Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Wpisz sobie na fb jego imię i nazwisko. To zdjęcie profilowe to aktualne tak jak teraz wygląda :-P. Ale kolejne dziecko ma w drodze. Tez sobie chłopak nie żałuję :-P

A to jest Wojciech cz.? Nie mogę go znaleźć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie zrobiłam dobrze - na obiadokolację przygotowałam placki tortilli z kurczakiem i furą warzyw. Ledwo siedzę z najedzenia. Mogłabym iść w nocy rodzić, sił by mi dziś nie zabrakło :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A wiecie co ja wczoraj zrobilam ?

Umylam nogi w umywalce :D Nie wiem jak, ale umylam :)
    Tez to zrobilam :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A to jest Wojciech cz.? Nie mogę go znaleźć.
    Nie Wojtas to Anulka :-P
    Mój Karol B

Wysłałam Ci na fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:04

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja też jeszcze sięgam do umywalki. Ba do zlewu w kuchni :-).
    Wypadła mi śmietaną z lodówki na stopę i nie wiedziałam co zrobić. Do zlewu wsadziłam i nawet to wyszło.

Kucykowa lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Pociesz go, ze wiekszosc porodow zaczyna sie w nocy wiec niech korzysta poki moze, bo potem sie na niego wypniesz :P
    Mój powiedzial, że czuje się przedmiotowo XD Bo chce go tylko do własnych celów wykorzystywać XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też miałam nadzieję, że w końcu będzie szał ciał i uprzęży... A było kiepsko, chyba prawdziwa utrata dziewictwa mniej bolała. :(
    No my się po porodzie zbieraliśmy jak do jeża i tez nie było przyjemnie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls rozbawiłaś mnie. :-D

Mój to tylko czeka kiedy przy atakować może :-). Nie powiem czasem boli ale i tak stwierdzam że dla mnie sex w ciąży jest najlepszy :-) znaczy możecie sex ale orgazmu są boskie :-)

Byłam w lidlu i faktycznie te bezrękawniki są super tylko szkoda że takie duże.

Super ze Lady do domu z Zuzia wracają :-)
    Ja prawie cala ciaze miałam taaaaaaaakie libido! Teraz przez stresy z tym ulozeniem i duży brzuch plus notoryczne zgagi jakoś mi się nie bardzo chce :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwila przeczytałam R to co trix napisała i staremu chęci odeszły. Pewnie do jutra.:-P Ale mina bezcenna. Że faktycznie jak dr bada to mówi główka wysoko lub nisko.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
    Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 20:50

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A co jest miedzy kruchym spodem a bananami? Szukam sprawdzonego przepisu na takie tarty co sie kupuje gotowe, ni to budyn, ni krem.[/QUOT
    - robi się krem patissiere i potem miksuje z odrobiną miękkiego masła. bardzo proste w zrobieniu i przepis bez problemu znajdziesz w necie.

p.s. Witam wszystkich w 38 tyg , czytam od jakiegoś czasu, ale u mnie tak nudno było do tej pory, że nawet nie było o czym pisać:)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

nowicjuszka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny podczytuje Was co jakis czas. Mam do Was pytanie zdarzyło sie którejs ,żeby dziecior na tym etapie obrócił sie z pozycji głowkowej na pośladkowa ? Moj siedzial ostatnie kilka tygodni głowa w dól a dzis na usg siedzi na pupie jak na tronie. I powiem Wam ,ze troche mnie to zszokowało niestety.Mówią ,że małe szanse sa na takim etapie by dziecko fikło głowa w dól ale ,że zrobi myka na odwrót ??
    Kurde CC chciałabym uniknąć a przy tym ułożeniu to chyba mało prawdopodobne.
    No mój siedzi głową w górze. Lekarz mowi, że jak robił przewrotki niedawno to jest spora szansa, że wróci na miejsce. Ale u mnie Tym od dawna tak siedzi i nikłe szansę na obrót więc mam grzecznie czekać aż się zacznie. Sn posladkowe nigdy w życiu więc albo się obróci albo Cc. Ta perspektywa jest dla mnie mocno przerażająca ale coz, chyba się muszę z nią pogodzić :/

kapturnica lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) gratuluje nowym mamusiom :) Ja aktualnie zmierzam się z nerwowością Zuzi :P -> reakcja na nowe otoczenie, jesteśmy w domku, i non stop płaczemy, :p a w szpitalu była taka cichutka :)

Gusiak, agatka196, nick nieaktualny, SweetCherryPie, Lilla My, Kucykowa, Terazsięuda:-), adzia, snoopy_etka, bento, Wonderland, diatomka, .ona., easymum, Kasiarzynka, anula1990, Anitka201 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań :D ) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję powrotu do domku... cieszcie się sobą, niech Zuzia oswaja się z nowym otoczeniem =)

A jak tam się czujesz po porodzie? ... w ogóle opisuj nam tutaj jak wyglądał poród, czekamy na szczegóły =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super ze w domku juz jesteście. :-) Zuzia musi przywyknąć do otoczenia.
    A jak tam teściowa pojechała czy teraz wtrąca swoje 4 grosze?
    Jak się czujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, super ze juz w domu jestescie:) czekamy na opis porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak te podstawowe szczepienia sa bezplatne placi sie za szczepionki skojarzone. My wybieramy te 5 w 1.

Lady ciesze sie ze jestescie juz u siebie.

Chcialam dzisi wyganiac mloda ale maz postanowil sobie do lasu pojechac wiec siedze sama w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:10

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mam pytanie z innej beczki... (swoją drogą dziś mam dzień pytań :D ) jak to jest ze szczepieniami dla maluszka... w sensie chodzi mi o te podstawowe szczepienia jak to wygląda w praktyce... zapisujemy się do przychodni, tam nas informują kiedy i jakie szczepienie należy zrobić i teraz pytanie czy te podstawowe szczepienia są płatne, czy to w ramach NFZ i płaci się jedynie jeśli wybierzemy opcje tych dodatkwocyh szczepień 5w1 etc... ?

Co do zasady szczepienia są w ramach NFZ, a szczepienia 5w1 lub 6w1 nie są dodatkowe - chodzi o to, że możemy wymienić darmową szczepionkę NFZ na własną 6w1 lub 5w1, żeby dziecko dostało 1 lub dwa zastrzyki, a nie 3.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • trix Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja przed chwila przeczytałam R to co trix napisała i staremu chęci odeszły. Pewnie do jutra.:-P Ale mina bezcenna. Że faktycznie jak dr bada to mówi główka wysoko lub nisko.

hehe, to widzę, że nie jestem sama;)

Lady - super, że jesteście już w domku

Gusiak - zależy jaką opcję wybierzesz. Podstawowe są bezpłatne, ale są w 3 ukłuciach na jednej wizycie. Możesz wybrać zamiast niej płatną szczepionkę i wtedy masz 5w1, albo 6w1.

Widzę, że dziewczyny już odpisały;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:14

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ