X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie uczucie wilgotnosci od rana. Na oststniej wizycie lekarka mowila, ze moge urodzic lada dzien, bo szyjka zgladzona i rozwarcie bylo na 1.5 palca. Boje sie czy ta wilgotnosc dzisiaj to nie wody plodowe. Sa jakies sposoby, zeby odroznic je od zwyklego sluzu? Posa tym lekko pobolewa mnie brzuch tak okresowo. Troche sie denerwuje, a nie chce meza sciagac z pracy niepptrzebnie.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Nancy, mi się śniło że w czwartek, ale daty w tym śnie nie było, myślałam, że ten ... Dziewczyny próbują jeszcze z masowaniem piersi, może zadziała ...

Nie martw się, może mały jest mistrzem szybkich decyzji i szybkich akcji ;)
    mi sie sniło ze nancy rodzi ze mną :) i sie nie sprawdziło

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy spokojnie, u mnie w szpitalu wywołują tydzień po terminie i chyba w większości tak jest, nie słyszałam o wywoływaniu w dniu terminu. Wiele kobiet rodzi po terminie i dzieciaczki są zdrowe także staraj się nie nakręcać. Ważne że czujesz ruchy małego, ja się skupiam właśnie na tym żeby czuć ja jak się rusza to wiem że wszystko jest okej :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Powiem Wam, że chce mi się tak ryczeć:(:(:( Już mam dosyć:(:(:(

Nancy będzie dobrze tez na samej koncówce miałam kryzys za kryzysem, hormon, organizm sie twój juz szykuje :) myle ze to kwestia kilkunastu godzin moze dnia :) ja dałam rade ty też dasz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dziewczyny, mam takie uczucie wilgotnosci od rana. Na oststniej wizycie lekarka mowila, ze moge urodzic lada dzien, bo szyjka zgladzona i rozwarcie bylo na 1.5 palca. Boje sie czy ta wilgotnosc dzisiaj to nie wody plodowe. Sa jakies sposoby, zeby odroznic je od zwyklego sluzu? Posa tym lekko pobolewa mnie brzuch tak okresowo. Troche sie denerwuje, a nie chce meza sciagac z pracy niepptrzebnie.

Przepraszam, że się wtrące :0 Jestem lutówka 2015. Mnie się wody sączyły od środy, a w pt szłam do szpitala, ponieważ trzeba było dać antybiotyk przeciw infekcji ( jeżeli wody się sączą tzn ze pęcherz płodowy ma dziure) ponieważ skurczy nie miałam.

Można sprawdzić papierkiem lakmusowym. Jeżeli zabarwi sie na ciemno niebieski/zielony to są wody ponieważ wody mają wyższe pH.

U mnie to była normalna woda, kolor przezroczysty. W Pt doszedł zapach spermy- tak wody moga pachnieć.

Mam nadzieje, że pomogłam :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Popytam w aptece czy mozna dostac papierek lakmusowy.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy nie ma co wywoływać -> ja byłam przed terminem i u mnie seks podłogi, okna, olej recytynowy nie sprawdziły sie, u magdy na sierpniókach także i u masy innych kobiet, bedzie cie takie nieudane wywoływanie dodatkowo wkurzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:05

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Przepraszam, że się wtrące :0 Jestem lutówka 2015. Mnie się wody sączyły od środy, a w pt szłam do szpitala, ponieważ trzeba było dać antybiotyk przeciw infekcji ( jeżeli wody się sączą tzn ze pęcherz płodowy ma dziure) ponieważ skurczy nie miałam.

Można sprawdzić papierkiem lakmusowym. Jeżeli zabarwi sie na ciemno niebieski/zielony to są wody ponieważ wody mają wyższe pH.

U mnie to była normalna woda, kolor przezroczysty. W Pt doszedł zapach spermy- tak wody moga pachnieć.

Mam nadzieje, że pomogłam :)

No właśnie dlatego ja nie sprawdzam i nie kupuję papieru ponieważ ostatnio miałam ph 6 w morfologii więc by mogl mnie oszukać:)
    Pisalysmy juz o tym

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka rozumiem, ale tutaj chodzi o sączącą się wodę. Napisałam tylko ku przestrodze.
    A po co sprawdzać pH jak nic się nie sączy ??

Sorry, że się wtrąciłam.

Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Staraczka rozumiem, ale tutaj chodzi o sączącą się wodę. Napisałam tylko ku przestrodze.
    A po co sprawdzać pH jak nic się nie sączy ??

Sorry, że się wtrąciłam.

Jak poruszylysmy ten temat to doszlysmy do tego ze wysokie ph w moczu = zaklamanie papierka ze to wody :)
    Ja też mam wilgotno od jakiegos czasu ale tego nie kupuje .
    Forum otwarte to nie zabraniamy pisać , wskazówki czy jakieś info na naszej końcówce się przydadzą :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio byłam w rossmanie i na póleczce takiej dodatkowej z produktami gineintima były ulotki z testami ph w środku- wzięłam 3 :-)

720fbe94f2.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, jest więcej śluzu w końcówce, ale uwierzcie mi, jak śluz zmienia się w wode i jest tego jednorazowo łyżka, to znaczy, że coś się dzieje. Mnie intuicja nie myliła.

Dlatego postanowiłam napisać o moim "przypadku", bo jeżeli faktycznie to wody to a) trzeba podać antybiotyk b) niestety podać OXY.- jak skurczy brak
    Tak było w moim przypadku- skurczy brak, a wody się sączyły, więc podali OXY ( 38 tydz 4 dzień)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:20

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeczucie, że z tego szpitala w dwupaku nie wyjdę. Już na 100% jestem pewna, że odszedł mi czop. Bury śluz z nitkami krwi. Lekko mnie momentami ćmi jak na okres. Chyba moja córcia powoli myśli o ewakuacji. Dziś raczej nie, ale tak jutro-pojutrze to czuję, że coś się może wydarzyć.

Lady Savage, MadziaRatMed, Paulinek, chabasse, aldonaa, aldonaa, KathleenPL, Sigma, Dżuls, diatomka, Gusiak, julita, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Nancy - rozumiem Cię kochana. Musimy cierpliwie czekać. To, że mały jeszcze się nie urodził to nie znaczy, że trzeba będzie wywoływać. Też mam takie obawy,ale się pocieszam, że pierwszy urodził się 3 dni po terminie. Wcześniej też nie było ani jednego przepowiadacza. A jak u Ciebie było na pierwszych usg z terminem? Bo mój teraz był do 13 tyg zawsze o 4-5 dni młodszy, dlatego myślę, że te kilka dni jeszcze będzie chciał dłużej posiedzieć.
    Ja się właśnie zbieram na wizytę i czuje, że to samo usłyszę co ty-szyjka długa, twarda i zamknięta;)

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mam przeczucie, że z tego szpitala w dwupaku nie wyjdę. Już na 100% jestem pewna, że odszedł mi czop. Bury śluz z nitkami krwi. Lekko mnie momentami ćmi jak na okres. Chyba moja córcia powoli myśli o ewakuacji. Dziś raczej nie, ale tak jutro-pojutrze to czuję, że coś się może wydarzyć.
    Albo wieczorem :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba aż tak szybko nie będzie, nie czułam jeszcze żadnego skurczu. Raczej takie lekkie drętwienie ud, jak miewałam przed okresem. Na ktg tez chyba nic się nie zapisało.
    Chociaż kto to wie jak szybko się będzie rozkręcać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś dzisiaj brzuch pobolewa ale na porodówkę mi dzisiaj nie po drodze musze załatwić zus i fryzjera i pospać trochę ;)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja jestem smutna. Bylam u lekarza i doktor zmienil termin cc. Ba, nie tylko zmienil, on go nienustalil konkretnie. Mam zalozona dokumentacje do szpitala i jak sie zacznie mam przyjezdzac a jak nie to dopiero 17 mam do nie przyjechac z torba i wtedy bedzie decydowal. Fakt ze stwierdzil ze raczej nie bede na tej wizycie ale kto wie.Zreszta wg niego to juz od poniedzialku moge rodzic bo bedzie donoszona. Smutno mi bo juz sie napalilam na ten termin. Wiec jak wy czekam az mnie zlapie znienacka. Ogolnie szyjka zamknieta i jeszcze dosc dluga, doktorek macal glowke malego. Jak maz sie dowiedzial ze ona juz nisko to powiedzial ze koniec z bara bara :-) ta napewno, teraz to ja planuje do konca haha :-)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o nie wywoływaniu ciąży w dniu terminu? Jestem taka zdołowana, a moja siostra jeszcze mi nagadała, że dlatego woli lekarzy szpitalnych, że od razu wywołują w dniu terminu, że mam pilnować teraz ruchów, że tętno zanika, wody zielone i tysiąc innych rzeczy. Kurw...nie pocieszyła mnie. Już w ogóle nie mam ochoty z nikim gadać. Co ja mam zrobić, sama sobie nie wywołam.
    Ja lezalam na pato kilka dni z prxetetminowania i nikt mi nie wywoływał w dniu terminu. Teraz tez po prostu kazali się stawić w szpitalu na KTG w dniu terminu, a potem co drugi dzień chyba. Często wywoływanie nic nie daje, jak dzidzio nie chce wychodzić to nie. Bez przesady, dwa tygodnie to normalne że może być dłużej.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy nie martw sie tak jak piszą dziewczyny większość ciąż jest przenoszona! Także niestyty cierpliwości :)) pomyśl o nas z końcówki września ile mamy jeszcze czekania a pewnie niektóre z nas zastanie październik!!

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ