X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy słuch prawidłowy! :)

Nancy87, Kasiarzynka, Misi@, Kucykowa lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się zastanawiam kim jest paula2013:)

paula2013 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla.My aktywowana, Paula2013 niech się tu odezwie kim jest, to aktywujemy :P

Lilla My lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jako staraczka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:18

• easymum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Weekendowe dziecko w sobote porod w poniedzialek w domu :D wszystkie ubranka za duze :D jutro na zakupy :D

Ceska, piękna jest ! A jakie masz rozmiary ciuszków? 56 za duże?

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie o to mi chodziło, jak pisałam dzisiaj o propozycji przejścia na prywatne zamknięte forum, dostępne tylko dla nas. Paula2013 może być osobą, która nas podczytuje, ale 'boi się" ujawnić. To miałam na myśli pisząc, że inne wątki jak zaczęły sie przenosić, to nagle pojawiało się sporo 'obcych' osób...

Skabarka - a jak wy się czujecie? :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    nadal tak masz? nie mam pojecia czemu, nie ma zadnych ograniczen co do adresow @.. :O zaraz poszukam co google na to
    Tak nadal. Jutro spróbuję zarejestrować się przez komputer bo teraz robie to przez tel wiec może tu tkwi problem.

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, to spróbuj faktycznie z komputera, może się uda - nie mam pojęcia co może stać na przeszkodzie w rejestracji.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ona chyba Ty miałaś robić aptt i INR do kliniki.... dobrze kojarzę? =)

Robiłam dziś te badania i oba wyniki mam na granicy minimalnej... i teraz mam trochę stresa co w związku z tym, napisz mi proszę jeśli Ty już jesteś po tych badaniach jak to wyszło u Ciebie...

Ja mam zrobic morfologie i aptt tylko, jade jutro zrobic, jak bede znala wynik aptt to dam znac.
    Mysle, ze wazne, ze miescisz sie w ogole w normie. Pewnie normy tez sa zanizone, jak zwykle dla ciezarnych. Don't worry! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny bez objawów przedporodowych - PRZYPOMINAM!

Ceska miała szyjkę 4 cm i u niej też się na poród nie zanosiło, a Anetka już na świecie :) Wiec don't worry :)

U mnie też nie było żadnych objawów porodowych, zaczynało mnie to wkurzać dzień przed porodem miałam taki kryzys, non stop beczałam że aż psychologa do mnie wysłali.
    W ogóle pokaże Wam oczy mojej Zuzanki

2j2dwdg.jpg
    I jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku :). Poród i połóg miałam i mam super. Ale nie wiem czy wiecie, czy Nancy pisałam -> 12 godzin po porodzie przeżyłam kryzys. A raczej mała. Dostała 10 punktów, ale po 12 godzinach gdy przebierałam jej pieluchę z pierwszą kupą, mała nagle zaczęła mi się dławić, jakby chciała coś zwymiotować a nie mogła, przekręciłam ją na bok i wypłynęło coś przezroczysto białego a mała nie mogła złapać oddechu, zaczęłam wołać pielęgniarki że noworodek nie oddycha. W tym momencie ją poklebując, przewracając na brzuch. Przybiegła pięlegniarka i zaczęła ją cucić, ale Zuza z sekundy na sekundę robiła się fioletowa, ja patrzyłam na to wszystko, wiecie, nie wiedziałam co robić, mdleć, płakać. Zawołano drugą pielęgniarkę i reanimowano małą. Zaczęła oddychać i po ubraniu jej zawieziono ją na oddział izolacyjny dla noworodków i wcześniaków. Tam okazało się że mała urodziła się z wadą serduszka, -> niezamkniety przewód tętniczy Botalla, oraz zaksztusiła się wodami płodowymi mającymi w płucach. Kiedyś każdy szpital robił odsysanie tych wód z płuc, teraz tego nie robią, bo stwierdzili że sobie dzieciaki z tym poradzą, moja sobie nie poradziła. I odessali jej resztę tej wydzieliny na osobnym oddziale. W dniu wypisu zrobiliśmy kolejne echo serca. Okazało się że wszystko się przepięknie zamknęło w serduszku :) Ale przeżyłam ten jeden horror. Teraz jest wszystko dobrze, ale świruję lekko, co 20 min wstaje i patrze czy oddycha. No Rafał też, i jutro jedziemy po monitor oddechu.

chabasse, la_lenka, Misi@, 4me, ceska, adzia, Kucykowa, przyszła mama lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady.. lubię za piękne oczy..:) No a z tym dławieniem to i tak podziwiam za zimną krew.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady niezla groza powialo:( mi tez z Tymem akcje zdarzaly np zachlysniecia:( katastrfofa, ro jest odruch...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wspolczuje przezyc...super, ze wszystko dobrze sie ulozylo. Malutka jest piekna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja się zarejestrowałam jako Mamcia_Lili :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Daję listę kto się zarejestrował na drugim forum. Jeśli któraś z Was się nie rejestrowała a jest na liście, to znaczy, że ktoś z zewnątrz wykorzystał nick do zalogowania (mało prawdopodobne, ale sprawdźmy):

Aldonaa
    Anulka20
    Adzia
    Anula1990
    Agatka196
    AniaM
    Agniesja
    Chabasse
    Diatomka
    Dominka92
    Easymum
    Ela
    Gusiak
    KathleenPL
    Kasiarzynka
    Kucykowa
    Karolcia (Karolcia87)
    Lila1983
    Lalenka
    MamaHeli (Magdalenkaihelenka)
    Moka89
    Marlenka_me
    Misia (Misi@)
    Nancy87
    Paulinek
    Paula2013 (jeszcze nieaktywna, bo nie wiem kto to :P)
    Sigma
    Snoopy_etka
    Staraczka

Kim jest Paula2013? :P
    A mnie nie ma a sie rejestrowałam;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawa jestem kto to ta paulina 2013, a ona nas tam widzi jak już się zarejestrowała, czy nie widzi o czym piszemy? ja się zarejestrowałam jako anulka20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:04

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja też przed chwilą się zarejestrowałam :)

Lady współczuję takiej chwili grozy :/ ale całe szczęście, że wszystko się dobrze skończyło :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    no ciekawa jestem kto to ta paulina 2013, a ona nas tam widzi jak już się zarejestrowała, czy nie widzi o czym piszemy? ja się zarejestrowałam jako anulka20

Nie widzi, bo musi ją najpierw Sigma albo Nancy zaakceptować :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mamcia_lili to kto?:)

‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ