X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mój malz to sobie wymyslił że on bierze wszystko co sie nalezy odrazu czyli 2 dni okolicznościowego , 2 tygodnie opieki na mnie a poteem jeszcze 2 tyg tatusiowego i tak wykombinował , ze bedzie ponad miesiac w domu sie byczył

km5se6ydozmkg5fc.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

u mnie nadal cisza. Rano jak się budzę, to zawsze mam uczucie rozczarowania, że nic przez noc się nie wydarzyło ;)

Sowa - gratuluję!!

Skabarka - super, że już będziecie w domku. Jak się czujesz?

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    aldona bardzo mądrą teściową masz:-)
    Szkoda, że wszystkim się takie nie trafiają ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady, a teściowa jest:)?

W ogóle mamusie, które już urodziły, korzystałyście z lewatywy?

Nie korzystałam z lewatywy :)

Jest i budzi mi małą ;/ jak tak na ręce jej wziąść nie chce, a jak odejdę od łóżeczka to ona już stoi i ciumka do niej ;/ Dobrze że mała ma twardy sen.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie pies przeraża ,dosłownie łazi za mna jak cień , ide do wc ten za mną , stoję w kuchni on przy mnie , kładę się on przy mnie , pomyślałam nawet że może czuje poród blisko , a chwile sie wystraszyłam bo mała od wczoraj tylko czkawke miała to ją bezlitośnie poruszałam i się obudziła :)

Mój bierze 2dni okolicznościowego jak będę rodzić a urlop po miesiącu jak będę w domu

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    Kathleen my to mamy ten sam termin :D ale mimo iż to będą nasze 2 dzieciaczki, to się im nie śpieszy :)
    A się naczytalam, że chłopaki lubią wcześniej i, że drugie to juz w ogóle wcześniej... A tu dupa blada.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Uwierz, dopiero jak zostaje te kilka dni to się jeszcze zaczyna dłużyć dwa razy bardziej. Wole nie myśleć co będzie jak termin minie...
    Jeszcze jakbym miala jakas kondycje i mogla cos robić to moze jakos by to lecialo, a tak nawet spacer odpada bo co chwile siku a przeciez mie bede sikac w lesie

relgio4pxlxziakh.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady, a teściowa jest:)?

W ogóle mamusie, które już urodziły, korzystałyście z lewatywy?

Ja ostatecznie nie korzystałam, bo po jakiś 0,5 h skurczy pogoniło mnie do WC, więc nie miało to większego sensu

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz zamierzam skorzystac z lewatywy mimo, że nie mam z nią miłych wspomnień, ale to z czasu, kiedy leżałam przykuta do łóżka z nogą na wyciągu. Wiem, że lepiej ją wziąć niż później bać się niespadzianek przy porodzie:-) dZIewczyny z forum mnie przekonały

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej,

u mnie nadal cisza. Rano jak się budzę, to zawsze mam uczucie rozczarowania, że nic przez noc się nie wydarzyło ;)

Sowa - gratuluję!!

Skabarka - super, że już będziecie w domku. Jak się czujesz?

Hehe też wstaję z takim rozczarowaniem. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że gdyby coś miało być to w nocy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a dziewczyny które bedą miały cesarke planujecie aby wasz małż brał na was 2 tygodnie tego opiekuńczego na zone co po cesarce sie należy ?

My tak planujemy i zobaczymy czy od razu potem te 2 tygodnie przysługujace tacie, czy mąż zostawi je na koniec roku.

gg64rl68s121551a.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a dziewczyny które bedą miały cesarke planujecie aby wasz małż brał na was 2 tygodnie tego opiekuńczego na zone co po cesarce sie należy ?
    ja nie będę mieć cesarki (chyba) ale rozmawiałam z ginem i powiedział żeby po porodzie przyszedł do niego mój mąż i on mu wypisze te 2 tygodniowe l4 opiekę na mnie. Tak więc mój będzie z nami siedział miesiąc bo potem bierze jeszcze ten tacierzyński 2 tygodniowy

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie z tym tacierzyńskim, mój mąż ma dużo zobowiązań w pracy i nie może wziąć urlopu oprócz 2 dni okolicznoścowych, a urlop pewnie w listopadzie dopiero dostanie ;/

720fbe94f2.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A się naczytalam, że chłopaki lubią wcześniej i, że drugie to juz w ogóle wcześniej... A tu dupa blada.
    No właśnie ja też tak słyszałam :/ a do tego ja pierwsze urodziłam 8 dni prze terminem, no i mój gin. mówił, że tym razem powinno być podobnie :D a tu dupa blada.

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzisiaj mnie pies przeraża ,dosłownie łazi za mna jak cień , ide do wc ten za mną , stoję w kuchni on przy mnie , kładę się on przy mnie , pomyślałam nawet że może czuje poród blisko , a chwile sie wystraszyłam bo mała od wczoraj tylko czkawke miała to ją bezlitośnie poruszałam i się obudziła :)

Moja Abi tez od 2 dni za mną tak wszędzie łazi oczywiście jak nie ma R bo jak on wraca to ja już się dla niej nie liczę :)

• KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy - mnie przy pierwszym porodzie tak przeczyscilo na calonocnych skurczach, że hej. A potem przy porodzie i tak miałam wrażenie, że dalej idzie bo dziecko tak dziwnie naciska jak wychodzi. Myślę, że lekarze nie takie rzeczy widzieli, podstawiaja wiaderko pod wiec nie ma się co stresowac. A w pewnym momencie porodu to juz tak chciałam, żeby ja wyjeli że mi w sumie wszzystko jedno było...
    Mój mąż pracuje na zmiany, na pół etatu ma umowę, a pracuje godxinowo i tak, ta umowa to taka jak w gastronomii, żeby coś było... Więc ile godzin w miesiącu pracuje to tyle kasy dostanie. Więc jedyne co to grafik sobie jakoś ułoży żeby parę dni mieć z nami wolnego, ale urlopów brać nie bedzie.
    A do szpitala to tez raczej męża tylko będę chciała, może mamę jeszcze. I tak jest zakaz pielgrzymek, jedna osoba na odwiedziny może tylko przychodzić na raz. Przy drugim dziecku mam inne podejście, nie mam stresa, że sobie nie poradzę więc wolę żeby mąż tylko wpadł i tyle.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anula1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała mieć miesiąc męża w domu ale nie da rady...idąc na l4 na mnie traci szanse na podwyżke,którą dostają co roku w marcu.Szkoda ,żeby przez 2 tygodnie wolnego stracił taką opcje,np w tym roku dostał 1000 zł podwyżki-a wiadomo kasa sie przyda...

74disg18xt1q3yyo.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma wrote:
    No właśnie ja też tak słyszałam :/ a do tego ja pierwsze urodziłam 8 dni prze terminem, no i mój gin. mówił, że tym razem powinno być podobnie :D a tu dupa blada.
    A to ja się mocno przeterminiwalam, termin miałam na 28 sierpnia bodajże, a mloda wylazla 9 września rano po pobycie na pato i dwóch dniach pod oksytocyna. No i teraz miało być szybciej. To nie dość, że nic szybciej się nie zapowiada to jeszcze to ułożenie Tyma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:24

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Też bym chciała mieć miesiąc męża w domu ale nie da rady...idąc na l4 na mnie traci szanse na podwyżke,którą dostają co roku w marcu.Szkoda ,żeby przez 2 tygodnie wolnego stracił taką opcje,np w tym roku dostał 1000 zł podwyżki-a wiadomo kasa sie przyda...

no gdyby u nas tak było to pewnie też byśmy odpuścili, ale u mnie mąż czy jest na l4 czy nie, ma identyczną pensję, do tego sporo km do pracy dojeżdża i wydaje ok 800zł na paliwo miesięcznie więc więcej pożytku będzie jak spędzi jednak ten miesiąc z nami

anula1990, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moze pies cos przewiduje ;)

My rezygnujemy z 2 tyg opieki na mnie bo maz ma caly miesiac wolnego z samego urlopu i bez sensu brac opieke 80% platna. Pewnie gdyby nie mial tyle urlopu to podjelibysmy inna decyzje. Tyle ze urlop bierze juz od 1. 09 a termin mam na na 8.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:29

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ