WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy nie załamuj się. Jak widac dobrze małemu u ciebie w brzuszku i jakby nie patrzył wyganianie nic nie daje. Leż i pachnij. A jak nic u mnie nie pójdzie dzisiaj to spotkamy się za tydzień na porodówce. Głowa do góry.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy teraz nie znasz dnia ani godziny :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o nie wywoływaniu ciąży w dniu terminu? Jestem taka zdołowana, a moja siostra jeszcze mi nagadała, że dlatego woli lekarzy szpitalnych, że od razu wywołują w dniu terminu, że mam pilnować teraz ruchów, że tętno zanika, wody zielone i tysiąc innych rzeczy. Kurw...nie pocieszyła mnie. Już w ogóle nie mam ochoty z nikim gadać. Co ja mam zrobić, sama sobie nie wywołam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy kochana, razem pokiblujemy! Trzymaj się, niestety wiem co to znaczy przeterminowac się :/

Lily dzięki za opisy. To juz jak młody bedzie na swiecoe, a pogoda da radę we wrześniu jeszcze to wiem gdzie się wybierzemy :)

Przysnelam o 6.30, a o 8 pobudka bo do urzędu jedziemy jeszcze :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o nie wywoływaniu ciąży w dniu terminu? Jestem taka zdołowana, a moja siostra jeszcze mi nagadała, że dlatego woli lekarzy szpitalnych, że od razu wywołują w dniu terminu, że mam pilnować teraz ruchów, że tętno zanika, wody zielone i tysiąc innych rzeczy. Kurw...nie pocieszyła mnie. Już w ogóle nie mam ochoty z nikim gadać. Co ja mam zrobić, sama sobie nie wywołam.

Takie rzeczy to mogą się zdarzyć i nam w 35. tygodniu ciąży i nie ma na to nigdy gwarancji. Jeśli tylko będziesz pod kontrolą lekarzy i czujesz ruchy, to ja bym nie panikowała i nie wywoływała na siłę od razu w dniu terminu porodu. Przecież dobrze wiemy, że lekarz też mógł się pomylić albo mogło dojść później do owulacji niż nam się wydaje. A siostra niech się goni i przestanie Cię straszyć.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    profilaktycznie trzaśnij siostrę patelnią w garnek ;) podziała pewnie terapeutycznie też...
    jak można jeszcze takie pierdoły gadać jak ktoś i tak ma zrypany humor nosz...

Carolline, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, ją pierwszego syna urodziłam 10dni po terminie - bez wywoływania (no sama działała ostatniego dnia, ale pewnie była już na niego pora). Wiem jakie to trudne, ale daj sobie czas. Moje doświadczenie pokazuje, że szpitalni lekarze wcale nie są tak chętni aby wywoływać, ale może przez lata coś się zmieniło.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Czy mogę drugi dzień z rzędu wypić tą herbatę z pokrzywy? W nocy wstawałam co godzinę na siku, a nogi dalej słoniowate, niby 0,5 kg na wadze mniej ale nadal mi źle :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy może spróbuj tej mieszanki z olejem rycynowym chyba diatomka o nim pisała , jak sprzatalas mylas okna i nic to potrzebna cierpliwość .

A ja dzisiaj jak stoję to mam wrażenie że mi wody zaraz odejdą niewiem jak to opisać poprostu jak bym jakiś płyn czuła bardzo nisko i co jakiś czas słyszę ze mi w brzuchu "strzela" mała jakas niespokojna terroryzuje od rana

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dzień dobry ;)

Czy mogę drugi dzień z rzędu wypić tą herbatę z pokrzywy? W nocy wstawałam co godzinę na siku, a nogi dalej słoniowate, niby 0,5 kg na wadze mniej ale nadal mi źle :/

Ja piłam codzienne przez jakiś tydzień... także myślę, że spokojnie możesz pić, w aptece mężowi powiedzieli jak mi kupował herbatkę, żeby nie przekraczać tylko jednej dziennie.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy trzaśnij Tą swoja siostrę ino raz. Jak ona może Ci takie rzeczy gadać?

Nie ty pierwsza i nie ostatnia przenosisz. A takie rzeczy mogą się zdarzyć na każdym etapie ciąży. Niech ona się stuknie w łeb.
    Kobiety rodzą nawet 2 tygodnie po terminie.

Jezeli siostra Cię tak nakręciła to jedź na SOR i powiedz że masz bóle ale gwarantuję Ci że nic nie drgną do 7 dni po terminie jeżeli samo nic nie ruszy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam tv włączone leci ukryta prawda z malym dzieckiem że matka go poddusza itd dziecko ciągle płacze , na oko jakies pół roku ma .
    Że te baby dają dzieci do takich debilnych seriali szok przecież dziecko bedzie mialo to na psychice

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy kobiety raczej przenoszą ciążę niż rodzą przed terminem, to, ze akurat na forum dużo ośób się rozpakowało wcześniej o niczym nie świadczy- moja siostra urodziła w 42 tc i piła olej rycynowy uznawany za hardcore w temacie wywoływania i u niej nie podziałał.

720fbe94f2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakiś przestało zależeć, mała fajnie się rusza, więc nie mam stresu, tydzień w tą już przez stał mi robić różnicę.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zasadniczo też nie zależy na szybszym termnie, choć wolę to mieć już za sobą- wiadomo :-)

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady w 56 ubierasz małą?

nie :) mimo ze ma 56 rozmiar to ubranka z niech w tym rozmiarze spadaja, ubieram ja w rozmiar mniejsze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak w PL, ale tu sie wywoluje dopiero jak minie 41 tydzien a najczesciej jak mija 10-12 dni po terminie. Przeciez normalna ciaza trwa pomiedzy 38 a 42 tyg.

agatka196, Sigma lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo...
    wczoraj byłam na badaniu przepływów u mojego gina ale w gabinecie prywatnym bo lepszy sprzęt itp...
    Noi doktórek stwierdził,że głowka jest już w kanale rodnym i to bardzo nisko,przepływy ok,mały waży uwaga 3200! Dokladniejszy aparat usg i dokładniejsza waga ...taka dzisiaj w nocy podniecona byłam tym wszystkim ,że nie zasnełam :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spokojnie nie zalamuj się, choć ja też zaczynam się załamywać, ale widzisz mojemu tez się nie spieszy na ten świat, choć śniło mi się, że urodzilas w nocy napisałaś ze masz już syna i się udało ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz już prawie zlał na wizycie, sprawdził tętno małej, pogadał,jak by coś kazał jechać na SOR, a i zwolnienie mam do 10.09 a termin powodu w karcie ciąży na 4.09

5b09tv73mjpedncc.png
‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: