Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej Angelaa, ja mam hashimoto. U mnie odwrotnie na początku ciązy miałam kiepskie wyniki tak 2,5 - 3 z małym kawałkiem. Z dawki eutyroxu 100 przeszłam stopniowo do 150 i 175 co drugi dzień i dopiero wtedy udało się tsh zbić i teraz biorę już "tylko" 150.
Myślę, że poczekaj aż się dodzwonisz i lekarka doradzi ci o ile zwiększyć dawkę... -
nick nieaktualny
-
Angelaa wrote:choruje któras nia niedoczynnosc tarczycy haschimoto? bo nie wiem co zrobić , całaą ciąże wyniki miałam ok cał czas na tym samym poziomie zawsze około 1 , ostatni wynik misiac temu , wynik 1,1 , wczoraj tsh 3,5 nie moge sie dodzwonic do mojej lekarki , mysle czy sama moge sobie dawle podniesc czy zostawic jak jest
Nie chce Ci nic doradzać, bo to sprawa indywidualna i zależy jak tak mialas wczesniej u endo, ale ja sobie sama modyfikuje dawkę - tzn. Wiadomo, że nie jakoś drastycznie, ale jeśli wynik leci do gory i czuje się gorzej to mam sobie spokojnie troszkę zwiększyć, moja endo stawia przede wszystkim na moje samopoczucie i uważa, że taka samodzielna zmiana dawki przy wzroście nie zaszkodzi...
U mnie obecnie dawka 112 (zmniejszona, bo miesiąc temu była 125) i wynik TSH 0.31.
Mnie też właśnie ginek mówił, że po porodzie mam brać połowę tego 112 i od nowa będziemy wszystko normowac...
-
Sowa gratulacje!
Dajcie mi namiary na to nowe forum, to sie zarejestruje, choc ja tak jak czesc lasek tu nie widze potrzeby przenoszenia sie.
Nancy snilo mi sie dzis, ze masz miec cc dzis wieczorem. Ogolnie szlas na jakis egzamin na uczelni dzis i Cie profesor pyta to kiedy pani rodzi a ty mu odpowiedzialas, ze dzis o 18Kolo zrobil wielkie oczy i dal ci 5 bez pytania na szczescie. Takze zobaczymy czy moje sny maja sile wywolywania dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:34
-
Hej. Tu lutówka 2015. Poczytuje Was co jakiś czas. Życzę szybkich porodów.
p.s. a co do wód to znam osobiście przypadek ( moja kuzynka) która przespała swoje odejście wód. Tzn. Odeszły jej jak spała i gdyby nie jej mąż, który szedł spać później to pewnie by się obudziła dopiero przy skurczach
Moje wody się sączyły 3 dni- z tym, że poszłam do szpitala , bo antybiotyk przeciw infekcji trzeba było mi dać.
Powodzenia !!!kasig, Gusiak lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Carolline wrote:Sowa gratulacje!
Dajcie mi namiary na to nowe forum, to sie zarejestruje, choc ja tak jak czesc lasek tu nie widze potrzeby przenoszenia sie.
Nancy snilo mi sie dzis, ze masz miec cc dzis wieczorem. Ogolnie szlas na jakis egzamin na uczelni dzis i Cie profesor pyta to kiedy pani rodzi a ty mu odpowiedzialas, ze dzis o 18Kolo zrobil wielkie oczy i dal ci 5 bez pytania na szczescie. Takze zobaczymy czy moje sny maja sile wywolywania dzieci.
Hehehe no to oby o 18 było SN:) Mi się dzisiaj śniło, że pływałam po morzu statkiem, także mnóstwo wody. Może odejdą?Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:18
Nancy87, kasig, Kasiarzynka, Mozjaka, Gusiak, Paulinek, Dżuls, .ona., Dominka92, la_lenka, Carolline, moka89, Sigma, aldonaa, Czarna_88, easymum, MadziaRatMed, Kucykowa, agatka196, adzia, Wonderland, trix, Lilla My, chabasse, snoopy_etka, 4me lubią tę wiadomość
-
W ogóle poszłam oddać dziś jeszcze raz mocz do badania... zobaczymy czy to coś da i faktycznie z tym wczorajszym wynikiem było coś nie tak...
Chociaż wydaje mi się, że skoro w morfologii tez wyszły mi podwyższone leukocyty to chyba jednak nie jest to pomyłka... -
kasig wrote:Nancy biedna Ty się naczekasz, miejmy nadzieję że Twój synuś jest po prostu bardzo punktualny
i tego Ci życzę
chociaż najlepiej chyba urodzić troszkę przed terminem z zaskoczenia bo te wyczekiwanie na godzinę zero jest strasznie stresujące
No już mam dosyć tego czekania:( Wczoraj poruszałyście temat telefonów z zapytaniem czy się rodzi. U mnie od kilku dni nie dają żyć. Wiadomo, że jak urodzę, to będę chciała podzielić się tą wspaniałą nowiną, więc dam znać. Już nie wiem co mam dzisiaj zrobić żeby go pogonić z brzuszka. -
kasig wrote:Nancy biedna Ty się naczekasz, miejmy nadzieję że Twój synuś jest po prostu bardzo punktualny
i tego Ci życzę
chociaż najlepiej chyba urodzić troszkę przed terminem z zaskoczenia bo te wyczekiwanie na godzinę zero jest strasznie stresujące
Ją coś czuje, że młody mi wywinie numer jak Taska i wyjdzie dwa tygodnie po -
nick nieaktualnySwietne wiesci od samwgo rana
Sowa gratuluje
Skarbka ciesze sie ze wychodzicie.
Myslalam wczoraj ze cis sie rozkreci a tu cisza. Tyle ze mloda dzisiaj sie chcetniwj rusza.
Pytanie ja dzien dzisiejszy: poszlybyscie na wesele z 1,5 mc dzieckiem? Sala z orkiestra jest oddzielona od tej stolowej i nicleg na miejscu.