WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy jak mąż pracuje na umowie zlecenie ale odprowadza składki to należy mu sie te 2 tygodnie ojcowskiego?

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama - gratulacje! Kacperek już jest, więc musisz zmienić swój nick :) Jak dojdziecie do siebie daj nam troche szczegółów i jakąs fotkę :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Easymum teraz trwa tam kontrola z zusu. Jak ustala mi ta platnosc i kjto mi wyplaci zaleglosc to ide do sadu,inspekcja pracy powiedziala ze to nie ich dzialka bo, dotyczy zasilku.

Ale mam nerrwy szok!
    Diatomka, to jest chore - dochodzić w sądzie swoich pieniędzy, które pracodawca ma OBOWIĄZEK wypłacić. To się do prasy nadaje. Nie masz jakiegoś znajomego lokalnego dziennikarza?

Współczuję Ci, bo akurat teraz takie akcje sa Ci najmniej potrzebne, ale nie możesz odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:13

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy zmieszcze się w pierwszej 20tce na pierwszej stronie ;). Bo widzę, ze rozpakowujemy się juz porządnie. Ostatnio co dzien gratulacje :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama gratuluje ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mamo - gratulacje :)

Staraczka - a jak ciocia moka pisała o tym, żeby najpierw wprowadzić do domu dziecko a pózniej psa, to nie słuchały! :P
    Ja tak wlasnie zamierzam zrobić, bo mój buldożer jest bardzo skoczny i swoją radością chce się dzielić z każdym ;)

Bento - ja mam taki wózek i tylko go wywietrzyłam, dziecko i tak będę kładła na kocyku albo flanelce, wiec odpuściłam pranie :)

Wiecie, co... Zamiast dawkować w nas emocje i wpływać na wydzielanie się u nas hormonów porodowych, to wy Bach! Urodziłam! :P nie macie dla nas litości :)

Co na opuchnięte stopy? Nie ma upałów a moje stopy są wielkie :/ bolą, pod skórą czuję wodę.. Jak siadam w klęku, to nie mogę swobodnie stop oprzeć :/ Żel z bielendy sexy mama, bardziej grzeje niż chłodzi :/ heeeeelp!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka a widzisz przeoczylam :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Co na opuchnięte stopy? Nie ma upałów a moje stopy są wielkie :/ bolą, pod skórą czuję wodę.. Jak siadam w klęku, to nie mogę swobodnie stop oprzeć :/ Żel z bielendy sexy mama, bardziej grzeje niż chłodzi :/ heeeeelp!
    Herbata z pokrzywy, duzo pic wody, nogi wysoko w górze

marlenak_me, Gusiak lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę potrzeby po prostu prać nowego materacyka, położę na niego pieluchę np. i tak będzie mała leżała, co za dużo sterylności to też niedobrze myślę :) Ale każdy robi jak uważa :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, gratulując wszystkim mamom :) Jednocześnie solidaryzuję się z tymi, co mają terminy na koniec września... ależ się naczekamy i teraz to dopiero zacznie nam się dłużyć :D
    Ja to chyba jestem jedyna, które w ogóle jeszcze nie wie, na czym stoi ;/ Mój lekarz miał cały sierpień urlopu i dopiero w poniedziałek pójdę na wizytę... może wtedy dowiem się, kiedy ściągamy pessar, odstawiamy luteinę i kiedy ten mój szkrab zechce się ze mną przywitać :D Coś lekarz wcześniej przebąkiwał, że z tą pępowiną długo mnie trzymać nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:26

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale faktycznie coś w tym jest, że chłopaki przychodzą na świat raz dwa, a dziewczyny są jakieś marudne i to trwa, i trwa, i trwa :)
    jak to baby:P

easymum lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moka a widzisz przeoczylam :D
    Chyba jak Sigma wracała z małym do domu, to wywiązał się temat psów ale nieważne :)))

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Herbata z pokrzywy, duzo pic wody, nogi wysoko w górze
    A tą herbatę to mogę w ciągu dnia? Bo większość z was pila na noc.. Nie chcę nocy spędzić w wc :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Kurcze cos moja Lilka się poobracała w nocy i tak jak zawsze miała nóżki po prawymi zebrami to teraz sa chyba po lewej stronie.. boje się żeby nie obróciła się pupa do dolu bo od 2 miesięcy lezy glowka na dol...
    ja za to ta glowe czuje po prawej zawsze (tak mi sie zdaje ze nadal glowa) a tutaj dzis po lewej :P moze probuje sie obrocic czy cos:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A "skaczecie " trochę na piłce ogóle czy korzystacie z tej piłki?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Gratuluje nowym Mamusiom :)))
    My też już odliczamy.
    Czy któraś z Was ma nacisk na nerw kulszowy??i kłucie jakby na owulacje?

Mój Mąż ojcowski wykorzysta później a teraz weźmie tydzień urlopu, bo ma bardzo dużo pracy i odpowiedzialne stanowisko nie do zastąpienia, poza tym mam blisko moja Mamuśkę, więc damy radę :)

Miłego dnia Kochane !

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam pochwalić się ze w końcu widzę swoje kości na stopach. Są po prostu śliczne. :-P
    Obrzeki zeszły same :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama wielkie gratulacje:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o wyprowadzeniu psa i pieluszce dla niego z wyprzedzeniem mowilam juz daawno temu.

Gratulacje dla nowej mamusi!

Dziewczyny czy ktoras z was ma takie uczucie jakby polknela wibrator co jakis czas u gory brzucha? Dosc nieprzyjemne wibracje, ktore jednak w miare szybko przechodza. Bo ja od 3 dni tak mam po kilka razy dziennie i nie wiem co to za cudo.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moj maz tez bierze 2 tyg urlopu ojcowskiego na porod, zeby byc ze mna i malutka.
    Szczerze to rozumiem jak sie to nie da, ale ogolnie to w koncu on zmajstrowal to co jest w brzuchu wiec niech troche ze mna posiedzi na poczatku i zobaczy z czym sie takie malenstwo je. To ze ma bardzo wysokie stanowisko w firmie i mnostwo pracy nie zmienia dla mnie niczego. Bedzie je mial i pozniej. Juz mu zapowiedzialam, ze o podrozach sluzbowych zapomina na wrzesien i pazdziernik a pewnie do konca roku o podrozach zagranicznych i tych z noclegami. Technologia tak poszla do przodu, ze wszystko sie da przez kompa i videokonferencje zalatwic. Role ojca musi w swoj zabiegany grafik wpisac juz na stale, zeby malutka tate znala a nie tylko jego zdjecie czy glos przez telefon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:51

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ