X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka na chwilę bym poszła jakąś godzinkę, dwie a potem jakbym miała taką możliwość podrzuciłabym malucha do rodziców a sama została na weselu jeszcze z 2-3 godzinki i tyle;) a maluch by jadł sobie odciągnięte mleczko;)

W czerwcu byłam na weselu, gdzie żona świadka przyszła z 2 tygodniowym dzieciątkiem, przyszła na chwilę z nim, nie płakał, spał jak zabity;) potem zaprowadziła go do teściów i chwilkę jeszcze posiedziała ;) świadek został do końca;)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła na wesele i zobaczyła jak to wyjdzie w praniu :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A najczęściej jak juz przychodzi do terminu to znaczy, że się przeterminujesz.
    Ją coś czuje, że młody mi wywinie numer jak Taska i wyjdzie dwa tygodnie po :/

ja się właśnie też tego boję, że najpierw w 32 tygodniu się pchał na świat a teraz jak go powstrzymali to mu juz nie śpieszno. Boję się przeterminowania z tego względu że już w lipcu moje łożysko było 3 stopnia no i różne myśli do głowy przychodzą. Dlatego dla świętego spokoju matki synuś mógłby się wykluc przed terminem

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No już mam dosyć tego czekania:( Wczoraj poruszałyście temat telefonów z zapytaniem czy się rodzi. U mnie od kilku dni nie dają żyć. Wiadomo, że jak urodzę, to będę chciała podzielić się tą wspaniałą nowiną, więc dam znać. Już nie wiem co mam dzisiaj zrobić żeby go pogonić z brzuszka.

Mialam to samo z synem i niestety skonczylo sie wywolaniem, oksytocyna itd. Nie martw sie, w koncu musi sie urodzic :D Innej opcji nie ma ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Pytanie ja dzien dzisiejszy: poszlybyscie na wesele z 1,5 mc dzieckiem? Sala z orkiestra jest oddzielona od tej stolowej i nicleg na miejscu.
    Jakbym nie miała co z dzieckiem zrobić to pewnie, że bym poszła :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie będzie na weselu możliwości ogarnięcia jakiegoś pokoju na sali, żeby tam położyć maluszka?

Generalnie ja jestem za tym, żeby iść i zobaczyć jak będzie wyglądała sytuacja... w razie czego kombinowalabym tak jak pisala Paulinek, żeby maleństwo podrzucić do dziadków i troszkę sie jednak pobawic =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym odciągnęła cysternę mleka, posiedziała z młodym zanim nie będzie za głośno, a potem odpaliła młodego rodzicom, uśpiła i wróciła na wesele :P

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak wesele jest w miarę blisko można zabrać ze sobą babcię do maleństwa. Kupić jej gazetki, podrzucić jedzonko a samemu się pobawić i odchamic. Na moim weselu, brat był z 4 miesięcznym synkiem i moja mama ich zmieniała w pokoju, żeby każdy mógł skorzystać i potanczyc :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że mi czop z krwią odszedł.
    Już by się coś realnie mogło ruszyć, ciekawe czy dziś na wizycie u doktora coś się będzie zapowiadać?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby, la_lenka, sama liczę na to samo jutro, choć szczerze powiedziawszy- wczoraj dzwoniła sekretarka z pracy i mówiła,ze do 2 tyg muszę wypełnić ogrom dokumentów w szkole i zdecydować sie na wariant macierzynskiego, a miałam wziąć krótszy, więc w sumie, jśli Kaji dobrze, to niech siedzi, dłużej później będziemy razem przed kolejnymi wakacjami :-)

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dzisiaj śnił mój poród ze tulilam mojego małego maluszka już :-) A jak się obudziłam to strasznie zalowalam ze to się nie działo na prawdę ah...
    Ale za to zaliczyłam dobre śniadanko bułeczek z miodem i kakao :-)
    Idę chyba zaraz na dłuższy spacerk z psiakiem trochę się dotlenimy ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do macierzyńskiego to na ile dziewczyny idziecie?
    Ja zdecydowałam sie na roczny urlop-80 %.

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roczny 80%, i tak mam umowę tylko do dnia porodu;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    A co do macierzyńskiego to na ile dziewczyny idziecie?
    Ja zdecydowałam sie na roczny urlop-80 %.
    Ja tez ;)
    Jeju ale mi dzis niedobrze masakra :((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na roczny 80%

Sowa gratulacje, tak nic nic i nagle jest :)
    Nancy, ja myślę, że czwartek jest Twój :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy są takie specjalnie zatyczki do uszu moja siostra dawała siostrzenicy i dziecko spało przy głośnej muzyce, ale czy takiemu maluszkowi można to nie wiem. Witam się po wizycie oczywiście wszystko pozamykane , brak rozwarcia nic a nic się nie zapowiada na poród :( ehh...lekarz kazał sprzątać, myć okna, spacerować dużo i kochać się z mężem, dwa razy na ktg kazał mi chodzić czyli w poniedziałek i piątek, mówił jakbym nie urodziła do 6 to do 11 mam się zgłosić do szpitala :) i dał mi dobrą radę z racji tego , że bałam się o ciąże miałam jedno poronienie , żebym wcześniej zgłosiła się do szpitala niż później :) (czyli zrozumiałam go, żebym zgłosiła się do szpitala przed porodem jeszcze), a mówił jakby mocniej brzuch bolał, skurcze jakieś , brak ruchów mniejsze ruchy od razu " dzida na szpital" tylko tyle co powiedział :)a i waży 3kg wielkoludem nie będzie.Nancy ja też czekam mój synek się wogóle nie śpieszy na ten świat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:25

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to anulka razem sobie poczekamy. Widzisz, czyli wszystkie próby wyganiania nic nie dają, skoro u Ciebie nadal wszystko pozamykane.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No to anulka razem sobie poczekamy. Widzisz, czyli wszystkie próby wyganiania nic nie dają, skoro u Ciebie nadal wszystko pozamykane.

No niestety :( trzeba czekać jedynie :D i próbować dalej może w końcu się uda w co wątpię :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biore 80 procent , tylko my dostAniemy bonus i bedziemy miec 4 miechy więcej przy bliźniakach :) fajnie

a powiedzcie dziewczyny czy wasi mężowie wybieraja się na ten 2 tyg urlop ojcowski ? i kiedy , bo chyba można go wykorzystac do ukonczenia roku przez dziecko , mój małż się cyka brać bo ma umowe do końca roku , no ale wiadomo ze najwiesksza pomoc bedzie potrzebna zaraz po urodzeniu

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczny :) dla mnie to i tak za mało...

KathleenPL, MadziaRatMed, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2172 2173 2174 2175 2176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ