Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No i wlasnie o to mi chodziło, jak pisałam dzisiaj o propozycji przejścia na prywatne zamknięte forum, dostępne tylko dla nas. Paula2013 może być osobą, która nas podczytuje, ale 'boi się" ujawnić. To miałam na myśli pisząc, że inne wątki jak zaczęły sie przenosić, to nagle pojawiało się sporo 'obcych' osób...
Skabarka - a jak wy się czujecie? -
Sigma wrote:nadal tak masz? nie mam pojecia czemu, nie ma zadnych ograniczen co do adresow @..
zaraz poszukam co google na to
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Ona chyba Ty miałaś robić aptt i INR do kliniki.... dobrze kojarzę?
Robiłam dziś te badania i oba wyniki mam na granicy minimalnej... i teraz mam trochę stresa co w związku z tym, napisz mi proszę jeśli Ty już jesteś po tych badaniach jak to wyszło u Ciebie...
Ja mam zrobic morfologie i aptt tylko, jade jutro zrobic, jak bede znala wynik aptt to dam znac.
Mysle, ze wazne, ze miescisz sie w ogole w normie. Pewnie normy tez sa zanizone, jak zwykle dla ciezarnych. Don't worry!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
aldonaa wrote:Dziewczyny bez objawów przedporodowych - PRZYPOMINAM!
Ceska miała szyjkę 4 cm i u niej też się na poród nie zanosiło, a Anetka już na świecieWiec don't worry
U mnie też nie było żadnych objawów porodowych, zaczynało mnie to wkurzać dzień przed porodem miałam taki kryzys, non stop beczałam że aż psychologa do mnie wysłali.
W ogóle pokaże Wam oczy mojej Zuzanki
I jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku. Poród i połóg miałam i mam super. Ale nie wiem czy wiecie, czy Nancy pisałam -> 12 godzin po porodzie przeżyłam kryzys. A raczej mała. Dostała 10 punktów, ale po 12 godzinach gdy przebierałam jej pieluchę z pierwszą kupą, mała nagle zaczęła mi się dławić, jakby chciała coś zwymiotować a nie mogła, przekręciłam ją na bok i wypłynęło coś przezroczysto białego a mała nie mogła złapać oddechu, zaczęłam wołać pielęgniarki że noworodek nie oddycha. W tym momencie ją poklebując, przewracając na brzuch. Przybiegła pięlegniarka i zaczęła ją cucić, ale Zuza z sekundy na sekundę robiła się fioletowa, ja patrzyłam na to wszystko, wiecie, nie wiedziałam co robić, mdleć, płakać. Zawołano drugą pielęgniarkę i reanimowano małą. Zaczęła oddychać i po ubraniu jej zawieziono ją na oddział izolacyjny dla noworodków i wcześniaków. Tam okazało się że mała urodziła się z wadą serduszka, -> niezamkniety przewód tętniczy Botalla, oraz zaksztusiła się wodami płodowymi mającymi w płucach. Kiedyś każdy szpital robił odsysanie tych wód z płuc, teraz tego nie robią, bo stwierdzili że sobie dzieciaki z tym poradzą, moja sobie nie poradziła. I odessali jej resztę tej wydzieliny na osobnym oddziale. W dniu wypisu zrobiliśmy kolejne echo serca. Okazało się że wszystko się przepięknie zamknęło w serduszku
Ale przeżyłam ten jeden horror. Teraz jest wszystko dobrze, ale świruję lekko, co 20 min wstaje i patrze czy oddycha. No Rafał też, i jutro jedziemy po monitor oddechu.
chabasse, la_lenka, Misi@, 4me, ceska, adzia, Kucykowa, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Daję listę kto się zarejestrował na drugim forum. Jeśli któraś z Was się nie rejestrowała a jest na liście, to znaczy, że ktoś z zewnątrz wykorzystał nick do zalogowania (mało prawdopodobne, ale sprawdźmy):
Aldonaa
Anulka20
Adzia
Anula1990
Agatka196
AniaM
Agniesja
Chabasse
Diatomka
Dominka92
Easymum
Ela
Gusiak
KathleenPL
Kasiarzynka
Kucykowa
Karolcia (Karolcia87)
Lila1983
Lalenka
MamaHeli (Magdalenkaihelenka)
Moka89
Marlenka_me
Misia (Misi@)
Nancy87
Paulinek
Paula2013 (jeszcze nieaktywna, bo nie wiem kto to)
Sigma
Snoopy_etka
Staraczka
Kim jest Paula2013?
-
anulka20 wrote:no ciekawa jestem kto to ta paulina 2013, a ona nas tam widzi jak już się zarejestrowała, czy nie widzi o czym piszemy? ja się zarejestrowałam jako anulka20
Nie widzi, bo musi ją najpierw Sigma albo Nancy zaakceptowaćSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny