WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

a ja przez pol nocy usilowalam zabic komara :/ i d**a, przegrałam w walce. Efekt, mlody ma kolejne nowe olbrzymie bable. Zanim z tej wsi odjedziemy, to biedak caly będzie pogryziony :/.
    A teraz trzy skubance siedzą sobie na suficie.

Ale jeszcze tylko tydzien w dwupaku :D

diatomka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odpowiadam na pytania do łódzkich mam :)

Jeśli chodzi o szpitale, to mamy 3 państwowe:
    - CZMP (tzw. Matka Polka), ul. Rzgowska, 3. stopień referencyjności NFZ, straszny moloch, ale jedno z lepszych w kraju (rzekomo). Ja unikam jak ognia, bo zależy na jaki oddział trafisz - może się zdarzyć, że lądujesz na porodówce w podziemiach budynku, gdzie leży na sali 5 rodzących przedzielonych parawanem. I podobno źle traktują pacjentki "z ulicy", bez lekarza prowadzącego. Nie, dziękuję.
    - szpital im. Madurowicza, ul. Wileńska, też 3. stopień referencyjności NFZ, bardziej kameralny szpital, ale jak go zostawili 20 lat temu, tak chyba nie był remontowany. Luksusów się nie spodziewałabym, ale podobno nieźli specjaliści. Kilka osób już mi mówiło, że po CC dają dziecko matce dopiero po 24h, więc w Twoim przypadku Kathleen mogłoby być słabo. Natomiast wydaje mi się, że będzie i tak lepiej niż w CZMP.
    - szpital im. Rydygiera, ul. Sterlinga - chyba tutaj 2. stopień referencyjności, ale jakbym ja musiała teraz jechać, to jadę tam. Kameralny szpital, ale wiele kobiet chwali. Jeśli oglądałaś "Porodówkę" na Polsat Cafe, to też były nagrania z tego szpitala - ordynatorem jest dr Lasota.

I taki link: http://m.lodz.gazeta.pl/lodz/56,106512,18001774,Przewodnik_po_porodowkach__Gdzie_rodzic_w_Lodzi_.html

Przy czym tu są też szpitale prywatne.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam od tygodnia walki z komarami

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz atrakcje dla dzieci w Łodzi i okolicy :)

Kathleen poleca Zoo Safari w Borysewie (http://zoosafari.com.pl/). Osobiście nie byłam, ale też słyszałam, że całkiem fajne dla dzieci. Jak już będziecie w tej okolicy, to zawsze można odwiedzić jeszcze termy Uniejów (http://www.termyuniejow.pl/), chociaż nie wiem, czy my powinnyśmy korzystać z takich ciepłych basenów. W każdym razie dzieciaki na pewno będą zadowolone.

W samej Łodzi faktycznie mamy zoo (http://www.zoo.lodz.pl/), ale nie jest jakoś szczególnie atrakcyjne - no dobra, ostatnio największą atrakcją są pingwiny ;) . Naprzeciwko zoo jest również lunapark, ale nie wiem, czy wszystkie atrakcje są bezpieczne... I niedaleko jest ogród botaniczny, ale to chyba bardziej rozrywka dla starszych dzieciaków. Blisko również aquapark Fala (http://www.aquapark.lodz.pl/) i polecam. Na pewno dużo atrakcji dla maluchów.

A jeśli dzieciaki są fanami robactwa itp., to można wybrać się do Ujazdu do parku Mikrokosmos: http://www.mikrokosmos.edu.pl/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly dzieki za opisy:)

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzis mam skonczone 36 tyg! Szok

easymum, Paulinek, Gusiak, .ona., Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Mój syn nigdzie na świat się nie wybiera. Ledwo opuszek wchodzi:( szyjka gruba, mały waży prawie 3200. 1 września usg i 3 wrzesień do szpitala.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, mi się śniło że w czwartek, ale daty w tym śnie nie było, myślałam, że ten ... Dziewczyny próbują jeszcze z masowaniem piersi, może zadziała ...

Nie martw się, może mały jest mistrzem szybkich decyzji i szybkich akcji ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko chce mnie pozbawić dolnych żeber , wyraźnie chce mi je wypchnąć na zewnątrz. Boli jak nie wiem, nie mogę oddychać ...
    Dżuls, to Ty jutro cc? Czy dopiero szpital i się okaże co i kiedy?

gg64rl68s121551a.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak pierogi z triskawkami na sniadanie ;-)

Dzień dobry w 38 tc :-D

Nancy małemu chyba bardzo dobrze u Ciebie jest :-)

Powodzenia na wizytach i przy porodach;-)

A my mykamy na wymaz ;-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że chce mi się tak ryczeć:(:(:( Już mam dosyć:(:(:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 <przytul> biedaku nawet nie wiem co powiedzieć, żeby pocieszyć...

na szczęście jesteś bliżej niż dalej! nie 9 mcy a kilka dni Cię dzieli od spotkania z synkiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Powiem Wam, że chce mi się tak ryczeć:(:(:( Już mam dosyć:(:(:(

Pomyśl ze twój syn chce dotrzymać towarzystwa dziewczynom z późniejszym terminem :)

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bidulko może jednak Twój synek zrozumie powagę sytuacji i postanowi na dniach wziąć mamę z zaskoczenia... popatrz, że tu żaden nasz forumowy chłopaczek nie uprzedzal wcześniej o swoim wyjściu... cześć nawet nie miała żadnych objawów typu skrócona szyjka czy coś...

Postaraj się Kochana nie załamywać... mocno ściskam ;*

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wiem ze łatwo mówić ale patrz z innej strony.Dzisiaj masz 40 tyc czyli w sumie od dzisiaj powinnaś rodzic wiem ze juz sporo dziewczyn się rozpakowało i w ogóle ale chyba lepiej przenosić... potem całe życie będziesz miała synka na głowie nacieszysz się nim i do ci nie raz w kość.Ja tez napewno będę panikować ze to juz 40 tyc a tu nic taka nasza natura

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My - a szpital na Kopernika juz nie dziala? Osobiście nie polecam jesli nadal funkcjonuje.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam dziadkow do lidla po kurtke softshell omg az mam wyrzuty sumienia ze ich na to narazilam, ale kurtka jest zeby nie bylo;))

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Lilla My - a szpital na Kopernika juz nie dziala? Osobiście nie polecam jesli nadal funkcjonuje.

Mówisz chyba o im. Kopernika? Jeśli tak, to nie ma już tam położnictwa - jest tylko ginekologia onkologiczna.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jestem załamana. Mój syn nigdzie na świat się nie wybiera. Ledwo opuszek wchodzi:( szyjka gruba, mały waży prawie 3200. 1 września usg i 3 wrzesień do szpitala.
    Nie ma co sie zalamywac. Rozpakujesz sie lada dzień ;), max do 2 tygodni. Co to jest w porównaniu z latami, ktore przed wami :).

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mówisz chyba o im. Kopernika? Jeśli tak, to nie ma już tam położnictwa - jest tylko ginekologia onkologiczna.
    Tak, o ten mi chodzilo. To nawet dobrze, ze nie dziala, bo tam za duzo bylo przypadków śmiertelnych dzieci.

‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ