Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja sie bardzo dobrze czujec:D w sobote juz latalam po calym oddziale, az odziwo nic mnie nie bolalo calkowicie i teraz tez nic nie czuje ze wgl rodzilam :)
    Ceska a co lekarze mówią na to, że Twoja córka taka mała? Bo 2200g to chyba za mało jak na 38 tydz...

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja sie bardzo dobrze czujec:D w sobote juz latalam po calym oddziale, az odziwo nic mnie nie bolalo calkowicie i teraz tez nic nie czuje ze wgl rodzilam :)

Znaczy, że jesteś stworzona do rodzenia dzieci ;D

KathleenPL lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    zmniejsz sobie fotkę do 100x100 pikseli max.

dzięki, spróbuję;) fajnego masz nowego Kermita ;)

Dżuls lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z kompa jutro pobawie nowym forum bo nie mam dziś siły. Ciagle mam takie rozchodzace się bóle z kręgosłupa, nie mogę siadać czy kłaść się, a jak juz to zrobię to nie mogę wstać. Ledwo chodzę, ciagle mi niedobrze, coraz ciężej się oddycha. Juz nawet do wanny nie wchodzę, tylko wanienke i stelaz przestawilam do naszego pokoju żeby pod prysznicem moc się kapac. Jak mówiłam - włączyła się opcja maruda i najchętniej bym się zamknęła gdzieś w szafie i płakała...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie jeszcze tu pisać, czy już zupełnie przenosicie się na nowe forum?

sRUqp2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Będziecie jeszcze tu pisać, czy już zupełnie przenosicie się na nowe forum?
    ja chetnie tu i tu:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie przenoszę wiec jak to forum padnie to trudno, bedzie mi go brakowax ale nie czuje potrzeby otwierania nowego

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście zamknięte forum do szczęścia potrzebne nie było. ;) Ale się zarejestrowałam żeby się nie wyłamywać.
    Jak na razie to przyzwyczajenie rządzi i głównie tu piszę - ale jak się wszyscy przeniosą i się tam rozkręci, to mogę się i tam przerzucić. Chyba się dopiero w praktyce zobaczy jak wyjdzie.

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak przywiązałam do tego forum, że aż szkoda mi je opuszczać :-)

MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jest dobrze tutaj gdzie jestem =)
    Tam się nie potrafię odnaleźć i jest mi po prostu nie wygodnie je ogarniać z telefonu, a laptopa używam dość rzadko, więc tam niby sie zalogowalam i czasem mogę zerknąć, ale wolę zostać tutaj =)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja się tak przywiązałam do tego forum, że aż szkoda mi je opuszczać :-)
    Mi się wydaje, że przyzwyczajenie jednak dużo robi i tamto forum będzie głównie np. na fotki których ktoś publicznie nie chce wstawiać.
    A główne gadulstwo o dupie maryni jednak tutaj :P Ale się w sumie zobaczy.

diatomka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam dzis meeeega slaby dzien. Naprawde myslalam, ze padnę i juz nie wstanę... I jeszcze ogarnęła mnie panika, ze w takim stanie to ja nie urodzę na pewno i ze mam wszystko gdzies- jesli dzis sie zacznie to protestuje, wpadam w histerie i niech go przez CC wyciągają ;) na szczęście poplakalam sobie prze chwilkę, dostalam wsparcie od mojego świętego kochanego chlopa i juz mi lepiej ;) dobrze, ze trwalo to tylko chwile. Niestety pewnie jutro wroci- celuje, ze kolo południa jak znów mnie sily opadną :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pożalę. Zaginęło moje zwolnienie. Dostałam od lekarza kopię, wysłałam razem z następnym zwolnieniem i znowu mnie poczta stresuje. W czwartek nadane priorytetem poleconym, z wszelkimi potwierdzeniami i nadal ma status, że nawet nie wyszło z poczty nadania. Już panikuję co będzie jak znowu zaginie...

Kasy oczywiście w tym miesiącu nic. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiście też ciężko się przestawić na nowe forum jednak myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja będę tu i tam zaglądać no chyba ze wszystkie solidarnie się tam przeniosą to i ja też. :-)

A dziś się znowu narobilam jak głupia. R zaciągnęłam do prac domowych mimo że 13h w pracy był ale już prawie, prawie jest błysk. Jeszcze jutro okno i firanki i będzie cacy :-) i stos prania do składania.

Moja Oliwia tak się teraz rozbrykała że chyba nie mam co się kłaść spać :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko jest się tam przestawić :) ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :) A mi się spać nie chce i jogurt będę jadła :) ale zaraz trzeba spać iść. I mam pytanie intymne: jak rozpoznać, że robi się bądź ma się hemoroida?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z tym tapatalkiem na komórki jest lipa - aby działał dobrze potrzeba obsługi cURL, a z kolei tego nie zrobię na darmowym serwerze na friko.pl, gdzie stoi forum, także tapatalk nie wstanie... chyba, że aktualizacja pluginu coś zmieni i nie będzie potrzebny cURL, ale to gdybanie...

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mi też ciężko jest się tam przestawić :) ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :) A mi się spać nie chce i jogurt będę jadła :) ale zaraz trzeba spać iść. I mam pytanie intymne: jak rozpoznać, że robi się bądź ma się hemoroida?
    Jak Cię mega boli przy robieniu za przeproszeniem dwójki to znaczy, że Hemoroidy jak nic. To tak zazwczyaj przy samym ujsciu z odbytu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jak Cię mega boli przy robieniu za przeproszeniem dwójki to znaczy, że Hemoroidy jak nic. To tak zazwczyaj przy samym ujsciu z odbytu.

Dziękuję za pomoc :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - czy "mozajka" na nowym forum to Ty? :) nick podobny, ale wolę się upewnić. W razie czego deaktywuję :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie osobiście zamknięte forum podoba, kiedys na podobnym dzialalismy i do dzis pozostał sentyment. Nawet glupot nikt niechciany nie bedzie mial możliwości czytać :P. W sumie, co to kogo obchodzi? Wiem, ze pewnie z braku czasu przy dwojce dzieci nie dam rady byc aktywna na dwoch frontach ;). Fajnie byloby się okreslic gdzie w końcu będziemy :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ