WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Staraczka23 wrote:
    Dzisiaj mnie pies przeraża ,dosłownie łazi za mna jak cień , ide do wc ten za mną , stoję w kuchni on przy mnie , kładę się on przy mnie , pomyślałam nawet że może czuje poród blisko , a chwile sie wystraszyłam bo mała od wczoraj tylko czkawke miała to ją bezlitośnie poruszałam i się obudziła :)

Moja Abi tez od 2 dni za mną tak wszędzie łazi oczywiście jak nie ma R bo jak on wraca to ja już się dla niej nie liczę :)

Haha pilnują nas , mój jakoś tak nie ruszal sie jak cos robilam a teraz czuje normalnie jak galy na mnie wywala i obserwuje

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Wy juz wszytskie prawie termin macie a ja jeszcze 34dni!!! Dluza mi sie te dni w nieskończoność, macie jakies pomysly co zrobic, zeby szybciej to jakos lecialo???nalbo pomysly co robic, zeby sie tak nie nudzic tym czekaniem...

Madzia mi też sporo zostało jeszcze, tak mnie lekarz straszylą wcześniejszym porodem, a teraz od kilku dni nie biore juz no spy na stałe i jakoś nic się nie dzieje, luteine mam do soboty, chciałabym urodzic na początku września, ale tak jak w lipcu miałam skurcze i szyjka się skracała tak teraz tylko mi brzuch twardnieje bezboleśnie, moze raz na jakiś czas zaboli i tyle. takze poczekamy sobie razem :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę na drzemkę, tak do 13 :) później obiad a na ktg pojadę sobie jutro bądź w piątek, bo dzisiaj już mam lenia :) więc zmykam :) a i skierowania mi nie dał mam sama bez skierowania się wstawić do szpitala, jedynie to wpisał w karcie ciąży , że do 11 września mam się wstawić no i tabletki dał dopochwowe na moje bakterie które wyszły w posiewie z kanału szyjki.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Dianka tak czeka na swojego księcia :) <3
    http://zapodaj.net/9e7f83980af25.jpg.html

Carolline, chabasse lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka oby :)

Pisze z koleżanka i dała mi wskazówkę jak ma sie psa w domu , nawet logiczne .

To co juz pisalam wcześniej wziac cos ze szpitala niech pies w domu pozna zapach dziecka a koleżanka podpowiedziała zeby zanim wrócę to niech ktos wyjdzie z psem i to pies ma przyjść do dziecka czyli do domu a nie ze dziecko do psa bo wtedy bedzie u psa uczucie tzw wtargniecia na jego teren

anula1990, Mozjaka, agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę roczny macierzyński płatny 80%, potem zaległy urlop wypoczynkowy za dwa lata i jeśli trzeba będzie, to trochę wychowawczego - planuję wrócić do pracy w styczniu 2017. A jeśli chodzi o męża, to nie bierze od razu tego urlopu ojcowskiego tylko w pierwszej kolejności zwykły urlop, bo musi wziąć ciągiem dwa tygodnie. Zwolnienia na mnie też nie planujemy, ale zobaczymy, jak się ułoży.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzicie mój też miał wziąć ojcowski i opiekę a tu wczoraj powiedzieli ze nie przedłuża mu umowy :( straty nie ma.za dużej bo dorabia sobie ale zawsze te ubezpieczenie składki itd były odprowadzane. Widzę ze trochę się podłamała bo jak to Dziecko mu się rodzi a on bez pracy

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np o teraz tez na szybko załatwiamy ciąg dalszy ubezpieczenia dodatkowego z pracy bo szkoda nam 1,5 tys za urodzenie dziecka

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już wykorzystał ojcowski :) był z nami w domku 2 tyg, wziął urlop w dniu mojego wyjścia ze szpitala :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ciekawe to co piszesz.

Nie wiedzialam o tym wychodzeniu z psem. U mnie niestety maz przywiazal strasznie psa do siebie i gdy wzial ostatnio siostrzenca na rece to pies zaczal szczekac.

Zapowiedzialam mu, ze jezeli pies bedzie powodowal, ze bede musiala swoje zachowania podporzadkowac pod niego to skonczy w kojcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:56

• anula1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A no widzicie mój też miał wziąć ojcowski i opiekę a tu wczoraj powiedzieli ze nie przedłuża mu umowy :( straty nie ma.za dużej bo dorabia sobie ale zawsze te ubezpieczenie składki itd były odprowadzane. Widzę ze trochę się podłamała bo jak to Dziecko mu się rodzi a on bez pracy
    Współczuje ;/

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psina jest malutka i laaagodna i jest jak dziecko, trzeba tulic, miziac i na lozku musi miec swoja podusie :D
    Pewnie bedzie jej smutno jak sie dziecko pojawi, ale z czasem mam nadzieje sie oswoja ze soba i beda razem targac sie po podlodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 12:04

NATULKA lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafał też wziął "tacierzyński" niestety z racji że ma swoją firmę, mógł wziąć tylko tydzień i jutro już idzie do pracy :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, ale się uśmiałam :D

a9fb3f0a06adaaaf57d468a0e43c58eb.jpg

Mozjaka, Staraczka23, Dominka92, Paulinek, aldonaa, easymum, Gusiak, NATULKA, Lady Savage, bento, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka to kolezanka mi pisala o tym zeby psa w domu nie bylo , a druga jak byla z 2msc u mnie i wzielam na rece ro nie wiedzialam ze moj pies potrafi tak wysoko skakać normalnie jak na trampolinie :D
    On lagodny jest , tylko mlody bo 2lata ma i boje sie ze mała będzie leżała a ten na nią bedzie chcial wchodzic i sie klaasc , bede musiala pilnowac , do psa sie nie bede dostosować albo sie przyzwyczai albo bedzie mial problem

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mozajka oby :)

Pisze z koleżanka i dała mi wskazówkę jak ma sie psa w domu , nawet logiczne .

To co juz pisalam wcześniej wziac cos ze szpitala niech pies w domu pozna zapach dziecka a koleżanka podpowiedziała zeby zanim wrócę to niech ktos wyjdzie z psem i to pies ma przyjść do dziecka czyli do domu a nie ze dziecko do psa bo wtedy bedzie u psa uczucie tzw wtargniecia na jego teren

Staraczka ja byłam teraz z kundlem u weterynarza na tej operacji i dostałam takie same wskazówki. To samo mówiła by w pierwszych dniach nie karmić dziecka i jednocześnie dawać np psu przekąskę.

U nas jak wrócimy ze szpitala to ja poczekam w aucie z dzieckiem a Rafał wyjdzie z pieskami na spacer.
    Wet mówił że to jest bardzo ważne jeżeli w domu masz psa zazdrośnika i strasznie przywiązanego do właściciela. A naszej Soni ostatnio bije szajba więc pieluchy będie Rafał przywoził i ten spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 12:12

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie pospie siostra dzwoniła, że idzie za godzinę do rosmanna wstaje by obrać ziemniaki i zrobić surowke do obiadu

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem jest tego typu, ze gdy maz sie do mnie przytula lub bawi z corka to pies jest juz przy nas i probuje sie wcisnac miedzy dwie osoby :/

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies u moich rodziców wskakiwał między mnie a męża jak tylko (wtedy jeszcze nie :P) mąż próbował mnie całować na kanapie. Śmialiśmy się wtedy, że tata wytresował sobie pieska, żeby pilnował mojej cnoty :D

Carolline, NATULKA lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Staraczka ja byłam teraz z kundlem u weterynarza na tej operacji i dostałam takie same wskazówki. To samo mówiła by w pierwszych dniach nie karmić dziecka i jednocześnie dawać np psu przekąskę.

U nas jak wrócimy ze szpitala to ja poczekam w aucie z dzieckiem a Rafał wyjdzie z pieskami na spacer.
    Wet mówił że to jest bardzo ważne jeżeli w domu masz psa zazdrośnika i strasznie przywiązanego do właściciela. A naszej Soni ostatnio bije szajba więc pieluchy będie Rafał przywoził i ten spacer.
    Moj bedzie odeseparowany chyba jak bede karmic , zobacze jak w praniu wyjdzie . Jako tako nie martwie sie jego zachowaniem bo kubi dzieci , na pewno pare miesiecy bedzie pilnowany aby nie skakal na małą a potem juz z górki :D

‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ