X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Wpisz sobie na fb jego imię i nazwisko. To zdjęcie profilowe to aktualne tak jak teraz wygląda :-P. Ale kolejne dziecko ma w drodze. Tez sobie chłopak nie żałuję :-P

A to jest Wojciech cz.? Nie mogę go znaleźć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie zrobiłam dobrze - na obiadokolację przygotowałam placki tortilli z kurczakiem i furą warzyw. Ledwo siedzę z najedzenia. Mogłabym iść w nocy rodzić, sił by mi dziś nie zabrakło :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A wiecie co ja wczoraj zrobilam ?

Umylam nogi w umywalce :D Nie wiem jak, ale umylam :)
    Tez to zrobilam :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A to jest Wojciech cz.? Nie mogę go znaleźć.
    Nie Wojtas to Anulka :-P
    Mój Karol B

Wysłałam Ci na fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:04

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja też jeszcze sięgam do umywalki. Ba do zlewu w kuchni :-).
    Wypadła mi śmietaną z lodówki na stopę i nie wiedziałam co zrobić. Do zlewu wsadziłam i nawet to wyszło.

Kucykowa lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Pociesz go, ze wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy wiec niech korzysta poki moze, bo potem sie na niego wypniesz :P
    Mój powiedzial, że czuje się przedmiotowo XD Bo chce go tylko do własnych celów wykorzystywać XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też miałam nadzieję, że w końcu będzie szał ciał i uprzęży... A było kiepsko, chyba prawdziwa utrata dziewictwa mniej bolała. :(
    No my się po porodzie zbieraliśmy jak do jeża i tez nie było przyjemnie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls rozbawiłaś mnie. :-D

Mój to tylko czeka kiedy przy atakować może :-). Nie powiem czasem boli ale i tak stwierdzam że dla mnie sex w ciąży jest najlepszy :-) znaczy możecie sex ale orgazmu są boskie :-)

Byłam w lidlu i faktycznie te bezrękawniki są super tylko szkoda że takie duże.

Super ze Lady do domu z Zuzia wracają :-)
    Ja prawie cala ciaze miałam taaaaaaaakie libido! Teraz przez stresy z tym ulozeniem i duży brzuch plus notoryczne zgagi jakoś mi się nie bardzo chce :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwila przeczytałam R to co trix napisała i staremu chęci odeszły. Pewnie do jutra.:-P Ale mina bezcenna. Że faktycznie jak dr bada to mówi główka wysoko lub nisko.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
    Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:50

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A co jest miedzy kruchym spodem a bananami? Szukam sprawdzonego przepisu na takie tarty co sie kupuje gotowe, ni to budyn, ni krem.[/QUOT
    - robi się krem patissiere i potem miksuje z odrobiną miękkiego masła. bardzo proste w zrobieniu i przepis bez problemu znajdziesz w necie.

p.s. Witam wszystkich w 38 tyg , czytam od jakiegoś czasu, ale u mnie tak nudno było do tej pory, że nawet nie było o czym pisać:)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

nowicjuszka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
    Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.
    No mój siedzi głową w górze. Lekarz mowi, że jak robił przewrotki niedawno to jest spora szansa, że wróci na miejsce. Ale u mnie Tym od dawna tak siedzi i nikłe szansę na obrót więc mam grzecznie czekać aż się zacznie. Sn posladkowe nigdy w życiu więc albo się obróci albo Cc. Ta perspektywa jest dla mnie mocno przerażająca ale coz, chyba się muszę z nią pogodzić :/

kapturnica lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) gratuluje nowym mamusiom :) Ja aktualnie zmierzam się z nerwowością Zuzi :P -> reakcja na nowe otoczenie, jesteśmy w domku, i non stop płaczemy, :p a w szpitalu była taka cichutka :)

Gusiak, agatka196, magdalenkaihelenka, SweetCherryPie, Lilla My, Kucykowa, Terazsięuda:-), adzia, snoopy_etka, bento, Wonderland, diatomka, .ona., easymum, Kasiarzynka, anula1990, Anitka201 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań :D ) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję powrotu do domku... cieszcie się sobą, niech Zuzia oswaja się z nowym otoczeniem =)

A jak tam się czujesz po porodzie? ... w ogóle opisuj nam tutaj jak wyglądał poród, czekamy na szczegóły =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super ze w domku juz jesteście. :-) Zuzia musi przywyknąć do otoczenia.
    A jak tam teściowa pojechała czy teraz wtrąca swoje 4 grosze?
    Jak się czujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, super ze juz w domu jestescie:) czekamy na opis porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak te podstawowe szczepienia sa bezplatne placi sie za szczepionki skojarzone. My wybieramy te 5 w 1.

Lady ciesze sie ze jestescie juz u siebie.

Chcialam dzisi wyganiac mloda ale maz postanowil sobie do lasu pojechac wiec siedze sama w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:10

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań :D ) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?

Co do zasady szczepienia są w ramach NFZ, a szczepienia 5w1 lub 6w1 nie są dodatkowe - chodzi o to, że możemy wymienić darmową szczepionkę NFZ na własną 6w1 lub 5w1, żeby dziecko dostało 1 lub dwa zastrzyki, a nie 3.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • trix Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja przed chwila przeczytałam R to co trix napisała i staremu chęci odeszły. Pewnie do jutra.:-P Ale mina bezcenna. Że faktycznie jak dr bada to mówi główka wysoko lub nisko.

hehe, to widzę, że nie jestem sama;)

Lady - super, że jesteście już w domku

Gusiak - zależy jaką opcję wybierzesz. Podstawowe są bezpłatne, ale są w 3 ukłuciach na jednej wizycie. Możesz wybrać zamiast niej płatną szczepionkę i wtedy masz 5w1, albo 6w1.

Widzę, że dziewczyny już odpisały;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:14

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ