WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    U mnie problem jest tego typu, ze gdy maz sie do mnie przytula lub bawi z corka to pies jest juz przy nas i probuje sie wcisnac miedzy dwie osoby :/

U nas to samo jest i do tego ona podlatuje ni z tond ni z owąt i podgryza mi palce u rąk, każe cały czas się głaskać i dopomina się o czułości.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój gnojek szczeka jak mąż zachodzi mnie od tyłu zeby przytulić , jak stoi na balkonie i zobaczy albo słyszy ze mąż się zbliża do mnie i do brzucha to wbiega , najlepsze jak lezymy i zobaczy męża rękę na brzuchu , wskakuje do nas i mu blokuje czyli łeb kładzie na brzuch żeby tylko mąż nie ruszal :D

NATULKA lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kipie dziewczyny!
    Dzwonie do wiceprezesa co z moja wyplata a ten mi mowi ze szefowa zabronila mi puszczac jakichkolwiek pieniedzy!

Takze jestem 5 pensji do tylu!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeyyyy dziewczyny!!

W wielkim skrucie - jesteśmy już w domu - mała cudowna, Adaś na razie bardzo przejęty siostrą :) jak bede miala chwilkę wrzuce zdjęcie i opowiem co i jak :)

aleee..... pięknie jest ;)

la_lenka, Carolline, Dżuls, aldonaa, snoopy_etka, chabasse, KathleenPL, Gusiak, NATULKA, Lady Savage, 4me, bento, Bruma, .ona., Czarna_88, easymum, Nancy87, Kucykowa, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, Wonderland, diatomka, adzia, karolcia87, przyszła mama lubią tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jak przyjezdza ze swoim 4miesiecznym synkiem to moja psina wchodzi obok i podgryza mu stopki :P
    A jak ja go biore na rece to ta miauczy ze tez chce :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kipie dziewczyny!
    Dzwonie do wiceprezesa co z moja wyplata a ten mi mowi ze szefowa zabronila mi puszczac jakichkolwiek pieniedzy!

Diatomka ja nie wiem na co ty czekasz. To się nadaje tylko do Sądu Pracy! Jak można nie płacić pieniędzy przez 5 miesięcy skoro jesteś na zwolnieniu.
    Koniecznie udaj się do jakiegoś prawnika bo to pewnie nie mała kwota a każdy grosz się przyda.

Sigma, Bruma, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, na początku będziesz karmić bardzo często, jeśli odseparujesz psa na większość doby, to będzie zwyczajnie zazdrosny i będzie miał powód, żeby traktować dziecko jak konkurenta, a to nie wróży dobrych relacji.
    U nas pies świrował przez pierwszy dzień i noc po powrocie ze szpitala - nie mogła sobie sunia poradzić z emocjami, nosiło ją, próbowała skakać, zaglądać, podchodzić, lizać itd. Pierwszą noc mąż spędził w salonie razem z psem, bo kiedy pies sam był wypraszany do salonu, to wył i skuczał. Drugi dzień minął spokojniej, bo pies był wykończony po całym dniu pełnym wrażeń i nieprzespanej nocy, i zwyczajnie musiał odespać :P i od tego czasu już był spokój. Pies śpi z nami w sypialni, nie ma z tym żadnych problemów :)

Carolline, ziółek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Diatomka ja nie wiem na co ty czekasz. To się nadaje tylko do Sądu Pracy! Jak można nie płacić pieniędzy przez 5 miesięcy skoro jesteś na zwolnieniu.
    Koniecznie udaj się do jakiegoś prawnika bo to pewnie nie mała kwota a każdy grosz się przyda.
    I pamiętaj o odsetkach ;)

Ja też nie wiem czemu tego nie załatwisz, przecież to na pewno kupa kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Moja siostra jak przyjezdza ze swoim 4miesiecznym synkiem to moja psina wchodzi obok i podgryza mu stopki :P
    A jak ja go biore na rece to ta miauczy ze tez chce :D

Ja biorę pod uwagę to że inaczej z takim przyjezdnym dzieckiem a inaczej z takim co w domu 24/7 , mój wlasnie pierwszy raz mial stycznośc z takim maluszkiem dlatego bronie jego reakcji :)

Haha westchnelam sobie a mój pies normalnie na baczność :D :D

Dzisiaj jadę z siostrą do tesco autobusem , śmiała sie ze jak mnie wytrzepie na tych dziurach to wieczorem bede rodzić :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka, na początku będziesz karmić bardzo często, jeśli odseparujesz psa na większość doby, to będzie zwyczajnie zazdrosny i będzie miał powód, żeby traktować dziecko jak konkurenta, a to nie wróży dobrych relacji.
    U nas pies świrował przez pierwszy dzień i noc po powrocie ze szpitala - nie mogła sobie sunia poradzić z emocjami, nosiło ją, próbowała skakać, zaglądać, podchodzić, lizać itd. Pierwszą noc mąż spędził w salonie razem z psem, bo kiedy pies sam był wypraszany do salonu, to wył i skuczał. Drugi dzień minął spokojniej, bo pies był wykończony po całym dniu pełnym wrażeń i nieprzespanej nocy, i zwyczajnie musiał odespać :P i od tego czasu już był spokój. Pies śpi z nami w sypialni, nie ma z tym żadnych problemów :)
    A no pamiętam jak pisalas o psie i delegacji męża na kanapę :D
    Mi chodzi o czas karmienia ze pewnie bede w pokoju zamykać drzwi , no nic zobaczymy jak będzie bo to jednak pierwszy raz taka sytuacja będzie , oczywiście nie odrzucimy psa ktory jest pieszczochem , na pewno bedzie sie domagał uwagi , będzie traktowany jak do tej pory .

Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie, biorę roczny urlop 80% a później najprawdopodobniej zaległy urlop który się uzbierał i zbiera nadal ;)
    mąż zostaje ze mną conajmniej 2 tyg. całe szczęście nie musi nikogo pytać o pozwolenie bo jest na własnej działalności a swoich pracowników ogarnie telefonicznie i mailowo :)

Diatomka współczuję, masz pojebanego pracodawcę - jedno jest pewne, musisz interweniować...

co do psa, weterynarz powiedziała mi to samo aby wyprowadzić psa i wnieść dziecko :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z moimi kotami tylko nocy obawiam - nie chcę żeby spali w łóżeczku z małą, bo boję się, że któreś ją przygniecie z nadmiaru czułości. Ale nastawiam się pozytywnie, myślę, że na spokojnie to ogarniemy. W sumie raczej nie oczekuje nadmiernego zainteresowania takim głośnym, jęczącym tobołkiem - pewnie po pierwszym wąchaniu będzie głównie olewka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) juz Kacperek jest na swiecie od wczoraj przez cc. 3300gram wazy i 55 cm mierzy. Urodzil sie wczoraj o 14:10. Zaczelismy silami natury bylo bardzo ciezko i malemu wahnelo sie tetno wiec nie chcielu ryzykowac i piszlam na stol

Misi@, Paulinek, la_lenka, marlenak_me, Sigma, Lilla My, Dominka92, agatka196, Gusiak, aldonaa, KathleenPL, bento, .ona., Mozjaka, wiaraczynicuda, kasig, 4me, julita, Anitka201, Bruma, Czarna_88, Nancy87, easymum, moka89, Staraczka23, PannaB, Kucykowa, monaaa85, magdalenkaihelenka, Carolline, Kasiarzynka, chabasse, paula2013, Wonderland, adzia, karolcia87 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Witam:) juz Kacperek jest na swiecie od wczoraj przez cc. 3300gram wazy i 55 cm mierzy. Urodzil sie wczoraj o 14:10. Zaczelismy silami natury bylo bardzo ciezko i malemu wahnelo sie tetno wiec nie chcielu ryzykowac i piszlam na stol
    Gratuluje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraźniejsza mamo gratuluję!!!! :) :) :)

Lilla My lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kipie dziewczyny!

Idź z tym do prawnika i do sądu pracy bo to jakieś jaja sa... Jak to zabronila? Przecież oni i tak kasę z zusu dostają na Ciebie. No debile!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rodzą te dzieci no :D
    takie niespodzianki
    nie ma,ze ktoras napisze ze wody odchodza czy skurcze i wtedy cale forum w gotowosci co 5s odswieza strone i kibicuje z niecierpliwoscia :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja biorę pod uwagę to że inaczej z takim przyjezdnym dzieckiem a inaczej z takim co w domu 24/7 , mój wlasnie pierwszy raz mial stycznośc z takim maluszkiem dlatego bronie jego reakcji :)

no to pewnie bedzie inna sytuacja ;)
    pozyjemy zobaczymy jak to bedzie :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama Gratuluję aż mi ciarki przeszły i łzy stanęły w oczach :-)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja się z moimi kotami tylko nocy obawiam - nie chcę żeby spali w łóżeczku z małą, bo boję się, że któreś ją przygniecie z nadmiaru czułości. Ale nastawiam się pozytywnie, myślę, że na spokojnie to ogarniemy. W sumie raczej nie oczekuje nadmiernego zainteresowania takim głośnym, jęczącym tobołkiem - pewnie po pierwszym wąchaniu będzie głównie olewka.
    Z doświadczenia... Koty powachaja i uciekną. Większość kotów nie lubi zapachu noworodka więc na początku raczej będą omijać szerokim łukiem. I w ogóle koty nie libia dziwnych dźwięków i czegoś, co jest nie do ogarniecia i dziwnie się zachowuje. A dzidzio płacze dość piskliwie i nieskoordynowanie macha rękami i nogami. Więc na początku IMO nie bedzie problemu. Później jak zapach dziecka się zacznie zmieniać na bardziej... Ludzki, to wtedy mogą coś kombinować. Ale ja jestem zdania, że dziecko (oczywiście nie noworodek tylko trochę starsze juz) dostanie dwa razy pazurami i się i kot i dziecko naucza postępować ze sobą. U nas przy Tasce i lotach zero problemów :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ