Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1106297bdb32.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/321127fdc528.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f526b48baa1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3de3a7fbbffb.jpg
Matka od rana na szmacie i przy żelazku, ale pokoik w końcu zrobiony na gotowomarlenak_me, Lilla My, diatomka, la_lenka, 4me, kasig, Czarna_88, Wonderland, Carolline, wiaraczynicuda, AniaM, easymum, skabarka, snoopy_etka, Paulinek, trix, Anitka201, chabasse, Gusiak, Sajgonara lubią tę wiadomość
-
w mojej klinice tez wszystkim dają, nawet jak ktos nie chce to pobierają badanie do znieczulenia i twierdzą że przy większych bólach po około godzinie już nie ma takiej kobiety, która znieczulenia nie chce
dlatego ja będę tam rodzić - mam nadzieję!!
-
Paulinek ładny pokoik
bardzo
U nas w szpitalu jest możliwość ZZO Ale nie wiem czy się zdecyduje zobaczymy jak będzie -
nick nieaktualnyLaski, czy któraś ma fotelik na bazie Kiddy isofix 2 i pochyłą kanapę w samochodzie? Da radę?
Musimy kupić fotelik małemu inny, bo do standardowego jest za malutki i na dłuższą trasę nie pojedzie - bródka się zapada w klatę i ciężko oddychać. Fotelik musi być z możliwością leżenia w czasie jazdy samochodem, więc jest tylk 1 taki na rynku - Kiddy evo-lunafix... i teraz problem jest taki, że żeby zmierzyć fotelik do auta, musiałabym jechać do Wawki z Lublinawięc chcemy kupić w ciemno.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilla My - mamy, to jest wkładka dla noworodków, a nie dla wcześniaków
Poza tym tu nie chodzi tylko o długość ciała, ale też o masę (foteliki standardowo pasują na dzieci ok. 3 kg) i o wiotkość krtani u wcześniaków. Jeździmy z nim w foteliku zwykłym (który zresztą i tak słabo nam pasuje do tej pochyłej kanapy i potrzebujemy wałek dystansowy jako klin pod fotelik), ale po pół godzinie w foteliku widać, że maluti się męczy. A chcemy też jeździć w dalsze trasy bez obawWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 14:24
-
Sigma, ja mam Kiddy Evolution Pro 2 i pochyłą kanapę - ze wszystkich, które dopasowywaliśmy tylko ten po zamontowaniu miał odpowiedni kąt nachylenia. Ze zdjęć w necie wyglądają dosyć podobnie, ale wiadomo, że najlepiej byłoby przymierzyć jednak do auta. Tylko u mnie znowu na bazie było gorzej niż sam fotelik, więc jest bez.
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWonderland - kurczę, ta sama baza jest pod evolution pro 2 i evo-lunafix... a jaki samochód? wygooglam zdjęcie tylnej kanapy i porównam
u nas peugeot 407.
Mówisz, że na bazie było gorzej - ale dało się ją w ogóle zamontować zgodnie z zamysłem producenta?czy kompletnie nie pasowała?
Te foteliki są prawie identyczne, producent po prostu sprytnie sobie zrobił "usprawnienie" takie, że nowszy model jest montowalny tylko na bazie isofix i dzięki temu niby może się rozkładać do leżącej pozycji również w samochodzie (nie przeszkadza rączka w położonej pozycji). Tak naprawdę technologia się raczej nie różni, tylko marketing kazał im wsadzić w evolution pro 2 te plastikowe zaślepki przy prowadnicach pasów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 14:27
-
Montowaliśmy do Laguny. Ogólnie dało się zamontować, ale kąt plecków nie był 45 stopni (czyli niby to idealnie), tylko ok 39. Kąt powienien być minimum 30. Na bazie też dałoby radę, ale po rozmowie ze sprzedawcą i zobaczeniu jak w praktyce zamontować bez bazy i czy będzie to dla nas bardzo skomplikowanie, zrezygnowaliśmy z niej
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWonderland wrote:Montowaliśmy do Laguny. Ogólnie dało się zamontować, ale kąt plecków nie był 45 stopni (czyli niby to idealnie), tylko ok 39. Kąt powienien być minimum 30. Na bazie też dałoby radę, ale po rozmowie ze sprzedawcą i zobaczeniu jak w praktyce zamontować bez bazy i czy będzie to dla nas bardzo skomplikowanie, zrezygnowaliśmy z niej
Te 39 stopni to też nie ma dramatu
-
Sigma wrote:Laski, czy któraś ma fotelik na bazie Kiddy isofix 2 i pochyłą kanapę w samochodzie? Da radę?
Musimy kupić fotelik małemu inny, bo do standardowego jest za malutki i na dłuższą trasę nie pojedzie - bródka się zapada w klatę i ciężko oddychać. Fotelik musi być z możliwością leżenia w czasie jazdy samochodem, więc jest tylk 1 taki na rynku - Kiddy evo-lunafix... i teraz problem jest taki, że żeby zmierzyć fotelik do auta, musiałabym jechać do Wawki z Lublinawięc chcemy kupić w ciemno.
-
nick nieaktualnyKathleen - nie sprawdzaliśmy, bo z tego co wiem, tylko kiddy evo-lunafix ma możliwość rozłożenia do pozycji leżącej w trakcie jazdy. Ale mogę się mylić, bo bazuję na informacjach z sieci... czy któryś z fotelików peg perego ma podobne rozwiązanie?
Wonderland - no właśnie wałek mamy, tylko czy można go stosować pod bazę isofix? Na blogu "osiem gwiazdek" pisali, że wałki dystansowe są ok pod sam fotelik, natomiast przy opcji z bazą nie da się już nic podeprzeć dodatkowo. -
nick nieaktualnyAmelka od 11.40 jest z nami
3290 g 54 cm.
snoopy_etka, agatka196, Wonderland, Lilla My, Staraczka23, aldonaa, magdalenkaihelenka, easymum, wiaraczynicuda, Nancy87, julita, karolcia87, Dżuls, AniaM, Czarna_88, 4me, Sigma, kasig, .ona., kiti, Paulinek, trix, Anitka201, Kasiarzynka, anula1990, Carolline, adzia, ceska, monaaa85, Bruma, sweety, agniesja, przyszła mama, Gusiak lubią tę wiadomość