X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna ja korzystałam z piłki i wyszły mi hermany po niej, lekarz potwierdził, że faktycznie może mieć to związek, więc przestałam i zniknęły (buore tez cyclo3fort wiec w sumie nie wiadomo po czym zniknęły)

Moka ja piję harbate z pokrzywy w dzień, pomaga tylko troche, stopy dalej spuchnięte:/

Carolline ja miałam wibracje w pochwie przez 2 tyg w 7 mcu- mówiłąm o tym gin, a ona na to,że pacjentki zgłaszają czasem bardzo dziwne objawy i żebym się nie przejmowała, bo dzidzi zdrowa i wszystko było w normie.

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A tą herbatę to mogę w ciągu dnia? Bo większość z was pila na noc.. Nie chcę nocy spędzić w wc :p
    Mozesz:)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A "skaczecie " trochę na piłce ogóle czy korzystacie z tej piłki?
    ja skacze i kręcę kółka biodrami ale jak widać porodu to nie przyśpieszyło :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wibracji żadnych nie mam, ale nienawidzę jak mała ma czkawke, okropne uczucie jakby ciagle mi ktoś w odbyt pukal doslownie... A dzis znow ma dzien wbijania sie w żebra co też przyjemne nie jest :/ ciężko widzę ten ostatni miesiac :(

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoj dziewczynki powiem Wam ze dluzy mi sie ta koncowka, plecy mi dokuczaja juz bardzo i nocne bole nog wykanczaja.i wkurza mnie ta niepewnosc, nie moge sie doczekac wizyty 3 wrzesnia zeby wiedziec czy cc czy sn.nie umiem okreslic jak hrabina siedzibo ostatnio bylam pewna ze sie przekrecila a jednk nie wiec juz nie zgaduje:Pa ruchy czuje wszedzie wiec nie wiem. niech juz lekarz powie tego 3ego co robimy:)wszystko naszykowane, przydalyby sie jeszcze jakies ogolne porzadki i mozna rodzic.troche niedowierzam ze za 2-3 tygodnie nasze zycie sie zmieni :)
    a w ogole zdecydowalismy w koncu z imieniem.Mimo ze bardziej podoba nam sie Nela to jednak bedzie Lila.mam ogromny sentyment i jeszcze przed ciaza sobie obiecalam ze jesli kiedys bedzie dziewczynka to bedzie po mojej ukochanej babci i wlasnie nie Liliana czy Lilianna tylko Lila,bo babcia tak miala na imie,byly wahania ale sentyment wygral no i dajemy tez 2 imie bo kazdy u nas ma i tutaj juz wybieral maz, poczytal o znaczeniu i dobral:) takze bedzie Lila Laura Mazurkiewicz :) ladnie?

magdalenkaihelenka, Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oddelegowalam koleżankę z kolejnymi pytaniami.
    Urodziłaś juz?
    A kiedy?
    A jak się czujesz?
    A coś juz wiesz? Itd

Boszsz litości nie mają.! Napisałam jej ze jeżeli urodze to na pewno dam znać! A teraz chce spokoju!

Carolline, Bruma lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama gratulację :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB bardzo ładne połączenie imion i nazwiska.

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nastepnych narodzin,

Ja przed 32 laty przyszlam 3 tygodnie po terminie, zostalam wyjeta z brzucha bo lekaze niechcieli dluzej ryzykowac ale mnie bylo calkiem dobrze, dlatego niedowiezam mojemu lekazowi je moja coreczka juz zaraz bedzie sie rodzic :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A ja właśnie oddelegowalam koleżankę z kolejnymi pytaniami.
    Urodziłaś juz?
    A kiedy?
    A jak się czujesz?
    A coś juz wiesz? Itd

Boszsz litości nie mają.! Napisałam jej ze jeżeli urodze to na pewno dam znać! A teraz chce spokoju!
    ja kazdemu mowilam koniec wrzesnia i tym sposobem nikt nie pyta haha :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    PannaB bardzo ładne połączenie imion i nazwiska.
    dziekuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Witam:) juz Kacperek jest na swiecie od wczoraj przez cc. 3300gram wazy i 55 cm mierzy. Urodzil sie wczoraj o 14:10. Zaczelismy silami natury bylo bardzo ciezko i malemu wahnelo sie tetno wiec nie chcielu ryzykowac i piszlam na stol

Gratulacje ;)

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B bardzo ładnie:)
    Moja będzie Lilia Kinga, a widziałam też w gazecie że tu u mnie urodziła się Lilla, także są różne opcje tego imienia widzę :)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu. O 11 rano chlusnęło ze mnie podczas wstawania z krzesła (ok. 1 szklanki). Sprawdziłam papierkiem lakmusowym, który zabarwił się na niebiesko. W szpitalu sprawdzili i wyszło im pół na pół (cokolwiek to znaczy)... Lekarz powiedział, ze raczej nie rodze... Jestem załamana:( póki co skurcze są niewielkie i dupy nie urywają. Już mam tego serdecznie dosyć :/

in8vzdb.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherry trzymaj się, ważne ze jestes pod opieką

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem w szpitalu. O 11 rano chlusnęło ze mnie podczas wstawania z krzesła (ok. 1 szklanki). Sprawdziłam papierkiem lakmusowym, który zabarwił się na niebiesko. W szpitalu sprawdzili i wyszło im pół na pół (cokolwiek to znaczy)... Lekarz powiedział, ze raczej nie rodze... Jestem załamana:( póki co skurcze są niewielkie i dupy nie urywają. Już mam tego serdecznie dosyć :/

Sweet trzymam kciuki. Już niedługo się pewnie rozpakujecie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od jakiejś godzinki co chwilkkę twardnieje mega brzuszek ale niestety bez żadnych bóli:/ Wrrr dalej jakieś ćwiczenia:/

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet trzymam kciuki, żeby akcja się rozkręcila i szybko kosma był na świecie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetcherryPie Trzymaj się kochana, jestes pod dobrą opieką!

Nancy ja mam dziś podobnie. Czasem mam bóle w dole brzucha, ale takie raczej kłucie i zrzucam to jednak na jelita.
    Dziś pojechałam na badania, potem małe spożywcze zakupy, pranie, prasowanie, objad, nawet podkurzałam podłogi ( czego od wieków nie robiłam).

Musimy jednak czekać :) Ja bym chciała ur.pod koniec sierpnia. Pełnia jest mą nadzieją :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i SweetCherryPie atakuje :) kochana jeszcze trochę....

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ