X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super że już w domku jesteście. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród był szybki :P 17 pojechałam do szpitala na wywołanie, założyli nam balonik, ale nic nie ruszyło. Więc stwierdzili że skoro tak to sobie poczekamy ;/ No i czekałam, czekałam. 19 dopadł mnie kryzys, zaczęłam płakać widząc te mamusie z noworodkami, nawet psychologa do mnie wysłali XD. 20 sierpnia na obchodzie lekarka mówi że to 39 tydzień + 1 i spróbujemy masażu szyjki. Poszłam do sali badań i czekam, kazali mi wejść jako ostatnia. O 9.10 wchodzę, zdejmuję majtki i widzę na wkładce krew, sobie pomyślałam że to po badaniu dzień wcześniej i po gynalginie. Siadam na fotel. Kładę jedną nogę, potem drugą i chlup! Poszły mi wody płodowe, lekarka się śmiała że łapy nie zdążyła włożyć XD. Podłączyli mnie pod KTG bo na porodówce miejsc nie było. Siedziałam pod KTG 2 godziny żadnego skurczkyka. I błagam piguły o odłączenie mnie od aparatury, bo mnie dupa boli od siedzenia. Zaczęłam chodzić po korytarzu. Nic. O 14 zawieziono mnie na porodówkę, czekałam na korytarzu na łóżko :P brak miejsc :P Fajnie się jeździ wózkiem inwalidzkim XD z nudów jeździłam po korytarzu. O 15 poczułam skurcza, krzyżowego, i potem było coraz gorzej o 15.20 błagałam o znieczulenie. A obiecałam sobie że nie będę krzyczeć :P a darłam się strasznie. Lekarz do mnie podchodzi i : niech sie pani tak nie drze bo to jeszcze potrwa z 13 godzin. Traci Pani siły, Sprawdza rozwarcie, a tam 6 cm. I biegiem kazał przygotować salę porodową. O 16.30 miałam już skurcze parte :) a o 16.45 mała była na świecie. Wszyscy mi gratulowali, bo mówili że jeszcze pierworódki o takim tempie nie mieli. XD I mam napisane w książece dziecka. Faza pierwsza porodu 4 godziny, II faza porodu 10 min. xD. A ja prawdziwy poród czułam od 15 do 16.45. Mój facet nie zdążył, kazałam mu sie nie spieszyć. A potem jak przyjechał do szpitala to dzwoni do mnie a ja ledwo dysząc mówie że nie zdąży bo ja rodzę. I wszedł akurat jak kładli mi ją na brzuch :) Potem umyli mnie i zaczęli przygotowywać do szycia. I tu kolejna niespodzianka, mała mnie w ogóle nie porozrywała, nie miałam żadnego pęknięcia, ani nacięcia krocza. Lekarka która przyjmowała poród powiedziała że było to niesamowite, że jak profesjonalistka byłam :P i spytała się kiedy rodzimy drugie? :P A ja na to :P może za 2 lata :)

Gusiak, Dominka92, chabasse, bento, agatka196, magdalenkaihelenka, diatomka, SweetCherryPie, Nancy87, KathleenPL, hakorośl, 4me, easymum, Czarna_88, Misi@, la_lenka, Kasiarzynka, anula1990, Anitka201, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wyjaśnienia =)
    Wiedziałam na czym to mniej więcej polega tylko się właśnie zastanawiam jak to jest z tymi podstawowymi, w normalnym trybie czy są one płatne...

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Wpisz sobie na fb jego imię i nazwisko. To zdjęcie profilowe to aktualne tak jak teraz wygląda :-P. Ale kolejne dziecko ma w drodze. Tez sobie chłopak nie żałuję :-P

Chyba 4 ma w drodze i ponoć 4 cesarkę będzie miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:28

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie ma zgage to czuc tez takie ni to cieplo ni to klucie w mostku? No od paru tyg dopadla mnie zgaga i na przemian pali przelyk ale tez i w mostku i nie wiem czy to drugie to tez zgaga czy co :/

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zyczylabym sobie takiego porodu. Super ze tak gladko poszlo.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka właśnie ponoć czwarte w drodze ma. A czy cesarke to nie wiem. Ale jurny doktorek swoją drogą :-)

Lady super poród. Oby wszystkie takie miały :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 21:37

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam laski że dzidziusie główką do góry siedzą bo sama pamiętam jak się stresowałam myślą czy już się młoda odwróciła i czy będę mieć szansę na poród SN, kurcze! a może jeszcze fiknął?

Lady super że jesteście już w domu :)

kapturnica lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wow ale szybki przebieg! Jutro fotke malej prosze;) dobrze ze juz w domku

Cos mi sie zrobilo w kaciku ust chyba zajad, bo opryszczka? Sa takie pecherzyki trzy... Moze to po tych ostrych wymiotach ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Cos mi sie zrobilo w kaciku ust chyba zajad, bo opryszczka? Sa takie pecherzyki trzy... Moze to po tych ostrych wymiotach ech

jeśli kłuje, swędzi, piecze to raczej opryszczka :/

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita nic z tych rzeczy, jedynie boli jak buzie otwieram,

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to zajady
    http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/zajady-jakie-sa-przyczyny-jak-je-odroznic-od-opryszczki_41794.html

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Czyli to zajady
    http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/zajady-jakie-sa-przyczyny-jak-je-odroznic-od-opryszczki_41794.html
    Na zajady witamina b kompleks, szybko przejdzie.

Lady zazdroszcze Ci bardzo, szczególnie braku szwów, naciec itp. Tak to mozna po porodzie od razu skakać i biegać po szpitalu :)

julita dla mnie ta myśl o cesarce to jak kara, naprawdę :/ A tak się na dom narodzin nastawialam...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Co do zasady szczepienia są w ramach NFZ, a szczepienia 5w1 lub 6w1 nie są dodatkowe - chodzi o to, że możemy wymienić darmową szczepionkę NFZ na własną 6w1 lub 5w1, żeby dziecko dostało 1 lub dwa zastrzyki, a nie 3.
    Niestety szczpionki refundowane przez NFZ to są szczepionki bardzo starej generacji i nawet pediatra, z ktorym rozmawialam ich nie polecam ;) żeby nie bylo niw rwklamowal od razu innych platnych ;)
    Jesli ktos chce szczepić to lepiej juz zainwestować w te 5 lub 6 w jednym i to właśnie ze względu na nowasza generacje a nie tylko ilość kluc...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam :) gratuluje nowym mamusiom :) Ja aktualnie zmierzam się z nerwowością Zuzi :P -> reakcja na nowe otoczenie, jesteśmy w domku, i non stop płaczemy, :p a w szpitalu była taka cichutka :)

W szpitalu dzieci odpoczywaja po porodzie ;) i z reguly sa spokojne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:31

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mloda szczepilam 5w1. Zrezygnowalam z dodatkowych jak pneumokoki czy rotawirusy bo moim zdaniem nie mają te szczepienia większego sensu, to tak jak że szczepieniem na grype - jest masa szczepów grypy, a szczepi się na kilka. My się tak z rodzicami kiedyś zaszczepilismy na grype wlasnie to potem tylko mój nieszczepiony brat był zdrowy, a ja i rodzice nie byliśmy w stanie z łóżka wstac przez dwa tygodnie. Nigdy nie miałam takiego grypska...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, super poród, gratulacje raz jeszcze i dobrze, że już razem w domku. Ktoś pytał - teściowa sobie pojechała, czy dalej się nudzi :)?

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - tak z ciekawosci, jak Twoje cukry po porodzie?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No mloda szczepilam 5w1. Zrezygnowalam z dodatkowych jak pneumokoki czy rotawirusy bo moim zdaniem nie mają te szczepienia większego sensu, to tak jak że szczepieniem na grype - jest masa szczepów grypy, a szczepi się na kilka. My się tak z rodzicami kiedyś zaszczepilismy na grype wlasnie to potem tylko mój nieszczepiony brat był zdrowy, a ja i rodzice nie byliśmy w stanie z łóżka wstac przez dwa tygodnie. Nigdy nie miałam takiego grypska...

moim zdaniem akurat pneumokoki i rota maja sens, ale kazdy robi jak uwaza.
    my mielismy 6w1.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciły do normy, kazali mi odłożyć i insulinę i glukometr, za 6 tyg mam zrobić test glukozy 75 :) ale jest b. dobrze, cukrzyca minęła :)

KathleenPL, Gusiak, anula1990, ceska lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ