po kilku dniach tzw wilczego głodu. No w końcu jakąś równowaga musi być :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze zaraz muszę pojechać na zakupy. Mąż w pracy a ja wczoraj wywaliłam prawie wszystko z lodówki i zostało w niej tylko swiało :-). Ciekawe co kupie pewnie masło i bułkę bo przecież na nic nie mam ochoty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wiaraczynicuda to niziutko juz brzucho masz...

Ja właśnie się od jakiegoś czasu zastanawiam czy ten mój brzuch się obniżył czy nie i nadal nie wiem hehe mi się wydaje ze on ciągle taki sam jest, mama się mnie pyta czy lepiej mi się oddycha sama nie wiem czy lepiej hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka hahaha jak szłam ostatnio i mnie id rana mulilo to nawet na ludzi spojrzałam i mnie cofalo hahaha tak jak by mnie obrzydzali :D

Apetyt na normalne jedzenie też mi spadł niby głodna a nie chce sie nic jesc

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś wie co u Misi?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Wiaraczynicuda śliczny brzusio! Mi mój mężulek wczoraj zadał pytanie co będzie ze skórą brzucha po porodzie...czy będzie wisiała.. Jakby to było najważniejsze.. Zamiast mi mówić że ślicznie wyglądam i takie tam...bo ostatnio humor kiepski.. A teściowa jak mówi że taką mam ładną cerę i na buzi nic się nie zmieniłam..to na drugi dzień zawsze wywala mi coś na twarzy.. :-)
    a ja się sama zastanawiam czy ta skora brzucha to się wchłonie sama, czy jak, czy będzie zwisała... a co do cery to mi w ciąży właśnie poprawiła mam ładna a wcześniej takiej nie miałam zawsze cos wyskoczyło ciekawe czy po ciąży już będę miała ładna czy wróci wcześniejszy stan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a ja się sama zastanawiam czy ta skora brzucha to się wchłonie sama, czy jak, czy będzie zwisała... a co do cery to mi w ciąży właśnie poprawiła mam ładna a wcześniej takiej nie miałam zawsze cos wyskoczyło ciekawe czy po ciąży już będę miała ładna czy wróci wcześniejszy stan ;)

Ja będę smarowala serum ujędrniającym , koleżanka 3lata po porodzie a brzuch zwisajacy marszczak brzydko wygląda . Ona jest szczupła w ciuchach , brzuch ukrywa w spodniach dosłownie :D

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poród SN to tylko czekam jak gin pozwoli wskoczę w pas poporodowy choć na godzinkę dziennie, ponoć rewelacja. Gorzej jak CC bo zanim wszystko się zrośnie i takie tam... Ale damy radę! Oby jakoś przeżyć poród i żeby z naszymi Dzidźkami było wszystko ok :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Jak poród SN to tylko czekam jak gin pozwoli wskoczę w pas poporodowy choć na godzinkę dziennie, ponoć rewelacja. Gorzej jak CC bo zanim wszystko się zrośnie i takie tam... Ale damy radę! Oby jakoś przeżyć poród i żeby z naszymi Dzidźkami było wszystko ok :-)
    Jak mnie otwierali i później chodzić musiałam to bylam na oddziale gdzie byly kobiety po operacjach jesna się śmiała przed swoją ze poprosi o liposukcje przy okazji bo skoro juz mają otwierać haha :D

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje ceska, coraz wiecej tych naszych wrzesniowych maluszków się rodzi , ja wczoraj miałam wizyte , dziewczynki nie bedą duże , ale gin mówił ze jak na blixniaki to waga jest wporządku , choć mi sie wydaje ze troche mało , ważą 2050 kg i 2150 kg
    wszystko wporządku łożysko na 3 stopień , pessar trzyma , wizyte mam 2 września i jak wszystko bedzie oki tego 2 to na 10 cesarka , ale dostałam skierowanie na badania bo lekarza wzczoraj zaniepokoiło moje ciśnienie 170/110 , i obrzęki , *(chociaz mi sie wydaje ze nie mam az takich obrzęków) byłam rano na pobraniu krwi wyniki bedą około 15 to podziele się z wami jak wyszły , ale wiem ze jak tylko bedzie jakies ryzyko to bedziemy szybciej rozwiązywać ciążę , a gin mówił ze pessar tak się zassał w szyjke ze mozliwe nawet ze mogłabym przenosić ciąże ,

ceska lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska! Woooo GRATULACJE! Mega szybki poród :)

Co do spinki na szybszy poród...hmmm chyba mnie troszkę dopadło :D Niby chciałabym już urodzić a z drugiej strony wydaje mi się, że tym razem przenoszę :(
    Chociaż nie wiem co myśleć...w karcie ciąży mam wpisane 2 terminy porodu - wg. OM to 07.09.2015 natomiast wg. wszystkich USG wychodzi 29.08.2015 i taki też termin wyznaczył i podkreślił mo gin :/. Na forum podałam 03.09.2015 ponieważ taki termin określiło belly w stosunku do mojej ostatniej owulacji :) Tak więc...pożyjemy zobaczymy, w któryś termin na pewno się wszczelę ;)

ceska lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ceska gratulacje!Super:)
    My dzis zmykamy na dzialke,bo juro mamy rocznice slubu i dzis spedzamy z naszymi Mamami a jutro sami.Srednio sie czuje,bo boli mnie mega cale podwozie jakbym miala siniaki i promieniuje na plecy...Skurcze pojedyncze sa nad ranem,ale takie slabe.Najchetniej bym tylko lezala.No,ale nic.Dzis odbebnie gosci a na jutro Maz zaprosil mnie na obiad do restauracji,w ktorej mielismy wesele :)
    Milego dnia Mamuski!:)

ceska lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wiaraczynicuda to niziutko juz brzucho masz...
    Ehhhh mi tak wszyscy mówią i mam juz dosyć:P nie ważne czy nisko, wazzne czy byl nisko od początku;) tak jak u mnie- zawsze meeeega nisko mialam brzuch wiec na przyklad to w moim przypadku o niczym nie świadczy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Rozumiem Cię. Niby mi przechodzi zgagą, juz pare dni nie mialam, ale wymioty wciąż się utrzymują :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam problem z krzepliwością mała tak atakuje nogami kolo żeber ze po pękały mi naczynka i siniaki mi się robią takie dwa placki gdzie ma nogi,śmieszne

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2121 2122 2123 2124 2125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ