WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna ja korzystałam z piłki i wyszły mi hermany po niej, lekarz potwierdził, że faktycznie może mieć to związek, więc przestałam i zniknęły (buore tez cyclo3fort wiec w sumie nie wiadomo po czym zniknęły)

Moka ja piję harbate z pokrzywy w dzień, pomaga tylko troche, stopy dalej spuchnięte:/

Carolline ja miałam wibracje w pochwie przez 2 tyg w 7 mcu- mówiłąm o tym gin, a ona na to,że pacjentki zgłaszają czasem bardzo dziwne objawy i żebym się nie przejmowała, bo dzidzi zdrowa i wszystko było w normie.

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A tą herbatę to mogę w ciągu dnia? Bo większość z was pila na noc.. Nie chcę nocy spędzić w wc :p
    Mozesz:)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A "skaczecie " trochę na piłce ogóle czy korzystacie z tej piłki?
    ja skacze i kręcę kółka biodrami ale jak widać porodu to nie przyśpieszyło :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wibracji żadnych nie mam, ale nienawidzę jak mała ma czkawke, okropne uczucie jakby ciagle mi ktoś w odbyt pukal doslownie... A dzis znow ma dzien wbijania sie w żebra co też przyjemne nie jest :/ ciężko widzę ten ostatni miesiac :(

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj dziewczynki powiem Wam ze dluzy mi sie ta koncowka, plecy mi dokuczaja juz bardzo i nocne bole nog wykanczaja.i wkurza mnie ta niepewnosc, nie moge sie doczekac wizyty 3 wrzesnia zeby wiedziec czy cc czy sn.nie umiem okreslic jak hrabina siedzibo ostatnio bylam pewna ze sie przekrecila a jednk nie wiec juz nie zgaduje:Pa ruchy czuje wszedzie wiec nie wiem. niech juz lekarz powie tego 3ego co robimy:)wszystko naszykowane, przydalyby sie jeszcze jakies ogolne porzadki i mozna rodzic.troche niedowierzam ze za 2-3 tygodnie nasze zycie sie zmieni :)
    a w ogole zdecydowalismy w koncu z imieniem.Mimo ze bardziej podoba nam sie Nela to jednak bedzie Lila.mam ogromny sentyment i jeszcze przed ciaza sobie obiecalam ze jesli kiedys bedzie dziewczynka to bedzie po mojej ukochanej babci i wlasnie nie Liliana czy Lilianna tylko Lila,bo babcia tak miala na imie,byly wahania ale sentyment wygral no i dajemy tez 2 imie bo kazdy u nas ma i tutaj juz wybieral maz, poczytal o znaczeniu i dobral:) takze bedzie Lila Laura Mazurkiewicz :) ladnie?

magdalenkaihelenka, Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oddelegowalam koleżankę z kolejnymi pytaniami.
    Urodziłaś juz?
    A kiedy?
    A jak się czujesz?
    A coś juz wiesz? Itd

Boszsz litości nie mają.! Napisałam jej ze jeżeli urodze to na pewno dam znać! A teraz chce spokoju!

Carolline, Bruma lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama gratulację :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB bardzo ładne połączenie imion i nazwiska.

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nastepnych narodzin,

Ja przed 32 laty przyszlam 3 tygodnie po terminie, zostalam wyjeta z brzucha bo lekaze niechcieli dluzej ryzykowac ale mnie bylo calkiem dobrze, dlatego niedowiezam mojemu lekazowi je moja coreczka juz zaraz bedzie sie rodzic :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A ja właśnie oddelegowalam koleżankę z kolejnymi pytaniami.
    Urodziłaś juz?
    A kiedy?
    A jak się czujesz?
    A coś juz wiesz? Itd

Boszsz litości nie mają.! Napisałam jej ze jeżeli urodze to na pewno dam znać! A teraz chce spokoju!
    ja kazdemu mowilam koniec wrzesnia i tym sposobem nikt nie pyta haha :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    PannaB bardzo ładne połączenie imion i nazwiska.
    dziekuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Witam:) juz Kacperek jest na swiecie od wczoraj przez cc. 3300gram wazy i 55 cm mierzy. Urodzil sie wczoraj o 14:10. Zaczelismy silami natury bylo bardzo ciezko i malemu wahnelo sie tetno wiec nie chcielu ryzykowac i piszlam na stol

Gratulacje ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B bardzo ładnie:)
    Moja będzie Lilia Kinga, a widziałam też w gazecie że tu u mnie urodziła się Lilla, także są różne opcje tego imienia widzę :)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu. O 11 rano chlusnęło ze mnie podczas wstawania z krzesła (ok. 1 szklanki). Sprawdziłam papierkiem lakmusowym, który zabarwił się na niebiesko. W szpitalu sprawdzili i wyszło im pół na pół (cokolwiek to znaczy)... Lekarz powiedział, ze raczej nie rodze... Jestem załamana:( póki co skurcze są niewielkie i dupy nie urywają. Już mam tego serdecznie dosyć :/

in8vzdb.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherry trzymaj się, ważne ze jestes pod opieką

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu. O 11 rano chlusnęło ze mnie podczas wstawania z krzesła (ok. 1 szklanki). Sprawdziłam papierkiem lakmusowym, który zabarwił się na niebiesko. W szpitalu sprawdzili i wyszło im pół na pół (cokolwiek to znaczy)... Lekarz powiedział, ze raczej nie rodze... Jestem załamana:( póki co skurcze są niewielkie i dupy nie urywają. Już mam tego serdecznie dosyć :/

Sweet trzymam kciuki. Już niedługo się pewnie rozpakujecie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od jakiejś godzinki co chwilkkę twardnieje mega brzuszek ale niestety bez żadnych bóli:/ Wrrr dalej jakieś ćwiczenia:/

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymam kciuki, żeby akcja się rozkręcila i szybko kosma był na świecie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetcherryPie Trzymaj się kochana, jestes pod dobrą opieką!

Nancy ja mam dziś podobnie. Czasem mam bóle w dole brzucha, ale takie raczej kłucie i zrzucam to jednak na jelita.
    Dziś pojechałam na badania, potem małe spożywcze zakupy, pranie, prasowanie, objad, nawet podkurzałam podłogi ( czego od wieków nie robiłam).

Musimy jednak czekać :) Ja bym chciała ur.pod koniec sierpnia. Pełnia jest mą nadzieją :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i SweetCherryPie atakuje :) kochana jeszcze trochę....

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ