Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Dżuls rozbawiłaś mnie.
Mój to tylko czeka kiedy przy atakować może. Nie powiem czasem boli ale i tak stwierdzam że dla mnie sex w ciąży jest najlepszy
znaczy możecie sex ale orgazmu są boskie
Byłam w lidlu i faktycznie te bezrękawniki są super tylko szkoda że takie duże.
Super ze Lady do domu z Zuzia wracają -
Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:50
-
MadziaRatMed wrote:A co jest miedzy kruchym spodem a bananami? Szukam sprawdzonego przepisu na takie tarty co sie kupuje gotowe, ni to budyn, ni krem.[/QUOT
- robi się krem patissiere i potem miksuje z odrobiną miękkiego masła. bardzo proste w zrobieniu i przepis bez problemu znajdziesz w necie.
p.s. Witam wszystkich w 38 tyg , czytam od jakiegoś czasu, ale u mnie tak nudno było do tej pory, że nawet nie było o czym pisaćMadziaRatMed lubi tę wiadomość
nowicjuszka -
kapturnica wrote:Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.kapturnica lubi tę wiadomość
-
Witam
gratuluje nowym mamusiom
Ja aktualnie zmierzam się z nerwowością Zuzi
-> reakcja na nowe otoczenie, jesteśmy w domku, i non stop płaczemy, :p a w szpitalu była taka cichutka
Gusiak, agatka196, magdalenkaihelenka, SweetCherryPie, Lilla My, Kucykowa, Terazsięuda:-), adzia, snoopy_etka, bento, Wonderland, diatomka, .ona., easymum, Kasiarzynka, anula1990, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań
) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGusiak te podstawowe szczepienia sa bezplatne placi sie za szczepionki skojarzone. My wybieramy te 5 w 1.
Lady ciesze sie ze jestescie juz u siebie.
Chcialam dzisi wyganiac mloda ale maz postanowil sobie do lasu pojechac wiec siedze sama w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:10
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań
) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?
Co do zasady szczepienia są w ramach NFZ, a szczepienia 5w1 lub 6w1 nie są dodatkowe - chodzi o to, że możemy wymienić darmową szczepionkę NFZ na własną 6w1 lub 5w1, żeby dziecko dostało 1 lub dwa zastrzyki, a nie 3.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
agatka196 wrote:Ja przed chwila przeczytałam R to co trix napisała i staremu chęci odeszły. Pewnie do jutra.
Ale mina bezcenna. Że faktycznie jak dr bada to mówi główka wysoko lub nisko.
hehe, to widzę, że nie jestem sama;)
Lady - super, że jesteście już w domku
Gusiak - zależy jaką opcję wybierzesz. Podstawowe są bezpłatne, ale są w 3 ukłuciach na jednej wizycie. Możesz wybrać zamiast niej płatną szczepionkę i wtedy masz 5w1, albo 6w1.
Widzę, że dziewczyny już odpisały;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:14