Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMozjaka na chwilę bym poszła jakąś godzinkę, dwie a potem jakbym miała taką możliwość podrzuciłabym malucha do rodziców a sama została na weselu jeszcze z 2-3 godzinki i tyle;) a maluch by jadł sobie odciągnięte mleczko;)
W czerwcu byłam na weselu, gdzie żona świadka przyszła z 2 tygodniowym dzieciątkiem, przyszła na chwilę z nim, nie płakał, spał jak zabity;) potem zaprowadziła go do teściów i chwilkę jeszcze posiedziałaświadek został do końca;)
-
KathleenPL wrote:A najczęściej jak juz przychodzi do terminu to znaczy, że się przeterminujesz.
Ją coś czuje, że młody mi wywinie numer jak Taska i wyjdzie dwa tygodnie po
ja się właśnie też tego boję, że najpierw w 32 tygodniu się pchał na świat a teraz jak go powstrzymali to mu juz nie śpieszno. Boję się przeterminowania z tego względu że już w lipcu moje łożysko było 3 stopnia no i różne myśli do głowy przychodzą. Dlatego dla świętego spokoju matki synuś mógłby się wykluc przed terminem -
Nancy87 wrote:No już mam dosyć tego czekania:( Wczoraj poruszałyście temat telefonów z zapytaniem czy się rodzi. U mnie od kilku dni nie dają żyć. Wiadomo, że jak urodzę, to będę chciała podzielić się tą wspaniałą nowiną, więc dam znać. Już nie wiem co mam dzisiaj zrobić żeby go pogonić z brzuszka.
Mialam to samo z synem i niestety skonczylo sie wywolaniem, oksytocyna itd. Nie martw sie, w koncu musi sie urodzicInnej opcji nie ma
.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A nie będzie na weselu możliwości ogarnięcia jakiegoś pokoju na sali, żeby tam położyć maluszka?
Generalnie ja jestem za tym, żeby iść i zobaczyć jak będzie wyglądała sytuacja... w razie czego kombinowalabym tak jak pisala Paulinek, żeby maleństwo podrzucić do dziadków i troszkę sie jednak pobawic -
Zawsze jak wesele jest w miarę blisko można zabrać ze sobą babcię do maleństwa. Kupić jej gazetki, podrzucić jedzonko a samemu się pobawić i odchamic. Na moim weselu, brat był z 4 miesięcznym synkiem i moja mama ich zmieniała w pokoju, żeby każdy mógł skorzystać i potanczyc
-
oby, la_lenka, sama liczę na to samo jutro, choć szczerze powiedziawszy- wczoraj dzwoniła sekretarka z pracy i mówiła,ze do 2 tyg muszę wypełnić ogrom dokumentów w szkole i zdecydować sie na wariant macierzynskiego, a miałam wziąć krótszy, więc w sumie, jśli Kaji dobrze, to niech siedzi, dłużej później będziemy razem przed kolejnymi wakacjami
-
Mi też się dzisiaj śnił mój poród ze tulilam mojego małego maluszka już
A jak się obudziłam to strasznie zalowalam ze to się nie działo na prawdę ah...
Ale za to zaliczyłam dobre śniadanko bułeczek z miodem i kakao
Idę chyba zaraz na dłuższy spacerk z psiakiem trochę się dotlenimy -
nick nieaktualny
-
Nancy są takie specjalnie zatyczki do uszu moja siostra dawała siostrzenicy i dziecko spało przy głośnej muzyce, ale czy takiemu maluszkowi można to nie wiem. Witam się po wizycie oczywiście wszystko pozamykane , brak rozwarcia nic a nic się nie zapowiada na poród
ehh...lekarz kazał sprzątać, myć okna, spacerować dużo i kochać się z mężem, dwa razy na ktg kazał mi chodzić czyli w poniedziałek i piątek, mówił jakbym nie urodziła do 6 to do 11 mam się zgłosić do szpitala
i dał mi dobrą radę z racji tego , że bałam się o ciąże miałam jedno poronienie , żebym wcześniej zgłosiła się do szpitala niż później
(czyli zrozumiałam go, żebym zgłosiła się do szpitala przed porodem jeszcze), a mówił jakby mocniej brzuch bolał, skurcze jakieś , brak ruchów mniejsze ruchy od razu " dzida na szpital" tylko tyle co powiedział :)a i waży 3kg wielkoludem nie będzie.Nancy ja też czekam mój synek się wogóle nie śpieszy na ten świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:25
-
Nancy87 wrote:No to anulka razem sobie poczekamy. Widzisz, czyli wszystkie próby wyganiania nic nie dają, skoro u Ciebie nadal wszystko pozamykane.
No niestetytrzeba czekać jedynie
i próbować dalej może w końcu się uda w co wątpię
-
ja też biore 80 procent , tylko my dostAniemy bonus i bedziemy miec 4 miechy więcej przy bliźniakach
fajnie
a powiedzcie dziewczyny czy wasi mężowie wybieraja się na ten 2 tyg urlop ojcowski ? i kiedy , bo chyba można go wykorzystac do ukonczenia roku przez dziecko , mój małż się cyka brać bo ma umowe do końca roku , no ale wiadomo ze najwiesksza pomoc bedzie potrzebna zaraz po urodzeniu