Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam takie uczucie wilgotnosci od rana. Na oststniej wizycie lekarka mowila, ze moge urodzic lada dzien, bo szyjka zgladzona i rozwarcie bylo na 1.5 palca. Boje sie czy ta wilgotnosc dzisiaj to nie wody plodowe. Sa jakies sposoby, zeby odroznic je od zwyklego sluzu? Posa tym lekko pobolewa mnie brzuch tak okresowo. Troche sie denerwuje, a nie chce meza sciagac z pracy niepptrzebnie.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
easymum wrote:Nancy, mi się śniło że w czwartek, ale daty w tym śnie nie było, myślałam, że ten ... Dziewczyny próbują jeszcze z masowaniem piersi, może zadziała ...
Nie martw się, może mały jest mistrzem szybkich decyzji i szybkich akcjii sie nie sprawdziło
-
nick nieaktualnyNancy spokojnie, u mnie w szpitalu wywołują tydzień po terminie i chyba w większości tak jest, nie słyszałam o wywoływaniu w dniu terminu. Wiele kobiet rodzi po terminie i dzieciaczki są zdrowe także staraj się nie nakręcać. Ważne że czujesz ruchy małego, ja się skupiam właśnie na tym żeby czuć ja jak się rusza to wiem że wszystko jest okej
-
Nancy87 wrote:Powiem Wam, że chce mi się tak ryczeć
Już mam dosyć
Nancy będzie dobrze tez na samej koncówce miałam kryzys za kryzysem, hormon, organizm sie twój juz szykujemyle ze to kwestia kilkunastu godzin moze dnia
ja dałam rade ty też dasz
-
under_the_snow wrote:Dziewczyny, mam takie uczucie wilgotnosci od rana. Na oststniej wizycie lekarka mowila, ze moge urodzic lada dzien, bo szyjka zgladzona i rozwarcie bylo na 1.5 palca. Boje sie czy ta wilgotnosc dzisiaj to nie wody plodowe. Sa jakies sposoby, zeby odroznic je od zwyklego sluzu? Posa tym lekko pobolewa mnie brzuch tak okresowo. Troche sie denerwuje, a nie chce meza sciagac z pracy niepptrzebnie.
Przepraszam, że się wtrące :0 Jestem lutówka 2015. Mnie się wody sączyły od środy, a w pt szłam do szpitala, ponieważ trzeba było dać antybiotyk przeciw infekcji ( jeżeli wody się sączą tzn ze pęcherz płodowy ma dziure) ponieważ skurczy nie miałam.
Można sprawdzić papierkiem lakmusowym. Jeżeli zabarwi sie na ciemno niebieski/zielony to są wody ponieważ wody mają wyższe pH.
U mnie to była normalna woda, kolor przezroczysty. W Pt doszedł zapach spermy- tak wody moga pachnieć.
Mam nadzieje, że pomogłamPola
Hania -
Nancy nie ma co wywoływać -> ja byłam przed terminem i u mnie seks podłogi, okna, olej recytynowy nie sprawdziły sie, u magdy na sierpniókach także i u masy innych kobiet, bedzie cie takie nieudane wywoływanie dodatkowo wkurzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:05
-
nick nieaktualnyKatiś wrote:Przepraszam, że się wtrące :0 Jestem lutówka 2015. Mnie się wody sączyły od środy, a w pt szłam do szpitala, ponieważ trzeba było dać antybiotyk przeciw infekcji ( jeżeli wody się sączą tzn ze pęcherz płodowy ma dziure) ponieważ skurczy nie miałam.
Można sprawdzić papierkiem lakmusowym. Jeżeli zabarwi sie na ciemno niebieski/zielony to są wody ponieważ wody mają wyższe pH.
U mnie to była normalna woda, kolor przezroczysty. W Pt doszedł zapach spermy- tak wody moga pachnieć.
Mam nadzieje, że pomogłam
No właśnie dlatego ja nie sprawdzam i nie kupuję papieru ponieważ ostatnio miałam ph 6 w morfologii więc by mogl mnie oszukać
Pisalysmy juz o tym -
nick nieaktualnyKatiś wrote:Staraczka rozumiem, ale tutaj chodzi o sączącą się wodę. Napisałam tylko ku przestrodze.
A po co sprawdzać pH jak nic się nie sączy ??
Sorry, że się wtrąciłam.
Jak poruszylysmy ten temat to doszlysmy do tego ze wysokie ph w moczu = zaklamanie papierka ze to wody
Ja też mam wilgotno od jakiegos czasu ale tego nie kupuje .
Forum otwarte to nie zabraniamy pisać , wskazówki czy jakieś info na naszej końcówce się przydadzą -
Wiadomo, jest więcej śluzu w końcówce, ale uwierzcie mi, jak śluz zmienia się w wode i jest tego jednorazowo łyżka, to znaczy, że coś się dzieje. Mnie intuicja nie myliła.
Dlatego postanowiłam napisać o moim "przypadku", bo jeżeli faktycznie to wody to a) trzeba podać antybiotyk b) niestety podać OXY.- jak skurczy brak
Tak było w moim przypadku- skurczy brak, a wody się sączyły, więc podali OXY ( 38 tydz 4 dzień)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:20
Pola
Hania -
Mam przeczucie, że z tego szpitala w dwupaku nie wyjdę. Już na 100% jestem pewna, że odszedł mi czop. Bury śluz z nitkami krwi. Lekko mnie momentami ćmi jak na okres. Chyba moja córcia powoli myśli o ewakuacji. Dziś raczej nie, ale tak jutro-pojutrze to czuję, że coś się może wydarzyć.
Lady Savage, MadziaRatMed, Paulinek, chabasse, aldonaa, aldonaa, KathleenPL, Sigma, Dżuls, diatomka, Gusiak, julita, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
hej,
Nancy - rozumiem Cię kochana. Musimy cierpliwie czekać. To, że mały jeszcze się nie urodził to nie znaczy, że trzeba będzie wywoływać. Też mam takie obawy,ale się pocieszam, że pierwszy urodził się 3 dni po terminie. Wcześniej też nie było ani jednego przepowiadacza. A jak u Ciebie było na pierwszych usg z terminem? Bo mój teraz był do 13 tyg zawsze o 4-5 dni młodszy, dlatego myślę, że te kilka dni jeszcze będzie chciał dłużej posiedzieć.
Ja się właśnie zbieram na wizytę i czuje, że to samo usłyszę co ty-szyjka długa, twarda i zamknięta;)
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Mam przeczucie, że z tego szpitala w dwupaku nie wyjdę. Już na 100% jestem pewna, że odszedł mi czop. Bury śluz z nitkami krwi. Lekko mnie momentami ćmi jak na okres. Chyba moja córcia powoli myśli o ewakuacji. Dziś raczej nie, ale tak jutro-pojutrze to czuję, że coś się może wydarzyć.
-
nick nieaktualnyHej. A ja jestem smutna. Bylam u lekarza i doktor zmienil termin cc. Ba, nie tylko zmienil, on go nienustalil konkretnie. Mam zalozona dokumentacje do szpitala i jak sie zacznie mam przyjezdzac a jak nie to dopiero 17 mam do nie przyjechac z torba i wtedy bedzie decydowal. Fakt ze stwierdzil ze raczej nie bede na tej wizycie ale kto wie.Zreszta wg niego to juz od poniedzialku moge rodzic bo bedzie donoszona. Smutno mi bo juz sie napalilam na ten termin. Wiec jak wy czekam az mnie zlapie znienacka. Ogolnie szyjka zamknieta i jeszcze dosc dluga, doktorek macal glowke malego. Jak maz sie dowiedzial ze ona juz nisko to powiedzial ze koniec z bara bara
ta napewno, teraz to ja planuje do konca haha
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny, a co myślicie o nie wywoływaniu ciąży w dniu terminu? Jestem taka zdołowana, a moja siostra jeszcze mi nagadała, że dlatego woli lekarzy szpitalnych, że od razu wywołują w dniu terminu, że mam pilnować teraz ruchów, że tętno zanika, wody zielone i tysiąc innych rzeczy. Kurw...nie pocieszyła mnie. Już w ogóle nie mam ochoty z nikim gadać. Co ja mam zrobić, sama sobie nie wywołam.